naya78 Napisano 20 Sierpnia 2009 Napisano 20 Sierpnia 2009 Zmęczony anioł odpiął skrzydła, do nieba więcej nie wzleci. Bezkresność raju dawno mu zbrzydła i aureola nie swieci. Znużony usiadł cicho pod progiem, wpatrzony w mgły na ruczaju, na wieczość się pożegnał z bogiem, nie wróci więcej do raju. Nie wróci więcej, bo nie chce wracać do wiecznej wiosny i lata, blasków, rozkoszy i karnawałów, szaleństw boskiego świata. On woli zostać tutaj, na progu, wśród mgieł porannych i cieni. Po cóż na wiebić urok Edenu? On się zakochał... w jesieni. Cytuj
Gość Jaga_Wiedzma Napisano 21 Sierpnia 2009 Napisano 21 Sierpnia 2009 Śliczny wiersz, piękne słowa, naprawde wiersz w klimatach młodoposkich ale takie lubię najbardziej Cytuj
naya78 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Napisano 21 Sierpnia 2009 dziękuję :icon_smile2: Ja też lubię młodopolskie klimaty. Głównie jesienią i zimą bo wtedy świat za oknem nastraja mnie sentymentanie ;-) Cytuj
Gość Jaga_Wiedzma Napisano 21 Sierpnia 2009 Napisano 21 Sierpnia 2009 I wiesz co Ci powiem? Piszesz tak pięknie młodopolsko, że nie zwracaj uwagi na trendy w poezji współczesnej. W twoich wierszach czuje się tego ducha. Współczesna jest taka, jak i ta nasza zwariowana współczesna rzeczywistosć. Szybk, ostra, hałaśliwa. Twoje słowa koją. Chyba też wrócę do starego stylu pisania Zapraszam też do moich wierszy sa w poscie: Moje takie tam. Cytuj
naya78 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Napisano 21 Sierpnia 2009 Na pewno zajrzę :icon_smile2: Współczesna poezja wydaje mi się zbyt trudna warsztatowo, wymaga więcej wysiłku, chyba po prostu łatwiej mi pisać lirycznie. Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 5 Stycznia 2011 Napisano 5 Stycznia 2011 przepiękny ,sentymentalny wiersz ...oj rozmarzyłam się .....nie zmieniaj stylu ten oddaje to co w dzisiejszej poezji brakuje ...nastrój lirykę, ciepło i tęsknotę... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi