Skocz do zawartości

Zabawa Skojarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Vampirella
Napisano

Sekrety Duszy/ tego co nie widzialne - Tajemnica

Napisano

świetny film...:) - pobudzający emocjonalnie/wywołujący emocje i skłaniający do refleksji nad własnym życiem :)

Napisano

sakrum -profanum =Yang -Yin :)

sakrum -świętość ,boskość ,duchowość,mistycyzm,ascetyzm ,samotność ,chęć niesienia pomocy,bezinteresowność .

profanum - ateizm,demoniczność,materializm,zmysłowe rozkosze,wspólnota różnych poglądów i sprzecznych interesów ,interesowność :)

Napisano

prana :) -qi,ki,mana,orgon,rei ki ,energia życiowa,bioenergia ,energia emocjonalno- psychiczno -seksualna (kundalini ) :)

Napisano

Chyba cos namieszałam.Nie byłabym sobą:_beczy: Nie wiem na co ma odpowiadac .Czy na stygmaty -Ojciec Pio czy na -Yang -Yin :)

-Zło -Dobro :)

Napisano

Lilith Piszę Prawdę Z Mojego Doświadczenia .

Stresy - Wątroba -Oczy .

Napisano

dobrze, tylko bardzo cie prosze, pisz te swoje skojarzenia tak, zeby mozna sie bylo do nich jakos odniesc...

Napisano

Ty Zamiast coś skojarzyć z oczami ,to weszłaś ze mną w debaty :)

Oczy - Oczyszczenie Emocjonalne z Tego Co Siedziało Na Wątrobie.

Napisano

nirwana - przebudzenie duchowe -świadomość wielowymiarowa/nieskończona .

Napisano (edytowane)

Wojtek ma to, co każdy facet mieć powinien :P/ hmm... co to może być :]?/

---> z której strony by nie patrzeć to wychodzi że czyli "jaja"... :)]^ jakkolwiekby To nie'rozumieć... ;>

Edytowane przez infedro
Napisano

"jaja " -wzajemne międzynarodowe robienie sobie "wody z mózgu" hehe --------> reforma słuzby zdrowia :)

Napisano

z której strony by nie patrzeć to wychodzi że czyli "jaja"... :)]^ jakkolwiekby To nie'rozumieć... ;> no i powinien umieć otworzyć piwo nawet kartką papieru :P

Napisano (edytowane)
no i powinien umieć otworzyć piwo nawet kartką papieru :P

- hmm... nie chce sie wtrącać anastel... ale czy to naprawdę ma takie znaczenie dla "Istnienia"... :)

------------------------------------------------------------------------

reforma słuzby zdrowia --> "jajcowanie" już nawet nie tylko z Tych co jeszcze żyją, ale i z tych którym "udało się umrzeć"... :/ ;)

Edytowane przez infedro
Napisano

Infedro czasem mnie lekko ponosi :)ale to za sprawą dzisiejszego dnia, od rana jestem taka wesoła i naladowana pozytywną energią...No humor mam i uśmiechy posylam :)))

Napisano
Infedro czasem mnie lekko ponosi :)ale to za sprawą dzisiejszego dnia, od rana jestem taka wesoła i naladowana pozytywną energią...No humor mam i uśmiechy posylam :)))

- to posyłaj "Serce" komu sie da... tak jak ja... :) , a jest wielu Potrzebujących, wierz mi Każdy czeka na Serce... :)

- i nie "żałuj"... gdyż wtedy Dar nie ma Mocy... :)

---serdeczności... infedro :)

------------------------------------------------------------------------

Zdrowie ---> Harmonia Ducha i Ciała... :)

Napisano
- to posyłaj "Serce" komu sie da... tak jak ja... :) , a jest wielu Potrzebujących, wierz mi Każdy czeka na Serce... :)

- i nie "żałuj"... gdyż wtedy Dar nie ma Mocy... :)

---serdeczności... infedro :)

"Nigdy nie żałuj uśmiechu, Uśmiech jest mową duszy, Gdy słowa nie pomagają, Uśmiech Serce poruszy " :milosc:

Napisano (edytowane)

zaraz zaraz... holahola, tu się toczy dyskusja/miedzy wierszami/... :)

impuls do namysłu... /to nie strach/ a Rozwaga dążąca do WERYFIKACJI... :)

- wiec o żadnych horrorach nie może Tu być Mowy... :)

Edytowane przez infedro
Napisano
zaraz zaraz... holahola, tu się toczy dyskusja/miedzy wierszami/... :)

impuls do namysłu... /to nie strach/ a Rozwaga dążąca do WERYFIKACJI... :)

- wiec o żadnych horrorach nie może Tu być Mowy... :)

Panie Infedro, wie Pan na czym skojarzenie polega? na pierwszym SKOJARZENIU

Ja nie traktuję tego typu:

dom-mieszkanie

mieszkanie-klatka schodowa

klatka schodowa- schody

itd. wypisywanie kolejnych pomieszczeń w domu....

Napisano (edytowane)
Panie Infedro, wie Pan na czym skojarzenie polega? na pierwszym SKOJARZENIU

Ja nie traktuję tego typu:

dom-mieszkanie

mieszkanie-klatka schodowa

klatka schodowa- schody

itd. wypisywanie kolejnych pomieszczeń w domu....

- hmm, Pani "Kato"... a wie Pani czym jest Życie, ono jest nie tylko Braniem ale i Dawaniem/ i to od Siebie/... i najlepiej jakby jeszcze oprócz "dania" ,to było To coś warte:)))

---pozdrawiam Serdecznie... infedro :)

Edytowane przez infedro
Napisano

dobra, dobra wróćmy do tematu, co było ostatnie? chyba film

film -bracia lumiere

Napisano

dobra, dobra wróćmy do tematu, co było ostatnie? chyba film

film -bracia lumiere

Napisano (edytowane)

zamek - rozporek ( O.K. stosuje sie do "Kato" :):P

Edytowane przez infedro
Napisano
zamek - rozporek ( O.K. stosuje sie do "Kato" :):P

.......... do Katy ! :D

Napisano (edytowane)

głupota - brednia ... hmm tak przeważnie jest jak sie słucha pierwszych skojarzeń :P

- bo dochodzimy tylko do "głupoty i bredni" :] ;) i co ja mam teraz z tym dalej zrobić ???

---------------------------------------------------------------------------------------------------

brednia - najczęściej mylona tylko z "innym" Punktem Widzenia

Edytowane przez infedro
Napisano (edytowane)

punkt widzenia - program ---> troche za mocno powiedziane... raczej "ogląd sytuacji"... jesli posiadamy wiele punktów,

- ale jesli posiadamy tylko 1... to jak najbardziej jest to "program" i to Nas Samych... / zwracam honor :))

Edytowane przez infedro
Napisano (edytowane)

ogląd sytuacji - świadomość ,percepcja ,program umysłowy } konstrukcja psychiczna .

Edytowane przez Pit
Napisano
punkt widzenia - program ---> troche za mocno powiedziane... raczej "ogląd sytuacji"... jesli posiadamy wiele punktów,

- ale jesli posiadamy tylko 1... to jak najbardziej jest to "program" i to Nas Samych... / zwracam honor :))

Panie Infedro... jak Pan może negować skojarzenia innych ludzi?

Pana interesuje ostatnie słowo, a nie poprawianie, tego co poprzednik powiedział :)

Mogę skojarzyć "małpę" z "ogryzkiem po jabłku", bo tak mi przyszło do głowy.

Jestem jak najbardziej za twórczymi skojarzeniami, wyzwoleniu wyobraźni :)

Napisano

świadomość ,percepcja ,program umysłowy } konstrukcja psychiczna -> psyche