Skocz do zawartości

Jasnosłyszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Wiele osób posiada dar jasnowidzenia i o tym się dużo mówi pomijając takie umiejętności jak jasnosłyszenie, czy jasnoczucie. O jasnosłyszeniu jest bardzo mało informacji, nie mogę znaleźć żadnej literatury. 

Czy ktoś zetknął się z tym darem, albo może polecić jakąś pozycję wartą przeczytania?

A może, czy są osoby, które same mają taki dar? 

Napisano (edytowane)

Jasnosłyszenie i jasnoczucie to odłam jasnowidzenia. Większość ludzi raczej ma albo jasnoczucie albo jasnosłyszenie, bardzo rzadko spotyka się jasnowidzenie. 

Widziałam na yt sporo treści na ten temat.

Ja uważam, że mam jasnoczucie, chociaż pewna nie jestem :)

Ale najgorsze jest to że człowiek nauczył się tak racjonalnie wszystko tłumaczyć i myśleć, że odrzuca często te odczucia czy wizje, ja mam często tak, że coś mi wejdzie do głowy- jakaś myśl, pomysł i okazuje się że jest to trafne w danej sytuacji, albo ktoś coś mówi podobnego albo taka sytuacja się dzieje, albo też czasem jakby intuicja do mnie mówiła np. skręć w prawo, albo: nie idź tam itp. Mam też często sny które się spełniają.

A ty?

Edytowane przez Artemidaa
  • Lubię to! 1
Napisano

Ja mam odwrotne obserwacje do Twoich. W telewizji, na forach, w usługach zawsze się stykałem z jasnowidzami. Nikt nigdy nie wspominał o jasnosłyszeniu.

Jeśli chodzi o moje sny to żadne się nie spełniają, nawet takie, w których wróżę z kart. Ciężko mi powiedzieć co do moich przeczuć. Czasem również mam przeczucia co powinienem zrobić, ale ciężko odróżnić przeczucia od zachcianek.

Na pewno to co zauważyłem, że często spełniają się drobne rzeczy o których pomyślę np: jeśli chce zacząć z kimś jakiś temat to ta osoba sama zacznie mówić o tym. 

Ale nie powiedziałbym, abym miał jakiś szczególny dar. Myślę, że tak jak inni ludzie mam różne przeczucia, które się spełniają lub nie.

Czasem przy zasypianiu słyszę różne głosy i zastanawia mnie czym są. Niekoniecznie pochodzą ze snów. Zdarzało się, że ktoś wymawiał moje imię. Szukam osób, które również czasem słyszą coś czego w świecie fizycznym nie ma.

• Lubię to! 2
Napisano

Ja jako dziecko miewałam bardzo realistyczne sny, których się bałam. Potem w wieku nastoletnim miewałam takie, które potem sprawdzały się w prawdziwym życiu(kropka w kropkę, słowo w słowo ). Ale ta umiejętność zniknęła całkowicie po śmierci mojego ukochanego dziadka. Czy to mógł być dar? Nie wiem, ale niektórych rzeczy nie chcualam widzieć.... 

Co do lektury osobiście nie znam zadnej, ale  szukając natrafilam na tytul"reinkarnacja kosmiczna" Zbigniewa Wiśniewskiego (może tam bedzie jakiś fragment o tym)  :) 

• Dziękuję 1
Napisano

Czyli miałaś dar, a nawet nadal masz, ale nie wiedzieć czemu wyciszył się. Niezwykle umiejętności widzieć we śnie przyszłość. Mi się kilka razy zdarzyło, że we śnie wróciłem z tarota, ale nigdy się to nie spełniło. 

Myślę, że sama go wyciszyłaś i w każdym momencie możesz do niego wrócić. 

Dziękuję za film. 

• Dziękuję 1
Napisano
20 godzin temu, nastek96 napisał:

Czyli miałaś dar, a nawet nadal masz, ale nie wiedzieć czemu wyciszył się. Niezwykle umiejętności widzieć we śnie przyszłość. Mi się kilka razy zdarzyło, że we śnie wróciłem z tarota, ale nigdy się to nie spełniło. 

Myślę, że sama go wyciszyłaś i w każdym momencie możesz do niego wrócić. 

Dziękuję za film. 

Poblokowałam się po traumie związanej ze śmiercią dziadka i od tamtej pory jakos nie umiem wrócić do pelnych sił. Ale intuicja nadal mnie nie zawodzi i mam uczucie gdy coś nie gra, to wiele razy mnie uratowało. I myślę, że to zbliżyło mnie do tarota i chęci nauki kart. 

To drobiazg  :) może tam znajdziesz jakies wskazówki(ogółem jego książki nie są jakos drogie i mozna je zdobyć dość łatwo w sieci)

• Lubię to! 1