Jump to content

Praktykujący Mag wita:)

praktykujacy.mag

Recommended Posts

Myślę, że tutaj znajdę bratnie dusze do rozmowy na temat magii.

Wielu z was zapewne interesuję się magią, inni starają się praktykować magię poprzez wiedzę z internetu lub książek.

Ja miałem to szczęście, że w świat magii wprowadzała mnie moja babcia, która pod koniec swojego życia przekazała mi wszystkie swoje tajemnice.

Pamiętajcie, że nieodpowiednie obchodzenie się z magią może bardzo zaszkodzić, dlatego uważajcie na informację w internecie lub w książkach.

Jeśli mógłbym komuś pomóc w problemach - zapraszam:)

To raczej nie miało być przywitanie, tylko utworzenie miejsca, gdzie mógłbym popisać parę słów o magii, nie tworząc mnóstwa nowych tematów ;)

Ja mam takie samo pytanie jak Sethi weim ze mieszkam w duzym miescie ale juz nie raz szukalam i nic. Narazie to sama sie trenuje i praktykuje i z wyników jestem jak narazie zadowolona, ale zapewne to tylko kropla w morzu...

Ja mam pytanie: Jak szukać(znaleźć!) mistrza magii? Potrzebuję kogoś, kto by mnie poprowadził, a moja rodzina nie ma magicznych "tradycji" to określę..

Szczerze, to wątpie aby ktoś kto posiada taką wiedzę dzielił się nią z obcą i niespokrewnioną osobą.

Ja mam taki pomysł aby założyć temat w którym każdy będzie mógł znaleźć kogoś z okolicy zajmującego się magią, nie koniecznie mistrz, ale przynajmniej kogoś kto by towarzyszył.

Zaczekam trochę i zobaczę ile osób chciałoby coś takiego.

Edited by Tomek003

Ja mam taki pomysł aby założyć temat w którym każdy będzie mógł znaleźć kogoś z okolicy zajmującego się magią, nie koniecznie mistrz, ale przynajmniej kogoś kto by towarzyszył.

VanHelsing,

wedlug mnie fajny pomysł. Zamieść go w wątku: propozycje na nowe działy

Myślę, że tutaj znajdę bratnie dusze do rozmowy na temat magii.

Wielu z was zapewne interesuję się magią, inni starają się praktykować magię poprzez wiedzę z internetu lub książek.

Ja miałem to szczęście, że w świat magii wprowadzała mnie moja babcia, która pod koniec swojego życia przekazała mi wszystkie swoje tajemnice.

Pamiętajcie, że nieodpowiednie obchodzenie się z magią może bardzo zaszkodzić, dlatego uważajcie na informację w internecie lub w książkach.

Jeśli mógłbym komuś pomóc w problemach - zapraszam:)

Chetnie skorzystam jesli propozycja aktualna

• 3 weeks later...

Warto też znać angielski.

Nowy świat się przede mną otworzył, jak zacząłem czytać książki, które nie są przetłumaczone na polski.

Tak jak pisze Sethi, niektóre organizacje udostępniają wiedzę tylko dla członków. Czasem warto rozważyć, czy nie zainwestować trochę i sprawdzić, co oferują.

Swietny pomysl :)

Nie polecam, zwłaszcza osobom młodym i początkującym. tu trzeba mieć już i wiedze i trochę doświadczenia, w tym tego życiowego, bo może być niebezpiecznie.

Oczywiscie zgadzam sie z toba lecz musze powiedziec ze wilk w tym przypadku nie taki straszny na jakiego wyglada...

Nie wiem czy moja wiedza jest wielka ale jeśli ktos poszukuje mogę mu opowiedzieć o niej i udzielić paru wskazówek . Magia to czysta i wspaniała droga .Idę nia powli od 15 lat . Jeśli ktoś chciałby porozmawiać niech do mnie napisze na PW albo maila . Odpowiem .

• 1 month later...
Swietny pomysl :)

Napisał VanHelsing Zobacz post

Dobry pomysł - podoba mi się (oby tylko tak w parze z kimś nie namieszał ktoś, ale do nauki itd, itp to super sprawa):_okok:

Napisał VanHelsing Zobacz post

Dobry pomysł - podoba mi się (oby tylko tak w parze z kimś nie namieszał ktoś, ale do nauki itd, itp to super sprawa):_okok:

Może zanim, to każdy mógłby w jakimś oddzielnym okienku w profilu napisać jakąś większą miejscowość województwo czy kod pocztowy i tak szukać najbliższych

Może zanim, to każdy mógłby w jakimś oddzielnym okienku w profilu napisać jakąś większą miejscowość województwo czy kod pocztowy i tak szukać najbliższych

Proponuję temat i tam każdy kto chciałby niech wpisze swoją miejscowość, czy województwo :_okok:

Włosy mi dęba stanęły jak przejrzałam tą stronkę, (to diabelstwo) :diabelek_na:

Można zawsze sobie na XUL pojechać. Tam powinien być do tego link. Nie wymaga rejestracji czy uczestnictwa w DR. Byłem i powiem szczerze, że sporo wiedzy i doświadczenia wyniosłem. Nie wspomnę o nawiązaniu ciekawych kontaktów.

Można zawsze sobie na XUL pojechać. Tam powinien być do tego link. Nie wymaga rejestracji czy uczestnictwa w DR. Byłem i powiem szczerze, że sporo wiedzy i doświadczenia wyniosłem. Nie wspomnę o nawiązaniu ciekawych kontaktów.

Uff lepiej bo nie chciałabym się gdziekolwiek zapisywać - jak na razie, o co chodzi z XUL ???

o XULu masz info na stronie DR. Nieformalny krąg, gdzie organizatorami są członkowie polskiego DR. Całkiem ciekawie, przyznam i - uczciwie. Przed warsztatami mówią co będzie i jak. Jeśli komuś nie pasuje może nie przychodzić wtedy ;) Organizują też spotkania otwarte, z wykładami.

Jeśli Ci się szukać nie chce to:

Lodge Magan, Dragon Rouge Poland

o XULu masz info na stronie DR. Nieformalny krąg, gdzie organizatorami są członkowie polskiego DR. Całkiem ciekawie, przyznam i - uczciwie. Przed warsztatami mówią co będzie i jak. Jeśli komuś nie pasuje może nie przychodzić wtedy ;) Organizują też spotkania otwarte, z wykładami.

Jeśli Ci się szukać nie chce to:

Lodge Magan, Dragon Rouge Poland

Nie zgłębiałam dokładnie tej strony - dzięki:_okok:.

To ciekawie wyglada, ale pewnie nie jest dobre.:-)

http://www.ixaxaar.com/sabbatic.html

Edited by Yoko