Skocz do zawartości

Sandra

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Napisano

Dyskusja na temat znaczenia imienia Sandra :

Imię żeńskie pochodzenia greckiego. Powstało na gruncie romańskim jako spieszczenie imienia Aleksandra i znaczy tyle, co pomocnik, obrońca ludzkości. Wraz z upływem czasu stało się imieniem samodzielnym.

• 3 lata później...
Napisano (edytowane)

Podoba mi się to imię:) Jestem jego posiadaczką. Często mnie ludzie pamiętają przez to imię :) Faktycznie pomocnik i obrońca ludzkości ;)

Ma ktoś coś jeszcze na temat tego imienia? Ponieważ mało informacji:)

Od siebie dodam, że wiem o imieninach które wypadają na 18 Maja

Edytowane przez Szizi
  • 6 miesięcy temu...
Napisano

Mało informacji mi..:( ale zgadzam się, że imię ludzie zapamiętuja szybko i wzbudza ogóną sympatię

• 3 miesiące temu...
Napisano

Też jestem Sandra:) No więc kobiety z tym imieniem mają ogromne poczucie humoru. Wiedzą co to dobra zabawa. Złość im szybko przechodzi. Mają dusze artysty. Są gadatliwe, czasem do przesady. Mają przyjaciół. Są także wrażliwe. Marzycielki.

Napisano

i ja mam imieniny 26 sierpnia :) Bo z tego co wiem to Sandry jest dwa razy w kalendarzu. 18 maj i 26 sierpnia :)

• 2 lata później...
Napisano

Oooo, to ja mam 18 maja :) Czasem podoba mi się moje imię, a niekiedy chciałabym mieć bardziej klasyczne. To, że chyba wszystkie Sandry są gadatliwe to fakt ;)

• 9 miesięcy temu...
Napisano

moja 22 miesięczna córcia ma tak na imię :* Sandra obchodzi imieniny również 26 sierpnia :)