mika43 Napisano 24 Marca 2025 Napisano 24 Marca 2025 Witam, nie mogę zapomnieć dzisiejszego snu. Najpierw byłam na cmentarzu, widziałam grób, na nim tabliczka z nazwiskiem kobiety, niestety nazwisko zapomniałam, imię chyba Joanna. Pamiętam dokładnie, że rok urodzenia tej kobiety na tabliczce to 14. 04. 1974. W tym roku i w tym dniu moi Rodzice brali ślub.... Potem podeszłam do grobu dziadków, był podwójny (obecnie pojedynczy, głębinowy, są tam pochowani Rodzice także), grób Dziadków częściowo okryty puszystym kocem, chyba w kolorze czerwonym. Tak jakby to było przykryte częściowo łóżko. Następnie znalazłam się w swoim ogrodzie, byli tam Rodzice. Młodsi, zdrowi, spokojni, wyglądali na szczęśliwych. Powiedziałam do Nich, że przecież nie żyją, a Mama odpowiedziała "wiemy o tym". Mama dodała jeszcze, że Tata nie pije i oboje się mną opiekują. W ostatniej odsłonie widziałam truskawki, wypielone, zadbane. Chciałam zerwać, ale okazało się, że zostały tylko dwie dojrzałe. Przy truskawkach rosły maliny, pomyślałam, że zrobię z nich dżem. Dodam, że ostatnio często śnił mi się Tato, młody, zdrowy. Często w ogrodzie, wiedziałam, że On zmarł, brałam po Nim jakieś pamiątki, kiedyś chleb. Co może znaczyć ten sen? Tata odszedł 10 grudnia, Mama 9 lat temu, 5 lutego. Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi