AnnaS Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Moje 2 pierwsze kasety magnetofonowe oczywiście to Shakin Stevens i Modern Talking Pierwszy teledysk, którego słowa pamiętam do dziś, to piosenka "Papierowy księżyc" To było w podstawówce, w LO pojawił się rock: Hej, Kasia Kowalska Na studiach byłam zmuszona (przez ścianę) słuchać AC Drinkers i Metalica Teraz mile wspominam piosenki kojarzące się z wyjazdami wakacyjnymi oraz wycieczkami w LO: "Kryzysowa narzeczona" Lady Punk, T. Love. Pierwsza płyta oryginalna: Piosenki z filmu Ally Mc Beall Zachęcam do wspomnień :!: :!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Moją pierwszą kasetą była Roxette "Joyride" Pamiętam też jak leciał teledysk Lambady i jak się ją tańczyło razem z bracikiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Moje "kasetowe" przygody rozpoczynają się od Sandry . Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Moje "kasetowe" przygody rozpoczynają się od Sandry . Pozdrawiam. A pamiętasz teledyski Sandry: Secret Land i Heaven Can Wait? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Baaaa..... pytanie , ja po prostu byłam w Sandrze zakochana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EdwardIIIFilipV Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Republika i Maanam. Tengereen Dream i ELO. Doorsi i Hendrix. Billy Idol? Co powiecie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Niezły repertuar Od Billy'ego Idola kojarze jedną piosenkę (która sprawiała nie pomiem co) A kto pamięta te piosenki: Gypsy Kings - Volare, Black - Wonderful Life, MC Hammer - U Can't Touch This, Milli Vanilli - Girl You Know Its True i The Rubettes - Sugar Baby Love :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 Ani jednego nie lubiłam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melisanna Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 pierwsza kaseta - Alan Michael - pamiętacie tego blondyna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 pierwsza kaseta - Alan Michael - pamiętacie tego blondyna? w tej chwili jego nie kojarze, ale poszukam na necie A pamiętacie Perfect i Lombard? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 18, 2006 Author Share Posted September 18, 2006 Ja pamiętam Alana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 A chłopaków z Bros? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 18, 2006 Author Share Posted September 18, 2006 Ja nie mam pojęcia którzy to. Pamiętam Glena Medeirosa (chyba tak się pisze) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 Pamiętam Glena Medeirosa Pamiętam tego pana, a szczególnie jedną świetną piosenkę pt. "Nothing's Gonna Change My Love For You" jak dla mnie cudna :mrgreen: [ Dodano: 2006-09-18, 21:32 ] A chłopaków z Bros? Kojarze tych chłopaków Fajne mieli piosenki, a szczególnie podoba mi się piosenka pt. "I Owe You Nothing" [ Dodano: 2006-09-18, 21:38 ] Znalazłam nawet ich teledyski http://www.youtube.com/watch?v=U9JLSN5Uaf4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 Kojarze tych chłopaków - pięknie zaśpiewali kolędę "Cicha noc..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 pięknie zaśpiewali kolędę "Cicha noc..." O tak, tenor i wszystkie akordy i akompaniament cudnie z sobą współgrają i jeszcze ten chórek. :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=qfCPiZjl_9A a oto i Cicha noc w ich wykonaniu [ Dodano: 2006-09-18, 21:58 ] Jak słucham Cichej nocy w ich wykonaniu to przypomina mi się nie wiem czemu Sonata księżycowa Beethovena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivian Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 O jej... Lombard, Perfekt, Budka suflera, Maanam,Modern Talking, Milli Vanilli, C.C Kath, Limalh, Kim Wilde,Samantha Fox, Kate Bush,London Boys,Opus (Suzana) , Vaya con dios, OMD i ... Europe! Zapewne przypomnę sobie dużo więcej ale w tej chwili mam "zaćmienie umysłu" :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 19, 2006 Author Share Posted September 19, 2006 Hehehehe C.C.Cath i Samanta Fox - miałam ich kasety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 A ja mam niektóre kasety do dziś Jeszcze do tej listy mogę dodać Sabrinę, ABBA i niesamowity męski głos Elvisa Presleya oraz Bee Gees :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 19, 2006 Author Share Posted September 19, 2006 Ja się pozbyłam wszystkich miesiąc temu (postanowiłam nie wycierać więcej kurzu na nieużywanych sprzętach) P.S. Remont, to był czas wielkich porządków, w odnowionym miesznaku nie chciałam trzymać niczego, co byłoby niepotrzebne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 OMD - oj tak... i Duran Duran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivian Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 i Duran Duran super! :grin: Elvisa Presleya oraz Bee Gees :grin: O qrde, przypomniały mi się kolonie w Pogożelicy i moja pierwsza miłośc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 20, 2006 Author Share Posted September 20, 2006 Hhehee moja pierwsza miłość kojarzy mi się z taką beznadziejną piosenką "Córeczko, wolałabym żebyś była chłopcem". Była okropna ale akurat w odpowiednim momencie leciała w radio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Hhehee moja pierwsza miłość kojarzy mi się z taką beznadziejną piosenką "Córeczko, wolałabym żebyś była chłopcem". Była okropna - wg mnie piosenka była genialna, oczywiście nie są to łatwo wpadające w ucho "majteczki w kropeczki", ale ja bardzo lubię zastanowiać się nad przesłaniem tekstu. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EdwardIIIFilipV Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 A znacie Procol Harum? Puszka pandory? [ Dodano: 2006-09-20, 20:20 ] Stary kocur ze mnie. A jak pierwszy raz sie kochalem w telewizji lecial film "Mis" to bylo w 89 albo jakos tak. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 A jak pierwszy raz sie kochalem w telewizji lecial film "Mis" to bylo w 89 albo jakos tak. - klimat może mało romantyczny, ale przypuszczam w tak młodym wieku liczyła się po prostu "dogodna okazja" :cool: .P.S. "Młodym" zabrzmiało tendencyjnie, a z tego co zdążyłam wyliczyć - Twoje "intensywne" życie uczuciowe rozpoczęło się w statystycznej polskiej "normie". Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EdwardIIIFilipV Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Hihihi. Dokładnie. Mało romantycznie a do tego zima. Był telewizor, to i było mieszkanie. To już na plus prawda? Biorąc pod uwagę statystykę prowadzoną wśród Polaków. Lubię też Ewę Demarczyk. :neutral: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 a do tego zima - co z tego, że zima? W mieszkanku gorąco być musiało... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EdwardIIIFilipV Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Zaiste temperaturę podnosiło ciepło ciał i grzejnik (termowentylator ) marki Farell (zdaję się jest taki afroamerykański piosenkarz teraz? ). Istna orgia celsjuszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Istna orgia celsjuszy. - mam nadzieję, że rtęć z termometru nie wyciekła. Kończymy temat :cool: . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 20, 2006 Author Share Posted September 20, 2006 Nie mam pojęcia o czym była ta piosenka, ale wtedy zastanawiałam się dlaczego ta kobieta nie chce córeczki tylko synka to takie dziecinne gdybanie (miałam 13 lat i nie robiłam nic niezdrożnego oprócz siedzenia na kanapie i rozmowy ) Wtedy uważałam ją za okropna i już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 miałam 13 lat i nie robiłam nic niezdrożnego oprócz siedzenia na kanapie i rozmowy - chyba nie robiłaś nic zdrożnego. Dałaś za dużo zaprzeczeń i wyszło na to, że jednak robiłaś coś zdrożnego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnnaS Posted September 21, 2006 Author Share Posted September 21, 2006 Ja wczoraj nie widziałam "nie" a jak już zobaczyłam, to mi tak utkwiło w głowie, że stosowałam nadmiernie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Czy ktoś pamięta INXS? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rita Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Oczywiście, przecież to nie było aż tak dawno temu . Pozdrawiam. P.S. Nie mogłam oprzeć się pokusie i ostatnio kupiłam podwójną płytę OMD... [ Dodano: 2006-10-09, 21:27 ] P.S.' A dzięki olechosowi uzupełniłam niedobory Depeche Mode - starszych klimatów. Czyli podsumowując... zaczęłam sie cofać i sprawia mi to ogromną przyjemność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 P.S.' A dzięki olechosowi uzupełniłam niedobory Depeche Mode - starszych klimatów. Czyli podsumowując... zaczęłam sie cofać i sprawia mi to ogromną przyjemność. No to się bardzo cieszę ja Depeche Mode kocham wychowałam się na ich piosenkach słuchałam ich od momentu gdy się urodziłam, czyli jestem ich fanem od pieluchy - a to dzięki starszemu braciszkowi A Olechosowi chwała za to, że uzupełniłaś niedobory w Depeche Mode bardzo mnie to cieszy :grin: Ps. Tylko jako ich fan powinnam być na ich koncercie w marcu albo w czerwcu a nie byłam ;( co za pech Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boadicea Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Hmm, czy mam pisać o dziecinstwie, czy niedalekiej mlodosci Ogólnie przede wszystkim country, piosenki piwnicznych kompozytorów ( Jacek Wójcicki, Grzegorz turnau, Anna Szłąpak, Beata Rybotycka), SDM, wolna Grupa Bukowina i wszystkie inne które można było śpiewać przy ognisku. Potem przeszłam na ostrzejsze klimaty (Bon Jovi, Mettalica do Blinde Guardians czy Nightwish), folk irlandzki, muzykę filmową (z Clannad na czele ) i to mi raczej zostało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aurora Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Wstyd przyznać ... kiedy miałam siedem lat "podkochiwałam" się w Shakin Stevens'ie :oops: i oczywiście w jego muzyce, przy której bawili się moi rodzice. Potem był Queen ... a szkole średniej zachwycałam się twórczością Michała Bajora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryczna Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 No moimi idolami w mlodosci byly zespoly:OMD,wstyd sie przyzna cale backstreet boys,tego chyba wszyscy sluchali;) eh. Poza tym Roxette,Led Zeppelin,Bon Jovi....oj duzo by tu wymieniac.Ale wolalam takie rockowe uderzenia;)Zreszta do dzis slucham rocka,punka,czasem metalu;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agulindula Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 The Scorpions, Metallica, ale to juz było..... teraz zdecydowanie spokojniejsze kawałki. Uwielbiam oratorium Rubika, wszystkie jego psalmy, elektryczna, zaraziła mnie gotykiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryczna Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 Gotyk jest cudowny.W sumie to sa rozne rodzaje tego gotyku. polecam zespoly takie jak: Nigdtwish,Evanescence,Masterplan...Naprwde warto:) [ Dodano: 2007-01-31, 15:10 ] oczywioscie nie kazdemu sie pewnie te zespoly beda podobac , bo rozne gusta sa;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahia1 Posted March 25, 2007 Share Posted March 25, 2007 ok, nie pamietam co to bylo jak bylam dzieckiem, pewnie jakies fasolki albo cos takiego...ale gdy juz bylam "dojrzala"muzycznie jakos tak okolo podstawowki klasy 7, sluchalam Hej, Bartosiewicz, Ira...zreszta pierwsza kaseta moja to bylo Ira, choc mowiac prawde chcilam sobie kupic sountrack z filmu Twin Peaks...no ale mialam pieniadze tylko na jedna kasete i strasznie chcilam zaszpanowac ze mam Ira w ogolniaku The Doors i nadal hej i bartosiewicz, ale pozniej zaczelo sie wszytko po trochu teraz uwielbiam muzyke, ale jestem wybredna co niej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doro Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 Porównajcie: http://www.youtube.com/watch?v=qG8jAOZ_1uo i np. http://www.youtube.com/watch?v=u-xk1oSi5JQ&mode=related&search= [ Dodano: 2007-07-14, 00:43 ] Jak byłam w podstawówce to byłam zachwycona Mariah Carey, a teraz jak tak patrzę to taka diva się z niej zrobiła... gwiazda typowa... przykre to mi się wydaje [ Dodano: 2007-07-14, 00:45 ] W ogóle podoba mi się ten pierwszy teledysk: huśtawka nad wodą, ognisko, śpiewy... Takie to wszystko zwykłe i...fajne po prostu :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doro Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 A wiesz, tak szczerze, to dla mnie w tym momencie też mogłaby nie śpiewać. Ale kiedyś, gdy miałam te 12-13-14 lat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahia1 Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 ja ja lubie moja wspollokatorka namietnie jej sluchala gdy bylysmy razem na studiach i bardzo byla nia zafascynowana...ja ja postrzegam jako sympatyczna piosenkarke ) lubie jej glos, lubie piosenki-lubie piosenki o milosci... nie posiadam zadnej jej plyty ale jak lci w radio to nie przelaczam, jak niektorych bylam ostatnio na takim malym koncercie, chlopaki grali muzyke bardzo zblizona do Pearl Jam...i przypomnialy mi sie dawne czasy kiedy to jechalam autobusem do wroclawia skadstam i moje kolezanki zatykaly mi buze bo sluchajac PEarl JAmu spiewalam i wylam wszystkie piosenki hahahaha ale one musialy mnie nienawidziec owej podrozy...a reszta pasazerow? pewnie mysleli ze mam jakis atak...ten kto zna muzyke Pearl Jamu wie jak oni zawodza...a ja razem z nimi http://www.youtube.com/watch?v=CoG897LvAAI&mode=related&search= Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doro Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 A to pamiętacie? A dla mnie wiąże się z tym następujące wspomnienie: miałam może...hmm...9-10 lub tez 11 lat. Było upalne lato i wybierałam się na basen z siostra (starszą o 6 lat), jej przyjaciółką i jej siostrą- moją przyjaciółką :grin: Przyjaciółki nasze (moja i mojej siostry) mieszkały na parterze, a my na drugim pętrze, tak w dodatku, że wygladając przez balkon widziałyśmy ich okno. I wtedy właśnie gdy miałyśmi iść, przyjaciółka siostry wyjrzała przez okna i krzyczała: Iwona, idziecie?! A w tle była ta piosenka, bo Sylwia ( ta z dołu) słuchała zwykle bardzo głośno muzyki. No, to był taki konkretny przykłed, który utkwił w głowie nie wiadomo dlaczego. Ale ogólnie rzecz biorąc to ta piosenka kojarzy mi się z tamtymi młodymi czasami i upalnym latem :grin:ehhhh [ Dodano: 2007-07-21, 00:11 ] Jeżeli chodzi o pearl jam, to tan kawałak kojarzy z rokoteckami, gdy miałam 16-17 lat :grin: A tak w ogóle, to nie znam zbyt Pearl Jam, szczerze mówiąc...Z nazwy tak, oczywiście, ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahia1 Posted July 21, 2007 Share Posted July 21, 2007 o jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuniuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! daro! ja ta piosenke znalam na pamiec pewnego lata! namitnie tez ja wylam :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doro Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 o jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuniuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! daro! ja ta piosenke znalam na pamiec pewnego lata! namitnie tez ja wylam :D to się rozumiemy :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qska Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 ooo doro spadlas mi jak z nieba z ta pios "Would I Lie To You" kiedys jak siedzialam z kolezanka to leciala ta pios w radiu taka stacja ze starymi kawalkami i chciala ja ale nie miala jak wiec zaraz do niej dzwonie z wiescia ze mam wykonawce i tytul:D napewno sie ucieszy bo wiaze z ta pios jakas tam historyjke:) ahh:D dzieki [ Dodano: 2007-08-06, 23:19 ] doro masz jeszcze jakies takie?? tego typu ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Najlepszą piosenką, którą wspominam ostatnio to Lambada - przypomina się taniec, lato, dzieciństwo ahh .... :mrgreen: posłuchajcie sami ;-) http://www.youtube.com/watch?v=5AfTl5Vg73A :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boadicea Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Oj pamiętam - cała Polska tańczyła. Ot letni hicior Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qska Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 ojj lambada mam na kasecie jak tanczylam to jak bylam malutka<lol2> smiechu warte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dzisiaj w nocy (tak przed 4) włączyli w radiu moją ulubioną piosenkę aż mi się ciepło zrobiło na sercu i zachciało śpiewać - śpiewałam po cichu, żeby nie przestraszyć nikogo swoim głosem piosenką tą jest: All 4 One - I Swear :grin: i link dla chcących posłuchać :mrgreen: - http://jaruzel.wrzuta.pl/audio/44eO3Vee2O/ :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boadicea Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 A ja przed 4 odebralam SMSa I potem mi się śniłaś. Może wysyłałaś jakieś silne wibracje na polno i na poludnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 :grin: a jak Ci się śniłam? :grin: pewnie tak :mrgreen: hmm no to ostatnio wysyłam same mocne wibracje :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boadicea Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 No jako wielka truskawka - głupie nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doro Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 doro masz jeszcze jakies takie?? tego typu ?? Hmmm, nie mam, bo wiesz jak ja to robię? Po prostu wchodzę czasem na youtube i szukam czegoś co mi się przypomni. Albo czasem usłyszę jakąś starą piosenkę w pracy i wracaja do mnie wspomnienia, więc później jej szukam na youtube. :grin: :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viconia Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Wspomnienia we mnie przywołuje "Kolorowy wiatr" Górniaczki :oops: Jak na niemieckim kanale natrafiłam na Pocahontas i zaczęli śpiewać "szwabską" wersję to aż mi łzy napłynęły do oczu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goomis85 Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 ja pamietam piosenki C.C.Catch - moja mama miala ich kasete :razz: poza tym oczywiscie Lambada, Roxette, Macarena (ale to juz potem), no i Ace of Base oraz Fun Factory :mrgreen: [ Dodano: 2008-05-23, 16:06 ] a pierwsza piosenka, przy której tanczylam tzw. "wolnego" z chlopakiem to "Niecierpliwi" R.Chojnackiego.... :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 Ja pierwszego wolnego, ale takiego ze mi serducho przy nim kolatalo, to byla Autobiografia... Wielki sentyment mam do Scorpionsow, mialam kasete Gold Ballads i spedzilam z nia cale wakacje jedne (kaseta byla pozyczona, wiec potem rzepadla...). Zawsze bliski bedzie mi Kult, bo zakochalam sie w nich zanim jeszcze dobrze rozumialam o co w tym wszystkim chodzi Stary Varius Manx, pierwsza kaseta jaka sama kupilam to bylo Emu. Razem z mamina pasja ze studiow szalalam przy Maanamie; a wzruszalam sie przy piosenkach legionowych (obadwa na vinylu). A poza tym to Child In Time - jeden z pierwszych rysunkow; Brothers in Arms; Pink Floyd ogolem; Queen ogolem; Bruce Springsteen; Beverly Craven; Nirvana; Metallica; Black Sabbath oj i jeszcze troche tego jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boadicea Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 Ach, moj sentymentalny wolniak to Wonderful Tonight Erica Claptona. Do tej pory popadam w melancholijno-romantyczny nastroj jak to slysze. Wspomnienia, nwspomnienia, wspomnienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 Ach jest piekna... ale wspomnien niestety nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calipso Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 ach lata młodości do dzis pamiętam muzykę,słowa i cokolwiek jeszcze tam było z Bonnie Tyler "total eclipse of the heart" i Cindy Lauper "time after time" :grin: no i Doorsów :grin: wszystkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 A ja wlasnie sciagnelam sobie Scorpionsow album "pure instinct", ech zapomnialam juz jak rozsadnie madre maja teksty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 Cindy Lauper "time after time" :grin: :grin: albo "Girls Just Wanna' Have Fun" - http://www.youtube.com/watch?v=XH3vvXi8k8M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calipso Posted May 23, 2008 Share Posted May 23, 2008 o tym zapomniałam :oops: świetne :grin: i tak sobie przypomniałam o George Michael :freedom" i Madonna "vogue". to z lat młodzieńczych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Z lat mlodzienczych, czyli daaawno temu; Depeche Mode - Enjoy The Silence Duran Duran - Come Undone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bajka Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Dzisiaj pewnie nie wiecie co to robotnicze praktyki studenckie było kiedyś cos takiego przed pierwszym semestrem.... i ta piosenka YouTube - T-Rex - Chidren of The Revolution zdominowała nasze wrześniowe praktyki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Domi_ Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 (edited) Poszłam w ślady naszego kolegi z forum i pomyślałam że miło by było, powspominać tym razem piosenki naszego dzieciństwa YouTube - 4 piosenki Fasolek Moja fantazja, Kapelusz Uśmiechmistrza YouTube - A ja wole moja mame Edited April 3, 2009 by _Domi_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 o tak Fasolki ,Majka Jezowska i jeszcze pamietam cos z radia nie pamietam ktorego progaramu moze 1 ego zielone nutki czy cos takiego.. To byly czasy )))) YouTube - Fasolki - Kropelka Złotych Marzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 achhh jeszcze zapomnialam po raz pierwszy jak zobaczylam w koncercie zyczen to stalam sie zagorzala fanka mialam wtedy chyba 6 lat .. ale dzis juz mam inne gusta chociaz nie powiem piosenki z dawnych lat sa ciagle cool jak dla mnie YouTube - Michael Jackson - Bad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Domi_ Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 o jej ,bursztynek - jedna z ulubionych piosenek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 bursztynki szczoteczki i jeszcze cos bylo o zielonych ludkach nie moglam znalezc.. zielone wlosy zielone butki..tralalala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Domi_ Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 A coś takiego ."a ja rosnę i rosnę ,za niedługo przerosnę mamę tatę i sosnę ..." Kto to śpiewał ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 a moze to bylo w tik taku?? jak i ciotka klotka... postaram sie poszukac hehe )) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chill Posted April 3, 2009 Share Posted April 3, 2009 Wrzuta.pl - Fasolki- A ja rosnę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Domi_ Posted April 4, 2009 Share Posted April 4, 2009 No super ,aż miło posłuchać :icon_smile2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamii1303 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 A kto pamięta "Ogórek, ogórek, ogórek Zielony ma garniturek ..." No i tak dalej ;p Ta pioseneczka kojarzy mi się z CHOINKĄ w klasach 1-3 podstawówki i różnymi tego typu zabawami dla szkolnych maluchów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewcia000 Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 <lol2> Kochałam to piąsenke;p jedyną ktorą pamietam z dziecinstwa...w całosci;p Do dzis sobie ją spiewam xD I jeszcze zmieniało sie wersje,na pomidory itd..;d ehh zbyt dużo mi sie piosenek kojarzy czyms ,zeby wypisywac ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Domi_ Posted April 5, 2009 Share Posted April 5, 2009 A kto pamięta "Ogórek, ogórek, ogórek Zielony ma garniturek ..." No i tak dalej ;p Ta pioseneczka kojarzy mi się z CHOINKĄ w klasach 1-3 podstawówki i różnymi tego typu zabawami dla szkolnych maluchów Mi się ta piosenka kojarzy z autobusem -kiedyś jechałam niemal przez całą polskie, takim ogórkiem czyli starym autobusem na kolonie wraz z ludźmi ,z którymi rok w rok się spotykało na koloniach .Śpiewaliśmy kierowcy dopingujące piosenki i między innymi właśnie tą piosenkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts