vivian Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Senne marzenie Nocy spokojna i cicha Ukołysz mnie w swych ramionach, Ześlij marzenia senne Bo jestem już życiem zmęczona. Strudzona tęsknotą, cierpieniem Odarta z resztek radości, Gdy tylko sen mój przychodzi Pozbywam się samotności. Wtedy mi oczy zabłysną, Ciało żądzą zapłonie, Poczuję Twe usta spragnione I niecierpliwe dłonie. Już do lotu się zrywam, Na skrzydłach miłości unoszę I w końcu jestem szczęśliwa Więc nie budźcie mnie, proszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yana Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Sliczny wiersz vivian, bardzo mi sie podoba i wyzwala uczucia, a to jest najwazniejsze podczas pisania wierszy Bravo, masz potencjal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Piękny wiersz, ale ja wolę te - bez rymów - są prawdziwsze. Ale to tylko moje odczucie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivian Posted August 26, 2006 Author Share Posted August 26, 2006 Moje wiersze w większości są rymowane, lecz nie uwazam że sa przez to mniej prawdziwe ale tak jak powiedziałaś AnnaS to indywidualne odczucia. Zachęcona pozytywnym komentarzem dodaję drugi... * * * Powiedz... czy żądam zbyt wiele, Nawet tego nie możesz mi dać? Chcę oglądać oczu Twych zieleń I podziwiać ich cudny blask.... Nie zabłysną już nigdy dla mnie, Nie dostrzegę w nich tego co chcę, Założę więc szaty czarne I uronię kolejną łzę. Siądę przy marmurowej płycie Ku niebiosom skieruję swój krzyk Boże !!! Czemuś odebrał mu życie?? Albo czemuś nie zabrał mnie z nim? Płyną łzy nieprzerwanie, Tkwi w sercu piekący cierń, Nie chcę widzieć że słońce znów wstaje A z nim rodzi się nowy dzień. Pozostały mi tylko wspomnienia, kilka słów na pożółkłym papierze I....dwie istotki z tej miłości zrodzone, Tego mi nikt nie odbierze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 Podziwiam tych, którym udaje się tak pięknie dobrać słowa i to na dodatek w rymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Vivian pięknie piszesz Bardzo mi się one podobają Poproszę o więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivian Posted August 28, 2006 Author Share Posted August 28, 2006 O rany... jestem cała happy :mrgreen: Dzięki piękne za miłe komentarze :grin: * * * Wiem, że kiedyś nadejdzie Moment wyczekiwany Mur wokół siebie zburzę, Zerwę te ciężkie kajdany. Pobiegnę przed siebie w ciemności Ręce ku gwiazdom wyciągnę i krzyknę w radości: WITAJ MOJA WOLNOŚCI !!! * * * Uwielbiam pieścić Cię słowem i gestem Ubóstwiam i kocham za to że jesteś Za to, że dajesz mi miłość i szczęście.. Czy można od życia chcieć czegoś więcej? Nie pragnę pałaców, klejnotów, pieniędzy Mam Twoją miłość a to skarb jest bezcenny Chcę za niego dać Ci rozkosze nieziemskie Więc o jedno Cię proszę i o nic więcej... po prostu BĄDŹ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Drugi wiersz - cudowny. Pierwszy określa Twoje nastroje. Może już dotarłaś do niezmierzonych krańców rzeczywistości tylko nie potrafisz siebie w niej odnaleźć :?: Szukaj siebie - będzie dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted August 28, 2006 Share Posted August 28, 2006 Jak dla mnie oba wiersze są piękne. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts