Jump to content

kolczyki, opuchnięta twarz, bukiet kwiatów, pięść, uczulenie

Zaspana22

Recommended Posts

Witajcie:)

Śniło mi się ostatnio, że przekułam sobie ... nos, ale nie jego 'płatki' (tam, gdzie zwykle bywają kolczyki), ale jego grzbiet. Począwszy od nasady nosa (między brwiami prawie) aż do niemal czubka miałam 4 lub 5 kolczyków (w kształcie słupków).Czemu takie dziwne miejsce na kolczyki? Co to oznacza? Nos podziurawiony (każdy kolczyk - 2 dziury), zaczerwieniony, twarz spuchnięta itp. Patrzyłam w lustro i widziałam, że wygląda to źle estetycznie ale i może mi zaszkodzić. Wokół ust miałam jakieś też jakby uczulenie na coś co zastosowałam na noc. Chciałam iść do lekarza z tym.

Dużo wcześniej śniło mi się, że piłam alkohol wraz z (młodszym) kolegą. nagle wpadł jego porywczy ojciec i przystawił mi pięść do twarzy grożąc mi, że "dostanę" jeśli nadal będę rozpijać jego syna. Przestraszyłam się. Na drugi dzień przyszedł tenże ojciec do mnie z kwiatami i przeprosił mnie z pokorą za wczorajsze groźby, powiedział, że źle mnie ocenił, podarował mi bukiet kwiatów, pięknych jasnych (kolor kremowy, żółtawy jakby), pachnących.

Hm..... Proszę o interpretację i pomoc :).

Sławomirze, myślę, że podświadomie jej ... 'nie akceptuję' nadal, pomimo,że obiektywnie jest w porządku,tzn. ładna itp. :) Czy sen taki mógłby zatem oznaczać jedynie swoistą 'awersję' do swojej fizyczności+przeniesienie jej na własne ja? Jeśli tak to jestem (troszkę) świadoma tego... a może coś więcej Twoim/innych zdaniem?

To jest typowy sen o czepianiu się do własnego wygladu a w twoim przypadku twarzy tak jakbyś zastanawiała się nad jakąś opracja plastyczną w celu poprawienia czegoś tam. Dlaczego nos bo to najdziwniejsza częśc naszej twarzy, zobacz jaką mamy różnorodość nosów przez typową "klamkę od zakrystii" po nosek piękny jak pantofelek kopciuszka, ale nie nos jest twoim problemem ale usta - przynajmniej tak sądze. Czyli kolczyki w nosie mają odciągnąć uwagę oglądających od prawdziwego problemu - ust.

Pozdrawiam:

Sławomir

Nigdy z ustami problemu nie miałam, ale jestem w trakcie wybielania zębów:). Też jakoś szczególnie brzydkie nie są, ale fakt - lubię się "udoskonalać" w miarę możliwości i z zachowaniem umiaru (operacje plastyczne odpadają:). Dzięki serdeczne Sławomir za odpowiedź i czekam na kolejne próby interpretacji. Co z tymi kwiatami?

Zęby mam w ustach - no rzeczywiście zaskakujące;) Dlatego też powiązałam z Twoją 'propozycją' dot. interpretacji snu (cyt."problemy z ustami") właśnie to, że wybielam zęby - miałam nadzieję, że to była WYRAŹNA analogia, ale widocznie nie;). Kwiaty, alkohol, mężczyzna i "dzianie się" - akurat taka "przepowiednia" to nic złośliwego dla mnie :) Pozdrawiam!