nastek96 Napisano 7 Lutego 2025 Napisano 7 Lutego 2025 (edytowane) Mam taką rozkminę. Pedanterie zawsze przypisuje się zodiakalnym pannom. Mówi się, że to one najbardziej zwracają uwagę na porządek i wręcz w tym przesadzają wpadając w manie sprzątania. Ale rzuciło mi się w oczy, że Koziorożce są w tej materii o wiele gorsze. Przeanalizowałem z otoczenia, że najgorszymi pedantami są Koziorożce i to panowie. Taki pedantyzm, który utrudnia życie, bo wiąże się z obrzydzeniem typu, że tego nie dotkne, w przestrzeni wspólnej tylko w kapciach, to dotkne tylko przez woreczek Może źle napisałem, nie pedantyzm, ale fobia przed brudem i bakteriami. I tak się zastanawiam jakie są Wasze doświadczenia? Edytowane 7 Lutego 2025 przez nastek96 3 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 7 Lutego 2025 Napisano 7 Lutego 2025 Koziorożce kobiety xD i te panny, ale też wagii 2 Cytuj
nastek96 Napisano 7 Lutego 2025 Autor Napisano 7 Lutego 2025 Przyznaję, że wagi też lubią. Znałem osobę spod znaku wagi, która potrafiła w sklepie ubraniowym składać ubrania jako klient, żeby ładniej wyglądało 1 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 7 Lutego 2025 Ekspert Napisano 7 Lutego 2025 (edytowane) 3 godziny temu, nastek96 napisał: Przyznaję, że wagi też lubią. Znałem osobę spod znaku wagi, która potrafiła w sklepie ubraniowym składać ubrania jako klient, żeby ładniej wyglądało U Wag chodzi o estetykę- jak sam napisałeś Nastek96: "żeby ładnie wygladalo". A to jest co innego niż czyścić kibelek szczoteczką do zębów by dostać się w każdy zakamarek ;p Bycie pedantem, czyli bycie"uwrażliwionym na każdy detal" to domema znaku Panny. Nie wszystkie słoneczne Panny będą miały na tym punkcie hopla ale pewne horoskopowe kombinacje mogą ku temu dać takie inklinacje. Znam Księżyce w Pannie różniące się jak ogień i woda. U pewnego mężczyzny Księżyc w Pannie w 12 domu daje zaburzenia sensoryczne i tego właśnie "pierdolca" by wszystko było na swoim miejscu. U niego Księżyc jest w kwadracie z Neptunem i Marsem. Z kolei u pewnej kobiety, Księżyc w Pannie w 11 domu plus kwadratura z Neptunem. Ona nie korzysta z mebli, szafek- za to zawsze objuczona jest mnóstwem siatek i pakunków i tak trzyma rzeczy w domu. Saturn w Pannie. Ten kontakt trzeba przeżyć😅 Mój ex z Saturnem w koniunkcji z Marsem w Pannie - niekonczace się sprzatanie w domu🤣 3 godziny temu, NadziejaZoja napisał: Koziorożce kobiety xD i te panny, ale też wagii Koziorożce też potrafią być takimi "mendami" bo kto jak nie one mają się wykazać( jeśli już muszą się pokazać). Edytowane 7 Lutego 2025 przez Gringe 2 Cytuj
nastek96 Napisano 7 Lutego 2025 Autor Napisano 7 Lutego 2025 Ja jako panna przyznaje, że miałem zapędy na pedanta w okresie gimnazjum. Zawsze wszystko miałem ładnie ułożone i wysprzątane, a potem nwm co się stało Obecnie sprzątam tylko jak już zapanuje naprawdę wielki chaos i rozpierdolnik, moje stellum w pannie jest ułomne 1 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 7 Lutego 2025 Napisano 7 Lutego 2025 Ja mam sporo z pedanta😄ale to najwyraźniej przez mojego marsa w pannie muszę mieć porządek i rzeczy ułożone w taki sposób aby nic się nie wymieszało ani nie gryzło ze sobą oraz aby nie było napchane za dużo w jednej szufladzie czy półce. Do tego jak sobie gotuje to sobie oddzielam na desce kolorami te warzywa i na talerzu dbam o estetykę dań aby nie tylko dobrze smakowały ale i ładnie wyglądały tu chyba wkrada się moja wenus w byku, bardzo duża uwagę przykładam do takich rzeczy właśnie dla innych to nieistotny szczegół ale nie dla mnie plus mam bzika na punkcie mycia dłoni nie zliczę ile w ciągu dnia je myje wycieram i kremuje🙈😄 2 1 1 Cytuj
nastek96 Napisano 7 Lutego 2025 Autor Napisano 7 Lutego 2025 Weronika, układaniem warzyw kolorami wygrałaś plebiscyt 1 1 Cytuj
Weronika122 Napisano 7 Lutego 2025 Napisano 7 Lutego 2025 40 minut temu, nastek96 napisał: Weronika, układaniem warzyw kolorami wygrałaś plebiscyt @nastek96 ah dziękuję za tą wygraną bardzo mnie ona cieszy 😁😄 1 1 Cytuj
Mesi Napisano 7 Lutego 2025 Napisano 7 Lutego 2025 4 godziny temu, Gringe napisał: 6 godzin temu, nastek96 napisał: wyglądało U Wag chodzi o estetykę- jak sam napisałeś Nastek96: "żeby ładnie wygladalo". A to jest co innego niż czyścić kibelek szczoteczką do zębów by dostać się w każdy zakamarek ;p O to to to! Ma ładnie wyglądać i być wygodnie -> asc i Wenus w Wadze. Co prawda w domu zawsze mam czysto i poukładane (np. książki na półkach poukładane rozmiarem i wyrównane w rządku) -> Saturn w Pannie i IC w Koziorożcu - nawyki z domu rodzinnego ale gdybym miała powiedzieć że „czyszczenie kibelka szczoteczką do zębów” to moja pasja - skłamałabym Mam koleżankę - silny mieszaniec Skorpiona z Koziorożcem - sterylny dom i żadna niteczka z ciuszka nie wystanie 6 godzin temu, nastek96 napisał: Znałem osobę spod znaku wagi, która potrafiła w sklepie ubraniowym składać ubrania jako klient, żeby ładniej wyglądało Ja nie układam (solarny Lew) ale zwracam na to uwagę i niepoukładane rzeczy w sklepie mnie oburzają 1 2 Cytuj
Artemidaa Napisano 8 Lutego 2025 Napisano 8 Lutego 2025 12 godzin temu, Weronika122 napisał: Ja mam sporo z pedanta😄ale to najwyraźniej przez mojego marsa w pannie muszę mieć porządek i rzeczy ułożone w taki sposób aby nic się nie wymieszało ani nie gryzło ze sobą oraz aby nie było napchane za dużo w jednej szufladzie czy półce. Do tego jak sobie gotuje to sobie oddzielam na desce kolorami te warzywa i na talerzu dbam o estetykę dań aby nie tylko dobrze smakowały ale i ładnie wyglądały tu chyba wkrada się moja wenus w byku, bardzo duża uwagę przykładam do takich rzeczy właśnie dla innych to nieistotny szczegół ale nie dla mnie plus mam bzika na punkcie mycia dłoni nie zliczę ile w ciągu dnia je myje wycieram i kremuje🙈😄 O kurcze, mam tak samo! :) Zwłaszcza z myciem dłoni i jedzeniem :) 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi