oshin155 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Jeżeli jest osoba która mogła by mi pomóc w interpretacji snu który śnił mi się dzisiejszej nocy to proszę o pomoc. Śniło mi się że śpię z moją byłą dziewczyną (z którą nadal łączy nas dosyć silne uczucie ) w moim pokoju i nagle budzi mnie uderzający o szybę okna ptak-podchodzę do okna i widzę leżące na balkonie martwe gołębie. W tym momencie z do szyby okiennej dobija jaskółka i spada na posadzkę balkonu pomiędzy inne ptaki. Otwieram okno , dotykam martwej jaskółki i w tym momencie ptak ożywa i odlatuje. Wracam do łóżka i znowu słyszę że coś uderza w szybę. Budzę się kiedy jest już jasno i widzę na balkonie kolejną jaskółkę i jeszcze więcej martwych gołębi. Biorę martwą jaskółkę do ręki - ptak jest zimny, zamarznięty i w tym momencie moja była dziewczyna owi mi że przecież ptak leżał tam 8 godzin i już dawno nie żyje. Zabieram martwego ptaka do kuchni , nalewam do naczynia ciepłej wody i zanurzam w niej jaskółkę , która w tym momencie ożywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 oshin155, Twój sen odzwierciedla Twoje pragnienie odbudowy związku. Zarówno gołębie, jak i jaskółki są symbolem tęsknoty do harmonii i spokoju w miłości. Jeśli we śnie śpisz i nagle budzisz się, może być to przenośnią swoistego "przebudzenia" jakie przeżyłeś na jawie - coś zrozumiałeś, coś do Ciebie dociera. Martwe ptaki mogą oznaczać, iż powodem problemów w życiu towarzyskim są problemy finansowe, brak sukcesów w dziedzinie materialnej. Ożywienie jaskółki jest tutaj (tak jak na początku pisałam) chęcią do "ożywienia" związku, relacji towarzyskich. Znaczenie symboliczne cyfry 8 (jaskółka leżała na balkonie 8 godzin): ósemka jest ostrzeżeniem - możesz stracić to, co masz, a więc chroń to i nie rób pochopnie nic, co mogłoby uszczuplić Twój stan posiadania. Może w przeszłości nie wykazałeś się rozwagą i teraz chcesz to naprawić? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oshin155 Posted March 4, 2009 Author Share Posted March 4, 2009 Serdecznie dziękuję za interpretacje snu.Dokładnie odzwierciedla sytację jak teraz jest w moim życiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts