Konspektor Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Cześć wszystkim, tematyką snów, symboli i ich interpretacji interesuję się od wielu lat. Samo forum również przeglądałem już wcześniej, choć dotychczas raczej jako czytelnik, bez aktywnego uczestnictwa. Po długim czasie udało mi się zrealizować projekt, o którym od dawna myślałem, czyli stworzyć własny portal poświęcony snom – sennik.tv. Podstawową bazę znaczeń i interpretacji przygotowywałem przez długi czas samodzielnie, na podstawie własnej inwencji i wieloletniego zainteresowania tym tematem. Przy dalszej rozbudowie korzystałem również z pomocy AI, przede wszystkim do wygładzenia języka oraz rozwijania interpretacji o bardziej szczegółowe warianty, takie jak konkretny kolor, zachowanie czy kontekst danego symbolu. Wszystkie treści są jednak przeze mnie sprawdzane, poprawiane i pozostają pod moją kontrolą. Zależało mi na stworzeniu czegoś trochę innego niż wiele starszych stron tego typu. Portal nie jest przeładowany nachalnymi reklamami, ma prosty i przyjazny wygląd oraz łagodniejszą kolorystykę, która powinna dobrze sprawdzać się również podczas wieczornego czytania. Użytkownik może też przełączać stronę między trybem dziennym i nocnym. Oprócz rozbudowanej bazy interpretacji dostępny jest osobisty dziennik snów. Po zalogowaniu można zapisywać swoje sny, wracać do nich po pewnym czasie i obserwować powtarzające się motywy. Można również zgłaszać propozycje nowych symboli, których nie ma jeszcze w głównej bazie. W miarę możliwości będę analizował takie braki i stopniowo uzupełniał serwis o kolejne hasła oraz bardziej szczegółowe warianty. Rozwijam również blog o snach, symbolach i ich znaczeniu, na którym chcę poruszać nieco szersze tematy niż same krótkie interpretacje. Powstał też osobny dział opisujący znaczenie kolorów i ich symbolikę, ponieważ barwa często całkowicie zmienia odbiór danego snu. Projekt jest nadal na wczesnym etapie i będę go dalej rozwijał. Chętnie przyjmę wszelkie uwagi, sugestie i konstruktywną krytykę – szczególnie od osób, które od dawna zajmują się tą tematyką. W kilku miejscach na portalu umieściłem również odnośniki do EzoForum.pl. Mam nadzieję, że osoby trafiające z Google na stronę, które nie znajdą odpowiedzi na swoje pytanie albo będą chciały omówić bardziej złożony sen, trafią tutaj, poproszą o pomoc i być może zostaną na forum na dłużej. Nie chcę traktować forum jako miejsca do nachalnej reklamy. Zależało mi raczej na przedstawieniu się, pokazaniu projektu i uczciwym poproszeniu o opinie. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę dotyczącą zarówno treści, jak i dalszego kierunku rozwoju strony. Pozdrawiam serdecznie Konspektor 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi