Amuletka Napisano 8 Lutego 2025 Napisano 8 Lutego 2025 Słabo aspektowany Mars w horoskopie urodzeniowym (główny czynnik, ponieważ energia Marsa nie ma wtedy ujścia) i/ lub Mars posadowiony w gnuśnym/ mało aktywnym znaku, np.: w byku. Źródła jednego konkretnego nie podam, bo dużo czytam w tematach astro, więc nie pamiętam teraz dokładnie, ale słabo aspektowany Mars pojawiał się na pewno w omawianiu kosmogramów osób, które miały trudności, żeby kopnąć się w tyłek, na tym forum tutaj, albo na innych forach astro, gdzie podobne omówienia czytałam. Tak mi się skojarzył Mars w byku : 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 8 Lutego 2025 Ekspert Napisano 8 Lutego 2025 (edytowane) 8 godzin temu, Amuletka napisał: Słabo aspektowany Mars w horoskopie urodzeniowym (główny czynnik, ponieważ energia Marsa nie ma wtedy ujścia) i/ lub Mars posadowiony w gnuśnym/ mało aktywnym znaku, np.: w byku. Mars w Byku wypłynął na forum Numerologia i astrologia grupa polska/ na fb. Stoję w obronie Marsa w Byku bo nie do końca jest to bierny znak zodiaku. Byk działa gdzie widzi korzyść. Namacalną korzyść. Wymierną korzyść- znak staly i ziemski. Nie odpuści w połowie pracy bo coś innego mu się zachce( ah te Barany..) i nie potrzebuje jakiejś ideologii do tego( znaki powietrzne). Owszem, nie jest wyrywny do wszystkiego- od tego są inne Marsy ;) Ogólnie, Mars w horoskopie pokazuje gdzie się spalamy, o co walczymy, co jest naszą ambicją i gdzie nie popuścimy. Nie skreślałabym słabego Marsa poprzez znak( sama mam w Wadze😅) bo może go ratować położenie w domu kardynalnym, aspekt z inną planetą. Wiadomo, co innego Mars w Wadze a co innego w Kozie( znajoma ma i jest mistrzem multi skill'a- w czasie ogladania TV ćwiczy, a nie jak zwykli zjadacze chleba: siedzi na kanapie). Marsa może też osłabiać Neptun. I chyba to jest najgorsze zestawienie planet. Za nim Saturn :/ Edytowane 8 Lutego 2025 przez Gringe 2 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 8 Lutego 2025 Napisano 8 Lutego 2025 Kozie( znajoma ma i jest mistrzem multi skill'a- w czasie ogladania TV ćwiczy, a nie jak zwykli zjadacze chleba: siedzi na kanapie). Też mam i tak nie robię xD 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 8 Lutego 2025 Ekspert Napisano 8 Lutego 2025 16 minut temu, NadziejaZoja napisał: Kozie( znajoma ma i jest mistrzem multi skill'a- w czasie ogladania TV ćwiczy, a nie jak zwykli zjadacze chleba: siedzi na kanapie). Też mam i tak nie robię xD Znajoma jest extremum - Mars u niej w 6 domu i bez klasycznych duzych aspektów. To tak gwoli ścisłości. Zależy gdzie się ma tego Marsa w Kozie- tam energia pcha do działania. 1 Cytuj
NadziejaZoja Napisano 8 Lutego 2025 Napisano 8 Lutego 2025 44 minuty temu, Gringe napisał: Znajoma jest extremum - Mars u niej w 6 domu i bez klasycznych duzych aspektów. To tak gwoli ścisłości. Zależy gdzie się ma tego Marsa w Kozie- tam energia pcha do działania. Też go mam w 6 domu xD 1 Cytuj
Ekspert Gringe Napisano 8 Lutego 2025 Ekspert Napisano 8 Lutego 2025 33 minuty temu, NadziejaZoja napisał: Też go mam w 6 domu xD To może jeszcze nie wiesz, że lubisz ćwiczyć przed TV 😜😅🤣🤣🤣 Marsy w Kozie lubią syzyfową pracę, nakrecają się samym robieniem czegoś. @NadziejaZoja gdzieś ten Mars w Kozie na pewno się wykazuje :) 1 1 Cytuj
Amuletka Napisano 8 Lutego 2025 Autor Napisano 8 Lutego 2025 (edytowane) 13 godzin temu, Gringe napisał: (...) Nie skreślałabym słabego Marsa poprzez znak( sama mam w Wadze😅) bo może go ratować położenie w domu kardynalnym, aspekt z inną planetą. Wiadomo, co innego Mars w Wadze a co innego w Kozie( znajoma ma i jest mistrzem multi skill'a- w czasie ogladania TV ćwiczy, a nie jak zwykli zjadacze chleba: siedzi na kanapie). Marsa może też osłabiać Neptun. I chyba to jest najgorsze zestawienie planet. Za nim Saturn :/ Z moich obserwacji wychodzi mi na ten moment, że nie znak, a brak/ niewiele ujścia= aspektów do i od Marsa są główną przyczyną braku prężnego działania. Sama mam tę bolączkę i wiem ile zbierania się w sobie kosztuje mnie, żeby się w końcu ruszyć i, że ... dość łatwo jest mi się znów zatrzymać . Neptun skurczybyk wredny jest okropny ! Potwierdzam. Tworzy mi ścisłą koniunkcję w natalnym i dopiero niedawno zorientowałam się, że 80% moich życiowych trudności to z tego powodu . Swoją drogą Neptun to kolejny powód braku wymiernego działania, bo z Neptunem tak się miło nic nie robi... EDYCJA: W domyśle ten wątek miał być w AstroPedia, jako tematyczne omówienie, a skoro został przeniesiony to prosiłabym o informację zwrotną, co było powodem, brak źródeł? Dziękuję . Edytowane 8 Lutego 2025 przez Amuletka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi