metq Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 Ok. 2-3 tygodnie temu prosilam o interpretacje snu niestety nie otrzyamalam odpowiedzi dlatego teraz odswiezam temat. sen wygladal nastepujaca: byl pogrzeb Chopina co bylo najwiekszym zaskoczeniem, i byl on w okolicach mojej miejscowosci. z kazdego gimnazjum byly delegacje dwuosobowe. z naszej szkoly poszlam ja wraz z z kolezanka z klasy. cala msza pogrzebowa trwala wiecej niz 3 godziny, padalm juz z nudow, gdy nagle osoba prowadzaca pogrzeb okazala sie zakonnica, nie ksiadz prowadzil msze tylko siostra zakonna. kazala ona otworzy trumne na chwile. jak juz ja otworzyli w niej lezala moja druga kolezanka z klasy. ona spala, jak zobaczylam ja lezaca w trumnie razem z kolezanka z delegacji zaczelismy sie smiac. najwiekszym zdziwieniem bylo ze chopin siedzial na lawce i sie przygladal wszystkiemu. nikt nie zwrocil uwagi na niego i na osobe lezaca w trumnie. gdy skonczylysmy sie smiac, kolezanka z trumny obudzila sie i wyszla achopin wstal i zamienil sie z nia miejscami i trumne zamknieto a msza trwala dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 metq, a ja mam pytanie, z czym Tobie na co dzień kojarzy się postać Chopina? Może słuchasz jego muzyki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metq Posted March 12, 2009 Author Share Posted March 12, 2009 Od pewnego czasu Chopin kojarzy mi sie z człowiekiem, ktoremu nudziło się za życia i komponował dziwne piosenki . a jesli chodzi o muzyke ktorej slucham to pop, rock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 A więc metq, ja to widzę następująco: Jakiś czas temu zaszła w Tobie zmiana - postanowiłaś bardziej otworzyć się na ludzi. Może towarzystwo sprawia, że stałaś się bardziej "wyluzowana", beztroska wręcz. Pogrzeb Chopina oznacza tutaj zerwanie z dotychczasową nudą i monotonią w Twoim życiu, dosłowne pogrzebanie nudy. Jednak zakonnica, i wasze zachowanie podczas uroczystości (jak by nie było, nieco niestosowne), ostrzega Cię, abyś nie odsuwała się zbytnio od rzeczywistości na rzecz zabawy, ponieważ lekkomyślne zachowania bywają bolesne w skutkach. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metq Posted March 13, 2009 Author Share Posted March 13, 2009 Sephira, wszystko się zgadza co napisałaś. Zmieniałam się, jestem bardziej otwarta, nie przejmuje sie wszystkim tak jak wcześniej i nie boje się tak wszystkiego. Spróbuje zapamiętać Twoją radę w drugiej części. Dziękuję za pomoc w interperatacji :icon_smile2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts