Skocz do zawartości

Koszmary

justynasl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od półtora roku śnią mi się koszmary. Nie umiem sprecyzować o co chodzi w większości snów, ale zawsze budzę się rano z poczuciem wewnętrznego lęku, który rzutuje na cały dzień. Dodam,że sny te zaczęły się w momencie, gdy w moim życiu pojawił się nowy partner i niestety związek ten nie należy do udanych.Ostatni sen, który udało mi się w jakimś stopniu zapamiętać: budzę się w lesie z kilkoma osobami (znajomymi i nieznajomymi), co jakiś czas pojawia się w powietrzu monitor z pytaniami dla nas, na które nikt nie chce odpowiadać. Ostatni komunikat: "zaczniemy od urzędniczki". Nie jestem urzędniczką. Podczas snu cały czas czułam strach, niepokój, na dzwięk budzika obudziłam się przerażona. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

justynasl, na jakosc snów rzutuje stan Twojego umyslu i wewnetrznej harmonii. Czy ten nieudany zwiazek wciaz trwa? Jesli tak, to nic dziwnego, ze wciaz odczuwasz wewnetrzny niepokój.

Napisano

A może w tym związku czujesz się obserwowana,jak w urzedzie.

Napisano

Myśle, że wszystkie koszmary senne biorą się z reakcji na pewne stresujące przezycia, urazów psychicznych, chorób somatycznych itd. sny to odbicie naszych wewnętrznych konfliktów z rzeczywistości. Należałoby się wtedy trochę wyciszyć, wyluzować może inaczej popatrzeć na pewne sprawy, a na pewno wszystko szybko wróci do normy.

Napisano

Dziękuję bardzo za pomoc. Faktycznie moje samopoczucie nie jest najlepsze, związek o którym pisałam to ciągła kontrola mojej osoby ("obserwowana jak w urzędzie"). To, że nam się nie układa przedkłada się właśnie na moje samopoczucie, bez przerwy myślę, jak uratować ten związek i pewnie stąd te koszmary.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...