Skocz do zawartości

co Ci dzis w duszy gra ->>>

Gość alathea

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• runoutofbreath

389

• Darkness

314

• Mana

235

• Varinn

218

Gość SooYoung
Napisano

z filmu El-Clon... taniec Jade :)

[video=youtube;LNPqmgv5aUE]

Napisano
gdyby to byli smakowici mężczyźni - to rozumiem :) ale tak, to dla mnie nie ma tu nic smakowitego :D zresztą mam taki widoczek kiedy sama stanę przed lustrem :P

Asmic rozumiem <głaszcze> cukierków Ci się chce xD

[video=youtube;ovVfLancwys]

ooo jakie cukiereczki dla mnie ma Arachnea ^^

fenk ju :P

Napisano
i piękny szafirek, czyli pięknie zbudowany Luciano Szafir (Zein)

[video=youtube;0kDIUEGnkcE]

można powiedzieć że to moje klimaty :)

dlaczego twoje?

Gość SooYoung
Napisano

Nie ma co się rozpisywać dlaczego, po co to rozbierać na czynniki pierwsze... tak to ma odpowiedni klimat i nutkę tajemnicy :)

I fajnie ze koreańskie cukiereczki Ci smakowały :D

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

hehe :D żeś mnie oderwał od pisania pracy ale coś czułam że zajrzałeś na forum i masz "zapytania" do moich piosenek :)

ładna dziewczyna i super działo.. jednak cycki mi sie nie podobaja odrobine za duże jak na takie kruche ciałko ;p

No właśnie są odpowiednie, ta tancerka, nazywa się Didem i własnie z takiej figury jest znana :)

A jeśli chodzi o obecnie reklamowany kanon wyglądu, to widzisz Asmic, jak Ci to napisać żebyś się jakoś nie ofochował ;-) ale myślę że jednak zrozumiesz.

Zrozumiesz że zdrowa (normalnie się odżywiająca a nie jedząca tylko trawę) i ładna kobieta ma kobiecą figurę, czyli krągłości i jak to mówią mężczyźni - ma czym oddychać, a nawet jak to jeden mój przyjaciel mawiał u kobiet biust jest najważniejszy, bo fajnie jest się poprzytulać.

A z tymi męskimi poglądami na temat tego że kobieta ma mieć chłopięcą figurę (nawet jak jest ubrana w sukienkę) i być bez biustu, to lepiej z tym nie szaleć ;-) Taką postawa uznawana jest za oznakę ukrytego homoseksualizmu (bez obrazy dla homoseksualistów) którzy nie za bardzo przepadają za kobiecymi kobietami (z kobiecą figurą). Nie od dziś wiadomo że większość projektantów mody to geje i to oni wprowadzili w modzie dla kobiet dyktaturę anorektycznej, chłopięcej sylwetki i to stąd mamy teraz modę na małe biusty lub ich brak u kobiet i przekonanie że to ta ie fajnie. A bez względu na to czy nazwiesz to kruchym ciałkiem to i tak jest to chłopięcą figura.

Propagowanie takiego kanonu jest też objawem niepokoju o ocenę stanu swojej męskości. Mężczyzna obawia się kontaktów z tzw. "kobiecą kobietą", bo wtedy może dojść do oceny jego męskości - taka kobieta ma swoje zdanie i ma wymagania. Za to przy takiej dziewczynce (z wyglądu bezbronnej) czy nawet chłopczycy mężczyzna może być dominujący i narzucać jej swoje wzorce i poglądy - zachowanie jak w relacji z córką.

Ogólnie teraz w muzyce można zaobserwować trend, w którym piosenkarki ma mieć wyraz twarzy małej dziewczynki (że taka bezbronna, ufna wobec mężczyzny), swoją figurą też ma przypominać dziewczynkę (która przecież jeszcze nie ma biustu) ale przy tym ma mieć mocny makijaż, seksowne ubrania i zachowywać się nieobliczanie.

Ma pokazać jaka to jest szalona, że na wszystko się zgodzi, bo chce spróbować wszystkiego i spełni każdy pomysł, że nie ma barier i zahamowań. To jest dla panów bardzo kuszące, ale jest w tym też pewna pułapka (co z czasem się okaże)

A tu widzisz, pierwszy z brzegu przykład takiego wizerunku

[video=youtube;e-ORhEE9VVg]https://www.youtube.com/watch?v=e-ORhEE9VVg

Albo to co teraz zrobiła z siebie Miley Curys (a raczej jej spece od wizerunku i jej tatuś) jest już na granicy dobrego smaku, a często go przekracza przy tym się ośmieszając. Szkoda, bo kiedyś to była dobra piosenkarka i pod względem technicznym i jeśli chodzi o jej PR i wizerunek w mediach.

Jak sam widzisz i w mediach, w modzie, w muzyce kreują wizerunek że mają być tylko młodzi, najlepiej jakby nie przekraczali 20-tki.

Kobiety latają na siłownie, szaleją z odchudzaniem, dietami, ćwiczeniami, robią botoksy. Panowie też się botoksują, tez próbują oszukać czas na różne sposoby- ubiorem, fryzurą, zmianą otocznie, coraz to młodszą partnerką, bo muszą jakoś odreagować to że dopada ich kryzys wieku średniego.

Obecnie mało osób z godnością akceptuje upływający czas.

Edytowane przez SooYoung
link
Napisano
hehe :D żeś mnie oderwał od pisania pracy ale coś czułam że masz do mnie pytania :)

No właśnie są odpowiednie, ta tancerka, nazywa się Didem jest znana własnie z takiej figury i skoro zdecydowała się na taki rozmiar tzn że jej to pasuje :)

Asmic no widzisz, jak Ci to napisać żebyś się jakośc nie ofochował ;-) ale myślę że jednak zrozumiesz. Zdrowa (normalnie się odżywiająca a nie jedząca tylko trawę) i ładna kobieta ma kobiecą figurę, czyli krągłości i jak to mówią mężczyźni - ma czym oddychać a nawet jak to jeden mój przyjaciel mawiał u kobiet biust jest najważniejszy, bo fajnie jest się poprzytulać :DD

A z tymi męskimi poglądami na temat tego że kobieta ma mieć chłopięcą figurę (nawet jak jest ubrana w sukienkę ) i być bez biustu, to lepiej z tym nie szaleć ;-) Taką postawa uznawana jest za oznakę ukrytego homoseksualizmu (bez obrazy dla homoseksualistów) którzy nie za bardzo przepadają za kobiecymi kobietami. A że nie od dziś wiadomo że większość projektantów mody to geje i to oni wprowadzili w modzie dla kobiet dyktaturę anorektycznej, chłopięcej sylwetki, no i stąd ta moda na małe biusty lub ich brak u kobiet ( ze to niby tak fajnie). A bez względu na to czy nazwiesz to kruchym ciałkiem to i tak jest to chłopięcą figura.

Propagowanie tego jest też objawem niepokoju o stan swojej męskości. Mężczyzna obawia się kontaktów z tzw. kobiecą kobietą ,bo wtedy może dojść do oceny jego męskości, w dodatku kobieca kobieta ma swoje zdanie, ma wymagania, za to przy takiej chłopczycy czy dziewczynce może być dominujący i sam narzucać jej swoje wzorce i poglądy - zachowanie jak w relacji z córką.

Ogólnie teraz w muzyce można zaobserwować trend, w którym piosenkarki ma mieć wyraz twarzy małej dziewczynki ( ze taka bezbronna, ufna wobec mężczyzny), swoją figurą też ma przypominać dziewczynkę (która przecież jeszcze nie ma biustu) ale przy tym ma mieć mocny makijaż, seksowne ubrania i zachowywać się nieobliczanie, pokazać jaka to jest szalona, że na wszystko się zgodzi, bo chce spróbować wszystkiego i spełni każdy pomysł, że nie ma barier i zahamowań. To jest dla panów bardzo kuszące, ale jest w tym też pewna pułapka (co z czasem się okaże)

A tu widzisz, pierwszy z brzegu przykład takiego wizerunku

[video=youtube;e-ORhEE9VVg]

Albo to co teraz zrobiła z siebie Miley Curys I(a raczej jej spece od wizerunku i jej tatuś) jest już na granicy dobrego smaku, a często go przekracza przy tym się ośmieszając. Szkoda bo kiedyś była dobrą (technicznie i wizerunkowo) piosenkarką.

Jak sam widzisz i w mediach, w modzie, w muzyce kreują wizerunek że mają być tylko młodzi, najlepiej jakby nie przekraczali 20-tki i kobiety latają na siłownie, szaleją z ćwiczeniami, robią botoksy. Panowie też się botoksują, tez próbują oszukać czas na różne sposoby- ubiorem, fryzurą, zmianą otocznie, coraz to młodszą partnerką, bo muszą jakoś odreagować to że dopada ich kryzys wieku średniego.

Obecnie mało osób z godnością akceptuje upływający czas.

ja jednak uważam, że ma cycki za duże.. bo oglądając ten filmik tylko na nie sie patrze aa to już nie dobrze, bo zamiast podziwiać taniec podziwiam jej dwa wielkie przeboje :DD

Gość SooYoung
Napisano

hyhy, Asmic bez stresu :DD jak tak podziwiasz jej biust to zdrowy odruch i wszystko jest ok :)

... ale się wtedy rozpisałam, a mnie motywujesz do wypowiedzi :D Masz Ty dobry dar do zagadywania :D

Zmykam do pracy.

a to na Dzień dobry :)

[video=youtube;E4n-GK_sxvo]https://www.youtube.com/watch?v=E4n-GK_sxvo

Napisano
hyhy, Asmic bez stresu :DD jak tak podziwiasz jej biust to zdrowy odruch i wszystko jest ok :)

... ale się wtedy rozpisałam, a mnie motywujesz do wypowiedzi :D Masz Ty dobry dar do zagadywania :D

Zmykam do pracy.

a to na Dzień dobry :)

[video=youtube;E4n-GK_sxvo]https://www.youtube.com/watch?v=E4n-GK_sxvo

dziekuję za piosenkę :) powodzenia w pracy

a Ty co mi nie mówisz, że napisałem "super działko" zamiast "ciałko"? :DDDDDD hahahaha

Gość SooYoung
Napisano

Papi znaczy to samo co Daddy :D no to mój ulubiony Daddy :)

[video=youtube;GDBaeQ5JPuU]

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Asmic co Ty na to, jesteś DJ - znasz się. Docenisz stronę muzyczną ? :)

Szkoda że ich nie promują, bo grają dobrą muzykę.

[video=youtube;RhmUnk454MA]https://www.youtube.com/watch?v=RhmUnk454MA

Według mnie świetna muza i fajny pomysł na teledysk... ksiądz ;) fajne :D

Edytowane przez SooYoung
Gość Asmic
Napisano
Papi znaczy to samo co Daddy :D no to mój ulubiony Daddy :)

[video=youtube;GDBaeQ5JPuU]

wiem, że twoj ulubiony :P

Gość Asmic
Napisano
Asmic co Ty na to, jesteś DJ - znasz się. Docenisz stronę muzyczną ? :)

Szkoda że ich nie promują, bo grają dobrą muzykę.

[video=youtube;RhmUnk454MA]

Według mnie świetna muza i fajny pomysł na teledysk... ksiądz ;) fajne :D

w paru miejscach słyszalem ten kawałek.. jesli mam sie odniesc do piosenki to na piewszy rzut dźwiękiem nie jest to nuta w moim guście, ale jak już się wsłuchasz to zaczyna wciągać i zaczynasz doceniać te nutę. To na pewno muzyka rozrywkowa i brzmi trochę a nawet bardzo jak funk :D

tak podoba mi się :P

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;3O1_3zBUKM8]

może to ci sie spodoba Arasia :P

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;3O1_3zBUKM8]

może to ci sie spodoba Arasia :P

to duży hit, ale jednak nie mój typ

Gość Asmic
Napisano
no, ale są słabo rozreklamowani

Mam taką samą fryzurę jak ona (choć troszkę dłuższe włosy) i taki sam kolor włosów :)

pokaz :P;p

Gość SooYoung
Napisano
pokaz :P;p

haha jaki szybki :P pojawił się i znikł - to nie ma jak pokazać :P

wiesz że jestem naturalną blondynką to popatrz jeszcze raz na jej fryzurę i już widzisz jakie mam :)

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

nie słyszę tego w refrenie, raczej słyszę że ma cienki głoski - pytanie czy ma taki naturalnie czy stara się upodobnić do głosu Ellie

znalazłam już ją na YT i naśladuje głos - tutaj naśladuje głos Megan :D

[video=youtube;KBZVWWjbt6M]https://www.youtube.com/watch?v=KBZVWWjbt6M

Edytowane przez SooYoung
link
Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

no może być gdyby nie te tatuaże, przy tej sylwetce już lepiej zrobić sobie porządne piersi, niż tatuaż na ich miejscu :P

a to fajne :) i ładna dziewczyna :)

[video=youtube;SB8-YY2DyHI]

zakrywać kamerki... czy nie zakrywać ;)

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano

mmm... przystojniacy :)

[video=youtube;0ghPCj0wWV8]

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

:D

Asmic poprawiasz mi humor :)

speszjal for you :D

[video=youtube;MntbN1DdEP0]

Edytowane przez SooYoung
Gość Asmic
Napisano
:D

Asmic poprawiasz mi humor :)

speszjal for you :D

[video=youtube;MntbN1DdEP0]

ja chce włoski!! :D

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;x5YP_oLcgpg]

dedykejszyn for włosejszyn

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;X8YuQAyilTg]

hot klimaty... a w tle moj przyszly dom ... Malediwy :D

Napisano

Przyszedł do mnie z tą płytą baardzo wrażliwy mężczyzna...i podarował mi ją..

[video=youtube;U_Lj7bU0Yqw]

• 2 tygodnie później...
Gość SooYoung
Napisano

zrobił się poważy nastrój ;-)

to... :D

[video=youtube;QggsVF0DvDU]

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

... rudości i przy okazji i nowości muzyczne :)

"rudy klimat" bo od kwietnia jestem rudzielcem, Asmic nie smutaj ;-) za moimi blond włosejszyn :D ale mój wojownik poprosił o rudości i stąd taki klimat

a ta piosenka jest dla Ciebie Asmiczku :) żebyś się nie smucił ;-)

[video=youtube;3qmsJbJasfo]

Edytowane przez SooYoung
link
Gość SooYoung
Napisano

[video=youtube;kUGQ7Tz4os0]

też lubię chodzić i ćwiczyć na siłowni :):D

Napisano
... rudości i przy okazji i nowości muzyczne :)

"rudy klimat" bo od kwietnia jestem rudzielcem, Asmic nie smutaj ;-) za moimi blond włosejszyn :D ale mój wojownik poprosił o rudości i stąd taki klimat

a ta piosenka jest dla Ciebie Asmiczku :) żebyś się nie smucił ;-)

[video=youtube;3qmsJbJasfo]

dziekuję pajączku :) uwielbiam rudy kolor :)

Napisano

[video=youtube;8oYodfK4DkE]

Dedyka dla was kochani ^^ stara piosenka w coverze HIM swietnie wyszla

Gość Asmic
Napisano
[video=youtube;fEGI9NbH-mk]

pieknie trafilas, ladna piosenka

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;_1xyCOE8fNQ]

dzisiaj pioseneczki na spokojnie

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;6aNr7TGhIwA]

może komuś się spodoba..

ja jestem zachwycony

Napisano

Carbon Based Lifeforms - Photosynthesis

polecam na wyciszenie ;)

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;cM_sAxrAu7Q]

hahahaa cos innego :P

Gość Asmic
Napisano

[video=youtube;zxkjfaV9k8Q]

dla Arachnei xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Gość SooYoung
Napisano

Jej ale zacząłeś przeklinać, co Ci się się porobiło ? ;-) :D No przecież krótko mnie nie było.

Widać że się stęskniłeś ;-) :D A zacząłeś chodzić na siłownię ?

dla Asmica :DDDD

[video=youtube;dQUjDvya_NM]

Gość SooYoung
Napisano

tanecznie :)

[video=youtube;4Rhq3g80D70]