Guest Amfora Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Wklejam tutaj rozkład, bo ostatnio wiele osób go szuka :] Wyciągamy z Talii kartę X Koło Fortuny. Resztę kart tasujemy i wybieramy 7 kart. Dodajemy do nich Koło Fortuny i ponownie tasujemy Wykładamy karty tak aby uzyskać cztery kupki po dwie karty. Poszczególne grupy: Karty w pierwszej oznaczają Tak. Druga mówi: Tak, ale... Trzecia: Nie, ale... Czwarta: Nie. Odpowiedź na nasze pytanie będzie tam, gdzie znajdzie się Koło Fortuny. Jeśli trafi się na pozycji z "tak ale", druga karta pokaże przeszkody które trzeba przezwyciężyć by osiągnąć cel, może efekt będzie inny niż oczekujemy, ogólnie że jest jakiś haczyk. Odpowiedź z "Nie, ale..." pokazuje poważne przeszkody do pokonania. Pozycje 1 i 4 to odpowiedź jednoznaczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JagodowaTruskawka Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Hmm z doswiadczenia, jak moje karty ze mna rozmawialy, moge dodac, ze nie jest tak istotne na ktorej kupce bedzie Koło fortuny (na kupce TAK, na Kupce TAK,ALE... itp) Bardziej moim zdaniem isototne jest to, jaka karta znajduje sie obok kola fortuny. W wiekszosci przypadkow,kupka na ktorej bylo kolo miala znaczenie tzn sprawdzalo sie aczkolwiek zawsze isototniejsza byla karta obok kola. Np robilam rozklad testowy 'Czy mam 2 szynszyle" (Owszem, mam ) I wylozylam karty. Z kart wyszlo mi twierdzące NIE a karta obok kola to byla 2 denary ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts