mishi Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 otóż pare lat temu,chyba dwa, w wakacje (czerwiec lub lipiec) poszedlem z kumplem sobie polazic po podrowku kolegi. on mial kubek mleka, nie wiem czy to istotne xd otóz usiadlismy sobie na trawie i nagle był taki momentalny błysk, że tak jasno się zrobiło. taki sekudnowy ogromny błysk na niebie. i spowrotem ciemno. co to moglo byc? Cytuj
mishi Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Napisano 7 Sierpnia 2009 nie bylo ani burzy w tamtym miejscu, ani w oddali. cisza totalna. to sie zdarzylo tylko raz. nie powtorzylo juz Cytuj
mishi Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Napisano 7 Sierpnia 2009 wiem, ale tylko raz? pozatym była piękna pogoda i praktycnzie bezchmurne niebo.. i to bardziej przypominalo kule(?) na srodku nieba Cytuj
Gość Jaga_Wiedzma Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Stawiam na UFO :chytry_na: A czy kolega też to widział, doświadczyl? Czy tylko Ty? Cytuj
Nieznajomy_nikomu Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Wg. mnie, opis pasuje do spadającego meteorytu, jak np. na tym słynnym nagraniu z Kanady: Cytuj
Gość Jurema Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Tu gdzie ja mieszkam ,tez obserwuje pewne zjawisko swietlne ,ktore dosc czesto moge obserwowac wieczorem z balkonu:)Napisze wiecej ,gdy juz upewnie sie ,ze nie swiruje:) Cytuj
Mefi Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 albo pirun łukowy.. chbya tak sie to nazywało... potrafiła na 20 km przed burza sie pojawiać.. niby czyste niebo i bez chmur a tu tach piorun zabija człowieka. Moze po prostu sie pojawiają takie a burza was omija do okoła i nawet o tym nie wiesz ze w pobliżu jest burza ? Cytuj
Dahut Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Piorun może się też pojawić "samotnie", bez burzy w ogóle i wcale do tego nie musi być piorunem kulistym. Stawiam na zwykły piorun - te kuliste są z tego co mi wiadomo sporo mniejsze i o sporo mniejszej mocy niż standardowe pioruny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi