Maxii Napisano 23 Stycznia 2025 Napisano 23 Stycznia 2025 Jestem sfrustrowana. Na portalu randkowym poznawałam pod rząd samych facetów przechodzących terapie, bo wszyscy mieli problem z mówieniem o emocjach albo takich, co dalej kochali ex, albo takich, co to chcieli się tylko pobawić. Moja ostatnia znajomość też udana nie byla, pan rozchwiany, narcyz i nawet karty radziły, bym się odcięła (i wy w interpretacjach tez). Zapytałam więc, co mam zrobić, by poznać kogoś, z kim stworzę zwiazek. 5 kielichów, Król buław, 5 buław Przede wszystkim mam przestać być zniechęcona i smutna, mam zmienić perspektywę, być bardziej stanowcza, stawiać granice, mieć swoje pasje i zajęcia, to one mają być priorytetem. Mam nie próbować na siłę. Nie do końca czuję te karty. Co myślicie? Naprawde chciałabym, by coś się w tej aferze zmieniło, ale póki co lepiej mi bez faceta, z nimi same smutki... no i nie chce juz wracać na portal. 1 Cytuj
Gość Anastazja979 Napisano 23 Stycznia 2025 Napisano 23 Stycznia 2025 1 godzinę temu, Maxii napisał: Jestem sfrustrowana. Na portalu randkowym poznawałam pod rząd samych facetów przechodzących terapie, bo wszyscy mieli problem z mówieniem o emocjach albo takich, co dalej kochali ex, albo takich, co to chcieli się tylko pobawić. Moja ostatnia znajomość też udana nie byla, pan rozchwiany, narcyz i nawet karty radziły, bym się odcięła (i wy w interpretacjach tez). Zapytałam więc, co mam zrobić, by poznać kogoś, z kim stworzę zwiazek. 5 kielichów, Król buław, 5 buław Przede wszystkim mam przestać być zniechęcona i smutna, mam zmienić perspektywę, być bardziej stanowcza, stawiać granice, mieć swoje pasje i zajęcia, to one mają być priorytetem. Mam nie próbować na siłę. Nie do końca czuję te karty. Co myślicie? Naprawde chciałabym, by coś się w tej aferze zmieniło, ale póki co lepiej mi bez faceta, z nimi same smutki... no i nie chce juz wracać na portal. Przepracować żal i smutek (5 kielichów). Otworzyć się na spontaniczność, flirt, może zacząć zwracać uwagę na mężczyzn bardziej odważnych i pewnych siebie (król buław). Bywać w miejscach, gdzie jest dużo ludzi - imprezy, sport, coś związanego z konkurencją, np. jakieś gry zespołowe. Gdzieś, gdzie Cię będzie widać i będzie trzeba wchodzić w interakcje z innymi Cytuj
Maxii Napisano 23 Stycznia 2025 Autor Napisano 23 Stycznia 2025 46 minut temu, NadziejaZoja napisał: olać portale ;P Takie mam postanowienie, już nigdy tam nie założę konta 😅 1 1 Cytuj
Amuletka Napisano 23 Stycznia 2025 Napisano 23 Stycznia 2025 3 godziny temu, Maxii napisał: Jestem sfrustrowana. Na portalu randkowym poznawałam pod rząd samych facetów przechodzących terapie, bo wszyscy mieli problem z mówieniem o emocjach albo takich, co dalej kochali ex, albo takich, co to chcieli się tylko pobawić. Moja ostatnia znajomość też udana nie byla, pan rozchwiany, narcyz i nawet karty radziły, bym się odcięła (i wy w interpretacjach tez). Zapytałam więc, co mam zrobić, by poznać kogoś, z kim stworzę zwiazek. 5 kielichów, Król buław, 5 buław Przede wszystkim mam przestać być zniechęcona i smutna, mam zmienić perspektywę, być bardziej stanowcza, stawiać granice, mieć swoje pasje i zajęcia, to one mają być priorytetem. Mam nie próbować na siłę. Nie do końca czuję te karty. Co myślicie? Naprawde chciałabym, by coś się w tej aferze zmieniło, ale póki co lepiej mi bez faceta, z nimi same smutki... no i nie chce juz wracać na portal. Witaj w klubie. Ja też kiedyś próbowałam na portalu, ale nawet nie będę pisać jakie były tego efekty. Co do Twoich kart to masz mocno zaznaczone bycie aktywną, bo aż 2 karty to są buławy. 5 w numerologii jest kojarzona z wyłamywaniem się z norm, taką energią nastawioną na rozwój, ekspansywność, wręcz taki trochę samozachwyt, być może Ci tego brakuje? 5 buław to karta ścierania się z innymi, to może sugerować rywalizację, np.: sportową, ale może też chodzić o wyrażanie siebie bez względu na oczekiwania innych ludzi, bycie autentyczną i gotową do obronny swoich racji. Buławy dla mnie to energia asertywności :) . 1 Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 (edytowane) 13 godzin temu, Maxii napisał: Na portalu randkowym poznawałam pod rząd samych facetów przechodzących terapie, bo wszyscy mieli problem z mówieniem o emocjach To akurat nie jest najgorsze. Skoro poszli na terapię to znaczy, że się starają i coś ze sobą robią, aby coś zmienić. Większość nic nie robi... Królem buław możesz również być ty. Nie kokietującą królową, a królem, która zrobi pierwszy krok i podejmie wyzwanie (5 buław). Czasem nie warto czekać aż ktoś zagada, bo kiedy ty będziesz czekała inne kobiety będą działały. Edytowane 24 Stycznia 2025 przez nastek96 2 1 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 5 kielichów pokazało pewnie Twoje rozczarowanie i smutek w chwili obecnej. Może powinnaś najpierw zmienić swoje nastawienie, wyjść z tego smutku, zadbać o siebie i być jak król buław, czyli starać się być bardziej przebojowa i pewna siebie, więcej działać mniej analizować co było, co jest, co będzie. 5 buław nie poddawać się trudnością jakie spotykasz na drodze. 2 1 Cytuj
mezza Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Oj kochana mogłabym Ci podać rękę, bo mam podobne odczucia. Do tego straumaryzowani, uciekajacy jak coś poczują, bo boją się zranienia. No ale do rzeczy. Widać Twój smutek, rozczarowanie i żal, że sprawy tak wyglądają jak wyglądają. Musisz spojrzeć, że szklanka może być do połowy pełna i tak jak nastek powiedział, że warto wejść trochę w męską energie I sama rozkładac karty. Możliwe, ze problemem jest również przyciąganie do siebie mężczyzn w typie Króla Buław, atrakcyjnego, charyzmatycznego i władczego, który zawsze ma wianuszek wielbicielek i ma w czym wybierać. Postaw może na inny typ mężczyzny, a sprawy inaczej się potoczą. 1 2 Cytuj
Artemidaa Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Ja też dużo przeszłam i w związku i jako singielka. Nie jesteś sama w tym smutku, jest nas dużo więcej Obyś znalazła w końcu odpowiednią osobę. 1 2 Cytuj
Maxii Napisano 24 Stycznia 2025 Autor Napisano 24 Stycznia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, mezza napisał: Oj kochana mogłabym Ci podać rękę, bo mam podobne odczucia. Do tego straumaryzowani, uciekajacy jak coś poczują, bo boją się zranienia. No ale do rzeczy. Widać Twój smutek, rozczarowanie i żal, że sprawy tak wyglądają jak wyglądają. Musisz spojrzeć, że szklanka może być do połowy pełna i tak jak nastek powiedział, że warto wejść trochę w męską energie I sama rozkładac karty. Możliwe, ze problemem jest również przyciąganie do siebie mężczyzn w typie Króla Buław, atrakcyjnego, charyzmatycznego i władczego, który zawsze ma wianuszek wielbicielek i ma w czym wybierać. Postaw może na inny typ mężczyzny, a sprawy inaczej się potoczą. Cudowne uczucie, gdy się jest zrozumianym, ale słabo, że nas to spotyka 🙈 Mnie się wydaje, że u mnie jest wręcz za dużo męskiej energii, bo moje trzy ostatnie relacje ja zapoczątkowałam (ja napisalam). Natomiast prawda, ostatni charyzmatyczny, z wianuszkiem, ale jak sam mi napisał, ukrócił nasz kontakt, bo wystraszył się mojego zainteresowania, a on kocha być sam (jego slowa) 😒 Próbowałam spotykać się z kimś innym, to byłam znudzona, nie mieliśmy o czym rozmawiać... 😅 Ostatnio przeczytalam, że kobiety często wchodza w relacje z braku i przyciągają mężczyzn, którzy są ich odbiciem. I to by może pasowało, więc postaram się popracować nad sobą. I będę szukala mężczyzn z innym charakterem. Edytowane 24 Stycznia 2025 przez Maxii 1 1 Cytuj
