Skocz do zawartości

Zabawa Skojarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Transformacja - Wewnętrzna Przemiana Serca i Umysłu (PsychoEmocji) = "Rewolucja Duchowa ".

Napisano

liryka - Grzegorz Turnau, a raczej jego piosenka o tym samym tytule

.... "liryka liryka,ckliwa dynamika ..."

Gość karmen310
Napisano

koszt połączenia telefonicznego - abonament/ rachunek

Napisano

miłość -----> intymność. namiętność a ana koncu zaangażowanie ;)

Napisano

miłość -----> intymność. namiętność a ana koncu zaangażowanie = miłośc zmysłowa,materialna,potrzebująca ,która prowadzi do = Miłości Boskiej,Duchowej,Bezinteresownej,Agapicznej ,Uświęconej :)

Gość karmen310
Napisano

Miłości Boskiej,Duchowej,Bezinteresownej,Agapicznej ,Uświęconej -miłość platoniczna, przyjacielska

Napisano

trening w doświadczaniu się na innych - odwzorowanie,naśladownictwo (ang.BioFeedback ) -Biologiczne Sprzężene Zwrotne.

Napisano (edytowane)

zwierzę - niska /zwierzęca /nieświadoma /egoistyczna/interesowna/materialistyczna cecha charakteru u człowieka.

Edytowane przez Pit
Napisano

zwierzę - niska /zwierzęca /nieświadoma /egoistyczna/interesowna/materialistyczna cecha charakteru u człowieka...

---> hmm... znaczy się po mojemu to wystarczy jedno słowo --> EGO /jako "cień" naszej Świadomości/... ;)

Napisano

Raczej jedno słowo nie wystarczy ,gdyż każdy inaczej rozumie dane słowo,intepretuje ,każdy inną konstrukcję umysłu/psychiki wykrztałcił/zbudował przez pokolenia i w ten sposób określa świat zewnętrzny i wierzenia :)

Ego/Cień - Głębia Własnej Psychiki -Podświadomość - Nieświadomość Indywidualna - Nieświadomość Zbiorowa (Królestwo Symboli ,Wyobrażeń ,Metafor ,Magii ,Czarów I Cudów.

Napisano

- hmm zgadza się Pit, :) ... dlatego wyraźnie zaznaczyłem że to "po mojemu"... :))

Ego/Cień - Głębia Własnej Psychiki -Podświadomość - Nieświadomość Indywidualna - Nieświadomość Zbiorowa (Królestwo Symboli ,Wyobrażeń ,Metafor ,Magii ,Czarów I Cudów.

Głębia Własnej Psychiki -Podświadomość ---> Część ... Nas Samych ... :)

Napisano

Poświecenie sie dla innych ludzi - Papiestwo -Miłość Bezwarunkowa -Współczucie -Wielka Empatia.

Gość karmen310
Napisano

Papiestwo -Miłość Bezwarunkowa -Współczucie -Wielka Empatia- deklarowanie

Napisano

bez CZYN 'u , Nic nie warte... -słowa na wiatr (bez potwierdzenia),rzucanie pereł przed wieprze.

Napisano

Miłość Platoniczna - Miłość Medytacyjna , Duchowa,Tao Miłości,Seks Tantryczny.

Gość karmen310
Napisano

Miłość Medytacyjna , Duchowa,Tao Miłości,Seks Tantryczny- joga

Napisano

seks tantryczny - orient (i znowu kołacze mi po głowie informatyk:i4bananbabluwh8:)

Napisano

przekraczanie granic - nadświadomość ,transcendencja ,intuicja,iluminacja.

Napisano

Pit ale z Ciebie ranny ptaszek:) dnia miłego Tobie życzę:)

nadświadomość ,transcendencja ,intuicja,iluminacja-----> przebudzenie

Napisano

anstel ,Dziękuje Ci Kochanie Z Całego :serducho:

przebudzenie -Transformacja -Alchemia Duchowo Psychiczna ="Rewolucja Duchowa" .

Napisano

kontemplacja - bardziej zaawansowana forma medytacji nad dziełem boskim i jenoczesnym lepszym poznawaniu siebie = modlitwa ,refleksja :)