nchuck96 Napisano 7 Października 2025 Napisano 7 Października 2025 Rozłożyłem karty, pytając o relację między X a Y — obejmując ostatnie trzy miesiące, teraźniejszość i nadchodzące trzy miesiące (górny rząd – zdjęcie 1). Potem, z ciekawości co to właściwie oznacza, zadałem kolejne pytanie: „Co będzie z tą relacją?” — i wtedy dwie karty dosłownie wypadły mi z rąk (drugi rząd). Dla mnie ich przekaz był zupełnym przeciwieństwem tego, czego bym się spodziewał. Następnie, z czystej ciekawości, zadałem jeszcze jedno pytanie: „Co ona o mnie myśli?” I dwie karty wysunęły się z wachlarza jednocześnie (zdjęcie 2). Jestem początkujący, ale karty były oczyszczone i poświęcone przed rozkładem. Cytuj
Szept myśli Napisano 9 Października 2025 Napisano 9 Października 2025 Patrząc na cały rozkład to totalna ruina..wieża w odwróceniu to totalna rozsypka nie ma co zbierać. A co myśli osoba? Kochankowie może mieć jakiś sentyment do ciebie, rozważać różne opcje ale 6 pucharów w odwróceniu to brak gotowości do relacji, może jest tu dystans, 2 Cytuj
nchuck96 Napisano 11 Października 2025 Autor Napisano 11 Października 2025 @Szept myśli no ja to zinterpretowałem tak: Na początku widzę zmęczenie i rozczarowanie, takie typowe „mam już dość, bo się staram, a on/ona nie bardzo”. Do tego dochodzi frustracja finansowa – jedna osoba się stara, działa, a druga raczej nie za bardzo się przykłada. Widać, że obie strony mają do siebie jakieś żale, ale mimo wszystko dalej tkwią w tej rutynie, jakby z przyzwyczajenia. W rozkładzie pojawił się odwrócony Paź Buław. Dla mnie to pokazuje, że niby coś tam jeszcze jest, może ciekawość, może przywiązanie, ale bez większego zaangażowania. Jedna strona się wycofuje, gasi entuzjazm drugiej obojętnością. Pasja i emocje, które kiedyś były, powoli znikają – zostają tylko wspomnienia. Ta karta w odwróceniu mówi też, że nie ma już rozwoju, brak komunikacji – jedna osoba mówi, druga nie słyszy. Widać, że zaczyna się rozłam, jakieś napięcia, może nawet ciche pretensje. No i na koniec odwrócona Wieża – totalne zawalenie wszystkiego, ruina relacji. Podsumowując: wygląda to jak związek, który trwa bardziej z przyzwyczajenia niż z miłości. Brak komunikacji, wypalenie, możliwa zdrada. Niby razem, ale jednak osobno. Co mnie mocno zastanawiało, bo wydawało mi się, że tam idzie wszystko okej. Ale zastanawia mnie jedna rzecz, też mówię, nie jestem mega doświadczony w Tarota. Wiem, że nie którzy nie uznają odwróconych kart, ja tasowałem talię, ale zapewne duża część z kart jest nadal ustawiona w jednej pozycji. Więc często też to, że wszystkie są odwrócone to kwestia tego, w którą stronę złapię talię zanim zrobię z niej wachlarz, by wyciągnąć karty. No i mówiąc wprost - nie wiem, czy ma to jakiekolwiek znaczenie, czy raczej powinienem rozłożyć je na podłodze i dokładnie wymieszać, by "przetasowała" się także ich pozycja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi