Jump to content

Zabijający SMS?

Quelle

Recommended Posts

Ostatnio przeczytałam o tym w gazecie.

Oto treść:

"...każdy kto otrzyma sms-a, którego treścią jest kombinacja cyfr zaczynająca się '+' , a kończąca liczbą '111', ginie w niewytłumaczony sposób.

Ta plotka mrozi krew w żyłach mieszkańcom Egiptu. A wszystko zaczęło się od artykułu w gazecie.

-Zaraz po tym jak otrzymał wiadomość od nieznanego nadawcy, zaczął wymiotować krwią , dostał udaru i umarł... "

Treść pochodzi z gazety : "Gwiazdy mówią /nr 17-18/ 26.04.2009

Prawdę mówiąc zaciekawiło mnie samą, choć i przestraszyło.

W tej samej gazecie przeczytałam także o "Klątwie Trzech Wiedźm".

Chodzi o to, że aktorzy występujący w sztuce Szekspira "Makbet" giną tuż po jej wystawieniu...

Też dziwne, prawda?

umarł raczej chbya od tego.. ze sie sam nabuzuwal taka wiadomością... i raczej./.. choac to głupio brzmi.. podświadomie zmarł.. takie negatywne placebo :lol:

Guest Patryk8

Pewnie to taki odpowiednik superexpresu. W Wielkiej Brytanii piszą, że Polacy jedzą łabedzie, a tam o śmiercionośnych łańcuszkach. Pewnie na końcu sms'a jest informacja, że jeśli chcesz przeżyć wyślij sms na numer XXXX o treści YYYY koszt sms 3,66zł

to może działać jako samospełniająca się przepowiednia-dostaniesz smsa i myślisz "oj,co to będzie,na pewno umrę,ojej,na pewno umrę",w efekcie przyciągasz do siebie jakieś dolegliwości albo wypadek i umierasz.a jak machniesz ręką i stwierdzisz "bzdura,nie umrę" to żebyś dostała 10 smsów-nic Ci się nie stanie :)