Jump to content

[PROBLEM] Amulet/Talizman wzmacniający pamięć?

Denosis

Recommended Posts

Witam !

Mam problemy z zapamiętywaniem. Ile nie będe się uczył z jakiegoś przedmiotu, na zajutrz zawsze wszystko zapominam...

Potrzebny jest mi jest amulet/talizman wzmacniający pamięć. Czytałem, że dobrze sprawuje się heksagram lustrzany...Ale jest tego baaaardzo dużo, więc :

Możecie mi doradzić jaki wybrać ? :)

Edited by Denosis

Moja przyjaciółka nosi pentakl Salomona. Ta gwiazdka która ma 12 ramion. Mówi, że działa świetnie na pamięć. :D

Tyle, że nie wiadomo czy to działanie przedmiotu czy wiara w jego działanie czyli autosugestia. :D

Tu możesz kupić:

Inteligencja

Lub zrobić samemu. (Na drugiej stronie tego krążka jest kamea merkurego.)

http://img139.imageshack.us/img139/3299/salozo2.png

A możesz sobie ułożyć jeszcze jakąś sensowną afirmację do tego. =)

np. Z każdym dniem mam coraz lepszą pamięć. albo Łatwo przyswajam wiedzę.

Oczywiście sposób afirmowania to już zależy od Ciebie.

Edited by Belen

Fajne, nie widziałem tego :D

Jest "droższa" wersja tego samego? Bo rzeczy za 10 zł do mnie nie przemawiają - wole wydać 40 a mieć pewność że jest dobrze zrobiony :D

O kurcze, nie wiem, serio. Bo nie jestem pewny co do nazwy. Jest pełno talizmanów o tej nawie i każdy ma inną symbolikę. :<

Musisz poszperać. Może znajdziesz. =)

Widziałem tego za 10 zł i jest całkiem sympatyczny. Jak nie będziesz w niego uderzał młotkiem to się nic nie stanie. :D

racja Zaan - runiczne cuda mogą być lepsze

możesz też Denosis zrobić sobie sigila albo ryt w którym przywołasz jakieś bóstwo pamięci/mądrości/nauki - złożysz mu coś w ofierze, pobłagasz, pogadasz - i sprawę załatwisz - a potem już tylko od czasu do czasu w myślach odnowisz kontakt

ale wiesz - słyszałem o mocniejszej magii :D nazywa się lecytyna :D i jeszcze inne które znajdziesz "w renomowanych aptekach na terenie całego kraju" :D

amfetamina też ponoć świetnie działa :D Ale potem się zapomina - więc trzeba dobrze sobie użycie zaplanować przed egzaminami :P

Zresztą - autosugestia jest najprawdopodobniej we wszystkim - również w rzeczach które "działają" - przynajmniej tak mówi teoria ezo-kwantowa :P

Ogólnie to taki skrypt runiczny byś sobie zrobił osobno własnoręcznie myślę. ;)

Coś na szyje założyć, albo w ręce trzymać w czasie nauki np to coś za 10 zł czy heksagram.

+ coś z apteki i starczy.

Nawalić tak wszystkiego to też nie jest fajnie, mimo, że nieład jest fajny. :D

jeśli już mieszać to "z różnych parafii"

czyli jakaś pierdołka na szyję/rękę/ucho, o tego jakaś mądra medytacja czy modlitwa/afirmacja a do tego jakieś apteczne świństwa :)