Amuletka Napisano 1 Lutego 2025 Napisano 1 Lutego 2025 (edytowane) Zgaduj zgadula czyja to kryształowa kula . Nie chodzi tu bynajmniej o kobietę, która na co dzień była oddaną matką i żoną, a po zmierzchu wykradała się z domu by pić krew uwiedzionych w nocnym klubie mężczyzn . Poniższe kółko to natal osoby, która z powodzeniem ciągnęła dwie sroki za ogon: wykonywała dwie skrajnie różne profesje, w obydwóch była dobra, a po odniesieniu spektakularnego, międzynarodowego sukcesu w jednej z nich poświęciła się jej w całości. Nie zaniedbała przy tym swojego życia społecznego, co udowadnia, że można pogodzić sukces w dwóch pracach i życiu prywatnym . Jakie było dzieciństwo i młodość tej kobiety? O jakich dwóch zawodach mowa? Dla ułatwienia podpowiem, że jest to osoba spoza europy. W Polsce bardziej możemy kojarzyć to, czego ta osoba dokonała niż imię i nazwisko. Ponieważ dokładna godzina urodzenia nie jest mi znana, ustawiłam 12:00, ale widząc dużą umiejętność pogodzenia bardzo różnych zainteresowań, to ten księżyc w byku bardzo mi tutaj pasuje . Edytowane 1 Lutego 2025 przez Amuletka Błędy językowe. 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 1 Lutego 2025 Ekspert Napisano 1 Lutego 2025 11 minut temu, Amuletka napisał: Ponieważ dokładna godzina urodzenia nie jest mi znana, ustawiłam 12:00, ale widząc dużą umiejętność pogodzenia bardzo różnych zainteresowań, to ten księżyc w byku bardzo mi tutaj pasuje Księżyc w Byku i godzenie wielu różnych zainteresowań? Księżyc mówi o naszych bezwarunkowych odruchach, o naszych reakcjach( w tym płacz, reakcja na stres), co i jak jemy, gdzie czujemy się bezpiecznie itp. Dwa, Księżyc w stałym Byku lubi by mu bylo ciepło, miał smaczne jedzonko i miękką podusię pod głową i- nie lubi zmian. Byki to zodiakalne "betony"- wiem, bo mam Słońce w Byku😅😂 Trzy, nie wiem czy przypadkiem nie mogłaby załapać się na Księżyc w Baranie( jeśli urodzona zaraz po północy). Bez domów( bo godziny brak) to jak strzelanie na oślep przy określaniu dziedzin którymi się zajmowała. 1 Cytuj
Amuletka Napisano 1 Lutego 2025 Autor Napisano 1 Lutego 2025 Teraz, Gringe napisał: Księżyc w Byku i godzenie wielu różnych zainteresowań? Księżyc mówi o naszych bezwarunkowych odruchach, o naszych reakcjach( w tym płacz, reakcja na stres), co i jak jemy, gdzie czujemy się bezpiecznie itp. Dwa, Księżyc w stałym Byku lubi by mu bylo ciepło, miał smaczne jedzonko i miękką podusię pod głową i- nie lubi zmian. Byki to zodiakalne "betony"- wiem, bo mam Słońce w Byku😅😂 Trzy, nie wiem czy przypadkiem nie mogłaby załapać się na Księżyc w Baranie( jeśli urodzona zaraz po północy). Bez domów( bo godziny brak) to jak strzelanie na oślep przy określaniu dziedzin którymi się zajmowała. Wiadomo, że lepiej byłoby znać dokładną godzinę , ale jak nie ma, to trzeba sobie jakoś radzić bez, a żadna planeta poza księżycem nie zmieniłaby znaku, więc już na podstawie położenia w znakach i wzajemnych aspektach można próbować coś powiedzieć. Nie będę mówić na ile dokładnie można bez domów wyrokować, bo za mało wiem o astro, ale osobiście mam trochę dystansu ostatnio do domów i znaków, bardziej skupiam się na aspektach, bo domy i znaki mocno się potrafią zmienić w zależności o szkoły/ systemu. To ja chciałabym być takim betonem z księżycem w byku , stabilizacja bardzo dużo ułatwia, a zobacz, że omawiana kobietka ma marsa w skorpionie, ja z kolei mam w rodzinie kogoś z takim marsem i ... bardzo trudny charakter, więc Księżyc w Byku stabilizuje namiętności Marsa w Skorpio – tak to widzę. Księżyc w Baranie może być jak najbardziej, choć wtedy razem z Marsem w Skorpionie nie wiem czy zachowałaby spokojną głowę godząc tyle różnych rzeczy na raz. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 2 Lutego 2025 Administrator Napisano 2 Lutego 2025 14 godzin temu, Amuletka napisał: Nie będę mówić na ile dokładnie można bez domów wyrokować, bo za mało wiem o astro, ale osobiście mam trochę dystansu ostatnio do domów i znaków, bardziej skupiam się na aspektach, bo domy i znaki mocno się potrafią zmienić w zależności o szkoły/ systemu. To racja, ale jeden dom się nie zmienia: to Ascendent. Jest on wyrazem całego horoskopu, więc przy precyzowaniu życia Włh jest on bardzo ważny. Same aspekty niczego dokładnego nie wniosą, one opowiedzą tylko o możliwych wyładowaniach, wspólnych dla osób urodzonych tego samego dnia. Ale u każdej z tych osób te wyładowania będą inne i inne też będzie ich życie. Jak do tego dojdą domy, czyli obszary działania, to wówczas można zgadywać co ta osoba robi, jak żyje, jaka jest jakość jej życia i działań. Nawet jak te domy mają różne stopnie wierzchołków, to i tak już jest to bardzo blisko do wydłubania szczegółów i różnic między tą całą masą ludzką urodzoną tej doby. Skupianie się na samych aspektach, zwłaszcza w kosmogramach o których wiesz, do kogo należą, nie jest najlepszym pomysłem na uczenie się astrologii, tu już na wstępie dopasowujesz obraz do tego co wiesz o tej osobie i co chcesz w niej i w jej aspektach widzieć. Spróbuj ćwiczyć na pełnych kosmogramach, to naprawdę jest lepszy start. Wszystko potem będzie bardziej oczywiste i łatwiejsze :) Omawianie kółek znanych sobie osób lub osób publicznych zawsze jest obciążone własnym jej postrzeganiem i od tego nikt nie wolny, także sławy astrologii. Ci ostatni to nawet, rzekłabym, celowo podciągają swój interpret w przykładach dla maluczkich, żeby się tylko zgadzało z biografią. Ale jak przychodzi rozpatrzeć kosmogram kogoś im nieznanego, to często mijają się z rzeczywistością. Jasne, że nie zawsze i nie wszyscy, bo jednak zawodowy astrolog dysponuje ogromną ilością informacji i doświadczeniem, no ale jako że środowisko nieco znam, to wiem, jak to wygląda od wewnątrz. Sama też orłem nie jestem i skuch zaliczyłam wiele i do dziś mi się trafiają Przeniosłam temat na ćwiczenia - zagadki, ponieważ taka rozkmina "po aspektach" jak najbardziej tu pasuje, to jest dobre ćwiczenie. Zobaczymy co można z nich wyciągnąć, nie wiedząc kim osoba jest. 1 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 2 Lutego 2025 Ekspert Napisano 2 Lutego 2025 35 minut temu, Ismer napisał: Przeniosłam temat na ćwiczenia - zagadki, ponieważ taka rozkmina "po aspektach" jak najbardziej tu pasuje, to jest dobre ćwiczenie. Zobaczymy co można z nich wyciągnąć, nie wiedząc kim osoba jest. Nie mamy tylko pewności co do godziny... 35 minut temu, Ismer napisał: Same aspekty niczego dokładnego nie wniosą, one opowiedzą tylko o możliwych wyładowaniach, wspólnych dla osób urodzonych tego samego dnia. O to to😁 Dziękuję Ci, że odpisałaś w temacie- mi trochę ręce opadły i chęci🤪 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 2 Lutego 2025 Administrator Napisano 2 Lutego 2025 8 minut temu, Gringe napisał: Dziękuję Ci, że odpisałaś w temacie- mi trochę ręce opadły i chęci🤪 Ale czemu? To jest fajne ćwiczenie, pokaże jak można te same aspekty różnie interpretować - jak różne jest życie i losy osób urodzonych w tej samej dobie. Kiedy okaże się, kto to jest, to można spróbować dopasować ascendent do osoby. Po pozycji planet w znakach i ich aspektach można coś powiedzieć o charakterze i skłonnościach osoby, a potem sprawdzić jak one się mają u tej konkretnej jednostki. 1 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 2 Lutego 2025 Ekspert Napisano 2 Lutego 2025 Dobra, bez domów zwraca uwagę Wielki trygon w znakach wodnych. Mimo, że to Wielki Trygon to już żywiol wody sugeruje osobę zmienną, kapryśną, emocjonalną. Trygon Słońca z Neptunem, Słońce w Rybach - ktoś lubi uciekać w inne stany świadomości albo ogólnie uciekać w coś. Mogla ta osoba zajmować się sztuką, poezją( przy tych Rybach i Słońcu z Neptunem). Z kolei jest i Mars w Skorpionie więc osoba wykorzystuje/ wykorzystywała emocje by sprawować kontrolę( dominować), manipulować. Obsada Panny choć to nie osobowki- zwraca uwagę na pisanie. Merkury w trygonie z Marsem( też żywioł wody), znów na myśl przychodzi coś z pisaniem. Opozycje w horoskopie - osoba stawiana w zyciu przed zyciowymi wyborami. Jeśli ten Księżyc jest jednak w Baranie, większy non konformista i pionier. Silna woda w horoskopie, Merkury w Rybach( wygnanie i upadek) w retro, sugeruje, że osoba musiała wyksztalcić sobie alternatywne metody komunikacji z otoczeniem( a tu pasuje wszelkiego rodzaju sztuka ale też i ezoteryka). Ryby to tez znak poświęcenia - nie wykluczalabym tu lekarza, pielęgniarki. Joeisz w Raku, plus jego trygon ze Słońcem- ktos optymistyczny, dobrze odbierany przez ludzi. Możliwy awans społeczny. Ktoś jeszcze ma pomysly?... 3 Cytuj
Administrator Ismer Napisano 3 Lutego 2025 Administrator Napisano 3 Lutego 2025 Wielka obsada wody - wielki tygon w znakach wody, a więc biernych ( tu Słońce Ryby - Jowisz Rak - Neptun Skorpion) + do tego trygon Merkury - Mars. Lewin twierdzi, że jeżeli WT nie będzie mieć bodźca od innych planet, to jest to osoba o wielkich możliwościach, której brakuje siły lub ochoty by je realizować. Ale tu jest bodziec od koniunkcji Urana i Plutona w opozycji dla Słońca, a Merkury z Marsem swoje do talentów dokładają, więc sądzę, że to jest osobowość twórcza, oryginalna, pomysłowa i wywierająca swoją działalnością wpływ czy wrażenie na dużą grupę osób. 6 planet w retrogradacji ! Wszystkie w znakach biernych - nie pokazuje, jak wiele ją kosztuje sukces, a musiała być twarda i pokonać wiele przeszkód, co dla natalnej Ryby jest wielkim wyzwaniem. Ale to także pozwala jej sięgać do wnętrza, do tego co ma "zakodowane" w sobie, do swego bogatego w fantazję wnętrza (każdego rodzaju wnętrza, tak jasnego jak i ciemnego) i ta cała fantastyka Ryb (Słońce i Merkury nie spalony! ) przy tych trygonach już sugeruje, że przeżycia wewnętrzne można spożytkować w jakimś rodzaju płodnej (w sensie ilości dzieł lub w ogóle efektów pracy) twórczości. Przy Uranie i Plutonie z Panny w opozycji do Słońca (a także z Wenus w Baranie) będzie to ekspresja nietypowa, niestandardowa czy w ogóle w jakiś sposób inna od aktualnie panującej mody czy trendu i z tą swoją wizją czy twórczością ta osoba powinna się przebić / wybić. Heindel twierdzi, że działanie planet w ruchu wstecznym jest spotęgowane dwukrotnie, ponieważ retrogradacja planety daje dwukrotne przejścia przez to samo miejsce. I tu ciekawa jestem, czy wszyscy urodzeni tego dnia wykorzystali ten trygon, w jaki sposób, z jakim skutkiem. Ale już są potrzebne domy, bo na tym rozważanie o otrzymanych talentach w kontekście ich spożytkowania się kończy. Bez godziny urodzenia i wobec braku osi same aspekty i umiejscowienie planet w znakach można rozkminiać pod kątem osobowości. Ryba jak to Ryba - dla otoczenia jest trudna do zrozumienia, bo to typ marzycielski, intuicyjny, kierujący się przeczuciami i wyobraźnią. Jest subtelna, wrażliwa, współczująca, miłosierna dostrzega to, co przeciętny człowiek mija obojętnie. Ryba ma swój baśniowy, fantastyczny świat, a ogromne emocje i pragnienia wzmaga Mars, więc ten wewnętrzny świat baśni i fantazji jest jeszcze bardziej podkręcony. I to może znaleźć ujście w tym co robi. Na ogół ma łagodny charakter, jest labilna i często ustępliwa, ale w przypadku podjęcia jakiejś decyzji, oceny czy osądu jakiejś sprawy / osoby, zwłaszcza dyktowanej przeczuciem, nikt jej nie przekona, że się myli, że nie ma racji. Jest wtedy uparta i nie przyjmuje do wiadomości żadnej logicznej argumentacji - i tak zrobi, jak nie jawnie to po kryjomu, w tajemnicy lub podstępem. Tu Wenus jest w Baranie, więc w sprawach związanych z tematyką Wenus pani działa dziarsko, z dużą energią dba o swoje korzyści (Księżyc jeśli jest w Byku to jeszcze zwiększa zaradność czy choćby uważność w sprawach materialnych, w Baranie też nie zaniedbuje interesów, ale jest przy tym, jakby to ująć, nie przywiązujący się do do stanu posiadania tak jak Byk.) Taka Wenus oprócz przebojowości artystycznej czy materialnej, zwiększa również pragnienie uznania, czy to w kręgach towarzyskich czy w swojej sztuce; sztuka to jest pojęcie ogólne - po prostu lubi, kiedy efekty jej twórczości, choćby szyła buty czy piekła chleb - budzą podziw. No, lubi szpan Saturn w Baranie wymaga wymaga zarówno inicjatywy własnej jak i zdyscyplinowanego działania, a dyscyplina połączona z inicjatywą na ogół daje wymierne efekty. Problem w tym, czy osoba chce i jest zdolna do wykazanie się tymi cechami, bo o nie w Baranie nie jest łatwo. Ale że i słabe Wenus i Saturna trzyma w garści Mars, który sam jest we władztwie, a więc silny, to jeśli osoba nie dojdzie z własnej woli do dyscypliny (A i przecież natalnej Rybie o to trudno xd) to skłoni ją do tego korzyść własna. Bo Skorpion też nie zaniedbuje swoich interesów i jest równie ambitny jak planety przebywające w Barana. Co do tych dwóch różnych zawodów, które każesz nam odgadnąć bez osi (zaiste, jak ze szklanej kuli ) , to bardzo ogólnie można powiedzieć, że jeden może być wolny, artystyczny, twórczy (obsada wody) a drugi jakiś ścisły, precyzyjny, logiczny, matematyczny itp. (obsada ziemi w opozycji do Słońca) ale i w sekstylu do pozostałych planet trójkąta, co daje możliwość prowadzenia działania związanego ze sprawami związanymi z tematyką Jowisz - Rak (np. hotelarstwo, restauracja, turystyka w ogóle, jakaś firma rodzinna lub związana z rodziną, dziedzictwem rodzinnym) i/ lub tematyką Neptun - Skorpion (o, tu jest dużo, kryminalistyka szeroko pojęta, medycyna, chemia używkowa ) - nie będę wymieniać wszystkich możliwości, bo nie mamy osi, a to są tylko potencjały do ewentualnego spożytkowania. 2 2 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 3 Lutego 2025 Ekspert Napisano 3 Lutego 2025 @Ismer dziekuję Ci, że wrzuciłaś swoją analizę - ja cały czas uczę się i lubię obserwować warsztat innych( i sposób analizy). A wcale nie jest to takie łatwe bo zajmujący się astrologią nie dzielą się chętnie tajnikami wiedzy😅. Nie jest mi też łatwo budować rozbudowane wypowiedzi, gdzieś brakuje słów- a czytam sporo. Raczej winię Saturna w trygonie z Merkurym który bardzo chętnie sprowadza wszystkie wypowiedzi do maksymalnych konkretów( jeśli się da) albo jest malo treści bo mało wiem😜😆 Czekam z niecierpliwością na ujawnienie tożsamości bohaterki powyższej analizy- i jak u niej zrealizowała się ta olbrzymia ilość wody w horoskopie( może jednak sama Wenus w Baranie nie udźwignęłaby tej konieczności działania, i Księżyc jest jednak w Baranie? Księżyc w Byku wolałby leżeć i pachnieć...🤔). Ps. Fakt, Merkury dostaje pozytywnego "kopa" od Słońca- jest bardzo daleko od niego położony ale też polozenie w tym samym znaku "grzeje" go pozytywnie i dodaje odwagi. 3 Cytuj
Weronika122 Napisano 3 Lutego 2025 Napisano 3 Lutego 2025 Nie wiem czemu ale mnie jako zawód na myśl przychodzi terapeutka bądź tak jak powyżej napisała @Ismer coś związanego z rodzinnym interesem bądź praca z dziećmi czy też mlodzieżą opieką nad kimś w ośrodkach czy domach dziecka. Co do reszty to z wenus w baranie z pewnością ta osoba ma w sobie dużo energii ognia jest charakterna ale i konkretna do tego może być silną babką ale i seksowną w zaciszach domu oraz namiętną. Mars w skorpionie bywa uszczypliwy gdy ktoś go rozjuszy bądź gdy nadepnie się mu na ten ogon. Ale bywa również cholernie inteligentny i tajemniczy,zawsze drąży do końca łatwo się nie poddaje i idzie po swoje nawet po tych trupach, nigdy nie ogląda się za siebie i na nikogo nie czeka bo przeważnie to inni czekają na niego. Jej merkury w rybach z pewnością obdarzył właścicielkę talentem do pisania wierszy czy zamiłowania do poezji, bądź sztuki myślę że takie osoby cenią sobie bardziej piękno tą delikatność i z pewnością się ładnie wysławiają i mają w swoim głosie coś co przyciąga innych, słońce w rybach daje takiej osobie dużą wrażliwość i dobre serce (często są zbyt łatwowierne i wierzą w ludzi i uwielbiają być zakochani ), są do rany przyłóż ale często miewają stany depresyjne z racji tego że znakiem ryb włada Neptun ale i są obdarzeni świetną intuicją i dobrym gustem oraz smakiem do sztuki są ekspertami w tej dziedzinie. Co do jej saturna to mogę się wypowiedzieć na swoim przykładzie gdyż mam go tak samo ułożonego, to nie jest to łatwa pozycja gdyż sporo jest trudności w życiu zawodowym i na wszystko trzeba ciężko pracować oraz ten saturn w 10 domu daje niezłomność i zawsze się wierzy że kiedyś będzie lepiej dzięki temu że się tak człowiek stara i nie poddaje, że ta ciężka praca i ten trud kiedyś będzie nam wynagrodzony. Co do księżyca to nie ma pewności w jakm jest znaku jeśli byłby rzeczywiście w tym byku to ta osoba ceniła by sobie wygodę, spokojne życie rodzinne oraz tą stabilizację a jeśli chodzi o księżyc w baranie to taka osoba może być zadziorna oraz wybuchowa ale i rzeczową, waleczna może mówić a potem myśleć i nie hamować się w słowach czasem nawet raniąc niechcący . Tyle ode mnie 😀 2 1 Cytuj
Amuletka Napisano 3 Lutego 2025 Autor Napisano 3 Lutego 2025 W dniu 2.02.2025 o 14:11, Ismer napisał: (...) Ale u każdej z tych osób te wyładowania będą inne i inne też będzie ich życie. Jak do tego dojdą domy, czyli obszary działania, to wówczas można zgadywać co ta osoba robi, jak żyje, jaka jest jakość jej życia i działań. Nawet jak te domy mają różne stopnie wierzchołków, to i tak już jest to bardzo blisko do wydłubania szczegółów i różnic między tą całą masą ludzką urodzoną tej doby. To mi właśnie na obecnym etapie nauki sporo rozkmin przysparza : jest bowiem ogromna różnica jak u kogoś w jednym systemie domów słońce jest, dajmy na to, w VII domu, a w innym systemie u tej samej osoby, słońce jest już w domu VIII ! Czyli z tych domów nie da się całkiem zrezygnować, bo ucieka duża część ważnych informacji, ale z drugiej strony trzeba mieć też sporą wiedzę, żeby trafnie dopasować właściwy system domów do właściwego natala, a i to się czasem niezbyt udaje, bo np.: w jednym systemie domów pasuje posadowienie planety x, ale nie pasuje planety y, a w innym systemie na odwrót. Ismer, Gringe, jak sobie kobietki radzicie w tych rozbieżnościach ? Uogólniacie czy jak? Skupianie się na samych aspektach, zwłaszcza w kosmogramach o których wiesz, do kogo należą, nie jest najlepszym pomysłem na uczenie się astrologii, tu już na wstępie dopasowujesz obraz do tego co wiesz o tej osobie i co chcesz w niej i w jej aspektach widzieć. Spróbuj ćwiczyć na pełnych kosmogramach, to naprawdę jest lepszy start. Wszystko potem będzie bardziej oczywiste i łatwiejsze :) . Ismer, dziękuję Ci za wartościową wskazówkę ! No tak jest faktycznie, zauważyłam to u siebie, że tak robię, tj. naginam moją interpretację trochę (może nawet bardziej niż trochę...), żeby pasowała do tego co wiem o danej osobie . Omawianie kółek znanych sobie osób lub osób publicznych zawsze jest obciążone własnym jej postrzeganiem i od tego nikt nie wolny, także sławy astrologii. Ci ostatni to nawet, rzekłabym, celowo podciągają swój interpret w przykładach dla maluczkich, żeby się tylko zgadzało z biografią. Oj, też to zauważyłam ! I u siebie zauważyłam i w analizach astrologów. Astrologia jest ś w i e t n y m narzędziem, pod tym jednak warunkiem, że osoba dokonująca analizy jest świadoma swoich własnych uprzedzeń poznawczych, a te zazwyczaj działają bardzo skrycie . Przeniosłam temat na ćwiczenia - zagadki, ponieważ taka rozkmina "po aspektach" jak najbardziej tu pasuje, to jest dobre ćwiczenie. Zobaczymy co można z nich wyciągnąć, nie wiedząc kim osoba jest. Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja lubię mieć wszystko we właściwym miejscu i ogólnie dzięki Ismer za ogrom trudu i serca, które wkładasz w to forum= takie miejsca jak to żyją i są wartością dzięki zaangażowaniu nasz wszystkich , ale zazwyczaj jest kilka osób, jak Ty, Gringe czy Ejbert, które dają od siebie szczególnie dużo. 2 Cytuj
Amuletka Napisano 3 Lutego 2025 Autor Napisano 3 Lutego 2025 2 godziny temu, Gringe napisał: Czekam z niecierpliwością na ujawnienie tożsamości bohaterki powyższej analizy- i jak u niej zrealizowała się ta olbrzymia ilość wody w horoskopie( może jednak sama Wenus w Baranie nie udźwignęłaby tej konieczności działania, i Księżyc jest jednak w Baranie? Księżyc w Byku wolałby leżeć i pachnieć...🤔). Ps. Fakt, Merkury dostaje pozytywnego "kopa" od Słońca- jest bardzo daleko od niego położony ale też polozenie w tym samym znaku "grzeje" go pozytywnie i dodaje odwagi. Gringe, jeśli jesteśmy w podobnym wieku (czyli między 30, a 40) to Ty tę panią, a raczej jej dzieło też kojarzysz, bo to był międzynarodowy hit dla... no i tu nie dokończę, bo bym za dużo zdradziła , ale ów hit był skierowany do konkretnej grupy osób w pewnym okresie czasu i przyjął się nad wyraz dobrze (choć, jak zawsze, sporej grupie osób też nie pasował), wspominam z sentymentem . Bardzo się cieszę, że wątek astro się trochę ruszył , bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym, bo na ponownym rozkwicie astro wątków mi zależy . Czy mam potwierdzać na bieżąco poprawne fragmenty przypuszczeń/ analiz, czy podać jakąś podpowiedź czy od razu napisać kto to i kiedy? Chyba się tydzień czekało? 3 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 3 Lutego 2025 Ekspert Napisano 3 Lutego 2025 53 minuty temu, Amuletka napisał: Gringe, jeśli jesteśmy w podobnym wieku (czyli między 30, a 40) to Ty tę panią, a raczej jej dzieło też kojarzysz, bo to był międzynarodowy hit dla... no i Ja już po 40 jestem więc mogłam się nie załapać na ten młodzieżowy trend😅 53 minuty temu, Amuletka napisał: Czy mam potwierdzać na bieżąco poprawne fragmenty przypuszczeń/ analiz, czy podać jakąś podpowiedź czy od razu napisać kto to i kiedy? Chyba się tydzień czekało? Ja bym poczekała trochę- jest parę osób które mogą wypowiedzieć się w temacie astro a ruch na forum zwykle powoli się rozkręca. 4 Cytuj
Moderators Ejbert Napisano 4 Lutego 2025 Moderators Napisano 4 Lutego 2025 @Amuletka czasami ćwiczenia wisiały z rozwiązaniem długo, nawet jak aktywnych było więcej. A teraz to myślę, że standard ze 2 tygodnie to dobry czas, bo i nas jest mniej i z tej garstki nie każdy ma czas by zaglądać na forum i coś codziennie skrobnąć :) Mi osobiście trudniej jest pisać z tel. szczególnie gdy temat wymaga przyłożenia się. W pracy tym bardziej, toteż ja jestem zwolennikiem poczekania @Weronika122 Rybami włada Jowisz, jest on ważniejszy w rozkminie. Nie dlatego, że takie jest moje zdanie, tylko jest to planeta szybsza i społeczna, wiecej więc ona powie niż pokoleniowy Neptun. Pokoleniówki nabierają znaczenia na osiach przede wszystkim i w ścisłych aspektach z ważnymi planetami danego horoskopu. Tu się tak składa, że one obie są w ścisłym aspekcie ze Słońcem i ze sobą, więc obie są ważne i ich wpływ może być łączony, jeden i drugi coś może dodać, tym bardziej, że pani ma dwa zajęcia. Lecz że Jowisz jest silniejszy godnością, to jego wpływ silniej i/ lub pozytywniej się zaznaczy w życiu i w charakterze oraz w funkcjonowaniu społecznym osób urodzonych w tym okresie. I tu znowu bez domów dalej nie ujedziemy, bo pozycja planety w domu nie tylko powie gdzie działa, ale także doda jej siły bądź ją osłabi, ew. będzie np. bardziej "obojętna", a to także jest istotne. Bo przecież nie wszyscy z tym układem są tacy sami i to samo robią, coś musi ich różnić i to coś musi być widoczne w kółkach. Na pewno ascendenty, ale to też nie wyczerpuje charakterystyki. Księżyc też tu - w tym dniu - różnicuje, ale na tym wyczerpują się możliwości astro popularnej i chyba trzeba sięgnąć do tradycji, do dekanatów, dwad, stopni, term i tego wszystkiego, z czym mam pod górę 1 2 Cytuj
Amuletka Napisano 16 Lutego 2025 Autor Napisano 16 Lutego 2025 W dniu 3.02.2025 o 22:04, Gringe napisał: Ja już po 40 jestem więc mogłam się nie załapać na ten młodzieżowy trend😅 Ja bym poczekała trochę- jest parę osób które mogą wypowiedzieć się w temacie astro a ruch na forum zwykle powoli się rozkręca. To, żeby podsycić ciekawość napiszę, że to nie był młodzieżowy trend . To było coś przeznaczonego dla grupy zazwyczaj pomijanej przy różnych poważnych omówieniach astrologicznych, na tym forum mamy chyba tylko jedną analizę (tyle przynajmniej kojarzę) związaną z tą grupą . Z kolei z tego kraju skąd jest ta pani nie mamy tutaj chyba nikogo jeszcze (nie kojarzę). Gringe , a czy kojarzysz te osoby po ich pseudonimach ? Jeśli tak to może wywołamy kilka, aby bardziej rozruszać wątki astrologiczne ? 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 16 Lutego 2025 Ekspert Napisano 16 Lutego 2025 @Amuletka poddaje się😅 Poczekam aż podasz odpowiedź😁 Cytuj
Amuletka Napisano 16 Lutego 2025 Autor Napisano 16 Lutego 2025 2 minuty temu, Gringe napisał: @Amuletka poddaje się😅 Poczekam aż podasz odpowiedź😁 A powiedz kogo jeszcze można zaprosić do aktywności ? Obecne forum wydaje się być echem tego jak aktywne było jakieś 10 lat temu... Podpowiem, że ta pani stworzyła coś dla dzieci . Dzieci to bardzo często pomijana grupa odbiorców (nie mamy nawet kosmogramu Christiana Andersena na tym forum ), a ja się idealnie załapałam, bo byłam wtedy w I klasie szkoły podstawowej . 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 16 Lutego 2025 Ekspert Napisano 16 Lutego 2025 @Amuletka część osób po prostu odeszła. Nie wydaje mi się by dało się je wywolać z powrotem do aktywności forumowej. Faktycznie, inaczej to miejsce wyglądało kiedy się zapisałam 😅 Inna sprawa, że Covid wtedy szalał to i ludzie szukali alternatywy do kontaktów międzyludzkich😅😊 Życie pewnie wciągnęło, za co nie winię - kto ma czas to zagląda😅 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi