Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Ekspert
Napisano

Witam, poniżej załączam horoskop pytaniowy  „Czy ex przeleje mi dziś pieniądze w związku z alimentami”. Wczoraj się widzieliśmy i raz jeszcze przypomniałam mu o decyzji z agencji i pytałam czy sam wpłaci czy maja mu pobierac( wtedy dodatkowo 20% od kwity alimentów). Ex twierdził, że sam wpłaci. No i cisza jak narazie. Zrobiłam horoskop pytaniowy i wg mnie pieniądze powinny pojawić się dzisiaj. Co najbardziej za tum przemawia to aplikujący trygon Księżyca(ja) do Saturna(kasa exa). Księżyc w Wadze, egzaltacja Saturna( czekam na wpływ jak na zbawienie). Z kolei Saturn(ex) w Wodniku nienawidzi Slonca( Wodnik wygnanie Słońca). Nie chce mu się za bardzo płacić, zwłaszcza, ze wczoraj chciał byśmy z synem pojechali do niego na weekend i tego odmówiłam. 
A może jest coś, co mówi, że tych pieniędzy nie będzie wcale? 

f4ebd2085fa58ba5.jpg

https://www.fotosik.pl/zdjecie/b1f1fbcb1baf279c

• Lubię to! 2
Napisano

Hmm, horoskopy horarne to wyższa magia jednak xD ten trygon Księżyca z Saturnem wskazywałby że tak, przy czym tam jest 9 stopni do uściślenia, więc być może trochę to dłużej potrwa? Są w znakach kardynalnym i stałym - to jest taka wydłużająca czas mieszanka z tego co pamiętam.

• Lubię to! 2
  • Ekspert
Napisano

@martynamarzena No tak się łudziłam tym aspektem. Jakby nie było Księżyc w takim horoskopie oznacza mnie, czyli pytającego ale...kasa jednak nie wpłynęła a dzień minął. 
Dam znać jeśli coś zmieni się w tym temacie :) 

• Lubię to! 2
Napisano (edytowane)

Myślałam jeszcze kogo by tu wziąć za sygnifikatora urzędu decyzyjnego, bo być może to by coś więcej rozjaśniło. Trochę mi się widzi Jowisz jako Twój "protektor" w tym wypadku, siedzi w domu 8 i jest silny, widać że ex się nie wywinie od zapłaty. Przy czym jest w kwadraturze separacyjnej ze Słońcem - decyzja zapadła ale nie będzie łatwo? Hmm. Dawaj znać, ciekawe jak wyjdzie :) i życzę powodzenia oby prędko pieniądze się pojawiły!

Edytowane przez martynamarzena
  • Lubię to! 1
  • O.K 1
  • Ekspert
Napisano

No i nici z przelewu. Czekam dalej. 

• Smutny 2
  • Administrator
Napisano
18 godzin temu, Gringe napisał:

No i nici z przelewu. Czekam dalej. 

Ale to już nie to pytanie ;p - teraz poprawne będzie " czy otrzymam kasę" i/ lub  "kiedy otrzymam kasę", przy czym przy tak sformułowanym pytaniu horoskop może pokazać czas, ale też - jeśli ex nie będzie chciał zapłacić - że wcale jej nie otrzymasz, bo np. będzie się migał. To chyba lepsze byłoby "czy otrzymam kasę" w jakimś określonym przedziale czasowym. Tylko tego typu pytania są trudniejsze, bo zbiera się wszelkie za i przeciw lecąc wszystkimi godnościami i innymi regułkami, przy których na obecnym etapie ja wysiadam :D

Gringe, pozwoliłam sobie wstawić to kółko do pierwszego posta, bo pomyślałam, że tak jest wygodniej dla czytających :) 

A ku rozkminie wklejam swoją opinię z naszej rozmowy, której, mimo iż wniosek był dość łatwy, gdyż opierał się tylko na władcach, nie byłam zbyt pewna (właśnie z tegoż powodu :sark: )

Ty i Twoja kasa to Słońce, on i jego kasa to Saturn ( w Placidusie), Księżyc separuje się od Słońca, aplikuje do Saturna - może pokazać, że kasa zostanie u niego. Ale chyba nie umyślnie, może jest roztrzepany, zajęty czymś i zapomni?

• Lubię to! 2
  • Super 2
  • Ekspert
Napisano (edytowane)

@Ismer Bardzo Ci dziękuję za wstawienie rysunku, ja niestety już limit wyczerpałam i zostają mi linki z Fotosika :bezradny:

Wracajac do horoskopu, poniekąd się łudziłam, że zadziała trygon Księżyca(ja)do Saturna( ex i jego kasa). I niby nic nie stało na przeszkodzie...bo niby planet „powyżej” Saturna nie bierze się pod uwagę ale...Saturn jest w kwadracie z Uranem. I tu chyba pies pogrzebany.

Wiem, że kasę w końcu „wyrwę” bo znam horoskop i swoj i exa - przy czym to nastąpi dopiero jak Mars wyjdzie z „cholernego” Raka :obled:.

Edytowane przez Gringe
  • Lubię to! 1
Napisano

Spróbuję i ja. Pieniądze otrzymasz w momencie kiedy tranzytujące Słońce wejdzie do I domu i utworzy sekstyl z Wenus. Czyli niestety trochę poczekasz na kasę.

• Lubię to! 1
  • Dziękuję 1
  • Ekspert
Napisano
3 minuty temu, Artanis napisał:

Spróbuję i ja. Pieniądze otrzymasz w momencie kiedy tranzytujące Słońce wejdzie do I domu i utworzy sekstyl z Wenus. Czyli niestety trochę poczekasz na kasę.

Dziękuję :) Lepiej później niż wcale :obled: Na razie nie opieram na tych pieniądzach mojego budżetu. 
Dam znać jeśli pojawi się coś nowego w temacie :) 

• Lubię to! 2
  • Administrator
Napisano
57 minut temu, Artanis napisał:

Godzinę temu, Gringe napisał:

wiem, że kasę w końcu „wyrwę” bo znam horoskop i swoj i exa - przy czym to nastąpi dopiero jak Mars wyjdzie z „cholernego” Raka :obled:.

Ein moment (jak rzekła wróżka do Hitlera, kiedy ją pytał, czy długo pożyje - cytat z Czterech pancernych :biggrin: ) - horoskop pytaniowy ma to do siebie, że odpowiada na zadane pytane. Gringe zaś zapytała:  „Czy ex przeleje mi dziś pieniądze w związku z alimentami” i zamieszczone wyżej kółko odpowiada ściśle na to pytanie - takie było jego założenie. Nie zapytała w nim "czy" ani "kiedy" i z tego horoskopu horarnego nie można kminić, kiedy ta kasa trafi do niej - to się mija z celem horoskopów horarnych. Ten horoskop już minął, tu już nic nie będzie tranzytować. Ale można wyłuskać przyczyny i /lub przebieg akcji (tak mówią wtajemniczeni :oczko: ) lecz chyba nie muszę mówić, że trzeba świetnie znać dziedziny domów horarnych, planet no i te multum regułek, a te kapkę się różnią od natalnych.  Kto nie wierzy niech zajrzy na Quiz Frawleya i szczerze się przyzna, czy i na czym się wyłożył ;p

• O.K 1
  • W punkt 1
  • 7 miesięcy temu...
  • Ekspert
Napisano

Weryfikacja - gdzieś umknął mi ten post więc  przepraszam za opóźnienie :) 

Kasa do mnie nie wpłynęła w maju. Ex mi nic sam z własnej woli nie przelał. Pierwsze pieniądze z wyżej wspomnianych alimentów dostałam od agencji rządowej która sama pobiera alimenty bezpośrednio od pracodawcy osoby która ma te alimenty płacić - w sierpniu. I to też była bardzo mała cześć. 
To tak gwoli ścisłości i weryfikacji. :) 

• Smutny 1
  • Dziękuję 1