Maxii Napisano 24 Stycznia 2025 Autor Napisano 24 Stycznia 2025 15 minut temu, Artemidaa napisał: Ja też dużo przeszłam i w związku i jako singielka. Nie jesteś sama w tym smutku, jest nas dużo więcej Obyś znalazła w końcu odpowiednią osobę. Dziękuję za te słowa, dodały mi utuchy ❤️ 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 14 minut temu, Maxii napisał: Ostatnio przeczytalam, że kobiety często wchodza w relacje z braku i przyciągają mężczyzn, którzy są ich odbiciem. I to by może pasowało, więc postaram się popracować nad sobą. I będę szukala mężczyzn z innym charakterem. Ale nie bierz na siebie winy za to, oni są jacy są, to nie twoja wina, że trafiasz na takich. Oni mają swoje problemy i nie wiedzą co chcą, wprowadzają cię w ten sposób w błąd. To nie jest przyciąganie. Zrób coś dla siebie fajnego teraz, fryzjer, kosmetyczka, masaż albo babskie spotkanie na drinka, coś na co masz ochotę, co poprawi ci nastrój i sprawi że poczujesz się lepiej w swojej skórze. 2 Cytuj
mezza Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Poczytaj o stylach przywiązania, bo wiele kobiet ma lękowy styl, który objawia się właśnie gonieniem i dawaniem zbyt wiele od siebie. Natomiast mężczyźni częściej mają unikowy styl przywiązania, który charakteryzuje się lekiem przed bliskością i utratą niezależności. Kiedy robi się za poważnie lub zaczynaja angażować się emocjonalnie, to szybko sabotują relacje i z niej wychodzą. Deficyty emocjonalne i traumy z dzieciństwa rzutują na jakość relacji dla większej części społeczeństwa, ale świadomość i wychodzenie ze schematów to połowa sukcesu. 3 Cytuj
Maxii Napisano 24 Stycznia 2025 Autor Napisano 24 Stycznia 2025 Jesteście świetne, dziękuję 🫶 1 Cytuj
Amuletka Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 10 godzin temu, nastek96 napisał: To akurat nie jest najgorsze. Skoro poszli na terapię to znaczy, że się starają i coś ze sobą robią, aby coś zmienić. Większość nic nie robi... Królem buław możesz również być ty. Nie kokietującą królową, a królem, która zrobi pierwszy krok i podejmie wyzwanie (5 buław). Czasem nie warto czekać aż ktoś zagada, bo kiedy ty będziesz czekała inne kobiety będą działały. Tak, niestety, ale większość osób (bez względu na płeć) nic nie robi. Takie smutne fakty. Nawet jak wiedzą, że powinny, to i tak unikają konkretnej pracy nad sobą. Współcześni mężczyźni są bardzo zagubieni. Chcą kobiecych kobiet, ale jednocześnie sami odmawiają bycia męskimi, więc kobiety są w ten pośredni sposób zmuszane do przejęcia ich roli, wejścia w ich energię. Mnie król buław kojarzy się z kimś kto dokonuje wyboru= rozdaje karty, bo jest w takiej pozycji/ położeniu, że może sobie na to pozwolić. Kobiety lubią... męskich mężczyzn :), a panowie mają, takie mam wrażenie, o to obecnie do kobiet pretensje często gęsto, że za dużo od nich wymagamy podczas gdy my jedynie chcemy, żeby byli...mężczyznami. 4 Cytuj
Caoi Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 3 godziny temu, Maxii napisał: Jesteście świetne, dziękuję 🫶 Może być też tak iż możesz mieć zwyczajnie ,,bad luck'' do takich rzeczy. Niestety kwestie takie jak spotkanie i poznanie kogos do związku są bardzo mocno zależne od szczęscia albo raczej od przeznaczenia i niewiele można zrobić. Jak jestes kobietą to jest o tyle dobrze, że przynajmniej masz jakichs kandydatów na faceta do związku. Z perspektywy faceta takie ,,bad luck'' do tych rzeczy wygląda tak, że nawet nie ma z kim stworzyc związku, bo nikogo odpowiedniego nie ma, na portalach prawie nikt nie odpisuje i nawet nie idzie nawiązac kontaktu, a jak już wreszcie pozna sie kogos odpowiedniego to sie okazuje coś w tylu: Jest 10+ lat starsza, mieszka daleko i ma męża. Przerąbane :( 1 Cytuj
Amuletka Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 24 minuty temu, Caoi napisał: (...) Jak jestes kobietą to jest o tyle dobrze, że przynajmniej masz jakichs kandydatów na faceta do związku. Z perspektywy faceta takie ,,bad luck'' do tych rzeczy wygląda tak, że nawet nie ma z kim stworzyc związku, bo nikogo odpowiedniego nie ma, na portalach prawie nikt nie odpisuje i nawet nie idzie nawiązac kontaktu, a jak już wreszcie pozna sie kogos odpowiedniego to sie okazuje coś w tylu: Jest 10+ lat starsza, mieszka daleko i ma męża. Przerąbane :( Czy ja wiem czy kobietom jest jakoś łatwiej? Na mężczyzn nikt nie patrzy krzywo jeśli przejawiają inicjatywę, a jak kobieta bierze sprawy w swoje ręce to część mężczyzn uważa, że taka pani nie jest kobieca: nie zrozum mnie źle, obecnie gro osób jest mega roszczeniowych= oczekuje, że będzie miało podane wszystko na srebrnym talerzu i to dotyczy tak kobiet, jak i mężczyzn. Jeśli więc kobieta trafia na pasywnego mężczyznę i przejmuje inicjatywę, to z jednej strony taki mężczyzna czuje ulgę/ cieszy się, że ktoś go wyręczył w nawiązaniu kontaktu, ale jednocześnie czasem jest tak, że ma jednocześnie też kobiecie po cichu za złe, że pozbawiła go szansy wykazania się, zdobycia jej (nawet jeśli on sam nie chciał wykazać się inicjatywą, bo się bał, był leniwy, nie był na tyle zainteresowany!). Druga rzecz to to, że panowie często mają mocno zawyżone oczekiwania co do wyglądu kobiet: najlepiej jakby była co najmniej miss Polski. Szkoda, że sami wobec swojego wyglądu nie są równie wymagający... Takie moje doświadczenia. Z perspektywy mężczyzn na pewno wygląda to inaczej. 3 1 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 To nie tu w sumie, bo tu była interpretacja kart jednak przypomniało mi sie jak jeden znajomy mówił czego boją się kobiety i męzczyzni spotykajac się przez neta kobiety, ze mezczyzna będzie morderca mężczyzni, ze kobieta będzie gruba. 4 Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Amuletka napisał: Współcześni mężczyźni są bardzo zagubieni. Chcą kobiecych kobiet, ale jednocześnie sami odmawiają bycia męskimi, więc kobiety są w ten pośredni sposób zmuszane do przejęcia ich roli, wejścia w ich energię. Zazwyczaj mówi się na odwrót Że kobiety przejęły cechy mężczyzn, więc Ci się wycofali. A tak naprawdę to jak w każdym wieku. Każdy gada na każdego i nic się nie zmienia. A może po prostu warto się zaakceptować nawzajem, bo nikt z znas nie jest idealnym mężczyzną, ani idealną kobietą. Dajmy sobie prawo do posiadania wad. Ale fakt, mężczyźni ukrywają uczucia, wszystko w sobie duszą i potem wychodzą z tego niefajne rzeczy. Podobnie jest u kobiet, ale one chyba szybciej podejmują różne kroki w celu napraw, bynajmniej część z nich. Im jestem starszy tym mocniej jestem przekonany, że między kobietami i mężczyznami różnice są tylko pozorne, powierzchowne, a w praktyce to ta sama glina. 1 godzinę temu, Amuletka napisał: panowie mają, takie mam wrażenie, o to obecnie do kobiet pretensje często gęsto, że za dużo od nich wymagamy podczas gdy my jedynie chcemy, żeby byli...mężczyznami. I Vive versa zazwyczaj. Ale jak mówiłem wyżej - ta sama glina Wiesz ta rozmowa podsunęła mi fajny pomysł. Weź kartkę i długopis i wypisz wszystkie cechy Twojego idealnego faceta jakiego szukasz. 1.Przeanalizuj to i zastanów się, czy wszystkie te cechy są naprawdę takie ważne. Czy może nie stawiasz poprzeczki za wysoko, może masz naprawdę wysokie oczekiwania. Przemyśl to, może idealizujesz obraz mężczyzny? Wszak to tylko człowiek. 2.A potem na drugiej stronie wypisz wszystkie cechy idealnej kobiety jaką chciałby mieć ten partner i zastanów się, czy rzeczywiście takie posiadasz. Często nie posiadamy cech jakich wymagamy od innych. Dla jasności chce Ci tylko coś uświadomić, nie jest to żaden atak Edytowane 24 Stycznia 2025 przez nastek96 1 Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 24 minuty temu, Amuletka napisał: mężczyzn nikt nie patrzy krzywo jeśli przejawiają inicjatywę, a jak kobieta bierze sprawy w swoje ręce to część mężczyzn uważa, że taka pani nie jest kobieca: O sprzeciw!!!! Nikt tak nie uważa. No chyba, że chcesz się oświadczyć jakiemuś panu. W każdym innym wypadku nikt nie pomyśli, że jesteś niekobieca. Do podjęcia inicjatywy trzeba odwagi, trzeba się liczyć z porażką. Czy to nie jest po prostu wymówka dla nieśmiałości i strachu? Ja myślę, że wszyscy mają do siebie zawyżone oczekiwania, bo każdy ma w głowie gdzieś swój ideał. 1 1 Cytuj
mezza Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 A jednak Nastek wiele kobiet boi się przejąć inicjatywę lub ma wpojone, że wyjdzie na desperatkę i za bardzo odkrywa karty, bo taki facet bierze ja za pewnik. Wystarczy wejść na YT, aby zobaczyć, ile jest filmów, które mówią o tym, że jest to be i w ogóle jest później na straconej pozycji. Jednak większość mężczyzn jest totalnie pasywna, a im starszy z bagażem doswiadczen, to praktycznie mur nie do przebicia Krol Mieczy prześladuje mnie przy każdym nowo poznanym Panu. 3 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Faceci są naiwni bo myśla ze zdobywaja a to tak na serio kobieta wybiera xD 1 1 Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 1 minutę temu, mezza napisał: Wystarczy wejść na YT, aby zobaczyć, ile jest filmów, które mówią o tym, że jest to be i w ogóle jest później na straconej pozycji Nie traktował bym youtubowych porad jako źródło pewnej informacji. Tak samo kiedyś często czytałem różne forumowe porady jak się zachować w takiej, czy w takiej sytuacji. W końcu się zorientowałem, że większość tych radzących ludzi jest przepełniona jadem i nienawiścią i obrzuca gównem wszystkich, którzy myślą inaczej. Takie porady nie są wartościowe. Jeśli masz ochotę zagadać to po prostu to zrób i nie martw się co pomyślą inni. Myślę, że tutaj wychodzi strach przed odrzuceniem i u kobiet i u mężczyzn. Ja myślę, że kobiety prędzej ocenią taką kobietę niż mężczyzna. Zależy co znaczy pewnik. Jeśli pewne to, że jesteś zainteresowana i chcesz się poznać to tak. Ale pewnik, że jesteś już jego to raczej nie. Wiadomo, że możesz zdanie zmienić. A kim jest Król Mieczy? Raczej niemową nie jest, w końcu to miecze. Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 5 minut temu, NadziejaZoja napisał: Faceci są naiwni bo myśla ze zdobywaja a to tak na serio kobieta wybiera xD I to jest ta wojna, w którą się nie warto bawić -Ja Cię zdobyłem -Nie, bo ja -Ja zagadałem pierwszy -Ale ja Ci pozwoliłam zagadać -Ale...ale i tak do niczego się nie dojdzie 1 Cytuj
Amuletka Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 27 minut temu, nastek96 napisał: Wiesz ta rozmowa podsunęła mi fajny pomysł. Weź kartkę i długopis i wypisz wszystkie cechy Twojego idealnego faceta jakiego szukasz. 1.Przeanalizuj to i zastanów się, czy wszystkie te cechy są naprawdę takie ważne. Czy może nie stawiasz poprzeczki za wysoko, może masz naprawdę wysokie oczekiwania. Przemyśl to, może idealizujesz obraz mężczyzny? Wszak to tylko człowiek. 2.A potem na drugiej stronie wypisz wszystkie cechy idealnej kobiety jaką chciałby mieć ten partner i zastanów się, czy rzeczywiście takie posiadasz. Często nie posiadamy cech jakich wymagamy od innych. Dla jasności chce Ci tylko coś uświadomić, nie jest to żaden atak Twoja wypowiedź nie jest atakiem, ale widać po niej, że wziąłeś to co napisałam bardzo osobiście i się najeżyłeś, wszedłeś mi też nieproszony na moje podwórko sugerując nieproszony jakąś analizę z kartką i długopisem= Twój pomysł jest fajny, ale... dla kogoś kto prosił o taką radę ;). 1 Cytuj
