Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki będzie efekt kuracji lekiem X?

2 kielichy, as kielichów, księżyc XVIII dołożyłam 7 kielichów i moc VIII 

początkowo bardzo dobry. Widać ładny wygląd potem coś może się rozjechać, ale finalnie Ładnie.

Słynny lek na trądzik xd 

• 1 miesiąc temu...
Napisano
W dniu 19.04.2025 o 10:09, panna.marta napisał:

Jaki będzie efekt kuracji lekiem X?

2 kielichy, as kielichów, księżyc XVIII dołożyłam 7 kielichów i moc VIII 

Będziesz bardzo nakręcona na ten lek i będziesz się spodziewała efektów WOW., że to cudowna kuracja itp  Efekty będą ale nie aż takie jakich byś się spodziewała.

Z moich doświadczen trądzikowych wynika ( mam tłustą bardzo cere, naczynkową, ze skłonnością do trądziku. Żeby poprawić jej wygląd to tak odstawić lub ograniczyć cukier i gluten i pić te 3 litry wody dziennie. Z pielęgnacji to wszystkie drogeryjne kosmetyki sio, płyny micelarne, kremy itp. Inwestujesz w mydło siarkowe i krem odbudowujący hydrolipidową barierę na skórze  ( będziesz się świecić) jak dojdziesz do etapu, że po umyciu nie masz uczucia ściągania na skórze ( zazwyczaj do miesiąca) to dołączasz 2 razy w tygodniu na noc kwas salicylowy w małym stężeniu, niacynamid i nadal ten krem hydrolipidowy. Myjesz twarz jak masz makijaż tak: mleczko, płyn do oczu, mydło, tonik.  Na dzień krem 50 filtr. U mniesprawdzają się kosmetyki z La Roche Posey i Pharmceris. Skóra trądzikowa jest zazwyczaj tłusta i naskórek szybciej rogowacieje, więc do tego peelingi 1-2 razy w tygodniu i z 2 razy w roku jakiś zabieg ujędrniający skórę jak mezoterapia igłowa czy radiofrekwencja mikroigłowa ( mega efekty sa po laserze frakcyjnym ale boli okropnie i tydzień nie wychodzisz do ludzi) Unikaj kremów z kolagenem do twarzy, bo kolegen poprawiający wygląd skóry to mit marketingowy, jego czasteczki są za duże i nie przenika przez skórę tylko ja oblepia. Sprawdza sie tylko jako baza wygładzająca pod makijaż, bo zmywa się wraz z myciem twarzy.

Napisano

Hejka, dziękuję bardzo :) ja już odstawiła gluten, nabiał. Krem spf używam codziennie. Te zabiegi co piszesz też już miałam :)

• Lubię to! 1
Napisano

Nigdy nie mialam jakiegos ogromnego tradziku, ale czesto pojawial mi sie jakis pryszcz na twarzy.  Niestety  lekarze i kremy niewiele pomagaly.  Odstawienie/znaczne zredukowanie cukru i produktow macznych mi tez bardzo pomoglo.  Dodatkowo polecam zakup sokowirowki i picie soku z marchewki(dla smaku dorzucam jablko lub pomarancze). Jak sie pije codziennie to skora nabiera ladnego brazowego odcieniu. Kolagen pomaga, ale taki do picia. Ja rozcienczam codziennie 10g kolagenu w jakims cieplym napoju. Od lat stosuje witaminy o nazwie Merz Spezial. Ostatnio testowalam sok z pokrzywy. Niedobry w smaku, ale widze, ze zmniejszylo sie wydzielanie sebum.  To takie moje sprawdzone sposoby na ladna skore. Moze tobie to tez pomoze:)

Napisano
W dniu 21.05.2025 o 09:25, panna.marta napisał:

Te zabiegi co piszesz też już miałam :)

ale je trzeba regularnie powtarzać :) ja po laserze frakcyjnym juz 3 razy w ciągu roku,