melisa1111 Napisano 8 Marca 2025 Napisano 8 Marca 2025 Cześć wszystkim , mam do was pytanie i licze na pomoc . Był kiedyś taki chłopak któremu podarowałam wazny dla mnie brelok z pięknymi cytatami. Spotkalismy się kilka razy, pisaliśmy 2 lata jednak nasz kontakt się skończył , jednak wiem że trzyma w domu ten brelok. Ja często o nim myślę czasem mi się śni , nie to nie jest obsesja nie pisze do niego nie wystaje mu pod domem . Po prostu im bardziej chce zapomnieć tym bardziej myślę , jest to denerwujące . I tu moje pytanie czy możliwe jest że to dla tego że trzyma w domu ważna dla mnie rzecz ?? Czy gdybym ja odzyskała albo wyrzuciłby to do śmietnika to w końcu by się skończyło ?? Może to głupie ale są w końcu rzeczy na tym świecie które się filozofom nie śniły . Pozdrawiam licze na jakiś odzew. 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 9 Marca 2025 Napisano 9 Marca 2025 Wydaje mi się, że to by tak działało gdybyś ty miała coś od niego, rzeczy które on ci podarował. Dlatego dobrze jest zrobić porządki w domu. Ale być może on też ściąga cię swoimi myślami, może coś nie zostało między wami wyjaśnione, może ktoś z was ma jakieś wyrzuty sumienia lub dalej ty masz do niego jakieś uczucia. To tak jakby nie zostało coś jasno i konkretnie zakończone/przerwane. Może się nie staraj tak bardzo nie myśleć o nim, tylko zajmuj swoje myśli czymś innym, zaangażuj się w coś co pochłonie twoje myśli, lub jeśli jest możliwość a chcesz mu coś powiedzieć albo chciałaś to napisz do niego, albo się spotkaj. Nie wiem do końca jaka jest sytuacja między wami, ale może ciebie coś gryzie podświadomie albo jego. Dodam tylko, że miałam podobnie i chodziło o rozmowę, wyjaśnienie czegoś z przeszłości po to aby odzyskać spokój, tak nijak się skończyła relacja, udało się nawiązać potem z nim kontak i poczułam ulgę dzięki tej rozmowie. A "te myśli o nim" zginęły :) Swoją drogą, ja również podarowałam komuś brelok z cytatem i w intencji ochrony, był dany od serca :) 1 Cytuj
melisa1111 Napisano 9 Marca 2025 Autor Napisano 9 Marca 2025 4 godziny temu, Artemidaa napisał: Wydaje mi się, że to by tak działało gdybyś ty miała coś od niego, rzeczy które on ci podarował. Dlatego dobrze jest zrobić porządki w domu. Ale być może on też ściąga cię swoimi myślami, może coś nie zostało między wami wyjaśnione, może ktoś z was ma jakieś wyrzuty sumienia lub dalej ty masz do niego jakieś uczucia. To tak jakby nie zostało coś jasno i konkretnie zakończone/przerwane. Może się nie staraj tak bardzo nie myśleć o nim, tylko zajmuj swoje myśli czymś innym, zaangażuj się w coś co pochłonie twoje myśli, lub jeśli jest możliwość a chcesz mu coś powiedzieć albo chciałaś to napisz do niego, albo się spotkaj. Nie wiem do końca jaka jest sytuacja między wami, ale może ciebie coś gryzie podświadomie albo jego. Dodam tylko, że miałam podobnie i chodziło o rozmowę, wyjaśnienie czegoś z przeszłości po to aby odzyskać spokój, tak nijak się skończyła relacja, udało się nawiązać potem z nim kontak i poczułam ulgę dzięki tej rozmowie. A "te myśli o nim" zginęły :) Swoją drogą, ja również podarowałam komuś brelok z cytatem i w intencji ochrony, był dany od serca :) Dzięki za odpowiedź , wyjaśnienie sytuacji to by była by najlepsza opcja , ale obiecałam sobie że już się nie odezwę , on ma kogoś wyprowadził się i już się nie widujemy , cieszę się że jest szczęśliwy , twierdził że czuł coś do mnie ja do niego , ale stchórzylam , zbywalam go prawie 3 lata i dał sobie spokój , mało ważne .. oglądałam kiedyś film na YouTube o wymianie energetycznej ludzi .. że każdego człowieka z którym się poznajemy/ dotykamy powstaje nic energetyczna raz mniejsza raz większa , że nieraz kogoś nieznamy a czujemy się jakbyśmy się znali lata , lub odwrotnie że kogoś poznajemy i ktoś niewiadomo jakby się starał to nie lubimy go i koniec .. w naszym przypadku była ostra chemia , gdy go przytuliłam poczułam ciepło miłe deszcze ,szczęście , gdy pomyślałam o nim, parę minut później dostałam od niego SMS nigdy w życiu nie czułam czegoś takiego , więc wydaje mi się że jesteśmy silnie połączeni energetycznie .. do tego ten brelok ode mnie który ma u siebie , myślę że ma część mojej energii stąd te myśli o nim .. on pewnie żyje normalnie nie myśli o mnie a ja o nim często , jest to bardzo męczące chciałabym już zostawić to za sobą i zamknąć ten rozdział raz na zawsze , tak czuję coś do niego ale cieszę się jego szczęściem i chce już iść dalej. 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 9 Marca 2025 Napisano 9 Marca 2025 (edytowane) 2 godziny temu, melisa1111 napisał: Dzięki za odpowiedź , wyjaśnienie sytuacji to by była by najlepsza opcja , ale obiecałam sobie że już się nie odezwę , on ma kogoś wyprowadził się i już się nie widujemy , cieszę się że jest szczęśliwy , twierdził że czuł coś do mnie ja do niego , ale stchórzylam , zbywalam go prawie 3 lata i dał sobie spokój , mało ważne .. oglądałam kiedyś film na YouTube o wymianie energetycznej ludzi .. że każdego człowieka z którym się poznajemy/ dotykamy powstaje nic energetyczna raz mniejsza raz większa , że nieraz kogoś nieznamy a czujemy się jakbyśmy się znali lata , lub odwrotnie że kogoś poznajemy i ktoś niewiadomo jakby się starał to nie lubimy go i koniec .. w naszym przypadku była ostra chemia , gdy go przytuliłam poczułam ciepło miłe deszcze ,szczęście , gdy pomyślałam o nim, parę minut później dostałam od niego SMS nigdy w życiu nie czułam czegoś takiego , więc wydaje mi się że jesteśmy silnie połączeni energetycznie .. do tego ten brelok ode mnie który ma u siebie , myślę że ma część mojej energii stąd te myśli o nim .. on pewnie żyje normalnie nie myśli o mnie a ja o nim często , jest to bardzo męczące chciałabym już zostawić to za sobą i zamknąć ten rozdział raz na zawsze , tak czuję coś do niego ale cieszę się jego szczęściem i chce już iść dalej. Więc, napisz list/wiadomość (gdzieś nawet w telefonie) do niego, napisz co chcesz, co czujesz, napisz o swoich uczuciach i dlaczego go odtrącałaś, pożegnaj się z nim ale nie wysyłaj go, poprostu wyrzuć z siebie to w ten sposób. Możesz w nocy (o ile mieszkasz sama) zapalić świeczkę położyć się i powiedzieć to głośno jakbyś rozmawiała z nim. W nocy, dlatego, że moim zdaniem jest lepsza atmosfera do tego. To ci pomoże, a jeśli macie takie dobre porozumienie na poziomie energii to i on to odbierze. Edytowane 9 Marca 2025 przez Artemidaa 1 Cytuj
melisa1111 Napisano 9 Marca 2025 Autor Napisano 9 Marca 2025 To świetny pomysł , przeleje na papier wszystkie bolączki i myśli, potem przeczytam to na głos , może w końcu zakończę ten rozdział , może mu też wyjdzie to na dobre. Bardzo dziękuję za odpowiedź 🥰🙂wszystkiego dobrego Dodam że zrezygnowałam nawet z noszenia kwarcu różowego jak ubrałam naszyjnik to odezwał się na drugi dzień i bardzo długo pytał czy się spotkamy to było bardzo intensywne . Teraz kwarc leży na dnie szuflady, nie oczyszczam go i nie dotykam.. 1 Cytuj
Artemidaa Napisano 9 Marca 2025 Napisano 9 Marca 2025 2 godziny temu, melisa1111 napisał: To świetny pomysł , przeleje na papier wszystkie bolączki i myśli, potem przeczytam to na głos , może w końcu zakończę ten rozdział , może mu też wyjdzie to na dobre. Bardzo dziękuję za odpowiedź 🥰🙂wszystkiego dobrego Super życzę powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi