Quelle Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Ostatnio przeczytałam o tym w gazecie. Oto treść: "...każdy kto otrzyma sms-a, którego treścią jest kombinacja cyfr zaczynająca się '+' , a kończąca liczbą '111', ginie w niewytłumaczony sposób. Ta plotka mrozi krew w żyłach mieszkańcom Egiptu. A wszystko zaczęło się od artykułu w gazecie. -Zaraz po tym jak otrzymał wiadomość od nieznanego nadawcy, zaczął wymiotować krwią , dostał udaru i umarł... " Treść pochodzi z gazety : "Gwiazdy mówią /nr 17-18/ 26.04.2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Czego to ludzie nie wymyślą? Śmiercionośne łańcuszki? Ciekawe, ciekawe. xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quelle Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 Prawdę mówiąc zaciekawiło mnie samą, choć i przestraszyło. W tej samej gazecie przeczytałam także o "Klątwie Trzech Wiedźm". Chodzi o to, że aktorzy występujący w sztuce Szekspira "Makbet" giną tuż po jej wystawieniu... Też dziwne, prawda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adaa__xd Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Tak , dziwne. Nie wiem czy w to wierzyć .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hekate20 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 a ja jestem taka ze wieze w takie rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adaa__xd Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 a ja wierzę ale w połowie nie do końca ; pp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hekate20 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 ma ktos moze linka do tej gazety? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefi Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 umarł raczej chbya od tego.. ze sie sam nabuzuwal taka wiadomością... i raczej./.. choac to głupio brzmi.. podświadomie zmarł.. takie negatywne placebo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adaa__xd Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Mefi jestes irytujący . w prawie kazdym poście się nabijasz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doty Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Hmmmm.... wierzyc nie wierzyc ,ale szczerze nie chcialabym dostac takiego sms-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duszołap Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 E, to tak jak z tą kasetą i telefonem w "The Ringu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quelle Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 hekate20 ta gazeta jest drukowana, więc nie wiem, czy znajdzie się w sieci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Patryk8 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Pewnie to taki odpowiednik superexpresu. W Wielkiej Brytanii piszą, że Polacy jedzą łabedzie, a tam o śmiercionośnych łańcuszkach. Pewnie na końcu sms'a jest informacja, że jeśli chcesz przeżyć wyślij sms na numer XXXX o treści YYYY koszt sms 3,66zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hekate20 Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 heheheh w sumie tez tak moze byc. a ja z kolei chcialabym dostac takiego smsa ciekawe czy umarłabym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pluszowy_kot Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 to może działać jako samospełniająca się przepowiednia-dostaniesz smsa i myślisz "oj,co to będzie,na pewno umrę,ojej,na pewno umrę",w efekcie przyciągasz do siebie jakieś dolegliwości albo wypadek i umierasz.a jak machniesz ręką i stwierdzisz "bzdura,nie umrę" to żebyś dostała 10 smsów-nic Ci się nie stanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quelle Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 Możliwe, że i tak. Właściwie przecież nie jeden numer telefonu zaczyna się na pewno na '+', a kończy na '111'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts