Skocz do zawartości

Sen o spadaniu

krzyhoo_k18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój sen wygląda następująco: Czasem po jakimś przyjemnym bądź neutralnym śnie zdarza mi się obudzić w środku nocy, coś tam zrobić i położyć się spać znowu. Jednak jak tylko zasnę mam ciemność przed oczami i wydaje mi się jak bym spadał. Najgorsze jest to, że chciałbym się obudzić a nie mogę. Mam świadomość tego, że to mi się śni i to nie pierwszy raz/ Za każdym razem jak mi się to śni myślę sobie "o nie, znowu ten sen". Całe moje ciało, kończyny wydają się jakby były z betonu nie mogę wydać żadnego dźwięku ani poruszyć się mimo, że chcę to zrobić.

Za pomoc w interpretacji z góry dzięki !

Napisano

Wdaje mi się, że i mnie dotyka "paraliż senny". W poprzednim poście zapomniałem wspomnieć o genezie tego. Otóż pierwszy raz mi się to zdarzyło gdy miałem 12 lat i miałem zatrzymanie akcji krążenia spowodowane niewydolnością układu krążenia. Od tego czasu co jakiś czas mnie nawiedza owy paraliż. W przeciągu kilku ostatnich dni zauważyłem również, że gdy kładę się spać zestresowany (czymś zdenerwowany) to jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia paraliżu. Istnieje jakieś naukowe wytłumaczenie tego?

Napisano

A zajrzales chociaz w linki, które podalam wyzej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...