Amuletka Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 (edytowane) 25 minut temu, mezza napisał: A jednak Nastek wiele kobiet boi się przejąć inicjatywę lub ma wpojone, że wyjdzie na desperatkę i za bardzo odkrywa karty, bo taki facet bierze ja za pewnik. Wystarczy wejść na YT, aby zobaczyć, ile jest filmów, które mówią o tym, że jest to be i w ogóle jest później na straconej pozycji. Jednak większość mężczyzn jest totalnie pasywna, a im starszy z bagażem doswiadczen, to praktycznie mur nie do przebicia Krol Mieczy prześladuje mnie przy każdym nowo poznanym Panu. Ja mam doświadczenia obracania się w środowisku głównie mężczyzn z mocno zawyżonymi oczekiwaniami i do tego jeszcze sprzecznymi wobec kobiet: ma być kobieca, broń Boże przejawiać inicjatywę (ale broń też Boże oczekiwać, że facet zapłaci za nią na pierwszej randce= kobiety w końcu tylko czekają, żeby wykorzystać facetów materialnie), ma mieć owa wybranka poglądy prawicowe, ale tylko wtedy kiedy jest to na rękę panom, bo jak temat zszedł na obronę kraju w razie wojny to owi panowie nagle domagają się, że przecież walczyłyśmy o równouprawnienie to wio na front. Taki przykład, a wiadomo, że nasze opinie kształtuje doświadczenie= każdy ma inne, więc każdy będzie miał inne podejście. Lubię czytać Twoje wypowiedzi= są mądre, sporo mi dały do myślenia w tym wątku. Co do króla mieczy, to na mojej karcie (talia tarot dualności) król mieczy odgradza się tym mieczem od świata: taki mur mentalny, okopanie się intelektualne na swoim stanowisku. Edytowane 24 Stycznia 2025 przez Amuletka Dodałam interpretację karty. 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 53 minuty temu, NadziejaZoja napisał: To nie tu w sumie, bo tu była interpretacja kart jednak przypomniało mi sie jak jeden znajomy mówił czego boją się kobiety i męzczyzni spotykajac się przez neta kobiety, ze mezczyzna będzie morderca mężczyzni, ze kobieta będzie gruba. Coś w tym jest xD Cytuj
mezza Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 13 minut temu, nastek96 napisał: Nie traktował bym youtubowych porad jako źródło pewnej informacji. Tak samo kiedyś często czytałem różne forumowe porady jak się zachować w takiej, czy w takiej sytuacji. W końcu się zorientowałem, że większość tych radzących ludzi jest przepełniona jadem i nienawiścią i obrzuca gównem wszystkich, którzy myślą inaczej. Takie porady nie są wartościowe. Jeśli masz ochotę zagadać to po prostu to zrób i nie martw się co pomyślą inni. Myślę, że tutaj wychodzi strach przed odrzuceniem i u kobiet i u mężczyzn. Ja myślę, że kobiety prędzej ocenią taką kobietę niż mężczyzna. Zależy co znaczy pewnik. Jeśli pewne to, że jesteś zainteresowana i chcesz się poznać to tak. Ale pewnik, że jesteś już jego to raczej nie. Wiadomo, że możesz zdanie zmienić. A kim jest Król Mieczy? Raczej niemową nie jest, w końcu to miecze. Absolutnie się zgadzam. Ty to wiesz i ja także, że nie każdy z tych filmów jest wartościowy, a niektóre rady są bardziej "jak zostać niedostępna księżniczka" niż być otwarta na zdrowa relacje. Krol Mieczy u mnie bardziej zanurzony w myślach, dzielący wszystko na czworo. Nie potrafiący uzewnętrznić emocji, na zewnątrz zimny. Zresztą jak ja wychodzę w Królowej Mieczy to podobnie. W środku może i są emocje, ale tak przeintelektualizuje, że dla ochrony swojego serca wolę trzymać ten miecz i się odcinac. 1 Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Nie, nie najeżyłem się. Po prostu staram się Ci dać radę. Często szukamy przyczyny ma zewnątrz, a wystarczy inaczej na coś spojrzeć. Taki tarotowy Wisielec. Wystarczy inna perspektywa i problem znika :) 1 Cytuj
Amuletka Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Teraz, nastek96 napisał: Nie, nie najeżyłem się. Po prostu staram się Ci dać radę. Często szukamy przyczyny ma zewnątrz, a wystarczy inaczej na coś spojrzeć. Taki tarotowy Wisielec. Wystarczy inna perspektywa i problem znika :) Nastku, proszę byś mi już więcej nieproszony nie udzielał żadnych rad. 1 Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 2 minuty temu, mezza napisał: Krol Mieczy u mnie bardziej zanurzony w myślach, dzielący wszystko na czworo. Nie potrafiący uzewnętrznić emocji, na zewnątrz zimny. No takiego ciężko poderwać. Czyli spotykasz mężczyzn, którzy nie mają zaufania do drugiej osoby. Tutaj już nwm, czy w to wierzysz, ale jeśli nieustannie spotyka nas ta sama sytuacja to nie jest to przypadek. Bardziej to lekcja jaką należy przerobić, albo warto zastanowić się dlaczego. Co w Tobie przyciąga takie osoby, albo co w nich przyciąga Cb? Wytłumaczę na przykładzie o co mi chodzi. Koleżanka opowiadała, że spotykała samych panów, którzy byli pogubieni, potrzebowali pomocy... I tak przez wiele lat. I nie, nie była to wina mężczyzn. Była to jej wina. Uświadomiła sobie dlaczego tak jest. Miała bardzo głębokie pragnienie, aby spotkać faceta, którym będzie mogła się opiekować, zajmować się nim i takich właśnie spotykała...panów, którzy tej opieki potrzebowali. Wszechświat odpowiada na nasze pragnienia, a my sami często nieświadomie przyciągamy konkretne osoby nie mając świadomości o czym tak naprawdę marzymy. U koleżanki się polepszyło kiedy sobie uświadomiła, że nie chce być opiekunką, ale partnerką. Musiała to przepracować i to jej pomogło. Dlatego tak naciskam, że przede wszystkim w pierwszej kolejności należy się zastanowić nad sobą. Dlaczego przyciągam takich panów, skoro wokół są inni? Dlaczego ciągle spotykam ten sam typ faceta? Co we mnie to powoduje. Odpowiedz często nie jest na zewnątrz w innych, ale we wnętrzu w nas samych. Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 3 minuty temu, Amuletka napisał: Nastku, proszę byś mi już więcej nieproszony nie udzielał żadnych rad. Mogę nie udzielać. Ale w takim razie po co prosisz o interpretację rozkładu? Rada wynikała z kart, aby działać samemu i podejmować wyzwania. 5 buław jako karta rada zachęca do podejmowania wyzwania, ponieważ mamy siłę, aby jemu sprostać. Natomiast Król buław to osoba, która podejmuje inicjatywę. A jeśli nie chcesz skorzystać z rady to może przyda się komuś innemu :) Kiedyś opowiadała mi dziewczyna z tego forum właśnie o tym, że nie spełniamy oczekiwań, które stawiamy innym i coś w tym jest. (To już do wszystkich włącznie ze mną, wszyscy to wszyscy) Cytuj
mezza Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Ja doskonale wiem dlaczego, ale pomimo ciężkiej pracy, to trudno wyjść ze znanych od lat schematów. Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 To już i tak daleko zaszałaś, bo wiesz co jest problemem. Już żeby nie zaśmiecać wątku, napisze Ci jutro na priv moje sposoby :) 1 Cytuj
Amuletka Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 1 minutę temu, nastek96 napisał: Mogę nie udzielać. Ale w takim razie po co prosisz o interpretację rozkładu? Rada wynikała z kart, aby działać samemu i podejmować wyzwania. 5 buław jako karta rada zachęca do podejmowania wyzwania, ponieważ mamy siłę, aby jemu sprostać. Natomiast Król buław to osoba, która podejmuje inicjatywę. A jeśli nie chcesz skorzystać z rady to może przyda się komuś innemu :) Kiedyś opowiadała mi dziewczyna z tego forum właśnie o tym, że nie spełniamy oczekiwań, które stawiamy innym i coś w tym jest. (To już do wszystkich włącznie ze mną, wszyscy to wszyscy) Nie prosiłam nigdzie o żadną interpretację rozkładu 0_0. Proszę czytaj uważnie wypowiedzi innych osób zanim skomentujesz. Ewidentnie jest między nami jakiś rozdźwięk i dlatego proszę Cię byśmy się nawzajem ignorowali: nie pasuje mi Twój sposób interakcji względem mnie: dajesz nieproszony intruzywne rady, reagujesz zbyt emocjonalnie jak na mój poziom komfortu, przekręcasz moje wypowiedzi itd., a absolutnie nie chcę się kłócić, więc proszę o wzajemne ignorowanie się. Bez odbioru. 1 Cytuj
Maxii Napisano 24 Stycznia 2025 Autor Napisano 24 Stycznia 2025 (edytowane) 6 minut temu, nastek96 napisał: Mogę nie udzielać. Ale w takim razie po co prosisz o interpretację rozkładu? Rada wynikała z kart, aby działać samemu i podejmować wyzwania. 5 buław jako karta rada zachęca do podejmowania wyzwania, ponieważ mamy siłę, aby jemu sprostać. Natomiast Król buław to osoba, która podejmuje inicjatywę. A jeśli nie chcesz skorzystać z rady to może przyda się komuś innemu :) Kiedyś opowiadała mi dziewczyna z tego forum właśnie o tym, że nie spełniamy oczekiwań, które stawiamy innym i coś w tym jest. (To już do wszystkich włącznie ze mną, wszyscy to wszyscy) Rozklad był mój, a nie Amuletki :) Dziękuję za interpretację. Będę musiała pomyśleć, gdzie mogę mieć te okazje do inicjatywy, bo już przez apkę randkową nie chcę. Do tej pory chodziłam tylko na zajęcia na siłowni, ale może czas pójść na główną salę. Jeżdżę na koncerty... hmmm. W pracy ciezko, bo mam kontakt z młodymi tatusiami i staruszkami. Może jakieś zainteresowania nowe znajdę... Edytowane 24 Stycznia 2025 przez Maxii Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 Rzeczywiście Maxi prosiła o interpretację. Pomyliło mi się. Ja nie czuje rozdźwięku. Nie ma również żadnych emocji. Możliwe, że po prostu czujesz się atakowana i dopowiadasz sobie pewne rzeczy. Moge Cię zapewnić, że tak nie jest. Ale dobrze, możemy skończyć dyskusje. Cytuj
nastek96 Napisano 24 Stycznia 2025 Napisano 24 Stycznia 2025 11 minut temu, Maxii napisał: Dziękuję za interpretację. Będę musiała pomyśleć, gdzie mogę mieć te okazje do inicjatywy, bo już Mogę jeszcze dodać, że rozkład zaczyna się 5 pucharów, a kończy 5 buław. Przejdzie z energią jednej karty do drugiej. Warto przemyśleć :) 1 Cytuj
Maxii Napisano 24 Stycznia 2025 Autor Napisano 24 Stycznia 2025 Słuchajcie, tak mi się przypomniało. Bylam jesienią u numerolog i powiedziała, że wybieram tych niedostępnych, bo chcę być ich ratowniczką i mam z tym skończyć, bo przyciągam takich z problemami. Przede mną czas realizacji celów, torowania sobie drogi i skupienia się na rozwoju i wolności (musiałam spojrzeć do notatek). To by wszystko ładnie do siebie pasowało. 1 Cytuj
Caoi Napisano 26 Stycznia 2025 Napisano 26 Stycznia 2025 W dniu 24.01.2025 o 22:27, Amuletka napisał: Jeśli więc kobieta trafia na pasywnego mężczyznę i przejmuje inicjatywę, to z jednej strony taki mężczyzna czuje ulgę/ cieszy się, że ktoś go wyręczył w nawiązaniu kontaktu, ale jednocześnie czasem jest tak, że ma jednocześnie też kobiecie po cichu za złe, że pozbawiła go szansy wykazania się, zdobycia jej (nawet jeśli on sam nie chciał wykazać się inicjatywą, bo się bał, był leniwy, nie był na tyle zainteresowany!). Druga rzecz to to, że panowie często mają mocno zawyżone oczekiwania co do wyglądu kobiet: najlepiej jakby była co najmniej miss Polski. Ja w ogóle tak nie mam jak napisałas i szczerze pisząc nieco zdziwiony jestem, że jacyś faceci tak mają. Może to są faceci w typi zdobywców. Niestety typ zdobywcy to jeden z najgorszych typów mężczyzn dla kobiet. Dlaczego? Bo jak już zdobędzie to po pewnym czasie może zacząc czuc silną potrzebe zdobycia kolejnej... A potem następnej... U facetów z typu zdobywcy jest duży problem z wiernością. Co do drugiej rzeczy: Przecież to jest po prostu troche taki męski odpowiednik kobiet które lecą na kase, mieszkanie, drogi samochód. Ona nie umówi sie z ,,biedakiem'', a on z kobietą która nie wygląda jak modelka. W dniu 25.01.2025 o 00:04, Maxii napisał: Przede mną czas realizacji celów, torowania sobie drogi i skupienia się na rozwoju i wolności (musiałam spojrzeć do notatek). To by wszystko ładnie do siebie pasowało. Ojej, takie coś można powiedzieć 40-60% ludziom i będzie pasowało, stwierdzą iż w sumie sie zgadza. Dobry biznes, pozazdrościć :D 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi