Kuroi Neko Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Śniło mi się, że poszłam do pokoju mojej mamy. Na sofie siedziała ona, miała duże, jasne, jakby srebrne (ale nie były one srebrne, raczej zwykłe metalowe) kolczyki z białymi kryształkami. Kolczyki pierwotnie były w kształcie skrzydeł (jeden kolczyk to jedno skrzydło), a jednocześnie były trochę spiralne.. Podchodzę do mamy, patrzę na te jej kolczyki, a one są o połowę krótsze. Mama je połamała, bo stwierdziła, że tak wyglądają lepiej. Ja z kolei stwierdziłam, że to wcale nie wygląda ładnie. Czy ten sen coś znaczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OazaSpokoju Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Dla mnie to trochę brzmi jakby mama połamała twoje albo swoje skrzydła. Często rezygnujemy z czegoś co dodaje nam skrzydeł, żeby mieć święty spokój, albo wymieniamy nasze skrzydła za coś, co wydaje się nam coś warte. Na przykład, za męża, karierę, dzieci, pieniądze, sławę, za bycie docenionym. Sny są nieoznaczone do końca więc nie wiem czy mówi to o tobie, np. że mama dla twojego dobra (przynajmniej tak sądząc) podcina ci skrzydła i namawia do rezygnacji z czegoś. Czy może sen mówi o tym, że widzisz, że ona sobie samej to zrobiła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuroi Neko Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 Raczej na pewno to podcięcie skrzydeł dotyczy mnie. Nie potrafię teraz powedzieć dokładnie czego się ono tyczy, mogłabym wymienić kilka rzeczy. Mimo wszystko wiem o czym mówisz Poza tym to fajnie, że z takiego snu wyciagnęłaś coś takiego. Ja bym nigdy na to nie wpadła Ostatnio mama mi się ciągle śni i to nie są wcale miłe sny. Ostatnio nasze relacje się popsuły i to pewnie też dlatego oraz właśnie ze względu na to podcięcie skrzydeł. Dziękuję i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts