Skocz do zawartości

murzyni,czarnoskorzy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie chcialam zasmiecac forum i wolalam napisac juz w jakim topicu ale nie znalazlam nic odpowiedniego do opisu moich snow

chodzi o to,ze od pewnego czasu,dosc regularnie :przez cztery ostatnie noce wystapily trzy sny podrzad-nie liczac jednego,w ktorym zawsze snili mi sie czarnoskorzy ludzie,za pierwszym razem snilo mi sie ze bylam w szkole (na studiach) i mialam nowego nauczyciela j.angielskiego,byl czarny i sie do mnie przyczepil,spodobalam mu sie,drugiego nie pamietam juz ale tez byl ktos o "czarnej" karnacji,dzisiaj snilo mi sie ze bylam na jakies imprezce domowej,rodzinnej i na niej byli sami obcy ludzie i wszyscy ciemni,czarnoskorzy,wiem ze czulam sie tam nieswojo,ale udawlam ze wszytko jest wporzadku i ze sie odbrze bawie, i w tym snie tez byl podtekst czytso erotyczny-spodobal sie moj tylek pewnemu murzynowi........

o mnie:w zyciu codziennym nie zwracam szczegolnej uwagi na czarnych,nie podobaja mi sie fizycznie,nie jestem rasistka,mam zupelnie neutralny stosunek do ich kultury i wogole do nich

pomoze mi ktos?? ktos tu sie wogole zna na takich rzeczach??

z gory dziekuje ;)

Napisano

czy nie posiadasz jakiejś ciemnej strony charakteru, która w czymś Ci przeszkadza????? albo ktos z kim przebywasz???

Napisano
czy nie posiadasz jakiejś ciemnej strony charakteru, która w czymś Ci przeszkadza????? albo ktos z kim przebywasz???

tzn.??? nie wiem dokladnie o co Ci chodzi,jesli o to ze np. mam jakies zle cechy to tak,posiadam "ciemna strone charaktru" tak jak kazdy,nikt nie jest "ten dobry",chodzi Ci o to ze jestem np. wredna,wscibska,zla,niemila itp.?? na pewno mam pare zlych cech charaktery,myslisz ze to o to chodzi?? ale tak nagle,no normalnie jak zyje......niepamietam zeby chociaz raz mi sie wczesnili snilo tyle murzynow;p

ale dzieki za probe interpretacji :*

[ Dodano: 2006-09-10, 13:43 ]

ejjjj kazdy tu pisze swoje sny,ale jest tu ktos od interpretowania??????? czy kazdy sobie a odp nie ma???????????

Napisano
ktos tu sie wogole zna na takich rzeczach??

Na pewno zna się Wojciech Jóźwiak (ps. „Taraka”), autor nieskończonej jeszcze książki „Sny i ich symbole” (szkoda, że nieskończonej, bo jest bardzo cenna dla wszystkich badających swoje sny). W tej 50 stronicowej części, którą można przeczytać na jego stronie internetowej, znajduje się rozdział „Obcy i dzikus”. Motyw obcego w snach występuje dosyć często (może to być jak u Ciebie czarnoskóry, może być Chińczyk, czy Rosjanin albo Cygan, albo po prostu jakiś cudzoziemiec, czyli ktoś z innego kręgu kulturowego). Zaprasza on nas, abyś wyszli ze swej klatki nawyków czy przyzywczajeń, abyśmy nie zamykali się w swojej własnej kulturze, a popatrzyli na jakąś sprawę z innego punktu widzenia, jakieo do tej pory nie braliśmy pod uwagę, często innego punktu kulturowego. U Ciebie w jednym śnie dodatkowo ten obcy, czyli ten z innej kultury jest nauczycielem języka, a to wskazuje, że może nauczyć Cię zupełnie czegoś nowego, czegoś z jego własnej kultury na temat lepszego porozumiewania się z kimś, kto włada innym językiem niż Ty sama. Skoro wydaje Ci się, że rzecz dotyczy spraw erotycznych, to może nauczyć Cię innego podejścia do spraw z drugą płcią, innego podejścia na temat bliskości.

Zachęcam do przeczytania tego niedługo rozdziału.

Jest tutaj:

http://www.taraka.pl/index.php?id=sen_03.htm

Na przykładzie wyjaśnionych snów innych można zrozumieć, jak podchodzić do tego typu własnych snów.

Pozdrawiam

sbb

• 2 tygodnie później...
Napisano
ktos tu sie wogole zna na takich rzeczach??

Na pewno zna się Wojciech Jóźwiak (ps. „Taraka”), autor nieskończonej jeszcze książki „Sny i ich symbole” (szkoda, że nieskończonej, bo jest bardzo cenna dla wszystkich badających swoje sny). W tej 50 stronicowej części, którą można przeczytać na jego stronie internetowej, znajduje się rozdział „Obcy i dzikus”. Motyw obcego w snach występuje dosyć często (może to być jak u Ciebie czarnoskóry, może być Chińczyk, czy Rosjanin albo Cygan, albo po prostu jakiś cudzoziemiec, czyli ktoś z innego kręgu kulturowego). Zaprasza on nas, abyś wyszli ze swej klatki nawyków czy przyzywczajeń, abyśmy nie zamykali się w swojej własnej kulturze, a popatrzyli na jakąś sprawę z innego punktu widzenia, jakieo do tej pory nie braliśmy pod uwagę, często innego punktu kulturowego. U Ciebie w jednym śnie dodatkowo ten obcy, czyli ten z innej kultury jest nauczycielem języka, a to wskazuje, że może nauczyć Cię zupełnie czegoś nowego, czegoś z jego własnej kultury na temat lepszego porozumiewania się z kimś, kto włada innym językiem niż Ty sama. Skoro wydaje Ci się, że rzecz dotyczy spraw erotycznych, to może nauczyć Cię innego podejścia do spraw z drugą płcią, innego podejścia na temat bliskości.

Zachęcam do przeczytania tego niedługo rozdziału.

Jest tutaj:

http://www.taraka.pl/index.php?id=sen_03.htm

Na przykładzie wyjaśnionych snów innych można zrozumieć, jak podchodzić do tego typu własnych snów.

Pozdrawiam

sbb

ojejku dziekuje bardzo za obszerna odpowiedz,bardzo ciekawe jest to co napisalas i zarazem logiczne mysle ze cos w tym jest,jeszcze raz dziekuje

dziekuje tez za link,juz zaraz zagladam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...