Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia Klaudia : Łacińskie Claudius, liczba mnoga Claudii - Klaudiusze, dwa odrębne rody rzymskie: 1.Pochodzenia patrycjuszowskiego z przydomkiem Appoli 2. Pochodzenia plebajskiego z przydomkiem Marcelli; Claudius ma niewątpliwie związek z łacińskim claudus - kulawy, chromy, wahający się. Imię męskie nawiązujące do sławnego rzymskiego nazwiska rodowego, a jednocześnie oznaczające człowieka, który nie idzie prosto przez życie, waha się, jest pozbawiony pewności siebie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Klaudia posiada jednocześnie lekko choleryczny temperament oraz głęboką skłonność do poświęcenia i oddania. Byłaby nieszczęśliwa, gdyby przepuściła okazję oddania komuś przysługi. Jest obiektywna i zdolna poświęcić wszystko, co posiada, łącznie z życiem. Gdy ma do spełnienia konkretną misję, cechuje ją pewność siebie. Posiada moralność o wyjątkowej sile. Szuka usprawiedliwienia dla cudzych błędów, jednocześnie sobie samym niczego nie wybaczając. Cechuje ją brak egoizmu, który czyni z niej kochającą i wierną żonę oraz wspaniałą matkę. Źródło - Klaudia - Znaczenie imienia Klaudia - Wielka Księga Imion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
claudia141 Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 :)zgodziłabym się z tym opisem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jess Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Klaudia posiada jednocześnie lekko choleryczny temperament oraz głęboką skłonność do poświęcenia i oddania. Byłaby nieszczęśliwa, gdyby przepuściła okazję oddania komuś przysługi. Jest obiektywna i zdolna poświęcić wszystko, co posiada, łącznie z życiem. Gdy ma do spełnienia konkretną misję, cechuje ją pewność siebie. Posiada moralność o wyjątkowej sile. Szuka usprawiedliwienia dla cudzych błędów, jednocześnie sobie samym niczego nie wybaczając. Cechuje ją brak egoizmu, który czyni z niej kochającą i wierną żonę oraz wspaniałą matkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drazetka Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Co do mojej mamy zgadza się w 100%. Faktycznie potrafi wytłumaczyć wszystkich i wszystko. Lubi się poświęcać, choć najczęściej źle na tym wychodzi, bo nie da się wszystkich uszczęśliwić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucja32 Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 wahanie - racja , poświęcanie się- każdy się dziwi że aż tak można, usparwiedliwianie cudzych błędów w tym jestem najlepsza... każdy to mówi, oddana zona ... racja a wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle ... ale cóż wszysto czegoś musi nauczyć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadma- Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Moja koleżanka ma na imię Klaudia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 KLAUDIA Pochodzenie: łacińskie Liczba imienia: DZIEWIĄTKA Znaczenie: "z rodu Klaudiuszy" Znak zodiaku: Waga Planeta: Wenus Imieniny: 15 Luty, 20 Marzec W starożytnym Rzymie był sławny ród Klaudiuszy, patrycjuszy arystokratów, z którego pochodzili nawet cesarze. Imię Klaudia (Claudia) oznaczało córkę z tego rodu. Imię to od początku było związane z najwyższymi sferami i arystokratyczny blask pozostał przy nim do dziś. sięgają wysoko i którzy budują swoje kariery, nie przejmując się tym, co powiedzą ich rodzice i nauczyciele. Imię to ma charakter powietrzny i właściwy dla planety Wenus, dlatego Klaudie nie tylko mają wrodzony wdzięk i znają się na modzie, tańcu i sztuce, lecz ponadto bywają romantycznymi idealistkami. Zwykle trafiają na sprzyjające okoliczności, dzięki czemu wiele z ich młodzieńczych marzeń szybko staje się rzeczywistością. Klaudie łatwo zjednują sobie przyjaźń i sympatię innych ludzi; często mają wpływowych przyjaciół, na których w potrzebie mogą liczyć. Imię Klaudia pozostaje w najlepszej zgodzie z powietrznym znakiem planety Wenus, czyli Wagą; odpowiednie jest także dla Wodnika i Ryb. Ze względu na zakodowane w nim dążenie do doskonałości może też być z powodzeniem nadane Pannie lub Koziorożcowi; ze względu na związki z życiem wyższych sfer odpowiednie będzie dla dziewcząt ze znaków Lwa, Byka i Strzelca. Wydaje się też, że tym imieniem nie będą zachwycone Barany, Raki ani Skorpiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kala2803 Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Jestem spod znaku Barana i mam na imię Klaudia. Połączenie wybuchowe W skrócie z charakterkiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
55klaudyna Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Nie wiem czy to odpowiedznie miejsce na taką prośbę, ale nie wiem gdzie indziej mogłabym ją zamieścić. A mianowicie proszę o napisanie znaczenia imienia Klaudyna, jeżeli ktoś je zna i nie sprawi mu to kłopotu. Piszę o tym tutaj, bo moje imie powinno być po imieniu Klaudia, a go nie ma ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko08 Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Klaudia posiada jednocześnie lekko choleryczny temperament oraz głęboką skłonność do poświęcenia i oddania. Byłaby nieszczęśliwa, gdyby przepuściła okazję oddania komuś przysługi. Jest obiektywna i zdolna poświęcić wszystko, co posiada, łącznie z życiem. Gdy ma do spełnienia konkretną misję, ce****e ją pewność siebie. Posiada moralność o wyjątkowej sile. Szuka usprawiedliwienia dla cudzych błędów, jednocześnie sobie samym niczego nie wybaczając. Ce****e ją brak egoizmu, który czyni z niej kochającą i wierną żonę oraz wspaniałą matkę. Źródło - Klaudia - Znaczenie imienia Klaudia - Wielka Księga Imion Ależ jestem wspaniała hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia347 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Piękne opisy mojego imienia :-))) he he Z tym poświęcaniem się innym, to nie wiem czy to tak do końca jest...? Ale dążenie do doskonałości- od dzieciństwa! Jestem Klaudią- Wodnikiem- marzycielka, choleryczka, wybuchowa, nerwowa, kochająca i oddana żona i matka :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsukiShinnyuu Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Skorpion, Klaudia. Jakoś mi to połączenie nie przeszkadza, a nawet skłonna jestem powiedzieć, iż odpowiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudeczka Posted November 9, 2011 Share Posted November 9, 2011 coś w tym jest, ale z tym poświęceniem to bym się nie zgodziła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts