Administrator Marcin Napisano 21 Lutego 2006 Administrator Napisano 21 Lutego 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia : Osoba niezwykle oddana współmałżonkowi, dzieciom i całemu domowi. Nie przecenia towarzystwa, lecz także nie stroni od znajomości. Wrażliwa na uroki krajobrazu i piękna wnętrz domowych. Lubi spokój, zgodę i harmonię we własnym środowisku. Jest bardzo umuzykalniona. Potrafi postępować jak dyplomata, choć zdarza się, że swoim naiwnym zachowaniem wszystko burzy. Posiada umiejętności naśladowcze. 1 Cytuj
A. M. J. Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 ANETA Pochodzenie i znaczenie: francuskie zdrobnienie od Anny Liczba: 7 Znak zodiaku: Waga Planeta: Wenus Imieniny: 16 Czerwca, 17 Lipca Imię Anna (którego liczba równa się 3) uległo u nas potrojeniu: oprócz samej Anny jest jeszcze Hanna (liczba 8) oraz Aneta (liczba 7). W ten sposób miłośnicy tego imienia mają je w trzech wersjach, każde przeznaczone dla innego charakteru i innego rozkładu planet w horoskopie. Imię Aneta bowiem, inaczej niż Anna i Hanna, naładowane jest pewną dawką arystokratycznego dostojeństwa i wręcz zmusza do przestrzegania dobrych manier, do właściwego zachowania się przy stole i na konnych wyścigach; uczy szacunku wobec starszych krewnych i zaufania do porządku świata. Ale zarazem imię to sprawia, że Anety wcale nie są ponure ani zatroskane, przeciwnie: potrafią się bawić i pierwsze są do tańca. Liczba imienia, siedem, sprawia, że Anetom nie są obce rozmaite intelektualne uzdolnienia, zamiłowanie do nauki i naturalne dążenie do doskonałości. Imię to powstało we Francji i swoim charakterem przypomina znak Wagi, jeden z tych znaków zodiaku, które określają francuski charakter narodowy. Nic dziwnego, że Anety chętnie uczą się języka francuskiego i francuskiej kuchni, a w Paryżu czują się jak u siebie w domu. Znak zodiaku dla którego to imię jest najbardziej zalecane, to, jak już powiedziano, Waga. Dobrze również będzie to imię współbrzmieć z dwoma innymi znakami, które mają coś wspólnego z Francją - chodzi o znaki Lwa i Wodnika. Także dla Byka to jest dobre imię; dla Bliźniąt, oraz dla Strzelca, Barana i Ryb. Z drugiej strony, dla Koziorożca, Skorpiona i Panny dźwięczeć będzie może nazbyt figlarnie. 1 Cytuj
Gość truskawka Napisano 4 Listopada 2008 Napisano 4 Listopada 2008 Aneta to kobieta niezwykle oddana mężowi, dzieciom i całemu domowi. Nie stawia towarzystwa na pierwszym miejscu, lecz również nie odstawia go na dalszy plan. Aneta wrażliwa jest na wszelkie walory estetyczne, lubi spokój, zgodę i harmonię we własnym otoczeniu. Potrafi postępować jak dyplomata, choć zdarza się, że negocjacje nie kończą się pomyślnie. Źródło - Aneta - Znaczenie imienia Aneta - Wielka Księga Imion Cytuj
netka1201 Napisano 15 Lutego 2009 Napisano 15 Lutego 2009 kurcze,jestem figlarnym koziorożcem;p Cytuj
aneta9560 Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 z tym zgadzam się i na dodatek jestem panną i dlatego nie dam sobie w kaszę dmuchać, a co do nauki to mi ciągle mało ...... Cytuj
lucha Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 '...affectionate,caring and warm-hearted, her qualities and charm are unequalled, a caring nature and meaningful smile heads turn when she enters a room, staying busy comes naturally for her and she acomplishes everything she sets out to, just when you think you know her, look out-she'll surprise you yet again" Cytuj
Anetaaa721 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Bardzo trafny post. Jestem Wodnikiem i pasuje do mnie idealnie;) Cytuj
Quelle Napisano 3 Lipca 2009 Napisano 3 Lipca 2009 Większość się zgadza.; ) Jestem zodiakalną wagą . Cytuj
Soy Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 '...affectionate,caring and warm-hearted, her qualities and charm are unequalled, a caring nature and meaningful smile heads turn when she enters a room, staying busy comes naturally for her and she acomplishes everything she sets out to, just when you think you know her, look out-she'll surprise you yet again" Wszystkiemu przytakuję, ale wszczególności twierdzeniu o uśmiechum, bo ciągle to słyszę ;D Ale przyznam się pobratymczyniom, i całej reszcie, że w tym imieniu podoba mi się to, że czytając je od tyłu wychodzi coś pięknego ^^ Cytuj
adelcia1 Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Cala JA:muza: Francja elegancja:wstydnis: pozdrawiam:uscisk: Cytuj
ewelina85 Napisano 1 Lutego 2010 Napisano 1 Lutego 2010 Ja jestem byczkiem i tez wszystko się zgadza:) Cytuj
Gość anatemka Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 totalna bzdura ale fakt, dostałam to imie przez przypadek i wbrew woli nadajacego Anetom nie są obce rozmaite intelektualne uzdolnienia, zamiłowanie do nauki i naturalne dążenie do doskonałości.potrafią się bawić jedyne rzeczy bliskie prawdy Cytuj
Aneta1678 Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Idealnie pasuje;) jestem lwem;P (ale zachwycona imieniem nie jestem) Cytuj
aneta21 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Cala prawda omnie ,,, jestem skorpionem , imie polaczy ze znakiem zodiaku i oj wychodz szydlo z worka ,,, hihi .... Cytuj
aneta7 Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 no zgadza sie idealnie chociaz jestem zodiakalna Panna, milo uslyszec o sobie tyle dobrych rzeczy Cytuj
werona Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 ANETA Pochodzenie i znaczenie: francuskie zdrobnienie od Anny Liczba imienia: SIÓDEMKA Znak zodiaku: Waga Planeta: Wenus Imieniny: 16 Czerwiec, 17 Lipiec Istnieje w trzech wersjach, każde przeznaczone dla innego charakteru i innego rozkładu planet w horoskopie. Imię Aneta bowiem, inaczej niż Anna i Hanna, naładowane jest pewną dawką arystokratycznego dostojeństwa i wręcz zmusza do przestrzegania dobrych manier, do właściwego zachowania się przy stole i na konnych wyścigach; uczy szacunku wobec starszych krewnych i zaufania do porządku świata. Ale zarazem imię to sprawia, że Anety wcale nie są ponure ani zatroskane, przeciwnie: potrafią się bawić i pierwsze są do tańca. uzdolnienia, zamiłowanie do nauki i naturalne dążenie do doskonałości. Imię to powstało we Francji i swoim charakterem przypomina znak Wagi, jeden z tych znaków zodiaku, które określają francuski charakter narodowy. Nic dziwnego, że Anety chętnie uczą się języka francuskiego i francuskiej kuchni, a w Paryżu czują się jak u siebie w domu. Znak zodiaku dla którego to imię jest najbardziej zalecane, to, jak już powiedziano, Waga. Dobrze również będzie to imię współbrzmieć z dwoma innymi znakami, które mają coś wspólnego z Francją - chodzi o znaki Lwa i Wodnika. Także dla Byka to jest dobre imię; dla Bliźniąt, oraz dla Strzelca, Barana i Ryb. Z drugiej strony, dla Koziorożca, Skorpiona i Panny dźwięczeć będzie może nazbyt figlarnie. Cytuj
zielona_987 Napisano 28 Września 2010 Napisano 28 Września 2010 Hej czyż to nie piekne imie? Wiem, wiem- o gustach sie nie dyskutuje ;-) Poza tym wszystko sie zgadza Pozdrawiam, Aneta ;-) Cytuj
anu13 Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 " Osoba niezwykle oddana współmałżonkowi, dzieciom i całemu domowi. Nie przecenia towarzystwa, lecz także nie stroni od znajomości. Wrażliwa na uroki krajobrazu i piękna wnętrz domowych. Lubi spokój, zgodę i harmonię we własnym środowisku. Jest bardzo umuzykalniona. Potrafi postępować jak dyplomata, choć zdarza się, że swoim naiwnym zachowaniem wszystko burzy. Posiada umiejętności naśladowcze. " Byczek się kłania Idealnie o mnie, co do ostatniej linijki bardziej bym powiedziała, że jestem podatna na wpływy i nie nazwała bym tego zdolnością Cytuj
Natka2 Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 Aneta to osoba mająca dobre maniery i szanująca osoby starsze. Lubi naukę i stale dąży do doskonałości, ale też potrafi się dobrze bawić. Lubi rządzić innymi ludźmi i podporządkowywać ich sobie. Jest inteligentna, bywa negatywnie odbierana przez innych, gdyż zdarza jej się kłamać, wywyższać się i przechwalać. Prowadzi imprezowy styl życia, przez co jej związki uczuciowe nie trwają raczej długo. Zdrobnienia imienia Aneta Anetka, Anecia, Netka, Necia, Anet, Andzia, Neta, Ana, Ancia Przysłowia „Aneta – urocza kobieta, wesoła, rozmowna, w miłości cudowna” Szczęśliwa liczba: 5 Szczęśliwy kamień: sodalit Szczęśliwy kolor: jasny szary Imię Aneta w innych językach ang. Ann, Anne, Anna franc. Anne hiszp. Ana Historia imienia Aneta Spolszczona forma Annette – francuskiego zdrobnienia imienia Anna. Cytuj
gloria Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 "Z drugiej strony, dla Koziorożca, Skorpiona i Panny dźwięczeć będzie może nazbyt figlarnie. " figlarnie? Moim zdaniem złe określenie. Znam 2 Anety mieszczące się w w.w. znakach. Figlarne nie są, tylko złośliwe, mściwe, intrygantki, burzą wszystko co stanie im na drodze i czerpią z tego przyjemność. W ich oczach (!) może to są figle.... ja nie wiem . Cytuj
gamala Napisano 15 Sierpnia 2016 Napisano 15 Sierpnia 2016 Hmmm a co z Anetta - bo niestety w metryce takie imie mi wpisano i choc wszyscy zwracaja sie do mnie przez jedno "t" to wszedzie podajac swoje dane musze podkreslac to drugie i troche jestem wkurzona ;-) Osobiscie jak przedstawiam sie to mowie zwyczajnie Aneta. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi