zmorka Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 Nurtuje mnie pewien sen. Moja ukochana i jedyna babcia zmarła w listopadzie ubiegłego roku. Bardzo ja kochałam i byłam do niej przywiazana. Nie sniła mi sie pół roku i nagle jakis miesiac temu nad samym ranem, obudziłam sie rozesmiana, bo babcia przyszła do mnie. Umarła jako staruszka. W moim snie była młodsza o jakies 15 lat, poruszała sie swobodnie, była zadbana - miała umyte , puszyste blon ( a moze siwe) włosy. Odwiedziłam ja w jej starym domu. Czekała na mnie na ganku. Przywitała sie ze mna, po czym wprowadziła do srodka. Była tam jej kuchnia i pokoj w ktorym kiedys mieszkała - od razu go rozpoznałam. Powiedziała, ze cos mi pokaze i otworzyła drzwi do drugiego pokoju - pokoj był pusty, bez mebli, jednak otapetowany na biało, czysciuki, pomalowany sufit ... Pochwaliłam babcie, ze ładny, ze ładna tapete wybrała, a wtedy ona powiedziała, " choc pokaze Ci jeszcze jeden". Przeszłysmy do kolejnego pokoju - był on brudny, nieuzywany od lat, ze scian zwisała obdarta tapeta, na podłodze syf i tylko stało tam metalowe łozko z biała czysta poscielą. Pomyslałam sobie " ona tam spi ? " i wtedy babcia powiedziała do mnie " Jest jeszcze jeden pokoj - na gorze, ale tam nie pojdziemy". Wrociłysmy do kuchni, pochwaliłam ja ponownie, otworzyłam lodowke, dałam babci loda była bardzo ucieszona i usmiechnieta. Jak wstałam sama sie smiałam, zanim dotarło do mnie ze to sen. Sen opowiedziałam mamie a ona zinterpretowała go tak. Pierwszy pokoj - pokoj babci, znalazła ukojenie, ma wszystko uporzadkowane, jest jej tam dobrze. Drugi pokoj - pokoj Adama ( mojego brata zmarlego 4 lata temu), tez juz biały, czysciutki, uporzadkowany .... Trzeci pokoj - pokoj zmarlego jakies 2-3 tygodnie przed moim snem brata mamy. Zaniedbany,brudny - cały syf ziemskiego zycia. A ten czwarty pokoj jest dla mnie - powiedziala mama, tylko ze jeszcze nie teraz. ale juz jest przygotowany. Dodam ze jakies 2 tygodnie po tym snem, dowiedziałysmy sie, ze mama ma raka .... Czy interpretacja snu jest słuszna ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sowilo92 Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 hmmm wg mnie Babcia chciała poinformować Cię że jest jej dobrze i żebyś się o nią nie martwiła, a o pozostałych bliskich powiedziała Ci że jeszcze trochę czasu zajmie ich duszom pozbycie się ziemskich wspomnień i oswojenie się z tym co się z nimi stało, ale także bedą szczęśliwi. Twoja Babcia napewno im pomoże;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcvice Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 Zmorka interpretacja, którą podałaś wydaje mi się poprawna ponieważ jeśli śni się komuś, nieżyjąca już babcia, wtedy często jest to sen ostrzegawczy. Należy zwrócić uwagę na zagrożenia i wziąć pod uwagę wskazówki wypowiadane przez staruszkę! Ktoś zajmie ten czwarty pokój, życzę żeby jak najpóźniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts