Amuletka Napisano 18 Lutego 2025 Napisano 18 Lutego 2025 (edytowane) Witam serdecznie , sytuacja u mnie wygląda tak, że pod moją opieką są dwa cudowne mruczydła . Z powodu wyjazdowej pracy, a także tego, że na miejscu nie mam nikogo kto mógłby się nimi zająć, muszę organizować im opiekę na czas wyjazdów, a to niestety kosztuje . Jeśli dodamy do tego fakt, że ostatnio zagraniczne waluty w których mam płacone baaardzo potaniały względem złotówki, to robi się problem. Mówiąc wprost to nie stać mnie obecnie na dwa mruczki, odkładałam tę decyzję ile mogłam, ale w końcu muszę stawić czoła rzeczywistości i zacząć szukać młodszemu kitku odpowiedzialnego domku na zawsze . Młodszy kotek to wykastrowany, zaszczepiony i zachipowany kocurek, ma 1,5 roku i jest faktycznie bezproblemowy o wspaniałym charakterze . Piszę faktycznie ponieważ ludzie w ogłoszeniach zawsze piszą, że zwierzak jest bezproblemowy, a w praktyce różnice bywa. W przypadku tego tygryska jednak jest to najszczersza prawda, bo dogaduje się z każdym kotem i psem . Podczas przebywania w innym domu mój drugi mruczuś walczy o pozycję w grupie z innymi kotami, a ten, któremu chcę znaleźć domek ma na wszystko... wyrąbane , lubi każdego, z każdym się dogaduje, ma w sobie bardzo dużo radości życia , a do swojej opiekunki staje na tylnych łapkach, a przednimi obejmuje ją za szyję i rozdaje buziaki . Złoto nie kot. Pomimo p r z e c u d o w n e g o charakteru (i apetytu ) kotek ma jedną "wadę": jest bury. Obecnie ludzie traktują wszystkich innych ludzi czy zwierzęta bardzo przedmiotowo patrząc głównie na wygląd, więc boję się czy będę w stanie temu wpadającemu w rudy odcień buraskowi znaleźć domek . Oczywiście nie interesuje mnie jakikolwiek domek, tylko kochające, odpowiedzialne ręce zwierzoluba . I oczywiście bez przesady, bo nie przeprowadzam wielotygodniowego wywiadu środowiskowego niczym przy adopcji dziecka, ale na piękne oczy też nie wydam. Rozłożyłam więc karty zadając kolejno 3 pytania: 1.) Czy uda mi się znaleźć odpowiedzialny domek dla kotka do końca 04.2025? Odpowiedź to karty: Cesarz (odwrócony), As Kielichów (odwrócony), Koło Fortuny (odwrócone) Moja interpretacja: Nie wiem jak zinterpretować pierwszą kartę w całym moim rozkładzie , czyli właśnie tego odwróconego Cesarza. Ktoś ma jakiś pomysł? Odwrócony As Kielichów to rozumiem jako albo moje trudne emocje, że nie udaje się domku znaleźć, albo też karta As Pucharów w negacji mówi o trudnych emocjach innych ludzi, których uosabia ten odwrócony Cesarz. Koło Fortuny w zaprzeczeniu to brak uśmiechu losu, w przewidzianym czasie nie trafię na kogoś kto będzie chciał i mógł zaoferować odpowiedzialny dom dla mruczka. Widząc karty, które mi wyszły na pierwsze pytanie, zadałam więc kolejne: 2.) Jaka będzie główna przeszkoda dla znalezienia odpowiedzialnego domku dla kotka w tym terminie? Odpowiedź to karty: 10 buław, Król Denarów Moja interpretacja: Główną przeszkodą jest to, że ludzie są obecnie przytłoczeni obowiązkami (10 buław) z powodu trudnej sytuacji ekonomicznej, mają różne finansowe zobowiązania (Król Denarów), a zwierzę byłoby kolejnym obowiązkiem (10 buław) dodającym obciążenia= a przynajmniej tak to mogą niektórzy postrzegać – jako obowiązek (10 buław) i finansowe zobowiązanie (Król Denarów), nie jako przyjemność i radość . Rozumiejąc sytuację dzięki kartom, które wyszły na 2 pytanie, poprosiłam następnie karty o podpowiedź, co ja sama mogę zrobić, aby pomóc losowi w szybkim znalezieniu dobrego domku dla zwierzęcia. 3.) Co mogę zrobić, żeby znaleźć odpowiedzialny dom dla kocurka tak szybko, jak to możliwe? Odpowiedź to karty: 4 denarów (odwrócona), 7 pucharów, 4 puchary Moja interpretacja: Wydaje mi się, ale może się mylę, że karty mówią mi bardziej o tym jak znaleźć odpowiedzialny domek, ale nie podpowiadają mi jak ten proces przyśpieszyć . Ja rozumiem te karty tak, że mówią mi, żebym rozważyła uważnie różne opcje i/ lub propozycje domku, bo nie wszystkie mogą być dobre dla zwierzęcia (7 pucharów) i, że nie powinien mną powodować tylko wzgląd na brak stabilizacji finansowej (4 denary odwrócone), nawet jeśli takim przedłużonym poszukiwaniom z powodu braku zgody na obniżenie wymogów będą towarzyszyć trudne emocje (4 puchary). Jak widzicie ten rozkład ? Niestety przy dodawaniu zdjęcia program sam mi przekręca tę fotę do pionu, nie wiem jak zrobić, żeby była w poziomie z tymi 3 kartami u góry. Coś się z forum psuje, bo usunęłam i dodałam j e d e n raz zdjęcie, a forum wczytuje podwójnie. Edytowane 18 Lutego 2025 przez Amuletka Problemy z dodaniem zdjęcia do postu. Cytuj
Lunae Napisano 25 Lutego 2025 Napisano 25 Lutego 2025 W dniu 18.02.2025 o 13:07, Amuletka napisał: Rozłożyłam więc karty zadając kolejno 3 pytania: 1.) Czy uda mi się znaleźć odpowiedzialny domek dla kotka do końca 04.2025? Odpowiedź to karty: Cesarz (odwrócony), As Kielichów (odwrócony), Koło Fortuny (odwrócone) Od razu zaznaczam że nie mam doświadczenia w interpretacji kart odwróconych Ale moim zdaniem do końca kwietnia to nie będzie możliwe . I mam takie wrażenie że już Ci karty podpowiadają dlaczego się tak nie stanie . Twoje działanie nie będzie skuteczne ponieważ robisz to w niewłaściwy sposób (odwrócony cesarz ) Może sugerować brak zdecydowanego działania ,nieudolność w tym działaniu . Cesarz odwrócony to trochę tyran . Może za bardzo na rzucisz potencjalnemu chętnemu swoją wolę i to go może odstraszyć . Do tego as kielich czyli sporo obaw i negatywnych emocji związanych z oddaniem kota . To wszytko może spowodować że nie pojawi się odpowiednia szansa na dom dla zwierzaka ( koło fortuny ) . Jesteś chyba troszkę zbyt zasadnicza . Możliwe że to będzie powodowało że od razu skreslisz potencjalnego chętnego . Widząc karty, które mi wyszły na pierwsze pytanie, zadałam więc kolejne: 2.) Jaka będzie główna przeszkoda dla znalezienia odpowiedzialnego domku dla kotka w tym terminie? Odpowiedź to karty: 10 buław, Król Denarów 10 buław to oprócz przytoczenia bardzo duże opóźnienie w realizacji planów . Król denarów może pokazywać konkretną osobę która będzie chętna na zabranie kota ( niekoniecznie mężczyzna ) ,która będzie przeciągała sprawę . Król denarów zanim podejmie decyzję potrafi się bardzo długo zastanawiać . Spowodowane jest to tym że musi być pewien że transakcja mu się opłaci . Król denarów to też energia wymiany . Możliwe że razem z tą 10 kijów po prostu pokazuja że wysiłek włożony w szukanie domu nie będzie współmierny do efektu . 3.) Co mogę zrobić, żeby znaleźć odpowiedzialny dom dla kocurka tak szybko, jak to możliwe? Odpowiedź to karty: 4 denarów (odwrócona), 7 pucharów, 4 puchary Prosta 4 denarów to kurczowe trzymanie się tego co już się posada i brak ruchu . Odwrócona może Ci sugerować żebyś troszkę puściła wolno te swoje założenia . 7 pucharów zejdź z obłoków . Badz odważna . 4 kielichów - poszukaj nowych dróg . Chyba po prostu obralas zła strategie i musisz zmienić podejście do tematu . Jak widzicie ten rozkład ? Niestety przy dodawaniu zdjęcia program sam mi przekręca tę fotę do pionu, nie wiem jak zrobić, żeby była w poziomie z tymi 3 kartami u góry. Coś się z forum psuje, bo usunęłam i dodałam j e d e n raz zdjęcie, a forum wczytuje podwójnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi