Ceres Napisano 11 Marca 2025 Napisano 11 Marca 2025 (edytowane) Mam chyba kryzys średniego wieku czy coś podobnego. Ostatnio przypominam sobie o osobach, z którymi od dawna z różnych przyczyn nie mam kontaktu. Jak np takie znajomy z internetowej gry M. Kiedys duzo rozmawialiśmy ale jakos kilka lat temu nawet nie pamiętam o co strzelił focha i cisza. 1. Czy M się odezwie? (6 Monet, Rycerz Kielichów, 9 Kielichów ) - Wydaje mi się, że tak, bo jakos mi sie te karty z miłą niespodzianką skojarzyły. 2. Kiedy ? (XII WISIELEC) - nieprędko, może za rok a może za 12 lat pewnie jak z czymś mu się skojarzę i go zaciekawi co u mnie. 3. Dlaczego się odezwie? (6 Mieczy, Król Kielichów, Rycerz Monet) Bo będzie gdzieś podróżował albo przebywał w okolicy gdzie mieszkam, i pomysli o mnie więc sie odezwie Edytowane 11 Marca 2025 przez Ceres 3 Cytuj
Carmi Napisano 13 Marca 2025 Napisano 13 Marca 2025 W dniu 11.03.2025 o 15:06, Ceres napisał: Mam chyba kryzys średniego wieku czy coś podobnego. Ostatnio przypominam sobie o osobach, z którymi od dawna z różnych przyczyn nie mam kontaktu. Jak np takie znajomy z internetowej gry M. Kiedys duzo rozmawialiśmy ale jakos kilka lat temu nawet nie pamiętam o co strzelił focha i cisza. 1. Czy M się odezwie? (6 Monet, Rycerz Kielichów, 9 Kielichów ) - Wydaje mi się, że tak, bo jakos mi sie te karty z miłą niespodzianką skojarzyły. 2. Kiedy ? (XII WISIELEC) - nieprędko, może za rok a może za 12 lat pewnie jak z czymś mu się skojarzę i go zaciekawi co u mnie. 3. Dlaczego się odezwie? (6 Mieczy, Król Kielichów, Rycerz Monet) Bo będzie gdzieś podróżował albo przebywał w okolicy gdzie mieszkam, i pomysli o mnie więc sie odezwie Czy M się odezwie? (6 Monet, Rycerz Kielichów, 9 Kielichów) Wygląda na to, że jest duża szansa na kontakt. 6 Monet sugeruje pewną równowagę lub wyrównanie relacji, jakby M miał coś „oddawać” lub czuł potrzebę wyrównania dawnych spraw. Rycerz Kielichów to karta inicjatywy emocjonalnej, więc może się odezwać w sposób przyjazny, nostalgiczny. 9 Kielichów wskazuje na satysfakcję – być może M uzna, że kontakt z Tobą może mu przynieść przyjemność lub spełnienie jakiejś wewnętrznej potrzeby. Kiedy? (Wisielec) Wisielec sugeruje, że może to potrwać dłużej i nie wydarzy się od razu. Może być konieczne jakieś „przemyślenie spraw”, a także zmiana podejścia z jego strony. Może to być czas oczekiwania lub moment, gdy M sam przejdzie jakąś transformację i dojrzeje do tego kroku. Możliwe też, że dopóki Ty czegoś nie zmienisz w swoim podejściu lub sytuacji, kontakt się nie wydarzy. Dlaczego się odezwie? (6 Mieczy, Król Kielichów, Rycerz Monet) 6 Mieczy wskazuje na potrzebę przejścia do nowego etapu – może M będzie chciał zakończyć dawny konflikt i iść naprzód. (Chęć zamknięcia przeszłości i pogodzenia się). Król Kielichów to dojrzałość emocjonalna, być może M dojrzeje do tego, by podjąć kontakt bez urazy. Rycerz Monet sugeruje, że jeśli się odezwie, zrobi to w sposób przemyślany, solidny, ale też nie spiesząc się – co ponownie sugeruje, że może to potrwać. Przypadkowa okazja – Może coś go do Ciebie naprowadzi, np. wspólni znajomi, wspomnienia, odnalezienie starej rozmowy czy przedmiotu związanego z Waszą znajomością. 1 2 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mesi Napisano 13 Marca 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 13 Marca 2025 1. Myślę, że sam z siebie się nie odezwie. Ale jeśli Ty zainicjujesz kontakt, to odpowie i będzie miło. 2. Wisielec w pytaniach o szeroko pojęte relacje często mówi o braku przepływu energii - tu się nic nie dzieje od jakiegoś czasu i stąd ta karta - nie ma kontaktu, jest stan zawieszenia. 3. 6 Mieczy zdaje się potwierdzać wcześniejsze karty - on sobie podryfował gdzieś dalej, odpuścił. Raczej nie myśli o odnowieniu kontaktu. Podsumowując: nie widzę inicjatywy z jego strony. Jeśli Ty ten kontakt zainicjujesz, to odpowie. Ale patrząc na te karty - też nie masz ciśnienia, żeby odnowić kontakt… 3 2 1 1 Cytuj
Ceres Napisano 13 Marca 2025 Autor Napisano 13 Marca 2025 3 godziny temu, Mesi napisał: 1. Myślę, że sam z siebie się nie odezwie. Ale jeśli Ty zainicjujesz kontakt, to odpowie i będzie miło. nie mam jak :D skasowałam go ze skypa i numer telefonu a na gg nie umiem odzyskac hasła :( . Ja mam konto na fejsie i mozna mnie znaleźć ale on nie posiada nigdzie takiego konta więc nie napisze do niego 2 1 Cytuj
nastek96 Napisano 15 Marca 2025 Napisano 15 Marca 2025 (edytowane) W pierwszym pytaniu nie ma kart kontaktu niestety. 6 monet może pokazywać odwzajemnienie pewnych emocji: to dawanie i branie. Nie jestem pewien, ale on jako rycerz kielichów może mieć emocjonalny stosunek do Cb i w 9 kielichach może miec jakiś niedosyt z powodu braku kontaktu z Tobą. Jednak sam się nie odezwie. W 3 pytaniu on znów się pokazuje w kielichach jako osoba, która ma emocjonalny stosunek do ludzi. Jednak mimo to on już odpuścił i skupił się na codziennym życiu. Tak jak powiedziała Mesi, gdybyś to ty pierwsza napisała, odpowiedź na pewno byłaby miła. Edytowane 15 Marca 2025 przez nastek96 1 Cytuj
Ceres Napisano 15 Marca 2025 Autor Napisano 15 Marca 2025 4 godziny temu, nastek96 napisał: 6 kielichów 6 monet:) Cytuj
nastek96 Napisano 15 Marca 2025 Napisano 15 Marca 2025 (edytowane) Rzeczywiście. Już poprawiłem. Napisałem 6 kielichów, ale użyłem znaczenia 6 monet, więc nie zmienia to niej interpretacji. Edytowane 15 Marca 2025 przez nastek96 1 Cytuj
Lunae Napisano 16 Marca 2025 Napisano 16 Marca 2025 W dniu 11.03.2025 o 15:06, Ceres napisał: Mam chyba kryzys średniego wieku czy coś podobnego. Ostatnio przypominam sobie o osobach, z którymi od dawna z różnych przyczyn nie mam kontaktu. Jak np takie znajomy z internetowej gry M. Kiedys duzo rozmawialiśmy ale jakos kilka lat temu nawet nie pamiętam o co strzelił focha i cisza. 1. Czy M się odezwie? (6 Monet, Rycerz Kielichów, 9 Kielichów ) - Nie odezwie się . I moim zdaniem nawet o tym nie myśli . 6 denarów na samym początku rozkładu pokazuje ,że on sam z siebie tego nie zrobi . To karta obfitości i możemy być albo beneficjentami albo dawcami ale też podkreśla różnicę społeczne . Ten Pan prawdobodobnie uważa że to Ty powinnaś się przed nim ukleknac i on wtedy mógłby Ci zrobić łaskę i odpowiedzieć . Spójrz na rysunki . Tam bogacz rozdziela dobra pomiędzy żebrakow . Wydaje mi się ,że jemu nie przeszkadza brak kontaktu między wami i nie odczuwa potrzeby żeby to zmieniać a może nie ma po prostu powodu żeby się kontaktować .9 kielichów na końcu mówi o wygodzie i komforcie , jemu jest dobrze tak jak jest . Rycerz kielichów to znowu idealista podążający za głosem serca . Jeżeli on uważa że nie powiem się kontaktować pierwszy ( 6 denarów ) to ten rycerz pokazuje że raczej nie zmieni zdania . 2. Kiedy ? (XII WISIELEC) - Mnie wisielec pokazuje 12 miesięcy . Tu jest nadzieja na zmianę energii . Wisielec wisi do góry nogami i jest przyczepiony za jedną nogę więc to czasem tylko kwestia czasu żeby się uwolnił i zmienił postawę 3. Dlaczego się odezwie? (6 Mieczy, Król Kielichów, Rycerz Monet ) Jeżeli jesteście z różnych miast to 6 mieczy może po prostu to pokazywać ( fizyczne oddalenie ). 6 mieczy może też pokazywać że on poszedł naprzód i do tego nie sam .Król Kielichów to król puszenia się jeżeli strzelił focha to sam z siebie nic nie zrobi a rycerz denarów to konsekwencja w działaniu . Wszytko co się dzieje w rycerzu denarów ma związek z tym co zadziało się w przeszłości i jest po prostu kontynuowane ( sytuacja która jest teraz dalej będzie trwać ) 1 Cytuj
mezza Napisano 20 Marca 2025 Napisano 20 Marca 2025 W dniu 11.03.2025 o 15:06, Ceres napisał: Mam chyba kryzys średniego wieku czy coś podobnego. Ostatnio przypominam sobie o osobach, z którymi od dawna z różnych przyczyn nie mam kontaktu. Jak np takie znajomy z internetowej gry M. Kiedys duzo rozmawialiśmy ale jakos kilka lat temu nawet nie pamiętam o co strzelił focha i cisza. 1. Czy M się odezwie? (6 Monet, Rycerz Kielichów, 9 Kielichów ) - Myślę, że tak, ale jeśli ty wyciągniesz do niego rękę. Bedzie to miła niespodzianka. 2. Kiedy ? (XII WISIELEC) - zawieszenie, a więc jeśli ty nie podejmiesz temtu, to raczej odzew z jego strony będzie zawieszony na dłuższy czas. 3. Dlaczego się odezwie? (6 Mieczy, Król Kielichów, Rycerz Monet)I tutaj znow bardziej widzę z jego strony Odejście. Karty pokazały, że on sam z siebie tego nie poczyni, jeśli ty nie podejmiesz inicjatywy. Na ten moment może być z kimś wyjdę związku. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi