Guest Jaga_Wiedzma Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 * * * dotykam twego uśmiechu przesuwam dłonią po linii twych włosów wygładzam nieco zmiętą koszulę pod palcem wydaje się gładka jak cała twoja postać zatrzymana na fotografii… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margaretas Posted August 12, 2009 Share Posted August 12, 2009 ..cudowne...takie mi bliskie,przypominające trochę Halinę Poświatowską. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Dziękuję bardzo. Halinka to moja ulubiona poetka, więc zapewne wiele jej w moich wierszach. To jeszcze jeden "Nocą" słodko gorzki smak snów pochylających się nade mną z księżycem sprawia drżenie ramion stęsknionych twej siły pościel zmięta, samotna poduszka - substytut twego ciała - skrywa się na niej męski zapach pożądania opleciona nocą czekam zaciskając powieki zostały już tylko sny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petra.b Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Coś mi nie gra w wersach "sprawia drżenie ramion/stęsknionych twej siły"... To tak czysto subiektywnie. Powtażam po raz kolejny, że nie jestem jednak krytykiem. Co poza tym? Powiem tak: najtrudniej jest opisać uczucia w prostych słowach. Można wymyślać niestworzone rymy, używać epitetów i metafor, ale gdzieś tam w głębi czytając to człowiek czuje, że to "tylko" wiersz. Czytając coś takiego jak tu ma się wrażenie, że Autorka pochyciła też to, co my, nie, nie to co myślimy, lecz to, co czujemy. I to jest poezja właśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 dzęki serdeczne, a nad tymi dwoma wersami popracuję. Nic w nich jeszcze nie zmieniałam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Dzięki serdeczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts