Skocz do zawartości

Pluton w solariuszu jak i w urodzeniowym w 7 domu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie odnośnie plutona w 7 domu gdyż moja znajoma ma go w tym roku w swoim solariuszu w wodniku w domu koziorożca oraz ma go również natalnie w urodzeniowym w 7 domu tyle że w znaku skorpiona w domu wagi a więc moje pytanie jest takie czy jeśli to się powtarza ułożenie planet to czy to będzie jakiś przełom dla posiadacza tej oto planety jakieś drastyczne odczuwalne zmiany? Ktoś z was miał podobnie jak to widzicie? 

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano

@Weronika122 tak, ma znacze jeśli planeta w Solariuszu powtarza swoje położenie( dom, znak) lub aspekty.  

Pluton powtarzający polożenie w 7 domu może wskazywać na decydujące zmiany w życiu parterskim jak i w otoczeniu właściciela horoskopu - takie zmiany które będą rzutowac na  jego dalsze losy i kolejne lata. 

Pluton w Solariuszu zawsze wskazuje na zmiany, transformację a położenie w domu określa nam dziedzinę gdzie tych zmian( przeobrażeń)możemy się spodziewać. 

Trzeba by tu spojrzeć na całość horoskopu wraz z urodzeniowym oraz odnieść to wszystko do aktualnej sytuacji Włh. 

• Lubię to! 1
  • Super 2
Napisano
9 godzin temu, Gringe napisał:

Pluton w Solariuszu zawsze wskazuje na zmiany, transformację a położenie w domu określa nam dziedzinę gdzie tych zmian( przeobrażeń)możemy się spodziewać. 

Nie zawsze tak jest, tzn. zmiany - Pluton, tak jak każda planeta, co roku musi się gdzieś w solarze znaleźć. I musi mieć jakieś łącza, bo sam z siebie to nie podskoczy. Każdy z nas ma go gdzieś tam, ważne jest co tworzy z natalem. 

Ale tak - jeśli się pokrywa solar z natalem, to powinno się coś zadziać. Tylko nie musi to być zewnętrzny efekt, myślę tu o tym, że często myśli się, że pojedzie on np. po związku, odbierze partnera czy coś innego z tych tematów siódmodomowych, a tymczasem zmiany mogą dotyczyć własnego nastawienia (zmiana wewnętrzna) do partnerstwa, do partnera, może być reaktywacja.

I rzecz oczywista:

9 godzin temu, Gringe napisał:

Trzeba by tu spojrzeć na całość horoskopu wraz z urodzeniowym oraz odnieść to wszystko do aktualnej sytuacji Włh. 

Inaczej nie da się wykminić, co jego energia może poruszyć, można tylko domyślać się, że będzie to coś ważnego dla tej osoby :) 

11 godzin temu, Weronika122 napisał:

a więc moje pytanie jest takie czy jeśli to się powtarza ułożenie planet to czy to będzie jakiś przełom dla posiadacza tej oto planety jakieś drastyczne odczuwalne zmiany? Ktoś z was miał podobnie jak to widzicie? 

Wiesz, mi przechodził przez asc - krzywdy mi nie zrobił. Ale w natalu nie ma krzywych kluch z ascendentem ani z jego władcą, Za to jak był w 12 domu to miło nie było, bo tam mam wrażliwe punkty, lecz i tragedii też nie było - żyję ;) potarzało bardzo, omamiło, rozczarowało, oszukało, ale słynnych decydujących zmian, przełomu ani transformacji nie było - zwykłe trudne lecz nie traumatyczne przejścia.

• Super 1
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano (edytowane)
22 minuty temu, McPhee napisał:

Nie zawsze tak jest, tzn. zmiany - Pluton, tak jak każda planeta, co roku musi się gdzieś w solarze znaleźć. I musi mieć jakieś łącza, bo sam z siebie to nie podskoczy

Powinnam może nieco rozwinąć swoją wypowiedź😅 Każdy tranzyt jak rownież Solariusz realizuje się na różnych poziomach- czasem przynosi konkretne wydarzenia, czasem odnosi się tylko do sfery psychicznej lub emocjonalnej.

Planety w domach kardynalnych mają dzialanie "instant" - najłatwiej jest im "zaistnieć" w naszym życiu. To jest coś do czego mamy łatwy dostęp( tyczy się horoskopów urodzeniowych, jak i Solariusza w którym zwracamy uwagę na obsadzenie domów kardynalnych). 

Pluton w 7 domu moze przynieść całe spectrum wydarzeń, zależy jakie inne tranzyty w tym czasie operują, co w progresjach i jak Solariusz. 

Przejrzalam wszystkie swoje Solariusze od momentu ukonczenia 18 lat - tylko w jednym wypadł mi Pluton w 7 domu, w koniunkcji z Dsc - miałam wtedy jazdę z koleżankami w szkole średniej:/ 

Takze należy brać pod uwagę nie tylko relacje romantyczne ale i otwartych wrogów, otoczenie. 

Ps. Mój urodzeniowy Pluton jest w 1 domu w szerokiej opozycji z Wenus w 7( 10 stopni ale widać działa...). 

Edytowane przez Gringe
  • Super 2