panna.marta Napisano 19 Kwietnia 2025 Napisano 19 Kwietnia 2025 Jaki będzie efekt kuracji lekiem X? 2 kielichy, as kielichów, księżyc XVIII dołożyłam 7 kielichów i moc VIII początkowo bardzo dobry. Widać ładny wygląd potem coś może się rozjechać, ale finalnie Ładnie. Słynny lek na trądzik xd Cytuj
Ceres Napisano 21 Maja 2025 Napisano 21 Maja 2025 W dniu 19.04.2025 o 10:09, panna.marta napisał: Jaki będzie efekt kuracji lekiem X? 2 kielichy, as kielichów, księżyc XVIII dołożyłam 7 kielichów i moc VIII Będziesz bardzo nakręcona na ten lek i będziesz się spodziewała efektów WOW., że to cudowna kuracja itp Efekty będą ale nie aż takie jakich byś się spodziewała. Z moich doświadczen trądzikowych wynika ( mam tłustą bardzo cere, naczynkową, ze skłonnością do trądziku. Żeby poprawić jej wygląd to tak odstawić lub ograniczyć cukier i gluten i pić te 3 litry wody dziennie. Z pielęgnacji to wszystkie drogeryjne kosmetyki sio, płyny micelarne, kremy itp. Inwestujesz w mydło siarkowe i krem odbudowujący hydrolipidową barierę na skórze ( będziesz się świecić) jak dojdziesz do etapu, że po umyciu nie masz uczucia ściągania na skórze ( zazwyczaj do miesiąca) to dołączasz 2 razy w tygodniu na noc kwas salicylowy w małym stężeniu, niacynamid i nadal ten krem hydrolipidowy. Myjesz twarz jak masz makijaż tak: mleczko, płyn do oczu, mydło, tonik. Na dzień krem 50 filtr. U mniesprawdzają się kosmetyki z La Roche Posey i Pharmceris. Skóra trądzikowa jest zazwyczaj tłusta i naskórek szybciej rogowacieje, więc do tego peelingi 1-2 razy w tygodniu i z 2 razy w roku jakiś zabieg ujędrniający skórę jak mezoterapia igłowa czy radiofrekwencja mikroigłowa ( mega efekty sa po laserze frakcyjnym ale boli okropnie i tydzień nie wychodzisz do ludzi) Unikaj kremów z kolagenem do twarzy, bo kolegen poprawiający wygląd skóry to mit marketingowy, jego czasteczki są za duże i nie przenika przez skórę tylko ja oblepia. Sprawdza sie tylko jako baza wygładzająca pod makijaż, bo zmywa się wraz z myciem twarzy. Cytuj
panna.marta Napisano 21 Maja 2025 Autor Napisano 21 Maja 2025 Hejka, dziękuję bardzo :) ja już odstawiła gluten, nabiał. Krem spf używam codziennie. Te zabiegi co piszesz też już miałam :) 1 Cytuj
italiana Napisano 22 Maja 2025 Napisano 22 Maja 2025 Nigdy nie mialam jakiegos ogromnego tradziku, ale czesto pojawial mi sie jakis pryszcz na twarzy. Niestety lekarze i kremy niewiele pomagaly. Odstawienie/znaczne zredukowanie cukru i produktow macznych mi tez bardzo pomoglo. Dodatkowo polecam zakup sokowirowki i picie soku z marchewki(dla smaku dorzucam jablko lub pomarancze). Jak sie pije codziennie to skora nabiera ladnego brazowego odcieniu. Kolagen pomaga, ale taki do picia. Ja rozcienczam codziennie 10g kolagenu w jakims cieplym napoju. Od lat stosuje witaminy o nazwie Merz Spezial. Ostatnio testowalam sok z pokrzywy. Niedobry w smaku, ale widze, ze zmniejszylo sie wydzielanie sebum. To takie moje sprawdzone sposoby na ladna skore. Moze tobie to tez pomoze:) Cytuj
Ceres Napisano 22 Maja 2025 Napisano 22 Maja 2025 W dniu 21.05.2025 o 09:25, panna.marta napisał: Te zabiegi co piszesz też już miałam :) ale je trzeba regularnie powtarzać :) ja po laserze frakcyjnym juz 3 razy w ciągu roku, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi