Skocz do zawartości

co Ci dzis w duszy gra ->>>

Gość alathea

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• runoutofbreath

389

• Darkness

314

• Mana

235

• Varinn

218

Napisano

[video=youtube;nJ6A6GC_ki4]

no i oczywiscie nie mogło zabraknąć mojego ulubionego openingu z Naruto :D

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Asmic :) wstawiłeś dziś koreańską czołówkę - EXO, SISTAR i Hyuna

Teledyski EXO to nie tylko muzyka to też określona fabuła i symbolika, coś nowego na rynku muzycznym dlatego też szybko podbili prawie cała Azję. Poza Koreą Płd. to największą popularnością cieszą się w Chinach.

... to ich pierwszy utwór który wywindował ich na szczyt -> tytuł MAMA odnosi się do koreańskiego słowa Wysokość (w znaczeniu Wywyższenie,) a nie do Mamy jako matki :)

Piosenka mówi o miłości i o ... wojnie,walce. O zmianach w związku i zmianach w świecie - o kierowaniu się uczuciami.a nie tylko o opieraniu się na cyfrowym świecie który daje złudzenie bliskości ale tak naprawdę przynosi samotność.

[video=youtube;KH6ZwnqZ7Wo]

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano

SISTAR mam do nich sentyment, bo to moje pierwsze mv, pierwsze wprowadzenie w świat tamtej muzyki i wytwórni muzycznych

Świetne dziewczyny i fakt - świetny wokal :) A Hyolyn - liderka zespołu doskonale radzi sobie w solowej karierze. To właśnie ona śpiewała cover do filmu "Frozen".

[video=youtube;Pj3q0ZChgFE]

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

W tym teledysku Hyuny - RED, Pajączkowa Pani "maczała" swoje palce - tzn inspirowała. Jestem zadowolona z efektu :)

[video=youtube;oTXCgR93zC8]

a początek utworu odnosi się do popularnej w Korei wyliczanki o tym że dziewczyna jest słodka jak jabłko i można ją schrupać :D

Do wszystkich tych zespołów i solistów mam sentyment, Asmic trafiłeś w moje gusta, a przy okazji powróciły miłe wspomnienia. Thnx :)

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano

TEEN TOP bardzo zdolne chłopaki

[video=youtube;EADtGMSxDYg]

Gość SooYoung
Napisano

Ailee świetny głos, bardzo uzdolniona i ładna :)

[video=youtube;MCEcWcIww5k]

Gość SooYoung
Napisano

Jeśli chodzi o muzykę i zespoły jak to Asmic określił pacyficzne :D to poza E-girls pozostanę przy tym

[video=youtube;fcVSDmJmJfU]

Gość SooYoung
Napisano

[video=youtube;3DcF0FjtdCs]

yeee, ostre i słodkie zarazem

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Wycieczka do Tajlandii ? .. skoro już podróżujemy po pacyficznych rejonach :D

Może was zaciekawi, zainspiruje...mają inny styl, choć starają się naśladować koreański przemysł muzyczny ale pozostają przy swoim guście muzycznym.

Najwięcej piosenek znajdziecie na Risiam Music --> https://www.youtube.com/channel/UCLcCpNY-zaL3vEERD5rh5E

i tu GMM Grammy Official --> https://www.youtube.com/channel/UCG9gfnA5UDoLvz-tC9B-HKw

[video=youtube;OKx1RRVtuV0]

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano

Mega popularne, słychać to tam wszędzie i to jest ich (w Tajlandii) ulubiony styl, ulubiona muzyka

[video=youtube;CKDwsFbq1_c]

Napisano (edytowane)

[video=youtube;M8uPvX2te0I]

bardzo ładny podkład muzyczny.. już widzę piekne remixy chilloutowe <3 i klubowe

EDIT: szukałem remix'ów ale nic mi się nie podobało raczej amatorszczyzna i to porządna.

Edytowane przez Asmic
Napisano

[video=youtube;_RRyniZG0Jo]

jezu jak ona tu slicznie wygląda!!!!!!!!!!!!!

Napisano

[video=youtube;rMme0Nuc5ow]

łapcie japoński styl na gorąco od wujka Maucinka :D

Napisano

[video=youtube;bdOXnTbyk0g]

bardzo popularny artysta, co ciekawe jest amerykaninem na dodatek urodził się na Bronxie co zupełnie nie pasuje do rodzaju muzyki, który wykonuje raczej pasuje to do regionów Miami, Kalifornii czy południowych stanów.. a jednak wszystko możliwe :D

Napisano (edytowane)

[video=youtube;QFs3PIZb3js]

a tego pana na pewno kojarzycie sprzed paru lat z radia :P piosenka aventura obsession

co ciekawe również jest z Bronxu a grupa aventura składa się z samych santosów :D

Edytowane przez Asmic
Napisano

[video=youtube;4_z0BHsyN54]

to na pewno spodoba się Arachnei bo występuje tu jej ulubieniec :flamenco:

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;QFs3PIZb3js]

a tego pana na pewno kojarzycie sprzed paru lat z radia :P piosenka aventura obsession

co ciekawe również jest z Bronxu a grupa aventura składa się z samych santosów :D

z Sandrą Echeverią, która występuje też w teledyskach Emrysia :P

Pana kojarzymy :) Romeo jest bardzo popularny w Ameryce Łacińskiej, tylko dla europejek to tak trochę za "cichutko" śpiewa :DD

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;4_z0BHsyN54]

to na pewno spodoba się Arachnei bo występuje tu jej ulubieniec :flamenco:

Yes:) i wywołałeś Pan, Panie Asmic, Snoop Dogga z lasu :D będzie śpiewał :P:D

Gość SooYoung
Napisano

z piosenek Seleny Gomez to jeszcze ta jest fajna

[video=youtube;Z8eXaXoUJRQ]

Napisano
[video=youtube;KnEXrbAQyIo]

mrrrr :DDD

kocham cie!!!!! dzieki tobie znalazlem ta piosenke ktorej szukalem !!! to ona o jezu :D

kiedys uslyszalem ja u Kryspinka kochanego ^^

Napisano (edytowane)

[video=youtube;YxR-KWE83iA]

Kryspinek ^^ i piosenka której szukałem jest jako pierwsza 1:10 :D

była tak krótko, ze nawet shazam nie mógł jej znaleźć ^^

Edytowane przez Asmic
Napisano

[video=youtube;jyzd7bHwlK0]

a teraz coś polskiego tzn polskie wokale ^^

Napisano

[video=youtube;efjc146v3hA]

piosenka z moich młodzieńczych lat ^^ pamiętam jak zawsze wieczorkiem gdy coś robiłem to zawsze tego typu muzyka leciała

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;YxR-KWE83iA]

Kryspinek ^^ i piosenka której szukałem jest jako pierwsza 1:10 :D

była tak krótko, ze nawet shazam nie mógł jej znaleźć ^^

hahahaha dobre :)

jaki on brzydki że aż piękny :DDD

W tym odcinku świetnie tańczył, jednak wolę jak gra Mariolkę :P:D

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;dhoYWQmojAo]

;-)

Hej svargam, tego nie znałam, to Twoje rejony ?

Jak masz coś jeszcze na ludowo, albo i w innym stylu to wrzucaj na wątek, my tu lubimy poznawać nowości i inne różności :) Jak widać po wątku to jesteśmy ludzie ciekawi świata :)

Gość SooYoung
Napisano

arkenas proszę - > zespół Girls Generation (wzorowano na nich E-girls) to może też się spodoba :)

[video=youtube;fhseD2tRLUY]

Gość SooYoung
Napisano

Na koreańskiej Girls Generation wzorowano też japońska grupę AKB48 :D

[video=youtube;XHdcW2axwMk]

Gość SooYoung
Napisano

tu Asmiczek oszaleje :D aż tyle dziewczyn z rejonów pacyficznych :D

[video=youtube;lkHlnWFnA0c]

Napisano
tu Asmiczek oszaleje :D aż tyle dziewczyn z rejonów pacyficznych :D

[video=youtube;lkHlnWFnA0c]

:energia: ja pitole i wszystkie do mnie śpiewająco "I want you" ^^ mrrrr

Napisano

[video=youtube;0_7rmSwqwIc]

Chyba każdy zna piosenki Prodigy i oczywiście ten kawałek który jest można powiedzieć remixem piosenki Boba Marley'a

Napisano

[video=youtube;8wBuEpZZKa0]

ładna pioseneczka i ładna dziewczyna, chyba ma trochę urodę filipinki

Napisano

[video=youtube;PIh2xe4jnpk]

niedawno było wielkim hitem.. musze przyznać, że nie znałem a w ucho mi wpadło bo lubie czasem pobujać się do takich piosenek..

a co wy o tym myslicie?

Napisano

[video=youtube;_VCjR3F1NoA]

kiedyś grałem to jako dj ludzie kochali moje kawałki.. postaram się dzisiaj wam kilka z nich zapodać

oczywiście dla tych co lubią klubowe kawałki w klimatach house i trance

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
Piosenka Magic- Rude - niedawno było wielkim hitem.. musze przyznać, że nie znałem a w ucho mi wpadło bo lubie czasem pobujać się do takich piosenek..

a co wy o tym myslicie?

tez tak lubię, ale czasami ... co do tego rodzaju muzyki - Jak pytasz to odpowiem że prywatnie nie przepadam.

Zrobiło się dużo, za dużo tego typu zespołów z chłopcami, taki styl - na chłopaczka i grającymi tak samo, na jedno kopytko :P

Ale rynek szczególnie w Ameryce tego potrzebuje, brakuje tam teraz silnych osobowości - solistów, piosenkarzy, a stawia się na grupy młodzieżowe albo na chłopczyka w stylu Justina Biebera, żeby młodzi ludzie mogli się z nimi utożsamiać (głównie wiekowo), tak im łatwiej.

Z silnym człowiekiem, o mocnej osobowości, który ma silny wizerunek, jaki np. miał David Bowie trudno im się teraz utożsamiać, no takie czasy. I przez to ta muzyka stała się taka "chłopczykowata", mało konkretna. Zauważ że teraz jest trend na silne solistki np.Katy Perry czy Beyonce a słabych solistów - ich łączy się w boys bandy.

[video=youtube;_VCjR3F1NoA]

kiedyś grałem to jako dj ludzie kochali moje kawałki.. postaram się dzisiaj wam kilka z nich zapodać

oczywiście dla tych co lubią klubowe kawałki w klimatach house i trance

Byłeś DJ ? to teraz wszystko jasne :) mamy tu speca od house i trance, a się ukrywa ;)

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano

nowość :)

[video=youtube;WZzcY7ASQno]

Marina jest fajna.

Jest silna ale i kobieca zarazem :)

Napisano

Byłeś DJ ? to teraz wszystko jasne :) mamy tu speca od house i trance, a się ukrywa ;)

Jak widać cicha woda brzegi rwie. :)

Napisano
To teraz będzie romantycznie.

[video=youtube;7Z5MkaDQFME]

uwielbiam jego głos bardzo często tej piosenki słuchałem.

Napisano (edytowane)

tak Dj/prezenter w radiu potem założyłem własne radio, ale znudziło mi się i to porzuciłem.. pewnie na necie jeszcze jest strona mojego radia. xD

jeszcze niedawno bo od lutego do czerwca albo lipca grałem też w wirtualnych klubach, co prawda przesiadywało w nich po 30 max 40 osób, ale imprezki były świetne. a i ja się przy tym dobrze bawiłem mixując muzykę.

Edytowane przez Asmic
Napisano

[video=youtube;uzpNVvxuoe4]

tutaj nutka z mojej muzoteki

Napisano

[video=youtube;jWskpZ3KOdY]

deep house troszkę spokojniejszy i bardziej melodyjny house najczęściej jednak jest to bass melodyjny który ma na prawdę super rytm

Napisano

[video=youtube;5D1HbdKyqlg]

polecam posłuchać bardzo klimatyczny deep H. <3

Napisano

[video=youtube;xavSX91KdN4]

najsłynniejszy izraelski DJ (gej) bardzo go cenie bo robi bardzo wyjątkowo klimatyczny house, rzadko taki można znaleźć

Napisano

[video=youtube;UxsFt5SOg6Y]

to był mój pierwszy kawałek, który poznałem tego wykonawcy.

Napisano

[video=youtube;A8V83kvp-Og]

ja również lose my mind z wrażenia kiedy słucham waszych piosenek :D

Napisano
W tym teledysku Hyuny - RED, Pajączkowa Pani "maczała" swoje palce - tzn inspirowała. Jestem zadowolona z efektu :)

[video=youtube;oTXCgR93zC8]

a początek utworu odnosi się do popularnej w Korei wyliczanki o tym że dziewczyna jest słodka jak jabłko i można ją schrupać :D

A co z ów teledysku stanowiło dla Ciebie inspirację? ;>

/Co do wyliczanki - trudno się nie zgodzić :D/

Napisano
Styl teledysku, jak i sama muzyka przypomina mi anime Death Note. Chyba się wzorowali trochę na tym anime. :)

dokładnie też mam takie wrazenie

Napisano

[video=youtube;EB7nlkyUMCA]

chyba najpiekniejszy wokal jaki znam.. to już chyba 5 oktaw mogę się mylić inną, która znam 4/5-cio oktawową wokalistkę to Sharon Den Adel z zespołu Within Temptation.

Napisano
A mata i posluchajta jak z mojej wioski chlopaki grajo :)

lekkie, ładna melodyjka, ciekawy pomysł lecz potencjał tej muzyki według mnie nie został wykorzystany.. jak jej odsłuchałem miałem kilka pomysłów jak ją przerobić by była na prawdę świetnym kawałkiem, aczkolwiek i tak mi się podoba ;)

fajnie ci z twojej wiochy grajo :D

Napisano (edytowane)

[video=youtube;eiOu1cQH4X8]

lepiej niż oryginał :D

gdy spiewala ten utwor na kastingu to jurorzy myśleli, że śpiewa z fonogramu lub ma nałożony jakiś efekt na głos i przerwali jej występ... kazali jej zaśpiewać ten sam utwór acapela i ich zamurowało, że ma tak niesamowity głos, który nie potrzebuje podkładu :D

Edytowane przez Asmic
Napisano

[video=youtube;AupJkDGjaZo]

casting..

ona ma piekne oczy wow

Napisano

komu się podoba najnowsze BSB? niegdyś mój ulubiony boysband. Chłopaki po latach dają radę.

[video=youtube;4eh2cHEhI94]

Napisano

[video=youtube;jus7S5vBJyU]

rewelacja :D musze podpatrzec w jego profilu czy inne piosenki tez tak przerabia :D

podziekowania dla Czarownicy za podlinkowanie na FyBy

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;AupJkDGjaZo]

casting..

ona ma piekne oczy wow

Jak w piosence :) ładne oczy masz... komu je dasz :)

Dobry ma głos, a przeszła dalej ? bo nie śledzę co się dzieje w ukraińskim X- factorze

Gość SooYoung
Napisano
[video=youtube;EB7nlkyUMCA]

chyba najpiekniejszy wokal jaki znam.. to już chyba 5 oktaw mogę się mylić inną, która znam 4/5-cio oktawową wokalistkę to Sharon Den Adel z zespołu Within Temptation.

Wsłuchałam się, dziewczyna jest świetna :)

ze swoim głosem pasowałaby do piosenek Rahat Fateh Ali Khana

Gość SooYoung
Napisano

Np. takiej jak ta o historii miłosnej z Prety Zanitą, która gra dziewczynę pochodzącą z Pakistanu, a Abishek Bachchan chłopaka z Londynu

z filmu Jhoom Barabar Jhoom (dosłowne tłumaczenie: „Tańcz, dziecinko, tańcz") z 2007 roku

[video=youtube;neMj84LpIb8]

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
[video=youtube;85ZS1bnfZ8U]

coś dla Arachnei :P

Fajnie :P a ze przed świętami mam dużo pracy to miło mi się zrobiło :) szczególnie że to Polina -> Полина Гагарина, świetnie śpiewa, lubię jej piosenki :)

edit a boysbandy, Thnx ale nie, wolę solistów :P:D

Z solistów o mocnym głosie zobacz Григорий Лепс , może spodobają Ci się jego piosenki

Edytowane przez SooYoung
Napisano
Jak w piosence :) ładne oczy masz... komu je dasz :)

Dobry ma głos, a przeszła dalej ? bo nie śledzę co się dzieje w ukraińskim X- factorze

wygrała :D

Napisano
Wsłuchałam się, dziewczyna jest świetna :)

ze swoim głosem pasowałaby do piosenek Rahat Fateh Ali Khana

ona spiewala juz nie raz z Rahatkiem... tez go lubie :P

Napisano

masz jakis film do polecenia z bollywoodu? mam ochote na jakis :P

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Ma być film akcji czy o uczuciach, albo komedia z akcją i uczuciami ?

"Chennai Express" z SRK,

"Ram-leela" z 2014 r. ale to już bez SRK za to z Deepiką Padukone

"Dhoom 3" z 2013 r. i "Chikni Chameli" z 2012 r. - obydwa z Katriną Kaif

"Humpty Sharma Ki Dulhania" (The bride of Humpty Sharma) z 2014 r

komedia"Desi Boyz" z Akshayem Kumarem, Johnem Abrahamem i Deepiką Padukone, z 2011 r.

show z Dhoom 3

[video=youtube;SxoTAvwCr4A]

Asmic teraz jestem zapracowana to nic nie oglądam, ale na YT podawane są zapowiedzi filmów i piosenki, tu --> https://www.youtube.com/channel/UCX52tYZiEh_mHoFja3Veciw

Tez mam pytanie, możesz polecić dobrą stronę w internecie gdzie obejrzę (cały) film bolly z anielskimi napisami ?

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Gunday - Outlaws or Goons/action crime thriller film/ z 2014 r. ...choć po piosenkach tak się nie zapowiadał ale taki ma opis.

Zobaczysz, sam ocenisz :)

[video=youtube;-8SlOkUAW-4]

Edytowane przez SooYoung
Napisano

dziękuje, na pewno potem to wszystko przejrze jak już będe miał trzeźwiejszy umysł ^^ jeszcze raz dziekuje pięknie :***

Gość SooYoung
Napisano

"BANG BANG!" z 2014 r. z Hrithikiem Roshanem i Katrina Kaif :)

[video=youtube;5Uls9v1nnss]

Napisano

teraz mogę się podzielić moimi doświadczeniami z kinem Bollywood..

Prianki Chopry nie lubię według mnie ta kobieta nie ma charyzmy, która sprawia że chce się obejrzeć film do końca i gdyby nie to, że u jej boku występowali SRK, H. Rohan itd to nuda.. jest piękna i najlepiej jej wychodzą role, w których gra gościnnie w tańcach np. tutaj

od 2:08

Katrina Kaif... jezu uwielbiam takie kobiety ma przeciekawą urodę, cudownie się rusza i potrafi grać.. zauważyliście, że w wielu filmach tańczy do piosenek w stylu bardziej arabskim?

Deepika Pierdunka, heh lubie tą panią! jest urocza, śmieszna.. co prawda jeszcze nie gra tak świetnie, ale wychodzi jej to coraz lepiej w Czajnikowym Ekspresie pokazała klasę

Napisano

[video=youtube;9_BUZaTcozs]

czyż nie jest idealna?

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Uwielbiam Katrinę :)

a skoro lubisz też Deepikę to proszę, z Ranverem Sindh w zabawnej piosence :D z filmu Goliyon Ki Raasleela Ram-leela 2014 r.

[video=youtube;_frF4Cm-7SQ]

Edytowane przez SooYoung
Gość SooYoung
Napisano
teraz mogę się podzielić moimi doświadczeniami z kinem Bollywood..

Prianki Chopry nie lubię według mnie ta kobieta nie ma charyzmy, która sprawia że chce się obejrzeć film do końca i gdyby nie to, że u jej boku występowali SRK, H. Rohan itd to nuda.. jest piękna i najlepiej jej wychodzą role, w których gra gościnnie w tańcach np. tutaj

od 2:08

Katrina Kaif... jezu uwielbiam takie kobiety ma przeciekawą urodę, cudownie się rusza i potrafi grać.. zauważyliście, że w wielu filmach tańczy do piosenek w stylu bardziej arabskim?

Deepika Pierdunka, heh lubie tą panią! jest urocza, śmieszna.. co prawda jeszcze nie gra tak świetnie, ale wychodzi jej to coraz lepiej w Czajnikowym Ekspresie pokazała klasę

Zgadzam się :)

Ale lubie wszystkie aktorki, bardziej zwracam uwagę na to jaką dostają rolę i jak grają, a z aktorów to SRK i Akshay Kumar. Za to teraz w bolly świecie najpopularniejszy jest Ranveer Singh.

Jeszcze co do Deepiki Padukone, to wygoogluj sobie Kingfisher Calendar :P

Kto śpiewa tę piosenkę ? Ma bardzo ładny głos:)

Gość SooYoung
Napisano

a to już inne klimaty :DDD

[video=youtube;ZTpn30Pms8I]

Gość SooYoung
Napisano

a Will Smith rządził na scenie muzycznej i w filmie

[video=youtube;_zXKtfKnfT8]

Gość SooYoung
Napisano

teraz w muzyce mamy Ushera, Chrisa Browna i Kanye Westa

[video=youtube;PsO6ZnUZI0g]

Napisano
Zgadzam się :)

Ale lubie wszystkie aktorki, bardziej zwracam uwagę na to jaką dostają rolę i jak grają, a z aktorów to SRK i Akshay Kumar. Za to teraz w bolly świecie najpopularniejszy jest Ranveer Singh.

Jeszcze co do Deepiki Padukone, to wygoogluj sobie Kingfisher Calendar :P

Kto śpiewa tę piosenkę ? Ma bardzo ładny głos:)

chodzi ci o tą piosenkę do której dałem link w poście? jeśli tak to śpiewa ją Soham a dokładnie Soham Chakraborty

Napisano
a Will Smith rządził na scenie muzycznej i w filmie

[video=youtube;_zXKtfKnfT8]

nadal rzondzi :DD