Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio jestem częstą użytkowniczką ezosklepu i zastanawiam się nad jedną rzeczą o której wcześniej nie słyszałam. Mianowicie spirala DNA.

Ktoś o niej słyszał lub ją używał? Z jakiego jest ona tworzywa? Proszę o opinię!

Pozdrawiam :_kwiatek:

Napisano
Ostatnio jestem częstą użytkowniczką ezosklepu i zastanawiam się nad jedną rzeczą o której wcześniej nie słyszałam. Mianowicie spirala DNA.

Ktoś o niej słyszał lub ją używał? Z jakiego jest ona tworzywa? Proszę o opinię!

Pozdrawiam :_kwiatek:

Ja o niej słyszałam... Jako biolog molekularny muszę powiedzieć ze to wcale nie wygląda na spirale DNA :). Jak chcesz fakty naukowe to się polecam. Tworzywo: kwas deoksyrybonukleinowy... :)

Napisano

Mi też to nie wygląda na spirale DNA mimo, że nie zajmuje się biologią na co dzień ;D

Ale widać są poglądy i poglądy ;) Mi jednak bardziej chodzi o fakty i tworzywo związane z głównie tym przedmiotem :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ja mam i używam od lat.

Jest chyba z metalu i "pozłacana". Kupiłam dawno na jakiś targach i miała służyć aktywizacji energii w pomieszczeniu. Moja wisi pod lampą w moim pokoju biurowym i jest to teraz centrum życiowe mego domu. W zasadzie to siedzę pod nią. Od lat nie choruję a interesy idą dobrze.

Jak czujesz do niej sympatię to kup sobie, na pewno nie szkodzi.

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Kiedyś miałem taką szklaną spiralę. Powiesiłem w kącie bogactwa i w krótkim czasie nadszedł spory przyrost dochodów.

Napisano

powstana wtedy kiedy i powstaną talizmany w postaci serca ze swojego klona i figurki świeżo zalanych porcelaną psów

Napisano

Spirala bardzo zacna, polecam skręcać samemu na 2x FI lub 3x FI, najlepsze działanie zapewnia miedź. Faktycznie, z DNA nie ma to nic wspólnego. Ale cudownie pobudza energie w pomieszczeniu gdzie wisi. Sami zawieście wzrok na 5-10 minut, wystarczająco daje, żeby zamknięci też zobaczyli. Te sklepowe nie wszystkie takie fajne, ale z reguły jest w czym wybrać a i wielość materiałów pod nosem. Jak skończę piramidy to skręcę spirale i dam znać jak działa.

Napisano

Skręciłem pojedyńczą spiralę, prawoskrętna, drut miedziany, 9 pełnych "zwojów", rozpiętość 2cm i powiem Wam, że nieźle daje :D Miało być na "2 fi" ale niezupełnie wyszło.

Jak Seid nie wierzysz to sam skręć. Dam znać jak zrobię elegancką pełną spiralkę DNA.

Napisano

A mógłbyś wstawić zdjęcia jak wygląda stworzona przez ciebie spirala? I co oznacza takie coś jak "2fi" czy "3fi"?