milagros12 Napisano 16 Lutego 2025 Napisano 16 Lutego 2025 Hejka, proszę o pomoc w interpretacji :) Pytanie czy uda mi sie sprzedac dom w tym roku. Wyciągnęłam trzy karty. Krol kielichow, 10 mieczy i gwiazda. Chyba nie będzie łatwo, pojawi sie jakiś facet zainteresowany ale te 10 mieczy mnie przeraża.. moze dlugo nie bede mogla sprzedać az popadne w depresję? Moze nie za takie pieniądze jakie bym chciała, a moze jakies oszustwo czy kradzież..tylko nie to ;( Na szczęście na koncu nadzieja. Chyba będzie bardzo zle ale dobrze się skonczy. Co sądzicie? 2 Cytuj
Amuletka Napisano 16 Lutego 2025 Napisano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, milagros12 napisał: Hejka, proszę o pomoc w interpretacji :) Pytanie czy uda mi sie sprzedac dom w tym roku. Wyciągnęłam trzy karty. Chętnie pomogę w interpretacji, bo wiem jak to trudno o obiektywność przy ocenie swoich własnych spraw . Natomiast sama też się wciąż uczę, daleko mi do biegłości – jeśli Ci to nie przeszkadza i bierzesz poprawkę na moje pomysły co do interpretacji Twoich kart, to ... czytaj dalej . Krol kielichow, 10 mieczy i gwiazda. W podstawach Tarota i zwłaszcza przy rozkładach, gdzie nie przypisujemy każdej karcie z osobna konkretnej roli, przyjmuje się, że pierwsza karta jest najważniejsza (jeśli się mylę to niech starzy wyjadacze mnie poprawią). U Ciebie Milagros pierwsza karta to Król Pucharów= ktoś, prawdopodobnie mężczyzna (lub osoba o cechach mężczyzny, a w końcu transakcja kupna wymaga bardziej męskich niż kobiecych cech), kto przyniesie Ci w pucharze jakieś emocje. Jeśli bierzesz rozróżnienie na pozycję prostą i odwróconą karty, to będziesz wiedzieć czy będą to uczucia, których chcesz (zadowolenie ze sprzedaży), czy może osoba ta obdaruje Cię niejako emocjami trudnymi, niechcianymi (niemożność sprzedaży domu i/ lub warunki sprzedaży, które Cię nie zadowalają). Środkowa karta może mówić o np.: przebiegu procesu, jego środkowej części. Tutaj na tym forum w interpretacjach poszczególnych kart druga pozycja jest często opisywana jako ostrzeżenie= coś czego trzeba się wystrzegać; dla 10 mieczy na 2 pozycji w rozkładzie podany jest następujący opis: "Dziesiątka Mieczy jako karta druga, ostrzegająca, mówiąca o negatywnych stronach problemu: Chcesz powtarzać coś, co się przeżyło? - Przecież to beznadziejne. Nic nowego się nie wydarzy, ale przez to narobisz sobie złudzeń i kłopotów - jak zwykle, kiedy wchodzi się na jałową drogę." Łącze do zacytowanej wypowiedzi: Pod powyżej podanym łączem znajdziesz też wypowiedzi osób, które opisują 10 mieczy jako koniec jakiejś sprawy, choć zazwyczaj (ale też nie zawsze!) niepomyślny. Mi przychodzi na myśl, że ta karta wskazuje być może na konieczność dostosowania oferty sprzedaży do napływających licznie (10 mieczy to mnogość) informacji ? Przykładowo, jeśli chcesz sprzedać dom w okolicach granicy z Ukrainą to musisz realistycznie ocenić jego wartość biorąc pod uwagę sytuację u naszego sąsiada (zagrożenie wojną obniża wartość rynkową). Często jest też tak, że sprzedający zawyżają cenę i potem bardzo długo czekają na kupca. Sama sprzedawałam nieruchomość wiele lat temu podczas dołku ekonomicznego i to, co pozwoliło znaleźć mi kupca to była nieco zaniżona cena. Tak, wtedy straciłam na sprzedaży, ale, z drugiej strony, sprzedałam (w przeciwieństwie do osób, które nie chciały zejść z ceny), za to kilka lat potem odbiłam sobie stratę z nawiązką sprzedając inną nieruchomość tym razem po nieco zawyżonej cenie . Chcę przez to przekazać, że 10 mieczy oznacza mnogość myśli i/ lub informacje, takie przytłoczenie i ... p o k o n a n i e przez swoje własne myśli i to może zarówno oznaczać pesymistyczne nastawienie, jak i sztywne schematy myślowe na zasadzie "nie opuszczę ceny i koniec"= nie dopasuję się do okoliczności. Ostatnia karta to Gwiazda, czyli Arkana Wielkie (AW) i dlatego jest ważna, bo mówi o wpływie jakiś ogólnożyciowych trendów/ nastawień z Twojej strony na przebieg tego o co pytasz. Ciężko mi Gwiazdę interpretować, bo ona taka mało konkretna jest. Klasycznie przypisuje się tej karcie pomyślne, czasem neutralne znaczenie, ale jak czytałam opisy osób, jak im się karta Gwiazda w praktyce zrealizowała, to odniosłam wrażenie, że ta realizacja właśnie taka neutralna była= zaszkodzić nie zaszkodziła, ale jakiś super efektów też nie dała. Natomiast jest też możliwe, że Gwiazda wskazuje na rolę Twojego nastawienia w pomyślnym osiągnięciu celu= myślę, że najlepiej jak się bardziej zaawansowani w wiedzy tarota wypowiedzą. Chyba nie będzie łatwo, pojawi sie jakiś facet zainteresowany ale te 10 mieczy mnie przeraża.. moze dlugo nie bede mogla sprzedać az popadne w depresję? Moze nie za takie pieniądze jakie bym chciała, a moze jakies oszustwo czy kradzież..tylko nie to ;( Oszustwo i kradzież to 7 mieczy. Na szczęście na koncu nadzieja. Chyba będzie bardzo zle ale dobrze się skonczy. Co sądzicie? Ja tę sytuację u Ciebie widzę tak 50/50, może nawet 60 pozytywnie/ 40 negatywnie, na ten moment. Natomiast weź też poprawkę na to, że karty łatwo ulegają naszym stanom emocjonalnym i wróżenie sobie, zwłaszcza jak mamy silne emocje (na czymś nam mocno zależy, czegoś się boimy itd.,), jest obarczone sporym ryzkiem błędu. Milagros, tutaj moja cegiełka do interpretacji Twojego rozkładu . Co o niej sądzisz? Wróć z weryfikacją pod koniec roku= to forum bardzo skorzysta na tym jak Wszyscy postaramy się zamieszczać weryfikacje . 1 1 Cytuj
milagros12 Napisano 16 Lutego 2025 Autor Napisano 16 Lutego 2025 35 minut temu, Amuletka napisał: Milagros, tutaj moja cegiełka do interpretacji Twojego rozkładu . Co o niej sądzisz? Wróć z weryfikacją pod koniec roku= to forum bardzo skorzysta na tym jak Wszyscy postaramy się zamieszczać weryfikacje . Dziękuję za długi opis :) miałam tylko trochę problem zeby go odczytać ;) Ja zawsze wrozac uwazalam ze trzecia karta jest wynikiem czyli tą najważniejszą. Nie stosuje odwróconych kart. Tak podobnie myślę że będzie ciężko ale jest nadzieja :) 2 Cytuj
nastek96 Napisano 15 Marca 2025 Napisano 15 Marca 2025 Z pewnością pojawi się mężczyzna, który ostatecznie zrezygnuje z zakupu. Na końcu mamy Gwiazdę, która nie jest do końca jasna. Może ona oznaczać uzdrowienie sytuacji i przejaśnienie się sprawy po dłuższym czasie. Mamy tutaj Króla Kielichów, więc możliwe, że zaczniesz mieć lepsze widoki dopiero w drugiej połowie roku. Ja skłaniam się bardziej ku drugiej wersji, gdzie Gwiazda pokazuje nasze marzenia. Coś na czym na bardzo zależy, ale niestety musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość. Podsumowując widać, że masz bardzo emocjonalny stosunek do sprawy. Pojawi się mężczyzna, który niestety z zakupu zrezygnuje i będziesz musiała jeszcze trochę poczekać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi