Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia Ewelina : To osoba mądra, o wzniosłych ideałach, stara się być samodzielna w myśleniu i działaniu. W swym postępowaniu kieruje się durz dozą odpowiedzialności, czyni wszystko rozsądnie, a uciech życiowych zażywa z umiarem. Nigdy nie narzuca się innym. Osoby te są często altruistami, poświęcają wiele swych sił i czasu ludziom potrzebującym. W miłości są przewrotne, a w rodzinie dość niestałe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proximaxxx Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 jeśli wolno mi skomętować.... odnośnie uciech- to raczej nie są te osoby aż tak opanowane, poza tym są też bardzo uczuciowe i emocjonalnei bardzo często się obraża ale nie potrafi sie długo gniewać. Kiedy ktoś na prawde zalezie jej za skóre jest mściwa. walczy o swoje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eweewe Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 proximaxxx wszystko co napisałeś jest prawdą oprócz chciwości bo tym się różnie od innych Ewelin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Ewelina jest osobą o niełatwym charakterze. Jest zdecydowana, pracowita, nieco chmurna, zazdrosna, ale posiadająca bogactwo czułości i miłości. Raczej skryta. Porażki sprawiają jej przykrość, ale nie powstrzymują od dalszego działania. Osoba uparta, gdy się z czymś nie zgadza gwałtownie reaguje. Posiada dobrą intuicję, ale boi się jej zaufać. Łatwo ją obrazić czy zranić. Jest zaborcza, ale bardziej z chęci ochraniania innych, niż posiadania ich. Zdolna jest do głębokiej przyjaźni, ale ogranicza liczbę przyjaciół i starannie ich dobiera. Źródło - Ewelina - Znaczenie imienia Ewelina - Wielka Księga Imion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivka Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Większość się zgadza. Ja na dodatek jestem bardzo skryta i nieufna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bells15 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 "odnośnie uciech- to raczej nie są te osoby aż tak opanowane, poza tym są też bardzo uczuciowe i emocjonalnei bardzo często się obraża ale nie potrafi sie długo gniewać. Kiedy ktoś na prawde zalezie jej za skóre jest mściwa. walczy o swoje. " Zgadza się... ja znam 2 Eweliny , nie chcę nikogo obrażać , ale miałam z jedną problemy i to dosyć spore , gdyż nie mogła zrozumieć dlaczego nie chcę się z nią kolegować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evelina Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 poczytajcie znaczenia innych imion, zakladając, że dane imię jest Wasze...część będzie się sprawdzać, a część nie...tak jak i tu i w ogole wszędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja_w_krainie_czarow Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Jeśli chodzi o moją osobę, opis tylko w 20% się zgadza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewela5445 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Imię jest imieniem i nie jest ono tylko wyznacznikiem jaką będzie dana osoba o tym imieniu. Do tego dochodzą też inne czynniki np znak zodiaku, data urodzenia itp. u mnie w zasadzie prawie wszystko się zgadza, oprócz częstego gniewania się, jak ktoś mi raz zajdzie za skórę jest kreślony na całe życie, jestem niestety nieugięta. Jak to Wodniczek każdy jest inny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewela5445 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Przestrzega bardzo surowych zasad. Jej wodzony zmysł moralny objawia się w przełomowych chwilach i stanowi ważną część życia uczuciowego. Najważniejsza jest dla niej radość dawania. Wszelkie uczucia, namiętności, popędy wiążą się dla niej z miłością w najszczytniejszym znaczeniu tego słowa. Zdolna jest do głębokiej przyjaźni, nawet w małżeństwie, co jest rzadkością. Doskonale potrafi sama sobie poradzić w swoim „królowanie w niebie i na ziemi” dzięki zaletom serca. Mimo pozorów, że wszystko przychodzi jej z łatwością, musi walczyć, by stanąć na wysokości zadania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YOLANDO1092 Posted April 10, 2014 Share Posted April 10, 2014 tu się nie zgodzę co do tej przewrotności w uczuciach i rodzinie. Znam kilka Ewelin i są bardzo ale to bardzo oddane swojej rodzinie. Wszystkie to osoby których nie da się nie lubić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewela122 Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Niestety tylko mogę się w połowie zgodzić z opisem. Myślę, że na osobowość ma wiele innych czynników wpływ chociażby data urodzenia, doświadczenia itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts