Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia Justyna : Justyny niemal od urodzenia czują się kimś wyjątkowym. Tak właśnie postrzegają swoje miejsce w świecie: nie mają ochoty podporządkowywać się regułom, żyć tak, jak wszyscy; przeciwnie, szukają wyjątków, życzą sobie mieć specjalne prawa. Są indywidualistkami i same określają, co dla nich jest dobre. Nie ulegają modom i nie chodzą razem z tłumem. Poszukują tego, co rzadkie, egzotyczne i dziwne. Życie widzą jak jedną wielką przygodę. Swoich rodziców, narzeczonych, mężów zaskakują szalonymi pomysłami. Lubią zmiany, wędrują po świecie, chętnie zmieniają zawody, prace, miejsce zamieszkania. To niespokojne duchy, te Justyny! Przy tym żyją dla siebie, nie dla jakichś zewnętrznych ideałów. Nie zależy im na nagrodach ani na poklasku. Zdarza się, że są odkrywane i robią karierę, ale nie to jest w ich życiu najważniejsze. Najważniejsze jest dla nich to, aby być sobą. Justyny dobrze czują się we własnej skórze. Mimo zmian i niespokojnego trybu życia są zadowolone z siebie i właśnie to - bycie w zgodzie z samą sobą, jest dla nich najwyższą wartością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyote Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 wypisz, wymaluj - cała ja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pink_panther Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 zgadza się-dokładna charakterystyka mojej osoby! moi znajomi określaja mój charakter jednym słowem-wredna, a za moje zamiłowanie do ciagłych zmian mieszkań, miast,krajów nazywają mnie "włóczykij"!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Justyna jest osobą szlachetną i dobrą. Pragnie jednak kierować innymi. W codziennym postępowaniu jest praktyczna i zawsze analizuje sytuacje. Posiada duży zmysł organizatorski. Jest ciągle zajęta. Utrzymuje szerokie kontakty społeczne. Musi wszystko wypowiedzieć i wszystko przeżyć. Nie lubi żyć w cieniu. Jeśli ktoś nie wysłucha jej zwierzeń, zrani ją dogłębnie. W miłości raczej ostrożna i stała. źródło - Justyna - Znaczenie imienia Justyna - Wielka Księga Imion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juustinkaaa Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Dokładnie cała Ja :-) Wszędzie Mnie peeeeeeełno :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tilka Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Ja tez sie zgadzam z tym opisem choc wedlug mnie jestem za bardzo wrazliwa!!!Choc z tym i zmianami miejsca zamieszkania to ja tu chyba nie pasuje......nie umiem sie przystosowac...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justine_88 Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Etymologia, znaczenie imienia Justyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginacja Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 ja myślę, że imię nie określa człowieka... ja np od dziecinstwa nie lubiłam i nie reagowalam wręcz na swoje imię, potem postanowilam je zmienić... moze to miało związek z niedopasowaniem imienia do mojej karmy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Journey Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Dużo w tym prawdy !!! Chociaż z tą nadwagą to bym się nie zgodziła - 47 kg to raczej nie jest dużo ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Justa39 Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Wszystko zgadza się, do tego jestem koziorożcem ) Czytam interpretacje i siebie widzę. Zoska, no prosze imienniczki jesteśmy ) i zjednego miasta ) pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXxFryciaxXx Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 a ja sie tam nie do końca zgodzę ... tak w 80 % prawda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhef Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 Ja jestem raczej leniwą do granic możliwości, trochę nieporadną życiowo domatorką. Poza tym wszystko się zgadza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 u mnie się zgadza praktycznie w stu procentach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceteagreen Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Też jestem leniwa Opis rzeczywiście w większości się zgadza. Jestem bardzo uczuciowa, całe swoje życie podporządkowuje uczuciom. Zgadzam się też z tym, że kiedy się zakocham, zaczynam się narzucać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sen89 Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 w 100% zgadza sie ze mna Pozdrawiam imienniczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 JUSTYNA Pochodzenie: łacińskie Liczba imienia: TRÓJKA Znaczenie: od słowa *iustus*("sprawiedliwy") Znak zodiaku: Wodnik Planeta: Uran Imieniny: 14 Kwiecień, 16 Czerwiec, 13 Lipiec, 5 Wrzesień, 17 Wrzesień, 26 Wrzesień, 7 Październik, 30 Listopad "Iustus" znaczyło po łacinie "sprawiedliwy". Sprawiedliwość jest cnotą władców, królów. Do tej pory wraz z tym imieniem spływa na kobiety (a wcześniej na małe dziewczynki) rodzaj królewskiego splendoru. Małe Justynki i dorosłe Justyny mają w sobie coś z księżniczek. Naznaczeni tą liczbą zwykle wyróżniają się na tle otoczenia, obdarzani są zaufaniem, powodzenie; sprawia, że można liczyć na własne szczęście. Justyny niemal od urodzenia czują się kimś wyjątkowym. Tak właśnie postrzegają swoje miejsce w świecie: nie mają ochoty podporządkowywać się regułom, żyć tak, jak wszyscy; przeciwnie, szukają wyjątków, życzą sobie mieć specjalne prawa. Są indywidualistkami i same określają, co dla nich jest dobre. Nie ulegają modom i nie chodzą razem z tłumem. Poszukują tego, co rzadkie, egzotyczne i dziwne. Życie widzą jak jedną wielką przygodę. Swoich rodziców, narzeczonych, mężów zaskakują szalonymi pomysłami. Lubią zmiany, wędrują po świecie, chętnie zmieniają zawody, prace, miejsce zamieszkania. To niespokojne duchy, te Justyny! Przy tym żyją dla siebie, nie dla jakichś zewnętrznych ideałów. Nie zależy im na nagrodach ani na poklasku. Zdarza się, że są odkrywane i robią karierę, ale nie to jest w ich życiu najważniejsze. Najważniejsze jest dla nich to, aby być sobą. Justyny dobrze czują się we własnej skórze. Mimo zmian i niespokojnego trybu życia są zadowolone z siebie i właśnie to -bycie w zgodzie z samą sobą, jest dla nich najwyższą wartością. Znak, dla którego imię Justyna jest najbardziej odpowiednie, to żądny nowości indywidualista, Wodnik. Również dla znaku królów i księżniczek, Lwa, to imię jest bardzo właściwe. Dobrze też zgadza się z naturą Skorpiona, Bliźniąt i Ryb. Justyny ze znaku Wagi i Byka będą bardziej przedsiębiorcze i żywszego usposobienia niż typowe Wagi lub Byki. Można też zaryzykować to imię w przypadku dziewczynki ze znaku Barana lub Strzelca. Koziorożec, Panna lub Rak wolałyby pewnie nazywać się inaczej. Planetą, która patronuje Justynom, jest Uran, i jeżeli jego wpływy w horoskopie są silne, imię to z pewnością będzie odpowiednie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
justynka933 Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Niemalze wszystko sie zgadza;p jestem bardzo uczuciowa, jak sie zakocham to na maxa... i niejeden raz się na tym przejechałam ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
migotka20 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 JUSTYNY - To urocze diabełki, które aniołowie chętnie poślubiają - ŚWIETNE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasti1987 Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 (edited) No to aż jestem w szoku, jak w zupełności wszystko co przeczytałam o moim imieniu się zgadza.. I pomyśleć że to imie jest pomyłką mojego Taty, który idąc do urzedu stanu cywilnego miał mnie tam wpisać jako Pauline i w zasadzie dobrze, że nie nazwał mnie Walentyna a mógł bo urodziłam się w walentynki Edited August 19, 2013 by Nasti1987 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanova Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Bardzo dużo prawdy w tym opisie, ale z wiekiem człowiek jedna bardzo się zmienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moon_daughter Posted September 6, 2019 Share Posted September 6, 2019 W dniu 21.02.2006 o 17:20, Marcin napisał: Nie zależy im na nagrodach ani na poklasku. Zdarza się, że są odkrywane i robią karierę, ale nie to jest w ich życiu najważniejsze. Najważniejsze jest dla nich to, aby być sobą. Justyny dobrze czują się we własnej skórze. Mimo zmian i niespokojnego trybu życia są zadowolone z siebie i właśnie to - bycie w zgodzie z samą sobą, jest dla nich najwyższą wartością. W dniu 12.11.2008 o 20:03, Gość truskawka napisał: Jest ciągle zajęta. Utrzymuje szerokie kontakty społeczne. Musi wszystko wypowiedzieć i wszystko przeżyć. Nie lubi żyć w cieniu. Jeśli ktoś nie wysłucha jej zwierzeń, zrani ją dogłębnie. W miłości raczej ostrożna i stała. Chyba tylko tyle do mnie pasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts