Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po kilku latach powtarzania, że nie chce mi się związku, coś mnie podkusiło o zadanie trzech pytań. Moim zdaniem tarot mi odpowiedział przewrotnie.

Korzystam z talii Luddy Lescot.

Kiedy poznam mężczyznę z którym się zwiążę?

As kielichów+ dołożony głupiec

Kładąc komuś powiedziałabym że już ma. Ale kładłam sobie więc dołożyłam drugą- głupca. 

Interpretuję to w ten sposób, że jeżeli otworzę oczy i uśmiechnę się do życia, ten właściwy znajdzie się szybko.

Jaki będzie mężczyzna za którego wyjdę za mąż?

Rycerz buław + kochankowie + 3 monety

Tu mi robią trudność kochankowie, choć obrazkowo z rycerzem korespondują.

Według mnie będzie tak, że przede wszystkim on będzie stroną działającą w tym kierunku.

Raczej beztroski, coś zgubi, coś zacznie nie skończy. Będzie miał wysportowaną sylwetkę. Uśmiechnięty i mający sporo krzepy oraz energii w sobie.

Z kochanków wyciągam z tej karty to, że może być zajęty, lub być niezdecydowany.

Czy też pewne sprawy będzie miał nieuregulowane.

W 3 monetach. Powie co myśli, nie naokoło, a w prost, bez "zobaczymy". Może też być złotą rączką, lub w zasadzie żyć swoją pracą. Bardzo ewentualnie będzie człowiekiem z którym najpierw się zakoleguję, a dopiero później zwiążę.

Jak aktualnie jestem postrzegana przez mężczyzn?

Królowa monet + arcykapłanka + 4 kielichy.

Czyli kobieta zaradna, samodzielna, zawsze ma, również ugotowane, sprawy uregulowane.

Ale małomówna, choć intrygująca, ale jakby niedostępna za jakąś szybą. Mam sporo wiedzy i ciągle się uczę (robię kolejne studia zaocznie). No i z niczego nie jestem zadowolona. Nie doceniam tego co mam, ani swoich osiągnięć.

Reasumując. Poznam kogoś jeżeli faktycznie się otworzę na poznawanie innych, ale bez oczekiwań. Zacznę doceniać swoje życie.

Ale po kartach, obstawiam, że nie będę w życiu mężatką, że tylko jakiś dłuższy romans ewentualnie. Czyli to, czego bardzo nie chcę i unikam takiej straty czasu.

Jak wy to widzicie?

• Lubię to! 1
  • Ekspert
Napisano
4 godziny temu, BoziaWino napisał:

Wg źródeł As Kielichów przypisany jest miesiącom wiosennym oraz zwiazanym ze znakami żywiołu WODY - luty/ marzec oraz czerwiec/lipiec. 

4 godziny temu, BoziaWino napisał:

Oto, co proponuje internet :) - 

Charakter i osobowość:

Rycerz Buław – osoba charyzmatyczna, odważna, spontaniczna, kochająca przygody i nowe wyzwania. Może być impulsywna, ale działa z pasją.

Kochankowie – ktoś, kto kieruje się sercem i emocjami, potrafi nawiązywać głębokie relacje. Może stać przed ważnym wyborem lub być osobą, która często analizuje swoje decyzje uczuciowe.

Trójka Monet – osoba zdolna do współpracy, ceniona w pracy lub społeczności za swoje umiejętności. Może być ambitna i skoncentrowana na rozwoju zawodowym.

Jak wygląda w relacjach?

Bardzo magnetyczna, przyciąga ludzi swoją pewnością siebie i entuzjazmem.

Może mieć tendencję do flirtu lub niezdecydowania w miłości, ale jeśli zdecyduje się na kogoś, angażuje się całym sercem.

Ceni sobie partnerstwa oparte na wzajemnym szacunku i wspólnych celach.

Zawodowo i życiowo:

Może pracować w dynamicznym środowisku, np. w marketingu, sporcie, sztuce lub własnym biznesie.

Ambitna, ale nie działa samotnie – potrafi współpracować i inspirować innych.

Może być na etapie rozwijania swoich umiejętności i budowania pozycji w życiu zawodowym.

5 godzin temu, BoziaWino napisał:

Samodzielna, praktyczna, z duzym zasobem wiedzy. Wyvofana, unikajsca kontaktu, nie angazujaca się, zdystansowana, zbajaca swoją wartość, asertywna, na poziomie. 

W 4 Kielichów- zrezygnowana, pesymistyczne, wątpiąca. Jest tu jakiś smutek, brak radości a dużo praktycyzmu. 

• W punkt 1
Napisano

Wtedy kiedy zaczniesz go szukać, wychodzić do ludzi, zawierać znajomości, itp. Pora letnia.

Energiczny, serdeczny, przyjacielski, ale taki co nie potrafi zagrzać miejsca ewentualnie szybko zmienia dziewzyny i trzeba będzie sporo pracy wlożyć w to żeby go do siebie przekonać na dłużej.

Kobieca, zadbana z dobrym gustem, samodzielna, zdystansowana, raczej osobowośc introwertyczna.

• Lubię to! 1
Napisano

Serdecznie dziękuję dziewczyny. Wasze interpretacje są dużo bardziej optymistyczne od mojej 😅

Jeżeli chodzi o moją osobę to te 4 kielichy, pokazują całe duże spektrum pesymizmu w moim postrzeganiu rzeczywistości. Przyznam szczerze, że nie sądziłam, że aż tak, to widać.

Jak zwykł mawiać mój przyjaciel, "każdy świeży pomysł, potrafisz storpedować i zabić tym swoim realizmem". Mimo wszystko zawsze pyta się o radę.

I powtarzane przez wielu ludzi "jesteś fajna, ale..", myślę że odpychające jest nie tylko dla facetów, że zawsze rozpracuje wszystko i z bardzo wielu rzeczy, a nawet osób rezygnuję, bo wydaje mi się że coś będzie nie tak jak powinno. Z jednej strony przemyślenie sprawy zawsze jest dobre, ale jest ta gorsza, trudno mi znaleźć pozytywne strony wielu sytuacji. No i jeszcze jedno. Poważny problem z zaufaniem. Zanim kogoś do siebie dopuszczę, już zdąży się zorientować, że jestem nerdowym odludkiem, co jest z grubsza na nie. 

A też z jednych obowiązków jak skończę to biorę drugie. Nie pozwalam sobie na bimbanie, przy serialach, na grilu. Źle się wtedy czuję. Seriali w ogóle nie oglądam i w sumie nie mam często o czym gadać z innymi. No chyba że temat naukowy, medyczny, geologiczny wejdzie. Czy jakaś wąska dziedzina, to się zamieniam nagle w Maga.

Co do faceta. Trochę budujecie mnie na duchu, że nie ma u was mowy, że będzie zajęty. Bo tego się przestraszyłam.

Z moją osobowością, zainteresowanie takiego faceta sobą, to już wyzwanie, choć niektórzy twierdzą, że przeciwieństwa się przyciągają. Jakbym nie zarzuciła pesymizmem tylko wysłuchała z uśmiechem, to może nie ucieknie 😂

Z początkiem lata, kto wie? Może tym razem na grilla się przejdę. Na pewno nie na portalach. Tam mi się pogłębiło narzekanie. Wrocław ma dużo wydarzeń w każdy weekend. A jestem sprawna, to mogę nawet zwrócić na siebie uwagę w konkursach czy konkurencjach.

• Cool 1