Regis_ Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Proponuję przeczytać poniższy artykuł ze strony pardon.pl Ekolodzy: Oszczędzajcie wodę, sikając pod prysznicem Polaku, dobra wiadomość! Jesteś nieświadomym ekologiem. Ten, kto pierwszy powiedział, że kryzys dobrze robi na kreatywność, niewątpliwie miał łeb na karku. Oto bowiem Brazylijczycy wpadli na pomysł, jak chronić wodę i ratować lasy tropikalne. Brazylijska grupa ekologów SOS Mata Atlantica w reklamówce puszczanej w telewizji w oryginalny sposób zachęca naród do oszczędzania wody. Reklama zatytułowana "Xixi no Banho" pokazuje animowane ludziki pluskające się pod prysznicem - w tym tak znane jak King Kong, Obcy czy Michael Jordan. Wykonują one wszystkie czynności, które porządny Brazylijczyk pod prysznicem wykonywać powinien. Namydlają się, tańczą i... sikają. Reklama kończy się okrzykiem dzieci: "Sikaj pod prysznicem, ratuj lasy tropikalne!" Według autorów reklamówki jedno gospodarstwo domowe jest w stanie zaoszczędzić w ten sposób 4.380 litrów wody w ciągu zaledwie jednego roku. Nie wiemy, jak ma się to do dotychczasowych nawyków narodu brazylijskiego, ale nawyki narodu polskiego niewątpliwie spodobałyby się tamtejszym ekologom. Bo my nie od dziś ratujemy lasy jak szaleni. Bez jednego słowa zachęty. Marta Wawrzyn Co wy na to ?? :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerxD Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 TO JEST CHORE I NIEDORZECZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i mozna sie posmiac:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doty Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Proponuję przeczytać poniższy artykuł ze strony pardon.pl Co wy na to ?? :lol: spadłam z krzesła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
armather Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 a ja tam wolę nie chronić lasów.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReseT Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 oni mają chyba na myśli to że nie bedziemy tyle razy wody spuszczac w kibelku ale to jest żałosne xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszołap Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Cameron Diaz podobno spuszcza wodę tylko po czymś "grubszym". ;-) Jakoś nie wyobrażam sobie tego, jako że na ogół biorę prysznic z moim partnerem. "Kochanie, umyj mi włosy, a ja się wysiusiam..." A ten odtańczy taniec tatarski unikając żółtego strumyka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teri007 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 heheh dobrze, ze nie mamy sie jeszcze w tym myc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teri007 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Cameron Diaz podobno spuszcza wodę tylko po czymś "grubszym". ;-)Jakoś nie wyobrażam sobie tego, jako że na ogół biorę prysznic z moim partnerem. "Kochanie, umyj mi włosy, a ja się wysiusiam..." A ten odtańczy taniec tatarski unikając żółtego strumyka. hehe to jest lepszy pomysł na oszczędność - myć się razem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts