Adam_89 Napisano 12 Stycznia Napisano 12 Stycznia Cześć Właściwie to strasznie leniwie przyszło mi w ogóle zarejestrować się na tym forum ale skoro już to się stało to wypada się przywitać, chociaż gdybym miał napisać całą historie powodów dlaczego interesuje mnie tematyka omawiana na tym forum to pewnie musiałbym napisać prawie książkę o tym. Dlatego w skrócie napiszę, że mogę po prostu powiedzieć o sobie jako o człowieku, który miał do czynienia ze zjawiskami/doświadczeniami, jakie najogólniej można streścić jako ezoteryczne/parapsychologiczne, a także z obserwacjami potocznie definiowanymi jak ufologiczne. Cały paradoks polega na tym, że funkcjonuję na co dzień jako normalna osoba o ścisłym umyślne i kierująca się zasadami logiki. I to jest dla mnie zagadką czym właściwie są te rzeczy, które w życiu wielu ludzi manifestują się w tak enigmatyczny sposób i jakich wyjaśnienie niestety nie jest łatwe na gruncie racjonalnego rozumowania. Ponadto problem często polega na tym, że mówienie o tym na głos w najbliższym otoczeniu w tym rodzinie nie zawsze spotyka się z akceptacją, więc lepiej trzymać buzie na suwak i zostawić to dla siebie. Jedynie fora internetowe, które pozwalają na zachowanie anonimowości pozwalają na to, że można wychylić rąbka informacji o tych sprawach i jawnie relacjonować o własnych doświadczeniach z nimi. Nawet duchowni czy też księża nie wiele mówią na te tematy lub mówić nie chcą albo nie mogą, a jednak z jakiegoś powodu w ich szeregach funkcjonują tzw: egzorcyści. A żeby precyzyjniej oddać myśl przewodnią na temat tego i dlaczego piszę o tym co tutaj widać to tylko określę się w taki sposób, także w ramach przywitania na forum, że przekonałem osobiście, iż istnieje coś takiego jak: -Jasnowidzenie (często chodzi o treść snów, które się sprawdzają) -Mediumizm / Spirytyzm (bezpośredni kontakt z czymś powszechnie rozumianym jako duch/aura/energia co w sposób logiczny jest w stanie porozumiewać z człowiekiem) -Reinkarnacja (pamięć z poprzednich wcieleń) -Astrologia / Numerologia (ciekawi mnie tutaj kwestia tzw: liczb mistrzowskich i czakry 3 oka) -Życie poza Ziemskie (które najwidoczniej za pomocą znacznie rozwiniętej technologii i być może predyspozycji intelektualnych/umysłowych są w stanie przekraczać pewne bariery/granice nieosiągalne dla współczesnego człowieka - to temat również związany z paleoastronautyką o którym można szeroko rozpisać się) Rzecz jasna zdaję sobie sprawę, że łatwo jest kpić z tych rzeczy, a wszelcy sceptycy/krytycy mają o tyle uzasadnione stanowisko na tym polu, że Ci którzy po prostu nie doświadczyli pewnych anomalii w swoim życiu (może nie mieli tyle szczęścia) mają prawo negować ich istnienie co doskonale rozumiem, choć życzę wszystkich, żeby każdy na swój sposób przekonał się o ich prawdziwości. Ale jeśli chcieć chwytać się rozumu, żeby przynajmniej w choć ułamkowym stopniu to obiektywnie zreferować to wygląda na to, że po prostu ludzki mózg, a jeszcze ogólniej mówiąc jego umysł i uczucia (co całościowo określić można jako duchowość) najwidoczniej operuje nieodkrytymi/zbadanymi możliwościami, których fundamentalną właściwością jest to, że wykraczają one poza ramy wszelkich znanych nam zasad logiki i praw fizyki - to tak najprościej mówiąc. Polecam w tej materii zaciekawić się człowiekiem o imieniu Robert Bernatowicz to taki dziennikarz, który stworzył znany i kultowy program o nazwie "Nie do Wiary" i przy okazji osoba publiczna, szeroko rozpoznawalna w świecie medialnym, jaka zaocznie interesuje się tematyką duchową i ufologiczną i prowadzi własny kanał na youtube. Także to tyle w ogromnym skrócie od siebie i mam nadzieję, że uczestniczę we właściwym miejscu jeśli chodzi o przedstawione zainteresowania z ze swojej skromnej strony Zatem wszystkiego najlepszego w bieżącym 2026 roku, miło poznać i pozdrawiam serdecznie. Ps. Postaram się coś tam od siebie dopisać na forum od czasu do czasu i to nie tylko na zasadzie "bo ja to wierzę" lecz kierując się rzeczową argumentacją, bo jest jeszcze o tym sporo do dopowiedzenia, 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi