Administrator Marcin Posted February 21, 2006 Administrator Share Posted February 21, 2006 Dyskusja na temat znaczenia imienia Laura : Imię to pochodzi z języka łacińskiego, od słowa laur - wawrzyn. Osoba o tym imieniu jest wszechstronnie wykształcona, mimo to nadal pogłębia swoją wiedzę. Tak zaabsorbowana nauką, zwłaszcza nauka o życiu, zapomina o swych obowiązkach. Niezbyt chętnie zakłada rodzinę i nie szybko staje się matką. W życiu jest niezwykle krytyczna, do wszystkiego podchodzi z dużą rezerwą. Z natury jest osobą pobudliwą, co powoduje komplikacje w jej życiu. Lubi wygody życiowe. Jest osobą oszczędną, a pomimo, że uwielbiają malarstwo i muzykę, niewiele pieniędzy przeznacza na te sztuki. Osoby o tym imieniu chciałyby być podziwianymi przez innych. Dodatkowo dużo podróżują, jadają w luksusowych restauracjach. Wszystkie Laury są, bowiem kobietami nowoczesnymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest truskawka Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Laura jest zarazem pełna zapału i flegmatyczna, a jej główną zaletą jest umiejętność rozwiązywania w parę minut każdego problemu. Jest bardzo zaradna, nie może usiedzieć w miejscu. W życiu jest niezwykle krytyczna, do wszystkiego podchodzi z dużą dozą rezerwy. Z natury jest osobą pobudliwą, co powoduje komplikacje w jej życiu. Lubi wygody życiowe. Chciałaby, żeby ludzie ją podziwiali i stawiali za wzór. Źródło - Laura - Znaczenie imienia Laura - Wielka Księga Imion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki-chan Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Mi zgadza się to "pomimo, że uwielbiają malarstwo i muzykę, niewiele pieniędzy przeznacza na te sztuki", maluje obrazy i portrety, ale nie mam pieniędzy na dobre narzędzia, uwielbiam tańczyć do muzyki ale nie stać mnie na szkołę tańca "jest zarazem pełna zapału i flegmatyczna" prawda w 100% jedynie nie zgadza się to z niemożnością usiedzenia na miejscu- potrafię siedziec w jednym miejscu cały dzień ogólnie bardzo wiele cech się zgadza zapewne nie tyko mi. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven_ Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Raczej mi się wszystko zgadza Zwłaszcza to, że "uwielbia być stawiana za wzór". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts