Jump to content

Krucza

Recommended Posts

Hej, jestem osoba, która jest w kontakcie z jedną osób wykonujących m.in. rytuały miłosne i po wykonaniu analizy zaleciła do wyboru rytuał "biały" 4 żywiołów oraz 2 "czarne", czyli spętania i krwi. Znam opisy rytuałów (spętanie jest tylko niejasne) i w jaki sposób wybrać dany rytuał? Czym mniej więcej się też kierować? Jestem w takiej sytuacji, że znam wystarczająco dobrze, wiem, co stoi na przeszkodzie, co chcę zniwelować, zmienić. Bardziej skłaniam się ku czarnym rytuałom (z większej ilości powodów niż samo tzw nagięcie wolnej woli). Czym dokładniej się wyróżnia spętanie w porównaniu z rytuałem krwi? Oraz jakie są skutki uboczne (próbowałam znaleźć w google, ale są same skrótowe informacje lub wymienione np koszmary)? Zapewniła ona, że będę chroniona przed skutkami ubocznymi, ale też uważam z racji tego, że to ja zlecę rytuał i się tyczy mnie, to mnie też coś dosięgnie (nawet w mniejszym stopniu). Zastanawiam się też, czy nie poprosić o nie nakładania na mnie ochrony 

• Moderator
Godzinę temu, Krucza napisał:

Czym mniej więcej się też kierować?

Swoim kompasem co uważasz za dobre a co za złe.

Godzinę temu, Krucza napisał:

Czym dokładniej się wyróżnia spętanie w porównaniu z rytuałem krwi? Oraz jakie są skutki uboczne (próbowałam znaleźć w google, ale są same skrótowe informacje lub wymienione np koszmary)?

Koszmary, to akurat małe piwo po obiedzie, moim zdaniem.

Nie można dokładnie przewidzieć co Cię spotka i co Cię dosięgnie, bo może być różnie. Jednak rytuały czarnej magii wiążą Cię nierozerwalnie z daną osobą i później już od tak wyjść z tego nie można, a co jeśli dana osoba już Ci się znudzi albo poważnie się rozchoruje lub popadnie w kłopoty będziesz musiała z nią być, bez Twojego chcenia... rytualistka, która tym się zajmuję powinna Cię lojalnie o tym uprzedzić.

1 godzinę temu, Krucza napisał:

Zapewniła ona, że będę chroniona przed skutkami ubocznymi, ale też uważam z racji tego, że to ja zlecę rytuał i się tyczy mnie, to mnie też coś dosięgnie (nawet w mniejszym stopniu). Zastanawiam się też, czy nie poprosić o nie nakładania na mnie ochrony 

Baju, baju będziesz w raju... porównaj to sobie do przestępstwa: jeśli wynajmiesz kogoś do tego, żeby połamał nogi Twojemu wrogowi, to myślisz, że konsekwencje czynu Cię nie dosięgną? Albo będą mniejsze tylko dlatego, że Ty "tylko" zapłaciłaś, ale nie ubrudziłaś sobie rąk? No nie... możesz sobie nie wierzyć w prawo tego, że co zasiejesz to i zbierzesz, ale wróci,  zawsze wraca. Ochronę? Immunitet? To nic moim zdaniem nie da, jeśli masz odwagę grzebać w czarnej magii, to również bierz odpowiedzialność za to co sobie życzysz 

• W punkt 2
  • Super 1

• Super User
Posted (edited)

Jeśli już chcesz iść w czarną magię i spętania, to naucz się je robić sama dla siebie.

Primo: w magii istotne są emocje i na dobrą sprawę to one są tym, co działa. Reszta rytuału w większości to tylko przedstawienie teatralne, które swoim napuszonym stylem ma te emocje wzbudzić, zrobić wrażenie, a symbole ukierunkowują nas na konkretny temat. Ryt robiony przez kogoś nigdy nie zadziała jednak tak dobrze jak robiony przez samego siebie - sama masz więcej emocji związanych z daną osobą, są silniejsze, jest ich więcej, łatwiej Ci jest tę energię skumulować i "wysłać" do tej osoby, niż obcemu magowi, który musi sobie to na siłę wyobrażać. I dlatego zwykle ryty robione przez kogoś nie wychodzą.

Secundo: nigdy nie masz pewności, czy ta druga osoba na pewno wie co robi, albo co dokładnie wezwie i czy nie rzuci czegoś na Ciebie samą.

3 godziny temu, Krucza napisał:

Czym dokładniej się wyróżnia spętanie w porównaniu z rytuałem krwi?

Spętanie krwi z czym? Z tamtą osobą czy jakimś bytem? Zresztą nieważne, nie rób tego. Jeśli rytuał krwi jest związany z ewokacją bytów: spotkałam się z informacją, że to idiotyzm myśleć, że wezwany duch/demon weźmie tylko troszkę naszej energii w zamian za spełnianie naszych zachcianek. Ponieważ będzie związany z naszą krwią, zwiąże się także z naszymi dziećmi, rodziną - z rodem danej krwi. Dopóki nie jesteś w poważnej sytuacji i nie wiesz co robisz, to nie baw się krwią. Po za tym ryty z jej użyciem mają robić silne wrażenie, być na specjalne okazje - jeśli TO przestanie robić na Tobie wrażenie, to jaką Ty magię potem chcesz robić?

3 godziny temu, Krucza napisał:

Oraz jakie są skutki uboczne

Jeśli ryt wyjdzie, to najczęściej można sobie poczytać o tym, jak spętana osoba zaczyna się zachowywać obsesyjnie, staje się zazdrosna i spętujący zaczyna jej mieć zwyczajnie dosyć.

Edited by Ariesza
  • Super 3

Hm. Mnie zastanawia, że osoba od rytuałów Ci tego nie wyjaśniła i nie doradzila kompleksowo. Tym bardziej to zastanawiające, skoro mówisz, że wiesz czego od rytuału oczekujesz.

To nieodpowiedzialne podejście, jeśli teraz musisz cokolwiek googlowac. 

Jeśli ta osoba nie umie Ci doradzić, skąpi informacji lub nie wzbudza zaufania, to jaki jest sens jej praktyki? 

• W punkt 1