Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano (edytowane)

Wczoraj przyszła mi myśl by sięgnąć po talię LeNormand którą kiedyś upolowałam w jakimś ciuchaczu za funta😅 Karty w wersji "Pod Różą". Położyłam mniejszy rozkład od Wielkiej Tablicy i w sumie- szok. Karty bardzo precyzyjnie opowiedziały o moim życiu. Muszę zaznaczyć, że dopiero ich się uczę i wspomagam materialami szkoleniowymi😅 

Z radości zakupiłam talię na Amazonie gdzie grafika bardzo wpadła mi w oko( o taki Tarot mogliby zrobić😅😅😅). 

A dokladnie: Dreaming Way LeNormand. 

Do rzeczy. Uczę się tego nowego sposobu wróżenia( w sumie całe dzieciństwo wrózyłam z kart klasycznych) i z przyjemnością odkrywam nowe potencjały w sobie :) 

Jeśli ktoś chciałby być królikiem doświadczalnym i będzie na tyle uczciwy by wrócić z weryfikacją - zapraszam do testów :) 

Zastrzegam sobie prawo wyboru "królików" i prawo odmowy położenia kart🍀

Edytowane przez Gringe
  • Lubię to! 1
  • Super 2
Gość Anastazja979
Napisano

Zgłaszam się pierwsza. Czy poznam w tym roku partnera na stałe?

Napisano

Ja też się zgłaszam. Jak będzie wyglądało moje życie uczuciowe w tym roku? 

• O.K 1
Napisano

To i ja się zgłaszam. Wysyłam CV do Irlandii. Czy będę tam pracował w ciągu 3 miesiecy? (Nie pytaj narazie o inne kraje).

• O.K 1
  • Moderators
Napisano

I ja się zgłaszam do królikowania 😃

Czy w pierwszym półroczu tego roku będzie grany mój ulubiony spektakl? 

Jeśli tak, to kiedy, konkretnie w którym miesiącu? 

I czy uda mi się go obejrzeć w tym terminie?

Czaję się nań od jesieni 2024 i nie wypaliło, kiedy ja mogłem być, to przedstawienia nie było, a kiedy było, to ja nie mogłem być.

No normalnie niczym żuraw i czapla :D

• Lubię to! 2
Napisano

@Gringe ja również się zgłaszam 

Czy przeprowadzę się w tym roku do innego miasta i czy nie będzie żadnych problemów podczas tej przeprowadzki?😉

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano
15 godzin temu, Anastazja979 napisał:

Zgłaszam się pierwsza. Czy poznam w tym roku partnera na stałe?

Dobra, idziesz @Anastazja979 na pierwszy ogień😅

Spytałam o sprawy sercowe, poznanie kogoś na stałe przez Ciebie. 

Położyłam Wielką Tablicę gdzie zakładam czas realizacji wróżby w przeciągu roku. 

Ramy wróżby to Bukiet/Droga/Drzewo/Lilie- Co jest dla Ciebie ważne? Tło sytuacji z

życiowej.  

Bukiet z Drogą - dwa fajne wybory przed Tobą 

Drzewo z Liliami- silne więzi rodzinne( podkreślone przez inne karty opisane niżej; rodzina odgrywa istota rolę w Twoim życiu,  liczysz się z ich zdaniem, ufasz). 

Na ten moment mogą sprawiać Ci przyjemność spotkania towarzyskie, jakieś nowe, świeże inicjatywy otoczenia. 

Na czym skupiasz się emocjonalnie, co jest teraz najważniejsze dla Ciebie/ istotne wydarzenia w koło Ciebie: 

Nad Tobą ciążjakiś s problem z pracy( Kotwica/Górara) może dotyczyć finansow- premii? Podwyżki? Trzeba uzbroić się w cierpliwość bo są opóźniania. Ten problem mocno Cię przytłacza i ciąży nad Tobą. Chciałabyś go obgadać bo mocno podnosi Ci ciśnienie i szarpie nerwa. 

Skupiając się dokładnie na Twoim pytaniu- bardzo zależy Ci na rozwinięciu spraw. Może roznosić Cię wręcz energia( erotyczna) i mocno niecierpliwisz się, że sprawy nie układają się po Twojej myśli. Patrząc na rozklad, z jednej strony pragniesz związku i wszystkich korzyści które niesie ze sobą posiadanie partnera, z drugiej strony- są sprawy które mocniej Cię absorbują niż poszukiwanie partnera czy zabieganie o kogoś określonego. Karta Pana, która mówi o potencjalnym partnerze, jest mocno oddalona- jeśli już ktoś się pojawi, to w dalszych miesiącach 2025 roku. Należy uważać jednak bo facet może nie być szczery, może mieć własne cele do osiągnięcia Twoim kosztem( Pan plus Żmija idąc Skoczkiem). Może on przynieść jakieś rozwiązania w sferze uczuciowej. Karty opisuja go jako wahającego się, postawionego przed koniecznością wyboru, któremu trudno będzie określić się w tej relacji. Może mieć zmienne humory choć obecność Domu i Niedźwiedzia, wskazywałaby, że mężczyzna w jakiś sposób stabilny i opiekuńczy( związany może z Twoim domem lub pracą). Może mieć zarost :) 

Karta Pan jest w domu gwiazd a zatem zaprowadzi Cię do niego Twoj wewnetrzny GPS w odpowiednim momencie( sprawy partnerskie nie są istotne na ten moment, co innego wymaga poświęcenia uwagi i rozwiązania problemów, możliwe, że jeszcze musisz się czegoś nauczyć o sobie). 

Twoja karta jest w domu Ogrodu a wiec spotkania towarzyskie pochlaniaja Cie najbardziej( zycie socjalne) i tu jest teraz Twoje miejsce. 

Nie znacie się jeszcze/ w najlepszym razie mijacie się nizwracając na siebie uwagi( bardzo sporadycznie). 

W domu Serca jest karta Domu( co przynosi Ci przyjemność)- rodzina jest dla Ciebie dużym wsparciem, pocieszeniem albo przebywanie w swoim domu zaspokaja Twoje serce. 

Z kolei Serce jest w domu Lilii( dom Lili mówiący o ukojeniu, spokoju, rodzinie i partnerstwie). W sytuacji takiej jak Twoja, kiedy karty kladzione są dla singla, znów bym powiedziala, że rodzina jest balsamem dla duszy i serca. Myślę, że skoro te dwa obszary mówiące o partnerstwie nie są zablokowane przez negatywne karty, nic nie stoi na przeszkodzie by kogoś poznać - po prostu musi nadejść odpowiedni moment. Nic nie jest z góry przesądzone i skazane na niepowodzenie. 

W domu Pana( przyszły partner) jest Książka- ktoś kogo jeszcze nie znasz.

Silne pozycje w rozkładzie: 

Niedźwiedź( wsparcie, posiadanie kontroli nad własnym życiem, poczucie bezpieczenstwa). 

Daj znać jak to widzisz😊

20250122_132022.thumb.jpg.70a276dd60dd08641856822927498c50.jpg

• Super 3
  • Administrator
Napisano

Doświadczenia i eksperymenty to moja specjalność, więc tym chętniej wcielę się w rolę króliczka.

Na pierwszy ogień pójdzie kwestia podróży. Pytanie jest zwyczajowe: czy pojadę? w sensie czy w ogóle podniosę tyłek i ruszę w jakąś podróż, bo jak raz w tym roku mi się nie chce go wlec gdziekolwiek. Ale że sytuacja na niebie jest dynamiczna, to może mnie coś do podróży zmusić. Stąd pytanie ogólne "czy pojadę".  I jeśli tak, to proszę o nakreślenie czasu i okoliczności. Bo moje podróże mają różne motywacje, od interesu po ciekawość, przyjemność, zwiedzanie, towarzysko itp. 

Edit: jest jedna podróż -  sezonowa, coroczna, ale ta jest wpisana w program, taki stały punkt - zmiana siedziby z miasta na wieś. Takiej, proszę, nie bierz pod uwagę, gdyż to jest oczywiste :) 

• Cool 1
Gość Anastazja979
Napisano
2 godziny temu, Gringe napisał:

Dobra, idziesz @Anastazja979 na pierwszy ogień😅

Spytałam o sprawy sercowe, poznanie kogoś na stałe przez Ciebie. 

Położyłam Wielką Tablicę gdzie zakładam czas realizacji wróżby w przeciągu roku. 

Ramy wróżby to Bukiet/Droga/Drzewo/Lilie- Co jest dla Ciebie ważne? Tło sytuacji z

życiowej.  

Bukiet z Drogą - dwa fajne wybory przed Tobą 

Drzewo z Liliami- silne więzi rodzinne( podkreślone przez inne karty opisane niżej; rodzina odgrywa istota rolę w Twoim życiu,  liczysz się z ich zdaniem, ufasz). 

Na ten moment mogą sprawiać Ci przyjemność spotkania towarzyskie, jakieś nowe, świeże inicjatywy otoczenia. 

Na czym skupiasz się emocjonalnie, co jest teraz najważniejsze dla Ciebie/ istotne wydarzenia w koło Ciebie: 

Nad Tobą ciążjakiś s problem z pracy( Kotwica/Górara) może dotyczyć finansow- premii? Podwyżki? Trzeba uzbroić się w cierpliwość bo są opóźniania. Ten problem mocno Cię przytłacza i ciąży nad Tobą. Chciałabyś go obgadać bo mocno podnosi Ci ciśnienie i szarpie nerwa. 

Skupiając się dokładnie na Twoim pytaniu- bardzo zależy Ci na rozwinięciu spraw. Może roznosić Cię wręcz energia( erotyczna) i mocno niecierpliwisz się, że sprawy nie układają się po Twojej myśli. Patrząc na rozklad, z jednej strony pragniesz związku i wszystkich korzyści które niesie ze sobą posiadanie partnera, z drugiej strony- są sprawy które mocniej Cię absorbują niż poszukiwanie partnera czy zabieganie o kogoś określonego. Karta Pana, która mówi o potencjalnym partnerze, jest mocno oddalona- jeśli już ktoś się pojawi, to w dalszych miesiącach 2025 roku. Należy uważać jednak bo facet może nie być szczery, może mieć własne cele do osiągnięcia Twoim kosztem( Pan plus Żmija idąc Skoczkiem). Może on przynieść jakieś rozwiązania w sferze uczuciowej. Karty opisuja go jako wahającego się, postawionego przed koniecznością wyboru, któremu trudno będzie określić się w tej relacji. Może mieć zmienne humory choć obecność Domu i Niedźwiedzia, wskazywałaby, że mężczyzna w jakiś sposób stabilny i opiekuńczy( związany może z Twoim domem lub pracą). Może mieć zarost :) 

Karta Pan jest w domu gwiazd a zatem zaprowadzi Cię do niego Twoj wewnetrzny GPS w odpowiednim momencie( sprawy partnerskie nie są istotne na ten moment, co innego wymaga poświęcenia uwagi i rozwiązania problemów, możliwe, że jeszcze musisz się czegoś nauczyć o sobie). 

Twoja karta jest w domu Ogrodu a wiec spotkania towarzyskie pochlaniaja Cie najbardziej( zycie socjalne) i tu jest teraz Twoje miejsce. 

Nie znacie się jeszcze/ w najlepszym razie mijacie się nizwracając na siebie uwagi( bardzo sporadycznie). 

W domu Serca jest karta Domu( co przynosi Ci przyjemność)- rodzina jest dla Ciebie dużym wsparciem, pocieszeniem albo przebywanie w swoim domu zaspokaja Twoje serce. 

Z kolei Serce jest w domu Lilii( dom Lili mówiący o ukojeniu, spokoju, rodzinie i partnerstwie). W sytuacji takiej jak Twoja, kiedy karty kladzione są dla singla, znów bym powiedziala, że rodzina jest balsamem dla duszy i serca. Myślę, że skoro te dwa obszary mówiące o partnerstwie nie są zablokowane przez negatywne karty, nic nie stoi na przeszkodzie by kogoś poznać - po prostu musi nadejść odpowiedni moment. Nic nie jest z góry przesądzone i skazane na niepowodzenie. 

W domu Pana( przyszły partner) jest Książka- ktoś kogo jeszcze nie znasz.

Silne pozycje w rozkładzie: 

Niedźwiedź( wsparcie, posiadanie kontroli nad własnym życiem, poczucie bezpieczenstwa). 

Daj znać jak to widzisz😊

20250122_132022.thumb.jpg.70a276dd60dd08641856822927498c50.jpg

Dziękuję za taki długi i szczegółowy rozkład :bukiet3i: Nie wiem, w sumie co sądzić, mam wrażenie, że nie ważne na jakim etapie mojego dotychczasowego życia byś zrobiła taką interpretację, to by pasowało. W pracy obecnie nie mam problemów, ale wiadomo, zawsze mogłoby być lepiej.

"Należy uważać jednak bo facet może nie być szczery, może mieć własne cele do osiągnięcia Twoim kosztem( Pan plus Żmija idąc Skoczkiem). Może on przynieść jakieś rozwiązania w sferze uczuciowej. Karty opisuja go jako wahającego się, postawionego przed koniecznością wyboru, któremu trudno będzie określić się w tej relacji." - takiego to szybko pogonię :bejsbol: 

Faktycznie mam obecnie bardzo dużo wyjść towarzyskich. Ciągle poznaję nowych ludzi, bardzo mnie to cieszy. Z rodziną nie mieszkam i widuję się, co jakiś czas, więc ten fragment za bardzo nie pasuje, ale może więzi zostaną zacieśnione w tym roku. 

• Ekspert
Napisano

20250122_183752.thumb.jpg.fdfa39edbba5fb9b9e87ee79e64e341a.jpg

W dniu 21.01.2025 o 22:23, Romualda de Kocurko napisał:

Ja też się zgłaszam. Jak będzie wyglądało moje życie uczuciowe w tym roku? 

@Romualda de Kocurko a tak przedstawia się analiza dla Ciebie: 

Ramy wróżby: Drzewo/Żmija oraz Klucz/Myszy

Serce: Księżyc/Droga oraz List/ Rózgi

Początek rozkladu: Drzewo/Statek/Trumna

Zdrowie to istotny temat w Twoim życiu. Możesz czekać na wiadomości mówiące o jego stanie, możesz być mocno pochłonięta stanem swojego zdrowia. Układ tych trzech kart może wskazywać na zmianę miejsca zamieszkania, skupienie na swoim samorozwoju i swoim dobrostanie duchowym i fizycznym( wychodzenie że strefy komfortu, robienie czegoś nowego). Wszystko by zakończyć pewien etap( możliwe szukanie spokoju, wyciszenia). Przychodzi mi tu na myśl wdrażanie jakiś nowych sposobów leczniczych, relaksacyjnych( tu jestem ciekawa jak się do tego odniesiesz - pierwsze trzy karty Wielkiej Tablicy mówią o głównym temacie w teraźniejszości u pytającego).
Jeśli chodzi o sprawy stricte osobiste, jest w Twoim otoczeniu ktoś na kogo zwróciłaś szczególną uwagę. Mężczyzna ten odegra w najbliższym czasie ważną rolę. Przy czym w tym momencie jest on skupiony na swoich celach i nie jest zainteresowany pogłębianiem relacji, nie w sposób jaki Ty byś chciała lub jakbyś widziała relację damsko-męską.
I znów, Ty i karta która Ciebie reprezentuje jest w domu Drzewa, czyli znów podkreślenie skupienia na tematyce zdrowia( zapuszczania korzeni ale w innym środowisku bo obok Drzewa jest Statek).
Karta Pana jest w domu Niedźwiedzia- może to pokazuje, że mężczyzna zapewnia stabilizację, jest opiekuńczy, solidny - może masz takie poczucie myśląc o nim( ktoś mający pozycję lidera) a może w jakis sposób podlegasz mu zawodowo. 

Obie karty, Pan i Pani są zlaczeni metodą skoczka, co sugeruje, że są sprawy które was łączą( biznes, hobby?..). 
W Twoim domu jest Bukiet, co mówi o czymś miłym- sprawy, wydarzenia mogą przybrać korzystny obrót, miłe gesty ze strony otoczenia, poczucie docenienia, wyróżnienia. Coś poprawiającego samopoczucie. Z kolei w domu Pana jest Góra, co pokazuje jakiś jego problem. Mężczyzna o którym myślisz jest pochłonięty rozwiązywaniem jakiś trudności. Gdzieś ma problem do rozwiązania. Jest on złączony z jakimś miejscem gdzie gromadzą się ludzie, gdzie jest gwarno. Przed nim podjęcie gwałtownych działań, ostatecznych decyzji - choć nie jest mu z tym wygodnie.
Serce jest w domu Książka, może trzymasz swoje emocje w sekrecie, nie chcesz by wydały się Twoje nadzieje i uczucia wobec osoby którą jesteś zainteresowana. Z kolei w domu Serca jest Pies - cieszą Cię przyjaciele i są dużym wsparciem emocjonalnym.
Patrząc na kartę Pana jest on rogiem złączony z Kartą Żmija- karta pokazuje Twoją rywalkę. Jest on bardziej nią zainteresowany( I Żmija i Pan są skierowanie w swoim kierunku). Jest jakiś stres, coś go gryzie w związku z umową, możliwe, że chce ją zmienić, zerwać( pamiętam inne Twoje pytanie do Tarota i tam karty wskazywały jakąś kobietę i jakieś problemy i zniechęcenie mężczyzny). Żmija leży w pierwszym rzędzie, nad Panem, co pokazuje, że ona nadaje ton tej relacji, "ma pod kontrolą sprawy związane z Panem". 
Myślę, że karty pokazały sytuację osobistą którą masz do przerobienia na ten moment, na najbliższy czas - nie pokażą spraw które wydarzą się w dłuższej perspektywie(czyli na jesieni czy ogólnie w przeciągu roku). Podobnie Tarot pokazuje mi sprawy do przerobienia w najbliższym czasie - chyba, że kładę rozkład urodzinowy i jest to z założenia okres 12 miesiecy i dominujące energie( mające wpływ na wewnętrznych rozwój).

• Super 2
  • Ekspert
Napisano
W dniu 22.01.2025 o 06:20, nastek96 napisał:

To i ja się zgłaszam. Wysyłam CV do Irlandii. Czy będę tam pracował w ciągu 3 miesiecy? (Nie pytaj narazie o inne kraje).

@nastek96 oto Twoje karty: 

Pytanie o podróż.

Centrum stanowi karta Dziecko- karta mówi o ogólnym nastawieniu do pytania ale i sednie problemu. Jest to pozytywna karta. Przedstawia młoda osobę, nowicjusza, kogoś o niewielkim doświadczeniu ale otwartym umyśle. Nie oceniający, optymistyczny, wesoły. Można powiedzieć, że pomysł na wyjazd obudził w Tobie nadzieje i jesteś do tego nastawiony pozytywnie. Jest to też niewielki odcinek czasu, mówiący "wkrótce". To jest 13 tygodni, 13 dzień miesiąca.
Główny motyw wróżby stanowią karty: Lilie-Dziecko- Statek, gdzie ostatnia karta jest wynikiem wróżby i pokazuje podróż( nie wybierałam do tego pytania sygnifikatora, zakładając, że jeśli pytanie jest realne, to sygnifikator pojawi się wśród wylosowanych dla Ciebie kart ;)
Sama podróż może być w większej grupie, odbyta z kimś( Statek plus Ptaki metodą skoczka). Statek jest też połączony z Krzyżem- tak jakby Los już odgórnie przydzielił Ci doświadczenie z tym związane. Na pewno jest dużo stresu ale i ekscytacji. Możesz mieć wątpliwości co do umowy, są jakieś niedomówienia lub masz poczucie, że nie o wszystkim wiesz.
Sytuacja w domu może pchać Cię do wyrwania się że środowiska rodzinnego, powoli rodzeństwo może być męczące i "podgryzać", co wpędza w niski nastrój i budzi przygnębienie.
Umowa którą rozważasz w związku z wyjazdem ma za zadanie dać Ci poczucie bezpieczenstwa i zapewnić małą stabilizację.
Ogólnie widziałabym, że zdecydujesz się na podróż bo będziesz chciał się wyrwać z wpływu rodziny i stworzyć swoją własną stabilizację. Wątpliwości z czasem się zmniejszają i poczujesz się pewniej w tym, co postanowisz.

Ale pewnie to wszystko wiesz już bez kart ;) 

Zastanawiało mnie połączenie Statku z Krzyżem- jest to negatywna karta ale... Krzyż jest kartą mówiącą o Łosie, o sprawach przeznaczonych które musimy dźwigać. I teraz pytanie czy cała sytuacja związana z przygotowaniem do podróży jest swojego rodzaju karmą czy zwiastunem niefortunnego zbiegu okoliczności. Sam Statek jest na pozycji końcowej i nie ma już kart mówiących co dalej - jest on również swojego rodzaju wynikiem bo na pozycji "9" a więc traktowałabym jako odpowiedź na tak. 20250124_174329.thumb.jpg.4f2fc3f89f1d497c7436c8569b4c3360.jpg

• Medal 1
Napisano
1 godzinę temu, Gringe napisał:

Możesz mieć wątpliwości co do umowy, są jakieś niedomówienia lub masz poczucie, że nie o wszystkim wiesz.

Może niezbyt konkretnie określiłem wszystko. Ja nie mam żadnej umowy. Chce wyjechać i szukam tam pracy. Wysłałem dużo CV i wysyłam dalej w nadziei, że coś znajdę. 

Wątpliwości są, ale warto iść do przodu mimo tego. 

Z rodzeństwem mam już mały kontakt. Ale jest on średni. 

1 godzinę temu, Gringe napisał:

Umowa którą rozważasz w związku z wyjazdem ma za zadanie dać Ci poczucie bezpieczenstwa i zapewnić małą stabilizację.

Tak, to jest główny cel. Sama Irlandia jest wybrana ze względu na język, który w miarę znam. Jeśli nie uda się tam, będę próbował w inne rejony (kilka CV wysłałem, ale skupiam się na zielonej wyspie). 

Ale tak naprawdę główny cel wyjazdu to posiadanie pracy, żeby nie być na bezrobociu. Skoro tu jest ciężko, to może gdzie indziej się poszczęści.

Krzyż mógłby być niefortunnym zbiegiem okoliczności, bo w tym momencie nie szukam pracy za granicą z chęci poznania innej kultury, czy przeżycia przygody, ale słabej sytuacji zawodowej w Polsce. I z innych powodów, to jakoś trzeba odłożyć na własne M4.

A, czy krzyż może być komplikacja, która do podróży nie dopuścić? Albo komplikacje w pracy? 

• Cool 1
  • Ekspert
Napisano
29 minut temu, nastek96 napisał:

czy krzyż może być komplikacja, która do podróży nie dopuścić? Albo komplikacje w pracy?

Nad tym się zastanawiam i mam nadzieję, że wrócisz z weryfikacją :) Skłaniałabym się ku doswiadczeniom zesłanym przez Los i konieczność doświadczenia tej podróży do Irlandii, nawet jeśli pojawią się problemy. 

32 minuty temu, nastek96 napisał:

Chce wyjechać i szukam tam pracy. Wysłałem dużo CV i wysyłam dalej w nadziei, że coś znajdę

Możliwe, że ktoś wcześniej się odezwie. Pierścionek mowi o umowach, zobowiązaniach, kontraktach. Na samo CV wg mnie by nie wskazywał. No ale się okaże- stąd kładę karty i obserwuję ich realizację😅 Własne doświadczenie bezcenne- to, co podają źródła jest bardzo ogólnikowe niestety 😅😅😅

• Lubię to! 1
Napisano

Dziękuję Ci bardzo. Fajnie nakreśliłaś moją sytuację :) 

Wrócę z weryfikacją, choć nwm ile to potrwa. 

A podasz poszczególne znaczenie kart? Jak nie będziesz zła to chętnie sam pogrzebie sobie :) 

• Cool 1
  • Ekspert
Napisano (edytowane)
39 minut temu, nastek96 napisał:

A podasz poszczególne znaczenie kart? Jak nie będziesz zła to chętnie sam pogrzebie sobie :) 

Mogę podać Ci źródło :) Oprócz broszurki dołączonej do kart, wspieram się przede wszystkim polskim blogiem  http://karty-lenormand.pl/znaczenia-kart/36-krzyz/

Bardzo zgrabnie opisane karty, z tego co porównałam na internecie, znaczenia raczej spójne😅 Zabawa się zaczyna jak trzeba złożyć wszystko do kupy😅😅 Jak będziesz miał inny pomysł na interpretację - dawaj znać :) 

Edytowane przez Gringe
  • Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano
5 minut temu, Gringe napisał:

Jak będziesz miał inny pomysł na interpretację - dawaj znać :) 

Chat GPT na pewno coś zaproponuje 

• O.K 1
Napisano

Ale mi chodziło o pozycję. Co znaczy karta numer 1? 

Karta numer 9 to wynik. Karta na środku to sugnifikator. Co znaczą pozostałe. 

• Lubię to! 1
Napisano

Zgłaszam się również jako króliczek ;)

Poproszę rozkład ogólny na luty :) 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano
9 godzin temu, nastek96 napisał:

Ale mi chodziło o pozycję. Co znaczy karta numer 1? 

Karta numer 9 to wynik. Karta na środku to sugnifikator. Co znaczą pozostałe. 

W tym przypadku zacytuję autora bloga: "Karty 1-5-9 stanowią główną oś układu. To jakby początek, środek i koniec. Energia płynie z lewej do prawej, z góry na dól dlatego ten skos jest najważniejszy. Karta 1 to początek historii, może pokazać przyczynę problemu. Karta na pozycji 5 może być sygnifikatorem, który wylosowałaś/eś wcześniej". Karta na pozycji 9 to wynik.

Blog http://karty-lenormand.pl/rozklad-na-9-kart/

Uczę się wiec narazie podążam za wskazowkami😅 Liczę, że w miarę upływu czasu nabiorę własnego doświadczenia i będę miała więcej własnego zdania w temacie😅🤣 

Uprzedzajac kolejne Twoje pytanie @nastek96, oto jak wygląda sprawa z poszczególnymi pozycjami: "Podstawą interpretowania tego rozkładu jest umiejętność odczytywania znaczenia połączeń 2 i 3 kart. Stąd niezwykle ważna jest praktyka, szczególnie z kartami dziennymi. Rozkład 9 kart możemy odczytać na wiele różnych sposobów, na wielu płaszczyznach i tylko własna praktyka pozwoli nam w pełni poznać możliwości tego rozkładu i zobaczyć jak wiele informacji on ze sobą niesie". 

Zdanie również  lenormand.pl

• Dziękuję 1
Napisano

To może i ja stanę w kolejce jako królik doświadczalny :) Zweryfikuje na pewno. 
Czy w tym roku uda mi się wyjechać na rehabilitacje narządów ruchu w ramach prewencji ZUS oraz czy skierowanie na oddział rehabilitacyjny z ubiegłego roku zostanie przyjęte (skierowanie w ramach NFZ).

Pozdrawiam

• Lubię to! 1
  • O.K 1
Napisano
W dniu 24.01.2025 o 12:58, Gringe napisał:

20250122_183752.thumb.jpg.fdfa39edbba5fb9b9e87ee79e64e341a.jpg

@Romualda de Kocurko a tak przedstawia się analiza dla Ciebie: 

Ramy wróżby: Drzewo/Żmija oraz Klucz/Myszy

Serce: Księżyc/Droga oraz List/ Rózgi

Początek rozkladu: Drzewo/Statek/Trumna

Zdrowie to istotny temat w Twoim życiu. Możesz czekać na wiadomości mówiące o jego stanie, możesz być mocno pochłonięta stanem swojego zdrowia. Układ tych trzech kart może wskazywać na zmianę miejsca zamieszkania, skupienie na swoim samorozwoju i swoim dobrostanie duchowym i fizycznym( wychodzenie że strefy komfortu, robienie czegoś nowego). Wszystko by zakończyć pewien etap( możliwe szukanie spokoju, wyciszenia). Przychodzi mi tu na myśl wdrażanie jakiś nowych sposobów leczniczych, relaksacyjnych( tu jestem ciekawa jak się do tego odniesiesz - pierwsze trzy karty Wielkiej Tablicy mówią o głównym temacie w teraźniejszości u pytającego).
Jeśli chodzi o sprawy stricte osobiste, jest w Twoim otoczeniu ktoś na kogo zwróciłaś szczególną uwagę. Mężczyzna ten odegra w najbliższym czasie ważną rolę. Przy czym w tym momencie jest on skupiony na swoich celach i nie jest zainteresowany pogłębianiem relacji, nie w sposób jaki Ty byś chciała lub jakbyś widziała relację damsko-męską.
I znów, Ty i karta która Ciebie reprezentuje jest w domu Drzewa, czyli znów podkreślenie skupienia na tematyce zdrowia( zapuszczania korzeni ale w innym środowisku bo obok Drzewa jest Statek).
Karta Pana jest w domu Niedźwiedzia- może to pokazuje, że mężczyzna zapewnia stabilizację, jest opiekuńczy, solidny - może masz takie poczucie myśląc o nim( ktoś mający pozycję lidera) a może w jakis sposób podlegasz mu zawodowo. 

Obie karty, Pan i Pani są zlaczeni metodą skoczka, co sugeruje, że są sprawy które was łączą( biznes, hobby?..). 
W Twoim domu jest Bukiet, co mówi o czymś miłym- sprawy, wydarzenia mogą przybrać korzystny obrót, miłe gesty ze strony otoczenia, poczucie docenienia, wyróżnienia. Coś poprawiającego samopoczucie. Z kolei w domu Pana jest Góra, co pokazuje jakiś jego problem. Mężczyzna o którym myślisz jest pochłonięty rozwiązywaniem jakiś trudności. Gdzieś ma problem do rozwiązania. Jest on złączony z jakimś miejscem gdzie gromadzą się ludzie, gdzie jest gwarno. Przed nim podjęcie gwałtownych działań, ostatecznych decyzji - choć nie jest mu z tym wygodnie.
Serce jest w domu Książka, może trzymasz swoje emocje w sekrecie, nie chcesz by wydały się Twoje nadzieje i uczucia wobec osoby którą jesteś zainteresowana. Z kolei w domu Serca jest Pies - cieszą Cię przyjaciele i są dużym wsparciem emocjonalnym.
Patrząc na kartę Pana jest on rogiem złączony z Kartą Żmija- karta pokazuje Twoją rywalkę. Jest on bardziej nią zainteresowany( I Żmija i Pan są skierowanie w swoim kierunku). Jest jakiś stres, coś go gryzie w związku z umową, możliwe, że chce ją zmienić, zerwać( pamiętam inne Twoje pytanie do Tarota i tam karty wskazywały jakąś kobietę i jakieś problemy i zniechęcenie mężczyzny). Żmija leży w pierwszym rzędzie, nad Panem, co pokazuje, że ona nadaje ton tej relacji, "ma pod kontrolą sprawy związane z Panem". 
Myślę, że karty pokazały sytuację osobistą którą masz do przerobienia na ten moment, na najbliższy czas - nie pokażą spraw które wydarzą się w dłuższej perspektywie(czyli na jesieni czy ogólnie w przeciągu roku). Podobnie Tarot pokazuje mi sprawy do przerobienia w najbliższym czasie - chyba, że kładę rozkład urodzinowy i jest to z założenia okres 12 miesiecy i dominujące energie( mające wpływ na wewnętrznych rozwój).

Grunge, serdecznie dziękuję Ci za tak obszerną wróżbę. Na pewno zweryfikuję wszystko za kilka miesięcy, bo sama jestem b. ciekawa. Z Panem to od razu mogę powiedzieć, że się sprawdza, bo jak Ci oczywiście wiadomo, jest ktoś, kim jestem zainteresowana 😄 i to, że mam rywalkę to też prawda ( w Tarocie wypadała jako Cesarzowa). Jak sprawy potoczą się dalej, zobaczymy. Jeśli chodzi o moje zdrowie to jasne, że powinnam się nim zająć, i to już dawno. Tak że zweryfikuję wszystko za jakiś czas. Jeszcze tylko dopytam, bo nie widzę dokładnie na zdjęciu: co to są za karty: 

- nad Panem 

- pod Ptakami 

- pod Listem 

- pod Panią 

- ta, na którą patrzy przez lunetę Pan? 

Dzięki w ogóle za propagowanie tematu, myślę, że te karty są znacznie mniej znane niż Tarot a są niezwykle ciekawe - ja na pewno będę chciała zgłębić temat, jak będę miała chwilę czasu, pewnie kupię sobie też talię 😊 

Przy okazji - z jakiej talii wróżyłaś? 

Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam 💖

• Cool 1
  • Ekspert
Napisano
21 minut temu, Romualda de Kocurko napisał:

Jeszcze tylko dopytam, bo nie widzę dokładnie na zdjęciu: co to są za karty: 

- nad Panem 

- pod Ptakami 

- pod Listem 

- pod Panią 

- ta, na którą patrzy przez lunetę Pan? 

Dzięki w ogóle za propagowanie tematu, myślę, że te karty są znacznie mniej znane niż Tarot a są niezwykle ciekawe - ja na pewno będę chciała zgłębić temat, jak będę miała chwilę czasu, pewnie kupię sobie też talię 😊 

Przy okazji - z jakiej talii wróżyłaś? 

Nad Panem jest Ogród.

Pod Ptakami są Ryby. 

Pod Lisem Lilie. 

Pod Panią Drogi.

Karta na ktorą patrzy Pan przez lunetę to Slońce. 

Faktycznie zdjecie jest malo czytelne( zmniejszylam je maksymalnie by dołączyć do odpowiedzi😅). 

Talia to Dreaming Way i bardzo przypadła mi do gustu :D 

Tak, karty wręcz mnie zafascynowaly poprzez swoją prostotę i bezpośredniość. To jakby powrót do okresu dzieciństwa kiedy wróżyłam klasycznymi 😊

Polecam - po prostu dają konkretne odpowiedzi :D 

Napisano
52 minuty temu, Gringe napisał:

Nad Panem jest Ogród.

Pod Ptakami są Ryby. 

Pod Lisem Lilie. 

Pod Panią Drogi.

Karta na ktorą patrzy Pan przez lunetę to Slońce. 

Faktycznie zdjecie jest malo czytelne( zmniejszylam je maksymalnie by dołączyć do odpowiedzi😅). 

Talia to Dreaming Way i bardzo przypadła mi do gustu :D 

Tak, karty wręcz mnie zafascynowaly poprzez swoją prostotę i bezpośredniość. To jakby powrót do okresu dzieciństwa kiedy wróżyłam klasycznymi 😊

Polecam - po prostu dają konkretne odpowiedzi :D 

Tak, mnie też w pewnym sensie zafascynowały - są jednak całkowicie różne od Tarota, więc pewnie za jakiś czas skuszę się na talię. 

PS. Chodziło mi o kartę pod Listem, nie pod Lisem 😄 Tą obok Koniczyny 😄

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano
9 minut temu, Romualda de Kocurko napisał:

Chodziło mi o kartę pod Listem, nie pod Lisem 😄 Tą obok Koniczyny 😄

To jest Góra( choć wygląda jak ogórek kiszony jak dla mnie). 😅😅😅

• Dobre! 1
Napisano
26 minut temu, Gringe napisał:

To jest Góra( choć wygląda jak ogórek kiszony jak dla mnie). 😅😅😅

No właśnie dla mnie też 😄 😄 

• Dobre! 1
Napisano

Aha, i jeszcze chodzi mi o kartę na dole, między Krzyżem a Książką. Co to za karta?

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
Teraz, Romualda de Kocurko napisał:

Aha, i jeszcze chodzi mi o kartę na dole, między Krzyżem a Książką. Co to za karta?

Chmury - ilustracja parującej filiżanki z kawą a nad nią skrapla się chmura :) 

• Lubię to! 1
Napisano
2 minuty temu, Gringe napisał:

Chmury - ilustracja parującej filiżanki z kawą a nad nią skrapla się chmura :) 

Dzięki. Faktycznie ta talia jest taka bardzo daydream 😊

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
59 minut temu, Romualda de Kocurko napisał:

Dzięki. Faktycznie ta talia jest taka bardzo daydream 😊

Współgra to z moim Księżycem w Rybach :D 

• Super 1
Napisano

Gringe, zgłaszam gotowość doświadczalną :D

Zerknij proszę w stan moich finansów na 2025, a konkretnie czy aby znów mi się nie trafi duży wyciek, jak w zeszłym roku :kwas:

A może coś uda mi się dorobić do pensji? mile bym to widziała.

I jeśli można, to jeszcze pytanie luźne - chciałabym w tym roku zaliczyć 3 wycieczki, jedną zwiedzającą na południe, drugą towarzyską na zachód, a trzecią wypoczynkową na północ.

Czy którakolwiek z nich wypali i jeśli tak, to która. Fajnie by było, gdyby wypaliły wszystkie :czarodziej:  

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano

@McPhee powoli kolejka posuwa się do przodu😅 Jak najbardziej możesz do niej dołączyć :) 

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 22.01.2025 o 10:27, Ejbert napisał:

I ja się zgłaszam do królikowania 😃

Czy w pierwszym półroczu tego roku będzie grany mój ulubiony spektakl? 

Jeśli tak, to kiedy, konkretnie w którym miesiącu? 

I czy uda mi się go obejrzeć w tym terminie?

Czaję się nań od jesieni 2024 i nie wypaliło, kiedy ja mogłem być, to przedstawienia nie było, a kiedy było, to ja nie mogłem być.

No normalnie niczym żuraw i czapla :D

@Ejbert Czas w kartach Lenormand nie jest łatwy do określenia. Jak zauważa sama autorka "Podręcznika kart Lenormand", Rana George, jest to kwestia indywidualnej praktyki i wypracowania własnych metod w interpretacji. Na ten moment uczę się, więc moja próba trafienia z datą będzie pewnym eksperymentem (korzystając z wiedzy zawartej w książce). Co ciekawe, w dwóch rozkładach, które położyłam na Twoje pytanie, pojawiła się ta sama przeszłość i ten sam wynik – dla mnie to niesamowite. Teraz pozostaje kwestia interpretacji. Załączam oba rozkłady do porównania.

W pierwszym rozkładzie karty obrały za sygnifikatora sprawy Psa. Czy wyjście miało być z kimś bliskim? Pies symbolizuje oddanie i lojalność – pomyślałam też o byciu fanem( a co wiąże się z przedstawieniem o które pytasz).
Może to oznaczać bycie fanem kogoś, kto mógłby występować w przedstawieniu, lub coś związanego z ulubioną literaturą albo reżyserem.

Dwie karty za Psem symbolizujące przeszłość to Jeździec i Góra, co może wskazywać na wiadomość z problemem, która uniemożliwiła wyjście w przeszłości. Kolejne karty po Psie to Kosa i Żmija. Kosa oznacza nagłe wydarzenie, odcięcie się, podjęcie nagłej decyzji – w połączeniu ze Żmiją może wskazywać na zerwanie kontaktu z fałszywą osobą. Ten zerwany kontakt może rzutować na możliwość wyjścia na upragnione przedstawienie.

Nie widzę jednak dużego potencjału na to wyjście, skoro w przyszłości pojawiają się Kosa i Żmija. Jeśli jednak skupić się wyłącznie na określeniu daty, nie wnikając w pełne znaczenie kart, może to wskazywać na późne lato lub wczesną jesień – np. 14 października.

Czułam pewien niedosyt, więc postanowiłam położyć kolejny rozkład, licząc na więcej wskazówek. W drugim rozkładzie w przeszłości znów pojawiają się Góra i Jeździec, ale tym razem z Dzieckiem. Czy to oznacza mały problem? Otrzymana wiadomość była niewielkim utrudnieniem? A może problem związany z dzieckiem uniemożliwił wyjście? Te wydarzenia rzucają światło na bieżące pytanie. W tym rozkładzie sygnifikatorem okazała się Koniczynka, co pięknie pokazuje, że liczysz na łut szczęścia i dogodny termin przedstawienia.

Patrząc na przyszłość i kartę wyniku – znów pojawia się Żmija. Klucz i Droga w przyszłości sugerują, że znajdziesz sposób, aby pogodzić sprzeczne interesy, a Żmija na wyniku może wskazywać, że wykorzystasz swój urok lub spryt, aby odnieść korzyści.

Żmija może także odnosić się do 14 jednostek czasowych – dni, tygodni, miesięcy.20250127_143531.thumb.jpg.566669fc4306898fb5532a7d1c12c89d.jpg20250127_143731.thumb.jpg.5a01957a18e4866f65f567046441bf39.jpg

• Dziękuję 1
  • Moderators
Napisano
22 godziny temu, Gringe napisał:

@Ejbert Czas w kartach Lenormand nie jest łatwy do określenia. Jak zauważa sama autorka "Podręcznika kart Lenormand", Rana George, jest to kwestia indywidualnej praktyki i wypracowania własnych metod w interpretacji. Na ten moment uczę się, więc moja próba trafienia z datą będzie pewnym eksperymentem (korzystając z wiedzy zawartej w książce). Co ciekawe, w dwóch rozkładach, które położyłam na Twoje pytanie, pojawiła się ta sama przeszłość i ten sam wynik – dla mnie to niesamowite. Teraz pozostaje kwestia interpretacji. Załączam oba rozkłady do porównania.

Wiem i dlatego włączyłem czas do swojej prośby. Jak ćwiczyć to ćwiczyć - tylko weryfka pokaże, czy określenie czasu było trafione  :ok:

Co ciekawe, w dwóch rozkładach, które położyłam na Twoje pytanie, pojawiła się ta sama przeszłość i ten sam wynik – dla mnie to niesamowite. Teraz pozostaje kwestia interpretacji.

I tak chyba być powinno, bo problem z moją obecnością na tym spektaklu wynika głównie z niedogodności czasowych, o czym wspomniałem.

23 godziny temu, Gringe napisał:

W pierwszym rozkładzie karty obrały za sygnifikatora sprawy Psa. Czy wyjście miało być z kimś bliskim?

Nie, w tym jestem singlem. Ale tu Pies może oznaczać, że jestem wierny tej sztuce, która nb. jest specyficzna - za każdym razem ta sama główna fabuła ale warianty ma różne. Dlatego tak ją sobie upodobałem.

Pies symbolizuje oddanie i lojalność – pomyślałam też o byciu fanem( a co wiąże się z przedstawieniem o które pytasz).
Może to oznaczać bycie fanem kogoś, kto mógłby występować w przedstawieniu, lub coś związanego z ulubioną literaturą albo reżyserem.

Jestem fanem tego spektaklu i całej obsady aktorskiej - jakbym nie był, to bym nie chciał go oglądać. Sztukę tą grają różne teatry, a mnie się spodobał jeden i jeśli mam okazję, to tam wbijam.

Dwie karty za Psem symbolizujące przeszłość to Jeździec i Góra, co może wskazywać na wiadomość z problemem, która uniemożliwiła wyjście w przeszłości. Kolejne karty po Psie to Kosa i Żmija. Kosa oznacza nagłe wydarzenie, odcięcie się, podjęcie nagłej decyzji – w połączeniu ze Żmiją może wskazywać na zerwanie kontaktu z fałszywą osobą. Ten zerwany kontakt może rzutować na możliwość wyjścia na upragnione przedstawienie.

Taka wiadomość była, wprawdzie nie w terminie, w którym dysponowałem czasem, no ale jeszcze kombinowałem, lecz musiałem zrezygnować z wyjścia. Nie spodziewałem się przeszkody z tej strony, z której przyszła, a jednak coś wyskoczyło.

To jak teraz będzie pokaże przyszłość; na razie tu nic nie wykombinuję - nie wiem co by to mogło być, zn. w temacie fałszywej osoby. Chyba że ktoś mnie podstępem zatrzyma, lecz w to wątpię. Żmija może też być atakiem nie tylko ze strony osoby, może to być sytuacja i tu prędzej bym się spodziewał czegoś uniemożliwiającego mi wyjście, np. jakaś ostra infekcja czy chirurgia. Albo ktoś mnie wystawi do wiatru, bo to się może zdarzyć, czasami jestem wzywany do "zadań nagłych i nie cierpiących zwłoki" a potem okazuje się, że to mogło się obyć bez mojego udziału.

Nie widzę jednak dużego potencjału na to wyjście, skoro w przyszłości pojawiają się Kosa i Żmija.

No właśnie w kontekście powyższym ja też nie. Ciekawie się robi, weryfka będzie na pewno, jeśli mnie coś nie skosi, wypadki przecież chodzą po ludziach :rower:

Jeśli jednak skupić się wyłącznie na określeniu daty, nie wnikając w pełne znaczenie kart, może to wskazywać na późne lato lub wczesną jesień – np. 14 października.

Lato jest poza zasięgiem, tak aktorskim (teatr ma przerwę ) jak i moim - mam urlop i obowiązki sezonu wakacyjnego wobec potomków. Październik jest możliwy, choć tak odległego czasu nie zakładałem.

Czułam pewien niedosyt, więc postanowiłam położyć kolejny rozkład, licząc na więcej wskazówek. W drugim rozkładzie w przeszłości znów pojawiają się Góra i Jeździec, ale tym razem z Dzieckiem. Czy to oznacza mały problem? Otrzymana wiadomość była niewielkim utrudnieniem? A może problem związany z dzieckiem uniemożliwił wyjście? Te wydarzenia rzucają światło na bieżące pytanie.

Tamten problem był mały, w sumie gdybym chciał, to pewnie bym go jakoś przeskoczył. Ale już mi się nie chciało kombinować, musiałbym przestawić cały grafik w pracy. 

Z dzieckiem nie było problemu.

W tym rozkładzie sygnifikatorem okazała się Koniczynka, co pięknie pokazuje, że liczysz na łut szczęścia i dogodny termin przedstawienia.

Jasne, że liczę  :koniczynka:  jakżeby nie! :D

Patrząc na przyszłość i kartę wyniku – znów pojawia się Żmija. Klucz i Droga w przyszłości sugerują, że znajdziesz sposób, aby pogodzić sprzeczne interesy, a Żmija na wyniku może wskazywać, że wykorzystasz swój urok lub spryt, aby odnieść korzyści.

To dziwne i zagadkowe połączenie. Z tym sposobem na pogodzenie sprzecznych interesów może coś być realistycznie, no bo tu bez logistyki nie pojedziesz, muszę się zorganizować na różne warianty. U mnie całoroczny grafik zajęć i urlopu trzeba mieć gotowy do połowy stycznia :obled: i stąd jest problem z wyrwaniem jakiegoś innego wolnego czasu. Pozostaje tylko ZL.

Żmija może także odnosić się do 14 jednostek czasowych – dni, tygodni, miesięcy.

Oki, to liczymy czas od dnia postawienia kart  :)

• Super 1
  • Ekspert
Napisano

@Ejbert bardzo Ci dziękuję za tak sumienne podejście do feedback'u :D 

Z tego co piszesz, może faktycznie użyjesz osobistego uroku by "wychandlować" wolne i pójść na spektakl( Żmija w mojej krótkiej praktyce z Lenormand pokazała już osoby nie tyle mocno szkodliwe, co umiejące o siebie zadbać poprzez urok i odpowiednie zachowanie wobec innych ludzi). 

Pies z kolei fajnie pokazal, że jesteś wiermy określonej sztuce( moja znajoma chodzi do teatru na wszystko, co grają bo to jest "dobrze widziane" chodzić na takie wydarzenia🤪 

Nie bardzo mialam pomysł na określenie czasu, zastosowałam się do klasyki. Zobaczymy czy faktycznie wypadnie jesień. 

Trzymam kciuki by udało Ci się dotrzeć na przedstawienie oraz za weryfikację rozkładu 😊🍀

• Lubię to! 2
  • Moderators
Napisano
16 minut temu, Gringe napisał:

@Ejbert bardzo Ci dziękuję za tak sumienne podejście do feedback'u :D 

Bez tego nie ma nauki, wiec staram się :)

A tej poprawności politycznej ;)  nauczyły mnie dwie panie: moja żona i adminka tego forum. One są nie do przeskoczenia, jak się uprą to nie ma zmiłuj :walek:

• Medal 1
  • Ekspert
Napisano

20250128_184319.thumb.jpg.236a2de1194852952bce0f417917e57e.jpg

W dniu 22.01.2025 o 12:23, Weronika122 napisał:

@Gringe ja również się zgłaszam 

Czy przeprowadzę się w tym roku do innego miasta i czy nie będzie żadnych problemów podczas tej przeprowadzki?😉

@Weronika122 zrobiłam Dużą Tablicę skupiając się tylko na Twoim pytaniu. 

Sygnifikarorem przeprowadzki jest Statek plus można spojrzeć, co dzieje się w koło karty Dom która również podpowie czy będą jakieś zmiany. 

Statek pojawił się na oddalonej pozycji, jednak jest on jedną z czterech kart narożnych, co potwierdza, że temat jest istotny dla Ciebie i będzie ważny w przyszłości. Cztery karty narożne zarysowują tlo wróżby, stawiają jakby granice gdzie mogą odpowiedzieć. 

Statek jest w ostatniej kolumnie, 5 jednostek czasu od Ciebie. Tu bardziej stawiałabym na miesiące niż tygodnie. Po Statku nie ma już żadnej karty więc nie można powiedzieć jak będzie Ci się mieszkało w nowym miejscu. Nad Statkiem jest kosa, decyzja może być nagła i szybka- tak jakbys chciala odciac sie od biezacej sytuacji.

Statek jest w domu karty Księżyc, zmiany będą bardzo emocjonalne. Od siebie dodam, że Księżyc kojarzony jest z domem oraz komfortem( gdzie się dobrze czujemy). Może być to wskazowka, że dobrze zniesiesz zmianę domu, w jakiś sposób zapewnisz sobie tym komfort. 

Trzy pierwsze karty rozkladu też są istotne bo wskazują na główny motyw wróżby. I tu wypada Trumna Dom Bukiet. Koniec pewnego etapu związanego z domem który jednak napawa radością. Jakby poczucie ulgi? Karta Domu znajduje się w domu Konieczynki, co sugeruje, że liczysz na łut szczęścia i dobrą okazję do przeprowadzki. W domu Domu masz natomiast Myszy - jest kłopot. Coś "nyka" Cię od dłuższego czasu i nie daje spokoju w kwestiach domowych. 

Sytuacja domowa jest pewnego rodzaju karmą- sprawa której nie unikniesz, a musisz to przerobić i wynieść wnioski na przyszłość. Mamy tu też otwartość na zmiany jesli chodzi o miejsce zamieszkania oraz oczekiwanie na wiadomosci. 

• Medal 1
  • Ekspert
Napisano (edytowane)
W dniu 22.01.2025 o 15:47, Ismer napisał:

Stąd pytanie ogólne "czy pojadę".  I jeśli tak, to proszę o nakreślenie czasu i okoliczności. Bo moje podróże mają różne motywacje, od interesu po ciekawość, przyjemność, zwiedzanie, towarzysko itp. 

Edit: jest jedna podróż -  sezonowa, coroczna, ale ta jest wpisana w program, taki stały punkt - zmiana siedziby z miasta na wieś. Takiej, proszę, nie bierz pod uwagę, gdyż to jest oczywiste :) 

@Ismer Też wybrałam Wielką Tablicę. Czytając ksiażkę Rany George dowiedziałam się, że rozkład można stosować do najbardziej wyśróbowanych pytań. No i czas jakoś tak lepiej okreslić- z tego, co już widzę po bliskim otoczeniu to teraźniejszość realizuje się w przeciągu kilku dni, niecałego tygodnia( powiedziałabym 3/4 dni). 

Także wracając do Twojego pytania, widzę wyjazd. Sygnifikatorem wg mnie jest Statek( ogólnie pokazuje on sytuacje kiedy wychodzimy że strefy komfortu i robimy coś nowego- takie moje spostrzeżenie). 

Statek jest oddalony o 3 jednostki od Ciebie. Mogą to być tygodnie jak i miesiące.

Statek jest w rzędzie poniżej Twojej pozycji a więc to podróż na którą masz wpływ, nie jest wymuszona innymi czynnikami. Statek jest też w kolumnie mówiącej o przyszłości a więc jest to coś nowego( miejsce, kierunek, pomysl na podróż). 

Statek jest w domu Pana jak również jest on połączony z kartą Pana metodą skoczka. Podróż może być z partnerem albo on może wyjść z propozycją tej podróży. 

Patrząc na pozostałe połączenia karty Statek, może być to podróż dla przyjemności, w ciepłe miejsce, coś, co zaspokoi serce i wpłynie na ogólny rozwój i wellbeing. Może trafić się okazja do wycieczki, przy czym warto uważać na osoby które mogą nie do końca być szczere z Tobą( Żmija kojarzy mi się z agentem biura podróży który będzie wciskał wycieczkę która jemu będzie na rękę by sprzedać). 

Za samym Statkiem jest karta Góry a więc pojawi się problem. Możliwe, że już w czasie podjęcia podróży. Analizując karty Góry, co może być problemem, karty wskazują na sytuację której nie dało się uniknąć a która ma wpłynąć na dalszy rozwój( mentalny, duchowy). Krzyż jako karta karmy. 

Problem który będzie wymagał podjęcia decyzji: co dalej. Będą różne opcje jego "obejścia". Za kartą Drogi jest Jeździec- karta komunikacji która będzie istotna w tej sprawie. Na wyniku jest Ogród, karta mówiąca o socjalizacji, przebywaniu wśród większego grona ludzi( znów mi się kojarzy z jakąś grupą turystyczną). Finalnie powinno być dobrze, tyle, że z małymi perturbacjami. 

20250128_192704.thumb.jpg.ec6f21cd69cadaa39b7ab4c9381d38d4.jpg

Edytowane przez Gringe
  • Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano
45 minut temu, Gringe napisał:

20250128_184319.thumb.jpg.236a2de1194852952bce0f417917e57e.jpg

@Weronika122 zrobiłam Dużą Tablicę skupiając się tylko na Twoim pytaniu. 

Sygnifikarorem przeprowadzki jest Statek plus można spojrzeć, co dzieje się w koło karty Dom która również podpowie czy będą jakieś zmiany. 

Statek pojawił się na oddalonej pozycji, jednak jest on jedną z czterech kart narożnych, co potwierdza, że temat jest istotny dla Ciebie i będzie ważny w przyszłości. Cztery karty narożne zarysowują tlo wróżby, stawiają jakby granice gdzie mogą odpowiedzieć. 

Statek jest w ostatniej kolumnie, 5 jednostek czasu od Ciebie. Tu bardziej stawiałabym na miesiące niż tygodnie. Po Statku nie ma już żadnej karty więc nie można powiedzieć jak będzie Ci się mieszkało w nowym miejscu. Nad Statkiem jest kosa, decyzja może być nagła i szybka- tak jakbys chciala odciac sie od biezacej sytuacji.

Statek jest w domu karty Księżyc, zmiany będą bardzo emocjonalne. Od siebie dodam, że Księżyc kojarzony jest z domem oraz komfortem( gdzie się dobrze czujemy). Może być to wskazowka, że dobrze zniesiesz zmianę domu, w jakiś sposób zapewnisz sobie tym komfort. 

Trzy pierwsze karty rozkladu też są istotne bo wskazują na główny motyw wróżby. I tu wypada Trumna Dom Bukiet. Koniec pewnego etapu związanego z domem który jednak napawa radością. Jakby poczucie ulgi? Karta Domu znajduje się w domu Konieczynki, co sugeruje, że liczysz na łut szczęścia i dobrą okazję do przeprowadzki. W domu Domu masz natomiast Myszy - jest kłopot. Coś "nyka" Cię od dłuższego czasu i nie daje spokoju w kwestiach domowych. 

Sytuacja domowa jest pewnego rodzaju karmą- sprawa której nie unikniesz, a musisz to przerobić i wynieść wnioski na przyszłość. Mamy tu też otwartość na zmiany jesli chodzi o miejsce zamieszkania oraz oczekiwanie na wiadomosci. 

@Gringe Wielkie dzięki za ten rozklad ! Wiele odzwierciedla moje obecne odczucia oraz to wszystko co mam w myślach jak i zamiarach aby ten krok zrobić  :) Jeszcze raz dziękuję😊 i za jakiś czas wrócę z weryfikacją😁

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano
1 minutę temu, Weronika122 napisał:

@Gringe Wielkie dzięki za ten rozklad ! Wiele odzwierciedla moje obecne odczucia oraz to wszystko co mam w myślach jak i zamiarach aby ten krok zrobić  :) Jeszcze raz dziękuję😊 i za jakiś czas wrócę z weryfikacją😁

Miło mi, a jednocześnie fascynuje mnie jak te karty pokazują życie - koniecznie wróć z weryfikacją- życzę powodzenia z przeprowadzką 🍀

• Lubię to! 2
  • Dziękuję 1
  • Administrator
Napisano

Także wracając do Twojego pytania, widzę wyjazd. Sygnifikatorem wg mnie jest Statek( ogólnie pokazuje on sytuacje kiedy wychodzimy że strefy komfortu i robimy coś nowego- takie moje spostrzeżenie). 

Jak tak, to podróż się odbędzie :D Wprawdzie dalej nie chce mi się nigdzie ruszać (to ewenement u mnie) ale mamy dopiero styczeń, jeszcze 11 miesięcy mam do realizacji.

Statek jest w domu Pana jak również jest on połączony z kartą Pana metodą skoczka. Podróż może być z partnerem albo on może wyjść z propozycją tej podróży. 

Zapomnij... xd - jeśli gdziekolwiek pojadę to solo, nie po to cały rok się kisimy, żeby i wakacje spędzać razem, muszę odpocząć od domowników :biggrin:

Patrząc na pozostałe połączenia karty Statek, może być to podróż dla przyjemności, w ciepłe miejsce, coś, co zaspokoi serce i wpłynie na ogólny rozwój i wellbeing.

I oby to się ziściło. To że teraz nie chce mi się nigdzie jechać, nie oznacza, że jeśli pojadę, to ma być nieprzyjemnie, zimno i nudno ;)

Może trafić się okazja do wycieczki, przy czym warto uważać na osoby które mogą nie do końca być szczere z Tobą( Żmija kojarzy mi się z agentem biura podróży który będzie wciskał wycieczkę która jemu będzie na rękę by sprzedać). 

O ile pojawi się taka możliwość, tzn. wycieczka z biura podróży, to zwrócę na to uwagę. Ale zazwyczaj jestem głucha na reklamy i namawiania, sama wybieram co chcę zwiedzić i gdzie pojechać.

Za samym Statkiem jest karta Góry a więc pojawi się problem. Możliwe, że już w czasie podjęcia podróży. Analizując karty Góry, co może być problemem, karty wskazują na sytuację której nie dało się uniknąć a która ma wpłynąć na dalszy rozwój( mentalny, duchowy). Krzyż jako karta karmy. 

Problem który będzie wymagał podjęcia decyzji: co dalej. Będą różne opcje jego "obejścia". Za kartą Drogi jest Jeździec- karta komunikacji która będzie istotna w tej sprawie.

Co mam rozumieć pod pojęciem "karta karmy" i "nieunikniona sytuacja, która ma wpłynąć na dalszy rozwój" w tym pytaniu? To mnie zaintrygowało. Wątpię, bym zahaczyła o Indie i aśramy... oczywiście wszędzie można doświadczyć czegoś, co wpłynie na "dalszy rozwój" i rzeczywiście tego doświadczam, dość intensywnie nawet, tyle, że całe życie. W tym kontekście więc musiałoby to być coś mocno wstrząsającego. Nie wykluczam takiej opcji, tym bardziej przy obecnych tranzytach w stosunku do mojego kółeczka, ale wzbudziłaś moją ciekawość, że to może stać w czasie ew. dzięki podróży.  Może jednak pojadę, tak eksperymentalnie? :mysli:  Jak przeżyję (a wg. wróżby powinnam) to wrócę z weryfką :D

• Super 2
  • Ekspert
Napisano
Godzinę temu, Ismer napisał:

Wprawdzie dalej nie chce mi się nigdzie ruszać (to ewenement u mnie) ale mamy dopiero styczeń, jeszcze 11 miesięcy mam do realizacji.

@Ismer, a nie uważasz, że ta niechęć to aktualny Mars w Raku( i to w retro). Widzę po sobie jak dopada mnie totalny marazm, a jeszcze w grudniu bylam pełna werwy i optymizmu😅

Godzinę temu, Ismer napisał:

Zapomnij... xd - jeśli gdziekolwiek pojadę to solo, nie po to cały rok się kisimy, żeby i wakacje spędzać razem, muszę odpocząć od domowników :biggrin:

To tym bardziej liczę na weryfikację bo w rozkladzie był scisly związek Pana i Statku - chyba, że jest to zapowiedź dodatkowego wydarzenia i w jakiś sposób partner przyczyni się do wyjscia ze strefy komfortu i poszerzenia horyzontów😁 

1 godzinę temu, Ismer napisał:

Co mam rozumieć pod pojęciem "karta karmy" i "nieunikniona sytuacja, która ma wpłynąć na dalszy rozwój" w tym pytaniu? To mnie zaintrygowało.

Jak czytałam mądre źródła internetowe plus posiłkując się książką Rany George - wydarzeń związanych z kartą Krzyza się nie uniknie. Dodatkowo nie są to latwe wydarzenia, zwykle problematyczne. U mnie w rozkładzie karty za pośrednictwem Krzyża pokazały moją sytuację rodzinną- jest nie standardowo, jest pod górkę ale ogólnie ma mnie wzbogacić duchowo. No jak to klasyk podaje: cierpienie uszlachetnia. 

Nie wydaje mi się  by chodziło o Indie. Raczej jakieś problemy z dotarciem na miejsce wypoczynku albo przed wyruszeniem jeszcze z domu. 

Źródła podają, że kartę Góra można zawsze jakoś obejść, przeczekać, znaleźć sposob a Krzyża po prostu się nie uniknie - trzeba przeżyć bo tak bam to z góry przykazano( nie wynika z naszych wyborów czy błędów). 

1 godzinę temu, Ismer napisał:

Może jednak pojadę, tak eksperymentalnie? :mysli:  Jak przeżyję (a wg. wróżby powinnam) to wrócę z weryfką :D

Liczę na konieczną weryfikację - sama jestem ciekawa jak to się potoczy 😊🍀

• Lubię to! 2
  • Dziękuję 1
  • Administrator
Napisano
10 minut temu, Gringe napisał:

@Ismer, a nie uważasz, że ta niechęć to aktualny Mars w Raku( i to w retro). Widzę po sobie jak dopada mnie totalny marazm, a jeszcze w grudniu bylam pełna werwy i optymizmu😅

Nie sądzę, Mars co 2 lata tak ma, a ja dopiero teraz xd.  Zawsze gdzieś mnie wywiewało, nie mogłam usiedzieć na miejscu, tęskniłam za zmianą klimatu, miejsca, a teraz jest total odwrotnie. Ja już nawet na wieś się zbuntowałam i zapowiedziałam, że w tym roku to będę tam tylko dojeżdżać na weekendowe obiadki a nie mieszkać. Oczywiście nikt mi nie wierzy (i ja sobie też nie) no ale to wszystko razem wzięte świadczy o totalnej przemianie mentalności włóczykija w mental statecznej niewiasty :sark:

19 minut temu, Gringe napisał:

wydarzeń związanych z kartą Krzyza się nie uniknie. Dodatkowo nie są to latwe wydarzenia, zwykle problematyczne.

Tak jest w teorii i myślę, że może mieć przełożenie na mój real, gdyż jest jedna sprawa o której realizacji przemyśliwam, może być bolesna w końcowym wyniku, ale właśnie - wymaga przemieszczenia się.  Może być, że o to chodzi, a podświadomość podsuwa mi niechęć do odbycia tej podróży i w konsekwencji niechęć do wyruszenia gdziekolwiek, tak na wszelki wypadek. Bo nie ma znaczenia, że np. pojadę na jeden koniec Polski - jak mi coś odwali, to przemieszczę się na drugi, by uskutecznić zamysł.  Zobaczymy, jak się sprawy ułożą. 

• Lubię to! 1
  • Cool 1
  • Ekspert
Napisano

@Artemidaa oto Twoje karty na Luty: 

Pierwszy tydzień( pierwsze 7 dni):
Ryby/Bukiet/Ptaki/Żmija/Ogród/Jeździec/Pan/Kosa
Zaskoczyć mogą Cię finansowe wpływy, bardzo miła sytuacja związana z pieniędzmi. Pierwszy tydzień lutego może być skupiony na sprawach socjalnych- możesz mieć do czynienia z osobą której nie do końca ufasz lub wiesz, że ona ma swój biznes by być dla Ciebie miła. Wyjście do ludzi, spotkanie w miejscu publicznym( kawiarnia?). Możesz dostać wiadomosci na temat pewnego Pana, co zakończy myślenie o nim.

Drugi tydzień( dni od 8-14 lutego):
Lilie/Kotwica/Drogi/Słońce/Dziecko/Bocian/Chmury/Serce
Nowe sprawy pojawią się "na tapecie". Nowy pomysł jak podejść do spraw sercowych choć będzie on budzić pewne wątpliwości. Lilie z Kotwicą mogą nawiązywać do spraw w których masz doświadczenie i którymi zajmujesz się od dawna - tu pojawia się nowe opcje i konieczność wybrania jednej z nich. Nie będzie złej decyzji a raczej rozważanie co jest lepsze dla Ciebie.

Trzeci tydzień( dni od 15-21 lutego):
Myszy/Konieczynka/Trumna/Dom/Księżyc/ Gwiazdy/Pierścionek/Góra
Dosyć problematyczny tydzień z uwagi na nagromadzenie trzech trudnych kart.
Myszy z Konieczynką to zapowiedź szczęścia które ubywa- wraz z Trumną i Domem- sytuacja w koło domu może się skomplikować. Przyszła mi do głowy myśl, że warto uważać by nie złapać jakiegoś wirusa. Emocje mogą brać górę w tym czasie. Problem z umową lub dotrzymaniem pewnego zobowiązania( może właśnie przez chorobę).

Czwarty tydzień( dni od 22-28 lutego):
Klucz/Pies/Drzewo/Pani/Statek/Książka/List/ Krzyż
Wydarzenia których nie da się uniknąć.
Tydzień szczególnie ważny dla Ciebie, który przykuje Twoją uwagę.
Pomysł na jakieś rozwiązanie zasugeruje dobry przyjaciel - coś, co ma wpływać na Twoj ogólny rozwój. Wyjście że strefy komfortu zwiazane z podejmowaniem pewnych rozwiązań. Nie wszystko zostanie ujawnione lub sekret ktory do Ciebie dotrze.

Rada: Niedźwiedź/Lis/Rózgi/Wieża
Skupić się prede wszystkim na pracy zwiazanej z urzędem( zwlaszcza rutnowe obowiązki powinny być w odpowiedni sposób wykonywane, sprytnie). 20250129_175017.thumb.jpg.2b05ddf734b2c1aff75c2da30c871bfa.jpg

• Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 25.01.2025 o 23:08, mika43 napisał:

Czy w tym roku uda mi się wyjechać na rehabilitacje narządów ruchu w ramach prewencji ZUS oraz czy skierowanie na oddział rehabilitacyjny z ubiegłego roku zostanie przyjęte (skierowanie w ramach NFZ)

@mika43 karty na Twoje pierwsze pytanie: 

Książka Lilie Kosa Krzyż Ryby 

Mam wrażenie, że zajdzie pewna nieoczekiwana zmiana, której nie bierzesz na ten moment pod uwagę. 

Książka plus Lilie może mówić, że sprawa jest dość stara, może masz już od dawna przygotowane dokumenty. 

Krzyż plus Ryby- tak jakbyś samodzielnie miala pojechać, sama w jakiś sposób zorganizować sobie ten wyjazd i od tego "nie uciekniesz". Sprawy nie będą łatwe ale nie są niemożliwe do realizacji. 

Karty na pytanie o skierowanie na oddział z ubieglego roku: 

Dom Pan Bocian List Gwiazdy 

Tutaj również karty pokazują zmiany choć nie tak drastyczne. Pojawi się nowy pomysł na podejście do tej sytuacji. Dom plus Pan - w jakiś sposób jest to połączone z mężczyzną w domu. Otrzymasz wiadomości które wyznaczą nowy kierunek działania poprowadzą Cię ku realizacji celu( możliwe, że trzeba będzie to skierowanie odnowić, jednak nie będzie z tym problemu).  20250204_200555.thumb.jpg.c235732b1f5fb07d85ca16361c49e962.jpg

20250204_200803.thumb.jpg.897c08d4ec119b1ba3c273f91de29474.jpg

• Dziękuję 1
Napisano

Zweryfikuję dokładniej później. Na razie napiszę, jakie plany miałam do tej pory. 
Rehabilitacja w ramach prewencji ZUS. Ostatnio składałam wniosek bodajże w 2021, odrzucono (wcześniej bylam). Planowałam złożenie wniosku, ale jakoś schodziło, rok temu byłam w ramach NFZ. Muszę przemyśleć, czy składać w tym roku. 
Bardzo martwi mnie to połączenie kosy i krzyża, negatywnie kojarzą mi się te karty... Tak po ludzku, co byś zrobiła na moim miejscu? Składać wniosek, czy odpuścić?

Rehabilitacja NFZ - zamierzam zgłosić się na prywatną wizytę do swojego neurologa (muszę iść, bo dostałam lek od laryngologa na poprawę mikrokrążenia, które może być przyczyną mojego niedosłuchu, ale zanim zacznę brać ten lek muszę skonsultować z moim neurologiem, czy mogę łączyć ten preparat z lekami, które neurolog zapisał.). Neurolog do 10. 02 na urlopie :) 
Rozważam poproszenie o nowe skierowanie - myślę, że tu nie będzie problemu.
Dam znać jak sprawy się potoczą za jakiś czas. 
Dziękuję i pozdrawiam 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano (edytowane)
10 minut temu, mika43 napisał:

Tak po ludzku, co byś zrobiła na moim miejscu? Składać wniosek, czy odpuścić?

Co Ci szkodzi składać? Czy masz coś do stracenia?..Jeśli nie, ja bym składała. 

Kosa i Krzyż faktycznie mają wydźwięk ogólny negatywny ale... Kosa często pokazuje nagłe przełamanie impasu. Krzyż, no cóż każdy musi coś w swoim życiu odrobić :( 

Edytowane przez Gringe
  • Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Ja też poproszę, jeżeli można. Oczywiście wrócę z weryfikacją . Jak będą wyglądać moje finanse w ciągu najbliższych 4 miesięcy, czy ulegną one poprawie ? 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 27.01.2025 o 14:04, McPhee napisał:

Gringe, zgłaszam gotowość doświadczalną :D

Zerknij proszę w stan moich finansów na 2025, a konkretnie czy aby znów mi się nie trafi duży wyciek, jak w zeszłym roku :kwas:

A może coś uda mi się dorobić do pensji? mile bym to widziała.

I jeśli można, to jeszcze pytanie luźne - chciałabym w tym roku zaliczyć 3 wycieczki, jedną zwiedzającą na południe, drugą towarzyską na zachód, a trzecią wypoczynkową na północ.

Czy którakolwiek z nich wypali i jeśli tak, to która. Fajnie by było, gdyby wypaliły wszystkie :czarodziej:  

@McPhee dziekuję za cierpliwość😊

Położyłam dla Ciebie Wielką Tablicę by móc uwzględnić oba pytania. Rozkład ten nie respektuje ram czasowych które mu narzucamy, rządzi się swoimi prawami😅  W Twoim przypadku wróżba bedzie odnosić się do niewielkiego wycinka niedalekiej przyszłości gdyż Twój sygnifikator pojawił się w przed ostatniej kolumnie. To sugeruje, że przed Tobą w niedalekiej przyszłości dojdzie do zamykania pewnego rozdziału w Twoim życiu, jak również będziesz postawiona przed ważnymi wyborami - a tu karty muszą poczekać na Twoje decyzje, zanim pokażą dalszą przyszłość. 

Odniosę się zatem do pytania o pieniądze, widać, że będą odgrywać ważną rolę w niedalekiej przyszłości( stawiam tu na okres do jednego miesiąca). Karty pokazują Ciebie jako skupioną na pracy. Pieniądze płyną z  pracy etatowej, stałej ale też pojawia się możliwość dodatkowego zarobku z hobby, z robienia tego, co lubisz. Praca z domu, zajęcie wykonywane z domu. 

Cztery karty w najniższym rzędzie jako rada na najbliższy czas, ale i to na co warto zwrócić uwagę: Tutaj Kotwica jako jedyna karta w całym rozkładzie znajduje się w swoim domu- co podkreśla znaczenie poczucia stałości w Twoim życiu( to może być praca etatowa lub poczucie, że pracy ubywa? Ubywa zleceń? Nie wiem jaki charakter ma Twoja praca zarobkowa. Myszy sugerują pewien stres, ubywanie czegoś, gryzienie się jakąś sytuacją. 

Poczucie stałości zapewnia przyjaciel( wsparcie przyjaciela). 

Ważną rolę odgrywa tu pewien mężczyzna i jest on związany z Twoimi dochodami- tak jakby kończyła się wasza współpraca, co ostatnio zajmuje Twoje myśli. 

Tyle pozwala mi powiedzieć rozkład położony w dniu dzisiejszym, jeśli byłabyś zainteresowana sprawdzaniem pozostałych pytań lub jak potoczą się kwestie finansowe w kolejnych miesiącach, mogę położyć rozkład dla Ciebie za miesiąc- jeśli będziesz chciała, przypomnij mi się w tym wątku😊20250217_155450.thumb.jpg.c5f00222445cbf8899567cf2e4991fe3.jpg

• Dziękuję 1
Napisano (edytowane)

Gringe, w wolnej chwili, na spokojnie, gdybyś mogła mi zrobić rozkład na sprawy zawodowe i finansowe na ten rok, z szczególnym uwzględnieniem finansów, będę szczerze wdzięczna :)
W analizie mojego Solariusza 2025/26 napisałaś, że jeśli mamy jakąś planetę słabą natalnie i jest też słaba w Solariuszu to za wiele nie zdziałamy. Myślę oczywiście o moim Marsie i tych nieszczęsnych pieniądzach. Być może karty byłyby w stanie podpowiedzieć mi co robić, a czego się wystrzegać, bo mogę niepotrzebnie stracić kasę :_mysli:? Już się tak raz nacięłam w poprzednim roku i chciałabym uniknąć dalszych strat i je odrobić jak najszybciej :). Mam też różne zobowiązania finansowe i fajnie byłoby wiedzieć jak sobie z nimi będę radzić i co mogę zrobić, żeby radzić sobie lepiej :).
Muszę jeszcze koniecznie dopisać, że takie to jest to życie: umrzeć źle, ale żyć też ciężko :smieszne:. Gdyby w Solariuszu wyszła mi nagła śmierć, to choć te finanse miałabym z głowy :dance: .

Edytowane przez Amuletka
Napisano (edytowane)

Dziękuję Gringe :thanks:

W dniu 17.02.2025 o 17:29, Gringe napisał:

W Twoim przypadku wróżba bedzie odnosić się do niewielkiego wycinka niedalekiej przyszłości gdyż Twój sygnifikator pojawił się w przed ostatniej kolumnie. To sugeruje, że przed Tobą w niedalekiej przyszłości dojdzie do zamykania pewnego rozdziału w Twoim życiu, jak również będziesz postawiona przed ważnymi wyborami - a tu karty muszą poczekać na Twoje decyzje, zanim pokażą dalszą przyszłość. 

Oki, na układy nie ma rady :D

Nie wiem co mogłabym zamknąć, jeśli już coś to może pewną relację :mysli: - takie mam myśli od pewnego czasu, to jest relacja 11 domowa, ale czy o to może chodzić? Kiedyś byłyśmy nierozłączki a teraz już nic to nie jest nadzwyczajnego, każda poszła w swoją stronę. 

Odniosę się zatem do pytania o pieniądze, widać, że będą odgrywać ważną rolę w niedalekiej przyszłości( stawiam tu na okres do jednego miesiąca). Karty pokazują Ciebie jako skupioną na pracy. Pieniądze płyną z  pracy etatowej, stałej ale też pojawia się możliwość dodatkowego zarobku z hobby, z robienia tego, co lubisz. Praca z domu, zajęcie wykonywane z domu. 

Cztery karty w najniższym rzędzie jako rada na najbliższy czas, ale i to na co warto zwrócić uwagę: Tutaj Kotwica jako jedyna karta w całym rozkładzie znajduje się w swoim domu- co podkreśla znaczenie poczucia stałości w Twoim życiu( to może być praca etatowa lub poczucie, że pracy ubywa? Ubywa zleceń? Nie wiem jaki charakter ma Twoja praca zarobkowa. Myszy sugerują pewien stres, ubywanie czegoś, gryzienie się jakąś sytuacją. 

Poczucie stałości zapewnia przyjaciel( wsparcie przyjaciela). 

Z tym dorobieniem to odwieczny problem, na razie nadal nic na horyzoncie nie widać. Jeśli coś w sferze finansów się dzieje, to same wydatki, mam nadzieję, że nie będą nadzwyczajne. Chociaż patrząc na te myszy... może tak być.

Pracuję w budżetówce, dobra strona tego to stałość wypłaty, zła - nędza płacowa i niemożność dorobienia, nic z tych rzeczy. 

Praca z domu- jedyne co może być to moje hobby, lecz tu na chwilę obecną nie ma opcji :kwas: - może jednak... nadzieja zawsze umiera ostatnia...

Wsparcie mam, od krewnej, ale nie tyle poczucia stałości, co koło ratunkowe gdybym finansowo tonęła, w sumie można, raczej bym powiedziała, że to poczucie bezpieczeństwa w razie awarii ;)

Ważną rolę odgrywa tu pewien mężczyzna i jest on związany z Twoimi dochodami- tak jakby kończyła się wasza współpraca, co ostatnio zajmuje Twoje myśli. 

Takiej sytuacji nie ma, może po prostu to mój facet - oboje pracujemy i w tym sensie - chce czy nie - jest związany z moimi dochodami, a moje z jego xd

Tyle pozwala mi powiedzieć rozkład położony w dniu dzisiejszym, jeśli byłabyś zainteresowana sprawdzaniem pozostałych pytań lub jak potoczą się kwestie finansowe w kolejnych miesiącach, mogę położyć rozkład dla Ciebie za miesiąc- jeśli będziesz chciała, przypomnij mi się w tym wątku😊

Poproszę, oczywiście, bo to jest ważna sfera dla mnie. Dziękuję!  :_buziak:

PS: Gringe, skopiowałam sobie karty, ale nie wszystkie widać - nawet numery, po których sama bym doszła co jest czym (oprócz oczywistych). Np. nie wiem co to jest to zielone - kaktus obo konewki z kwiatkami - czy mogłabyś wymienić je po kolei?  - w wolnej chwili, to nie pilne :) To bym sobie spróbowała sama coś pownioskować i jak mi się coś uda to bym dopisała.

Edytowane przez McPhee
  • Lubię to! 2
  • Dziękuję 1
Napisano
W dniu 1.02.2025 o 00:44, Gringe napisał:

@Artemidaa oto Twoje karty na Luty: 

Pierwszy tydzień( pierwsze 7 dni):
Ryby/Bukiet/Ptaki/Żmija/Ogród/Jeździec/Pan/Kosa
Zaskoczyć mogą Cię finansowe wpływy, bardzo miła sytuacja związana z pieniędzmi. Pierwszy tydzień lutego może być skupiony na sprawach socjalnych- możesz mieć do czynienia z osobą której nie do końca ufasz lub wiesz, że ona ma swój biznes by być dla Ciebie miła. Wyjście do ludzi, spotkanie w miejscu publicznym( kawiarnia?). Możesz dostać wiadomosci na temat pewnego Pana, co zakończy myślenie o nim.

Drugi tydzień( dni od 8-14 lutego):
Lilie/Kotwica/Drogi/Słońce/Dziecko/Bocian/Chmury/Serce
Nowe sprawy pojawią się "na tapecie". Nowy pomysł jak podejść do spraw sercowych choć będzie on budzić pewne wątpliwości. Lilie z Kotwicą mogą nawiązywać do spraw w których masz doświadczenie i którymi zajmujesz się od dawna - tu pojawia się nowe opcje i konieczność wybrania jednej z nich. Nie będzie złej decyzji a raczej rozważanie co jest lepsze dla Ciebie.

Trzeci tydzień( dni od 15-21 lutego):
Myszy/Konieczynka/Trumna/Dom/Księżyc/ Gwiazdy/Pierścionek/Góra
Dosyć problematyczny tydzień z uwagi na nagromadzenie trzech trudnych kart.
Myszy z Konieczynką to zapowiedź szczęścia które ubywa- wraz z Trumną i Domem- sytuacja w koło domu może się skomplikować. Przyszła mi do głowy myśl, że warto uważać by nie złapać jakiegoś wirusa. Emocje mogą brać górę w tym czasie. Problem z umową lub dotrzymaniem pewnego zobowiązania( może właśnie przez chorobę).

Czwarty tydzień( dni od 22-28 lutego):
Klucz/Pies/Drzewo/Pani/Statek/Książka/List/ Krzyż
Wydarzenia których nie da się uniknąć.
Tydzień szczególnie ważny dla Ciebie, który przykuje Twoją uwagę.
Pomysł na jakieś rozwiązanie zasugeruje dobry przyjaciel - coś, co ma wpływać na Twoj ogólny rozwój. Wyjście że strefy komfortu zwiazane z podejmowaniem pewnych rozwiązań. Nie wszystko zostanie ujawnione lub sekret ktory do Ciebie dotrze.

Rada: Niedźwiedź/Lis/Rózgi/Wieża
Skupić się prede wszystkim na pracy zwiazanej z urzędem( zwlaszcza rutnowe obowiązki powinny być w odpowiedni sposób wykonywane, sprytnie). 20250129_175017.thumb.jpg.2b05ddf734b2c1aff75c2da30c871bfa.jpg

Witaj :)

Wracam z weryfikacją.

No nic się mi nie sprawdziło, analizowałam skrypulatnie wszystkie tygodnie i najgorszy tydzień to był pierwszy, nie zaskoczyły mnie miło pieniądze, raczej kiepski nastrój miałam przez wiekszość lutego. Generalnie to większych wyjść nie miałam właśnie w tym miesiącu, byłam tylko na masażu w połowie miesiąca i w restauracji, nic poza tym. Nie byłam zbyt towarzysko nastawiona. Pod koniec miesiąca lepiej się poczułam i finansowo również.   Nie złapałam żadnego wirusaka na szczęście:) 

Jedyne co to byłam skupiona na obowiązkach i pracy. 

Pozdrawiam :) 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano

@Artemidaa dzięki za weryfikację😅 Dowodzi to, że nie ma co cudować po swojemu a trzymać się reguł czytania Wielkiej Tablicy😅😅😅

Jeśli masz ochotę to mogę zaproponować Ci Wielką Tablicę po raz drugi - tym razem już z czytaniem wg klasycznych reguł. 

• Lubię to! 1
Napisano
W dniu 24.01.2025 o 20:28, Gringe napisał:

Centrum stanowi karta Dziecko- karta mówi o ogólnym nastawieniu do pytania ale i sednie problemu. Jest to pozytywna karta. Przedstawia młoda osobę, nowicjusza, kogoś o niewielkim doświadczeniu ale otwartym umyśle. Nie oceniający, optymistyczny, wesoły. Można powiedzieć, że pomysł na wyjazd obudził w Tobie nadzieje i jesteś do tego nastawiony pozytywnie. Jest to też niewielki odcinek czasu, mówiący "wkrótce". To jest 13 tygodni, 13 dzień miesiąca.
Główny motyw wróżby stanowią karty: Lilie-Dziecko- Statek, gdzie ostatnia karta jest wynikiem wróżby i pokazuje podróż( nie wybierałam do tego pytania sygnifikatora, zakładając, że jeśli pytanie jest realne, to sygnifikator pojawi się wśród wylosowanych dla Ciebie kart ;)
Sama podróż może być w większej grupie, odbyta z kimś( Statek plus Ptaki metodą skoczka). Statek jest też połączony z Krzyżem- tak jakby Los już odgórnie przydzielił Ci doświadczenie z tym związane. Na pewno jest dużo stresu ale i ekscytacji. Możesz mieć wątpliwości co do umowy, są jakieś niedomówienia lub masz poczucie, że nie o wszystkim wiesz.
Sytuacja w domu może pchać Cię do wyrwania się że środowiska rodzinnego, powoli rodzeństwo może być męczące i "podgryzać", co wpędza w niski nastrój i budzi przygnębienie.
Ogólnie widziałabym, że zdecydujesz się na podróż bo będziesz chciał się wyrwać z wpływu rodziny i stworzyć swoją własną stabilizację. Wątpliwości z czasem się zmniejszają i poczujesz się pewniej w tym, co postanowisz.

Ale pewnie to wszystko wiesz już bez kart ;) 

Zastanawiało mnie połączenie Statku z Krzyżem- jest to negatywna karta ale... Krzyż jest kartą mówiącą o Łosie, o sprawach przeznaczonych które musimy dźwigać. I teraz pytanie czy cała sytuacja związana z przygotowaniem do podróży jest swojego rodzaju karmą czy zwiastunem niefortunnego zbiegu okoliczności. Sam Statek jest na pozycji końcowej i nie ma już kart mówiących co dalej - jest on również swojego rodzaju wynikiem bo na pozycji "9" a więc traktowałabym jako odpowiedź na tak. 

To i ja zweryfikuje, choć nie minęły jeszcze 3 miesiące. Co prawda nie minęły 3 miesiące, więc wszystko może się zmienić. 

Nie wyjeżdżam do Irlandii. Mam zaklepaną pracę w innym kraju, choć umowy w ręku jeszcze nie mam. Wyjeżdżam na początku marca. 

(Kiedyś o tym opowiadałem, że wszystkie ważne życiowe zmiany zaczynają się przy równonocach).

Trafna wróżba z okresem czasu. Faktycznie rozpoczęcia pracy i wyjazd upłynie przed 13 tygodniami, czyli rzeczywiście krótki odcinek czasu. Jak na dzień dzisiejszy to będę jechał sam, nie będzie grupy osób. Wątpliwości są, umowę zobaczę dopiero po przyjeździe. Co do tego krzyża to też mam wrażenie, że miałem się tam znaleźć. Ponieważ widzę wiele podobieństw do minionych zdarzeń, jakbym miał przez coś przejść jeszcze raz, ale tym razem już świadomie, łagodniej. (Byłem już tam na 3 dni).

Ale ciekawe, że wyszła podróż mimo, że pytałem o inny kraj :)

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano

@nastek96 dziekuję za weryfikację :) U Ciebie zastosowalam klasyczny rozklad z 9 kart i trzymalam się "instrukcji" - fajnie to w sumie wyszlo :) 

• Lubię to! 1
Napisano

Hej, jeśli jeszcze można dołączyć to też się zgłaszam :) 

• O.K 1
Napisano
W dniu 1.03.2025 o 22:55, Gringe napisał:

@Artemidaa dzięki za weryfikację😅 Dowodzi to, że nie ma co cudować po swojemu a trzymać się reguł czytania Wielkiej Tablicy😅😅😅

Jeśli masz ochotę to mogę zaproponować Ci Wielką Tablicę po raz drugi - tym razem już z czytaniem wg klasycznych reguł. 

Ok, nie ma sprawy. To może rozkład na ten miesiąc? Zobaczymy co się sprawdzi 🙂

• O.K 1
Napisano

Zatem chciałabym dowiedzieć się czy w ciągu najbliższych 6 miesięcy uda mi się sprzedać moje mieszkanie?

W marcu 2024 r. podpisałam umowę z agencją, ale ich czas już mija i niestety nie udało się im sprzedać lokum. Myślę o tym, aby ich zmienić. Może przydałaby się nowa osoba ze świeżą energią? To trwa zdecydowanie za długo i cały ten proces jest po prostu męczący...obecnie żyję na dwa mieszkania i jeżdżę z jednej dzielnicy miasta do drugiej. 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano (edytowane)
W dniu 3.03.2025 o 09:11, Artemidaa napisał:

Ok, nie ma sprawy. To może rozkład na ten miesiąc? Zobaczymy co się sprawdzi 🙂

Nie wiem czy karty wezmą sobie do serca, że chodzi o jeden miesiąc ale spróbujmy ;) 

Wyszłaś przy końcu rozkladu a więc o przyszłości niewiele będzie można powiedzieć - zapewne czekaja Cię w niedalekiej przyszłości ważne decyzje które zaważą nad dalszą częścią Twojego życia. 

W jednym rzędzie jestes z kartą Pan, co mogłoby pokazywać kontakty z pewnym mężczyzną/ jest on ważną częścią Twojej przeszłosci. Przy Tobie karta Serca i Góra- mogą pojawić się miłosne komplikacje. Możesz zasięgać w tym temacie rady znajomych lub rodzeństwa. Serce w domu Słońca moze pokazywać zadowolenie i pełnię optymizmu z relacji. Slonce jest bezposrednio nad Tobą/ Twoje mysli/ i jest w domu Dróg- jesteś pewna swoich decyzji, czujesz się zadowolona z tego powodu. Nie masz żadnych wątpliwości. Mozliwe, że decyzje te konsultowalaś z rodzenstwem lub bliskim gronem znajomych. Ptaki w domu Serca moga pokazywać bliskie relacje z rodzenstwem/ lub grupą znajomych. Oni cieszą Cię i zaspokajają emocjonalnie - kontakt z nimi sprawia Ci radość. 

Jeśli chodzi o przyszłość, zwłszaszcza o co chodzi z kartą Góra i gdzie pojawi się problem- Góra w domu Księżyc. Księżyc w domu Dom. Dom w domu Niedźwiedzia. Niedźwiedź w domu Bociana. Bocian w domu Statku, Statek w domu Dziecka, Dziecko w domu Konieczynki, Konieczynka w domu Rózg, Rózgi w domu Ogródu, Ogród w domu Wieża, Wieża w domu Krzyż, Krzyż w domu Bukietu, Bukiet w domu Drzewa, Drzewo w domu Myszy, Myszy w domu Pierścionek, Pierscionek w domu Książka, Książka w domu Trumna. Trumna w domu Kotwica, Kotwica w domu Ryby. Ryby w domu Pani, Pani w domu Lilie, Lilie w domu Gwiazd. Gwiazdy w domu Lis, Lis w domu Góra - Góra w domu Księżyc- wracamy do punktu wyjścia. 

W twoim układzie Góra pojawia się w domu Księżyca, co wskazuje na blokady emocjonalne, problemy związane z psychiką, intuicją, a także uznaniem lub reputacją. Ponieważ rozkład tworzy zamknięty cykl, problem ten może powracać i wymagać rozwiązania na głębszym poziomie.

Przyszłość i rozwój sytuacji:

1. Góra w domu Księżyca – Emocjonalne przeszkody, depresja, stres lub brak jasności co do przyszłości. Problem może dotyczyć zarówno uczuć, jak i spraw zawodowych związanych z intuicją i kreatywnością.

2. Księżyc w domu Domu – Emocje będą mocno związane z domem, rodziną lub poczuciem bezpieczeństwa. Może to być wewnętrzny niepokój dotyczący stabilności życiowej.

3. Dom w domu Niedźwiedzia – Dom i rodzina mogą być związane z osobą dominującą, autorytetem lub kwestią finansową.

4. Niedźwiedź w domu Bociana – Duża zmiana w życiu, szczególnie w kwestiach związanych z ochroną, finansami lub wpływowymi osobami.

5. Bocian w domu Statku – Zmiana może wiązać się z podróżą, przeprowadzką lub poszukiwaniem nowych perspektyw.

6. Statek w domu Dziecka – Może to być początek nowego etapu w życiu, nowa przygoda lub świeże spojrzenie na sytuację.

7. Dziecko w domu Koniczynki – Małe szczęście, pozytywne, choć krótkotrwałe wydarzenie.

8. Koniczynka w domu Rózg – Szczęście może zostać zakłócone przez konflikty lub intensywne dyskusje.

9. Rózgi w domu Ogrodu – Możliwe publiczne kłótnie, napięcie w otoczeniu lub dyskusje w grupie ludzi.

10. Ogród w domu Wieży – Społeczne oddalenie, dystansowanie się od ludzi, zamknięcie się w sobie.

11. Wieża w domu Krzyża – Samotność i poczucie ciężaru losu, konieczność przejścia trudnej lekcji.

12. Krzyż w domu Bukietu – Trudne doświadczenie związane z jakimś darem, zaproszeniem lub relacją, która wydawała się pozytywna.

13. Bukiet w domu Drzewa – Odnowa po ciężkim czasie, powolne dochodzenie do równowagi.

14. Drzewo w domu Myszy – Problemy zdrowotne lub poczucie osłabienia.

15. Myszy w domu Pierścionka – Niepewność w związku lub straty związane z obietnicą, kontraktem.

16. Pierścionek w domu Książki – Ukryte informacje dotyczące relacji, sekrety w związku.

17. Książka w domu Trumny – Zakończenie pewnej tajemnicy, odkrycie czegoś, co prowadzi do transformacji.

18. Trumna w domu Kotwicy – Koniec związany z długoterminową sytuacją, być może utrata stabilności.

19. Kotwica w domu Ryb – Zmiana w finansach lub pracy, utrata lub nowa sytuacja finansowa.

20. Ryby w domu Pani – Pytająca będzie osobiście zaangażowana w sprawy finansowe lub emocjonalne.

21. Pani w domu Lilii – Ważna rola harmonii, rodziny lub relacji z kimś starszym.

22. Lilie w domu Gwiazd – Nadzieja na spokój i spełnienie.

23. Gwiazdy w domu Lisa – Ostrożność w stosunku do planów, możliwe manipulacje lub fałszywe nadzieje.

24. Lis w domu Góry – Przeszkody wynikające z kłamstwa, oszustwa lub własnych wątpliwości.

25. Góra w domu Księżyca – Wracamy do punktu wyjścia: emocjonalne przeszkody, nierozwiązane kwestie związane z intuicją, kreatywnością lub reputacją.

Podsumowanie:

Problemem w przyszłości będzie emocjonalna blokada (Góra – Księżyc), która może być związana z rodziną, domem i zmianami życiowymi. Początkowo doświadczysz zamknięcia w sobie, konfliktów i trudnych decyzji, ale z czasem pojawi się nowa perspektywa i nadzieja (Gwiazdy). Jednak musisz uważać na manipulacje i fałszywe obietnice (Lis). Jeśli nie rozwiążesz tych problemów świadomie, cykl będzie się powtarzać.

20250310_165047.jpg

Edytowane przez Gringe
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 4.03.2025 o 00:17, runoutofbreath napisał:

Zatem chciałabym dowiedzieć się czy w ciągu najbliższych 6 miesięcy uda mi się sprzedać moje mieszkanie?

W marcu 2024 r. podpisałam umowę z agencją, ale ich czas już mija i niestety nie udało się im sprzedać lokum. Myślę o tym, aby ich zmienić. Może przydałaby się nowa osoba ze świeżą energią? To trwa zdecydowanie za długo i cały ten proces jest po prostu męczący...obecnie żyję na dwa mieszkania i jeżdżę z jednej dzielnicy miasta do drugiej. 

@runoutofbreath oto karty dla Ciebie: 

1. Myszy (23) – Straty, niepokój, stres, coś powoli znika. Może oznaczać obawy związane z transakcją, niższą cenę, albo drobne problemy.

2. Pan (28) – Kluczowa osoba w tej sprawie, prawdopodobnie ktoś, kto wpłynie na sprzedaż (np. kupiec, agent, notariusz).

3. Kosa (10) – Nagła decyzja, szybkie cięcie, zakończenie. Możliwa nagła oferta lub konieczność podjęcia ryzykownej decyzji.

4. Klucz (33) – Sukces, rozwiązanie, otwarcie drogi do nowej sytuacji. Ostatecznie sprawa znajdzie pomyślne rozwiązanie.

5. Księga (26) – Dokumenty, ukryte informacje, konieczność doprecyzowania szczegółów. Możliwe formalności do dopięcia przed finalizacją.

Wniosek:

Sprzedaż mieszkania jest możliwa, ale mogą pojawić się trudności – być może nerwowe negocjacje lub początkowe problemy (Myszy). Kluczowy będzie mężczyzna zaangażowany w sprawę (Pan). Kosa sugeruje, że transakcja może dojść do skutku nagle lub wymagać szybkiej decyzji. Klucz daje pozytywną odpowiedź – ostatecznie sprzedaż się powiedzie, ale Księga sugeruje, że należy uważać na umowy i formalności. Warto dokładnie sprawdzić dokumenty przed podpisaniem.

Od siebie jeszcze dodam: Klucz zawsze wróży pomyślnie - tutaj obok Kosy może sugerować, że nagle znajdzie się pomysł na rozwiązanie patowej sytuacji. 

Księga na zamknięciu rozkładu 20250310_173852.thumb.jpg.a0a087b03c85d6d12b31721af0846277.jpgto dokumenty związane ze sprzedaźą ale i przelew pieniedzy tytulem sprzedaży nieruchomosci. 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano
3 godziny temu, Gringe napisał:

@runoutofbreath oto karty dla Ciebie: 

1. Myszy (23) – Straty, niepokój, stres, coś powoli znika. Może oznaczać obawy związane z transakcją, niższą cenę, albo drobne problemy.

2. Pan (28) – Kluczowa osoba w tej sprawie, prawdopodobnie ktoś, kto wpłynie na sprzedaż (np. kupiec, agent, notariusz).

3. Kosa (10) – Nagła decyzja, szybkie cięcie, zakończenie. Możliwa nagła oferta lub konieczność podjęcia ryzykownej decyzji.

4. Klucz (33) – Sukces, rozwiązanie, otwarcie drogi do nowej sytuacji. Ostatecznie sprawa znajdzie pomyślne rozwiązanie.

5. Księga (26) – Dokumenty, ukryte informacje, konieczność doprecyzowania szczegółów. Możliwe formalności do dopięcia przed finalizacją.

Wniosek:

Sprzedaż mieszkania jest możliwa, ale mogą pojawić się trudności – być może nerwowe negocjacje lub początkowe problemy (Myszy). Kluczowy będzie mężczyzna zaangażowany w sprawę (Pan). Kosa sugeruje, że transakcja może dojść do skutku nagle lub wymagać szybkiej decyzji. Klucz daje pozytywną odpowiedź – ostatecznie sprzedaż się powiedzie, ale Księga sugeruje, że należy uważać na umowy i formalności. Warto dokładnie sprawdzić dokumenty przed podpisaniem.

Od siebie jeszcze dodam: Klucz zawsze wróży pomyślnie - tutaj obok Kosy może sugerować, że nagle znajdzie się pomysł na rozwiązanie patowej sytuacji. 

Księga na zamknięciu rozkładu 20250310_173852.thumb.jpg.a0a087b03c85d6d12b31721af0846277.jpgto dokumenty związane ze sprzedaźą ale i przelew pieniedzy tytulem sprzedaży nieruchomosci. 

Super, bardzo dziękuję za poświęcony czas. Mam nadzieję, że uda mi się szybko wrócić z weryfikacją. 

• Lubię to! 1
  • O.K 1
Napisano (edytowane)
W dniu 10.03.2025 o 18:25, Gringe napisał:

Nie wiem czy karty wezmą sobie do serca, że chodzi o jeden miesiąc ale spróbujmy ;) 

Wyszłaś przy końcu rozkladu a więc o przyszłości niewiele będzie można powiedzieć - zapewne czekaja Cię w niedalekiej przyszłości ważne decyzje które zaważą nad dalszą częścią Twojego życia. 

W jednym rzędzie jestes z kartą Pan, co mogłoby pokazywać kontakty z pewnym mężczyzną/ jest on ważną częścią Twojej przeszłosci. Przy Tobie karta Serca i Góra- mogą pojawić się miłosne komplikacje. Możesz zasięgać w tym temacie rady znajomych lub rodzeństwa. Serce w domu Słońca moze pokazywać zadowolenie i pełnię optymizmu z relacji. Slonce jest bezposrednio nad Tobą/ Twoje mysli/ i jest w domu Dróg- jesteś pewna swoich decyzji, czujesz się zadowolona z tego powodu. Nie masz żadnych wątpliwości. Mozliwe, że decyzje te konsultowalaś z rodzenstwem lub bliskim gronem znajomych. Ptaki w domu Serca moga pokazywać bliskie relacje z rodzenstwem/ lub grupą znajomych. Oni cieszą Cię i zaspokajają emocjonalnie - kontakt z nimi sprawia Ci radość. 

Jeśli chodzi o przyszłość, zwłszaszcza o co chodzi z kartą Góra i gdzie pojawi się problem- Góra w domu Księżyc. Księżyc w domu Dom. Dom w domu Niedźwiedzia. Niedźwiedź w domu Bociana. Bocian w domu Statku, Statek w domu Dziecka, Dziecko w domu Konieczynki, Konieczynka w domu Rózg, Rózgi w domu Ogródu, Ogród w domu Wieża, Wieża w domu Krzyż, Krzyż w domu Bukietu, Bukiet w domu Drzewa, Drzewo w domu Myszy, Myszy w domu Pierścionek, Pierscionek w domu Książka, Książka w domu Trumna. Trumna w domu Kotwica, Kotwica w domu Ryby. Ryby w domu Pani, Pani w domu Lilie, Lilie w domu Gwiazd. Gwiazdy w domu Lis, Lis w domu Góra - Góra w domu Księżyc- wracamy do punktu wyjścia. 

W twoim układzie Góra pojawia się w domu Księżyca, co wskazuje na blokady emocjonalne, problemy związane z psychiką, intuicją, a także uznaniem lub reputacją. Ponieważ rozkład tworzy zamknięty cykl, problem ten może powracać i wymagać rozwiązania na głębszym poziomie.

1. Góra w domu Księżyca – Emocjonalne przeszkody, depresja, stres lub brak jasności co do przyszłości. Problem może dotyczyć zarówno uczuć, jak i spraw zawodowych związanych z intuicją i kreatywnością.

2. Księżyc w domu Domu – Emocje będą mocno związane z domem, rodziną lub poczuciem bezpieczeństwa. Może to być wewnętrzny niepokój dotyczący stabilności życiowej.

3. Dom w domu Niedźwiedzia – Dom i rodzina mogą być związane z osobą dominującą, autorytetem lub kwestią finansową.

4. Niedźwiedź w domu Bociana – Duża zmiana w życiu, szczególnie w kwestiach związanych z ochroną, finansami lub wpływowymi osobami.

5. Bocian w domu Statku – Zmiana może wiązać się z podróżą, przeprowadzką lub poszukiwaniem nowych perspektyw.

6. Statek w domu Dziecka – Może to być początek nowego etapu w życiu, nowa przygoda lub świeże spojrzenie na sytuację.

7. Dziecko w domu Koniczynki – Małe szczęście, pozytywne, choć krótkotrwałe wydarzenie.

8. Koniczynka w domu Rózg – Szczęście może zostać zakłócone przez konflikty lub intensywne dyskusje.

9. Rózgi w domu Ogrodu – Możliwe publiczne kłótnie, napięcie w otoczeniu lub dyskusje w grupie ludzi.

10. Ogród w domu Wieży – Społeczne oddalenie, dystansowanie się od ludzi, zamknięcie się w sobie.

11. Wieża w domu Krzyża – Samotność i poczucie ciężaru losu, konieczność przejścia trudnej lekcji.

12. Krzyż w domu Bukietu – Trudne doświadczenie związane z jakimś darem, zaproszeniem lub relacją, która wydawała się pozytywna.

13. Bukiet w domu Drzewa – Odnowa po ciężkim czasie, powolne dochodzenie do równowagi.

15. Myszy w domu Pierścionka – Niepewność w związku lub straty związane z obietnicą, kontraktem.

16. Pierścionek w domu Książki – Ukryte informacje dotyczące relacji, sekrety w związku.

17. Książka w domu Trumny – Zakończenie pewnej tajemnicy, odkrycie czegoś, co prowadzi do transformacji.

18. Trumna w domu Kotwicy – Koniec związany z długoterminową sytuacją, być może utrata stabilności.

19. Kotwica w domu Ryb – Zmiana w finansach lub pracy, utrata lub nowa sytuacja finansowa.

20. Ryby w domu Pani – Pytająca będzie osobiście zaangażowana w sprawy finansowe lub emocjonalne.

21. Pani w domu Lilii – Ważna rola harmonii, rodziny lub relacji z kimś starszym.

23. Gwiazdy w domu Lisa – Ostrożność w stosunku do planów, możliwe manipulacje lub fałszywe nadzieje.

24. Lis w domu Góry – Przeszkody wynikające z kłamstwa, oszustwa lub własnych wątpliwości.

25. Góra w domu Księżyca – Wracamy do punktu wyjścia: emocjonalne przeszkody, nierozwiązane kwestie związane z intuicją, kreatywnością lub reputacją.

Podsumowanie:

Problemem w przyszłości będzie emocjonalna blokada (Góra – Księżyc), która może być związana z rodziną, domem i zmianami życiowymi. Początkowo doświadczysz zamknięcia w sobie, konfliktów i trudnych decyzji, ale z czasem pojawi się nowa perspektywa i nadzieja (Gwiazdy). Jednak musisz uważać na manipulacje i fałszywe obietnice (Lis). Jeśli nie rozwiążesz tych problemów świadomie, cykl będzie się powtarzać.

20250310_165047.jpg

Słuchaj, mam takie pytanko...

Czy to jest ułożone chronologicznie? 

Opiszę wszystko myślę tak na początku kwietnia. Co nieco już bym mogła napisać ale wolę się wstrzymać 

Edytowane przez Artemidaa
  • O.K 1
  • Ekspert
Napisano
20 minut temu, Artemidaa napisał:

Słuchaj, mam takie pytanko...

Czy to jest ułożone chronologicznie? 

Opiszę wszystko myślę tak na początku kwietnia. Co nieco już bym mogła napisać ale wolę się wstrzymać 

Kolejnosc zdarzeń powinna zadziać się zgodnie z kolejnością odczytu kart. :) 

Czekam zatem na Twoją weryfikację w kwietniu. 🍀

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
  • Moderators
Napisano

Weryfikuję: byłem na przedstawieniu, 23 marca. Dużo z tym nie kombinowałem bo przeszkód z wychodnym nie było :) 

• O.K 1
Napisano
W dniu 18.03.2025 o 20:22, Gringe napisał:

Kolejnosc zdarzeń powinna zadziać się zgodnie z kolejnością odczytu kart. :) 

Czekam zatem na Twoją weryfikację w kwietniu. 🍀

Hej! Myślę, że już mogę weryfikować 🙂

Tak, kontakt z pewnym mężczyzną z przeszłosci był i był on ważną częścią mojej przeszłosci przez pewien okres, było spotkanie na początku miesiąca jakoś. 

Jeśli chodzi o ważne decyzje, które mogłyby zauważyć na mojej przyszłości to nie, aż takich decyzji nie było. Chociaż miałam pewne decyzje do podjęcia i byłam ich pewna 🙂 byłam stanowcza w tym . Z nikim nie konsolutowałam ich, rodzeństwo czy przyjaciele odpadają totalnie, bo nie jestem taka skora do zwierzeń czy słuchania rad innych😉. Wolę sama wszystko przemyśleć. 

Myślę że na pewno miałam blokady emocjonalne z psychiką też kiepsko, ogólnoe bardzo źle mi się zaczął rok. Byłam w kiepskiej formie.  Myślę, że mam pewne traumy/przeżycia, które wpływają na mnie nadal, choć wydaje mi się że powoli wracam już do formy.

Tak, stres i stany depresyjne - nawracające, ale towarzyszył mi też brak jasności co robić dalej i w kwesti uczuć i w kwestiach zawodowo-finansowych. Zgadza się.

Księżyc w domu Domu – Emocje będą mocno związane z domem, rodziną lub poczuciem bezpieczeństwa. Może to być wewnętrzny niepokój dotyczący stabilności życiowej.

Dokładnie tak było. 

Dom w domu Niedźwiedzia – Dom i rodzina mogą być związane z osobą dominującą, autorytetem lub kwestią finansową

Tak 

Niedźwiedź w domu Bociana – Duża zmiana w życiu, szczególnie w kwestiach związanych z ochroną, finansami lub wpływowymi osobami.

Tak były pewne zmiany. 

Bocian w domu Statku – Zmiana może wiązać się z podróżą, przeprowadzką lub poszukiwaniem nowych perspektyw.

Zmiany dotyczyły podróży. 

Myślę że to świeże spojrzenie na pewne sprawy. Szczęście było zakłócone przez spory i kłótnie. Było napięcie i były też dyskusje. 

Ogród w domu Wieży – Społeczne oddalenie, dystansowanie się od ludzi, zamknięcie się w sobie.

Tak, odczuwałam samotność i poczucie ciężaru, niesprawiedliwości też. Być może to kolejna trudna lekcja dla mnie. 

Pkt.12 nie wiem o co chodzi, być może chodzi o relację. Było tak kiepsko w każdej sferze że już nie wiem co mnie gorzej przygnębiło 😆

Tak było. 

Tutaj chciałam napisać że nie psuje, ale jednak tak. To coś jakby wewnątrz się zadziało, jakbym coś zrozumiała w końcu, jakby coś do mnie dotarło i był ryk 🙁 to nie było odkrycie z zewnątrz ale raczej z wewnątrz mnie. Sprawy prywatne. 

Pkt. 18 nie bardzo to rozumiem, reszta tak. 

Ostrożność w stosunku do planów.

Przeszkody związane z własnymi wątpliwościami raczej.

Podsumowanie:

Problemem w przyszłości będzie emocjonalna blokada (Góra – Księżyc), która może być związana z rodziną, domem i zmianami życiowymi. Początkowo doświadczysz zamknięcia w sobie, konfliktów i trudnych decyzji, ale z czasem pojawi się nowa perspektywa i nadzieja (Gwiazdy). Jednak musisz uważać na manipulacje i fałszywe obietnice (Lis). Jeśli nie rozwiążesz tych problemów świadomie, cykl będzie się powtarzać

Tak, dobrze to wyszło, 

Myślę, że rozkład ogólny jest trudny do zrobienia, nie ma tu konkrekretnego pytania, ale generalnie wyszło dobrze. 

Dzięki! 

• O.K 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 28.03.2025 o 17:43, Artemidaa napisał:

Mogę zadać jeszcze jedno pytanie? 

Pytaj😅 Będziemy dalej testować ;) 

Napisano

@Gringe
mam pytanie dotyczące moich podopiecznych, czyli bezdomnych kotków. W piątek 4 trafiły do szpitalika :( Pytanie ogólne, czy wetce uda się je wyleczyc?

Krotko opiszę:
1. Czarny - jedyny niekastrowany w całym stadzie :) W domu miał potworną biegunkę. W szpitaliku załatwił się normalnie. Jutro badanie krwi, bo wetka szuka przyczyny. Wcześniej już taki problem był.
2. Rózia, Franek, Bmboszek - cała trójka zmaga się z zapaleniem pęcherza. Rózia i Franek na pewno "na bogato" - krwiomocz, kryształy, wysokie pH, białko, bakterie. Bambosz wysiusiał się do transportera, więc badanie jutro będzie :) Martwię się, miały leki, leczenie, a jest gorzej niż było :( 

Dasz radę zerknąć w Karty, jak potoczy się sytuacja? Czy wetka da radę je wyleczyć? Na co zwracać uwagę?
Kotki nieadopcyjne. Franek był w adopcji, wrócił do domu, choć miał tam jak w raju, dosłownie. Wybrał sobie dom i nie chce innego :( Rózia dzikuska, Bamboszek przywiązany do domu, cudem uratowany. 
Pozdrawiam i dziękuję

• Ekspert
Napisano
11 godzin temu, mika43 napisał:

Dasz radę zerknąć w Karty, jak potoczy się sytuacja

@mika43 co do leczenia kotów moje umiejetnosci Lenormand są niewystarczające, tutaj nie pomogę niestety. 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano
2 godziny temu, Gringe napisał:

@mika43 co do leczenia kotów moje umiejetnosci Lenormand są niewystarczające, tutaj nie pomogę niestety. 

Rozumiem. Leczeniem zajmuje się wet, bardziej chodziło mi o to, czego mogę się spodziewać. Ale rozumiem, że nie czujesz się na siłach, czas pokaże, co będzie...

Korzystając z okazji, dopytam o wcześniejszą wróżbę, chodziło wyjazd na rehabilitację z ZUS. Wyszedł krzyż. Czy to może oznaczać problemy z kręgosłupem i stawami? Męczę sie strasznie, a co gorsza, nigdy nie miejsc do lekarza rodzinnego, na wieczorynce nie ma lekarza i odsyłają do rodzinnego, na SORze dają zastrzyk i do rodzinnego... Rozważam,żeby pryatnie iść do lekarza, ale musze też mieć rtg stawów i kręgosłupa, a skierowanie musi wystawić rodzinny...
Czy ten krzyż mógł oznaczać takie problemy?

Napisano
W dniu 29.03.2025 o 18:57, Gringe napisał:

Pytaj😅 Będziemy dalej testować ;) 

Bo ja mam w głowie takie pytanie tylko nie wiem jak z weryfikacją, bo mogę tylko zweryfikować je na podstawie przeczuć/intuicji, lub tego co mi powiedział, ewentualnie jak dowiem się czegoś 😅

Chodzi o tego mężczyznę z przeszłosci co ci się pokazał w kartach i co on myśli na mój temat, tutaj od razu mówię że nie jest to realcja romantyczna i żadnych planów nie ma co do tej relacji 😉 

Tylko często mi chodzi po głowie jak on mnie postrzega, bo zwierzyałam mu się trochę i nieraz piszemy ze sobą. W jego otoczeniu jest kobieta która mi nie leży i miałam z nią konflikt i to spowodowało kiedyś ucięcie kontaktu, być może gdyby była inna sytuacja w przeszłości to inaczej by się to potoczyło. Ale nie ważne. Generalnie chodzi o to co myśli i jak postrzega moją osobę.

Może być takie pytanie? 

• Lubię to! 1
  • O.K 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 1.04.2025 o 17:17, Artemidaa napisał:

Generalnie chodzi o to co myśli i jak postrzega moją osobę.

Może być takie pytanie?

Tak, mogę sprobować :) 

Postaram się wrzuć karty na dniach. 

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
W dniu 1.04.2025 o 17:17, Artemidaa napisał:

Generalnie chodzi o to co myśli i jak postrzega moją osobę.

Zadałam pytanie: Co myśli na Twój temat.

Statek Ryby Krzyż 

Powiedzialabym, że odbiera Cię w miarę pozytywnie. W jakiś sposób czegoś się uczy dzięki Tobie, poszerza swoje horyzonty, wzbogaca się( w szerokim znaczeniu tego słowa). Dzięki tej znajomości ma jakieś lekcje życiowe do przepracowania, odrobienia - nauka niekoniecznie w 100% wyhodna ale konieczna( ten Krzyż na końcu pokazuje sprawy które muszą się wydarzyć, znajomości które musiały powstać, wyznaczone przez Los). 

Statek pokazuje też oddalenie od siebie, znajomości na odległość. 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano
24 minuty temu, Gringe napisał:

Zadałam pytanie: Co myśli na Twój temat.

Statek Ryby Krzyż 

Powiedzialabym, że odbiera Cię w miarę pozytywnie. W jakiś sposób czegoś się uczy dzięki Tobie, poszerza swoje horyzonty, wzbogaca się( w szerokim znaczeniu tego słowa). Dzięki tej znajomości ma jakieś lekcje życiowe do przepracowania, odrobienia - nauka niekoniecznie w 100% wyhodna ale konieczna( ten Krzyż na końcu pokazuje sprawy które muszą się wydarzyć, znajomości które musiały powstać, wyznaczone przez Los). 

Statek pokazuje też oddalenie od siebie, znajomości na odległość. 

Dzięki! Ja tak czułam i czuje, że to było na zasadzie musi się to wydarzyć i musieliśmy się poznać. Tak, teraz jest dystans, oddalenie. Narazie nie mam ochoty na kontakt z nim. Bardzo ciekawe jest to że się czegoś uczy dzięki mnie.

Myślę, że lekcje życiowe ma i on i ja.

• Lubię to! 1
  • O.K 1
Napisano

Hej 🙂 gdybyś chciała poćwiczyć jeszcze to mam pytanie do szybkiej weryfikacji.

Oddałam sprzęt do naprawy w ramach gwarancji, czy uznają mi tą usterkę na gwarancję i naprawią? Lub zwrócą pieniądze? 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 24.01.2025 o 20:28, Gringe napisał:

Sam Statek jest na pozycji końcowej i nie ma już kart mówiących co dalej - jest on również swojego rodzaju wynikiem bo na pozycji "9" a więc traktowałabym jako odpowiedź na tak. 

Ostateczna weryfikacja. Nie wyjechałem do Irlandii w ogóle. W ciągu 3 miesięcy wyjechałem do innego kraju co jak określiłaś było ,,niefortunne". Ciekawa sytuacja z tym krzyżem, że odgórnie było to przydzielone. 3-4 dni przed wyjazdem znalazłem pod łóżkiem kartę, która musiała wypaść z talii. To była Wieża i wszystko epicko runęło z dnia na dzień. 

Ale dziękuję za wróżbę :) 

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
Napisano
W dniu 14.04.2025 o 21:22, Artemidaa napisał:

Hej 🙂 gdybyś chciała poćwiczyć jeszcze to mam pytanie do szybkiej weryfikacji.

Oddałam sprzęt do naprawy w ramach gwarancji, czy uznają mi tą usterkę na gwarancję i naprawią? Lub zwrócą pieniądze? 

Cofam pytanie, pozdrawiam:) 

• 2 miesiące temu...
Napisano
W dniu 28.03.2025 o 18:40, Artemidaa napisał:

Podsumowanie:

Problemem w przyszłości będzie emocjonalna blokada (Góra – Księżyc), która może być związana z rodziną, domem i zmianami życiowymi. Początkowo doświadczysz zamknięcia w sobie, konfliktów i trudnych decyzji, ale z czasem pojawi się nowa perspektywa i nadzieja (Gwiazdy). Jednak musisz uważać na manipulacje i fałszywe obietnice (Lis). Jeśli nie rozwiążesz tych problemów świadomie, cykl będzie się powtarzać

Droga @Gringe

Miałaś 100% rację, cykl się powtarza, muszę jakoś to rozwiązać. Ciężko jest ale muszę coś wymyślić, tak dłużej nie może być, szkoda mi własnego zdrowia (nerwy) i muszę zająć się też sobą (psychiką) nikt mi zdrowia zwróci, zbyt mocno przeżywam wszystko "nawet to co nie moje".