Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Na forum nowy więc proszę o wybaczenie wszystkich błędów.

Piszę ponieważ zagłębiam się w szukanie własnego siebie. Czuję że, od około roku czasu wszystko idzie w negatywną stronę [praca,emocje,postrzeganie siebie] i myślę że potrzebuję zagłębić się w swoją duszę.Nie wiem czy to kwestia toksycznych znajomych,wyssania energii przez kogoś [wiem że kilkoro znajomych "bawiło" się energiami] ale czuję że utraciłem siebie i jestem pod wpływem jakiejś/czyjejś energii.

Proszę o poradę dotyczącą ćwiczeń autohipnozy, muzyki do autohipnozy,relaksacji, niebezpieczeństw związanych np. z hałasem z zewnątrz i niekontrolowanym wybudzeniem.

Jeśli ktoś kto to czyta i interesuję się radiestezją i wie jak poszerzyć swoje zdolności w miarę bezpłatny sposób.

[kiedyś badałem się wahadełkiem z klucza od szafy i po ilości okrążeń wahadła wyszło że mam zdolności radiestezyjne na wysokim poziomie]

• 2 miesiące temu...
Gość Cuk-Ru Pud'Ru
Napisano

Czy autohipnoza jest bezpieczna?Jak mozna być zahipnotyzowanym i jednocześnie przytomnym na tyle by się z hipnozy wyprowadzić?

Napisano

Hipnoza to po prostu skrajna relaksacja..:) Tak ja to rozumiem... I jesteś świadomy, żeby wyjść z Autohipnozy wystarczy otworzyć oczy :) Twoja podświadomość jest wtedy podatna na sugestie... A że robisz to "samemu sobie" dlatego auto..:) Aby wejść w stan hipnozy po prostu trzeba tego chcieć..:)

Napisano (edytowane)
Hipnoza to po prostu skrajna relaksacja..:) Tak ja to rozumiem... I jesteś świadomy, żeby wyjść z Autohipnozy wystarczy otworzyć oczy :) Twoja podświadomość jest wtedy podatna na sugestie... A że robisz to "samemu sobie" dlatego auto..:) Aby wejść w stan hipnozy po prostu trzeba tego chcieć..:)

Nie, albo nie całkiem. Hipnoza to stan głębszy niż relaksacja, albo nawet inny. Hipnoza może mieć różne stopnie głębokości i różnie wtedy może być... Różne mogą być Twoje reakcje. W przypadku autohipnozy rzadko (prawie nigdy) osiaga się stan głęboki i to nawet lepiej, ponieważ samemu nie da się/nie powinno się przeprowadzać głębokich przeprogramowań, głębokiej regresji, etc... W przypadku prostych programów, które jestesmy w stanie sami zwe sobą zrobić płytka hipnoza wystarcza. W przypadkach trudniejszych ktoś świadom i mający doświadczenie i możliwości reakcji powinien nad tym czuwać.

Autohipnoza jest ok, pomaga w wielu problemach, można i warto z niej korzystać, pod warunkiem, że zdołamy to opanować, co proste nie jest. Niebezpieczeństwo jest znikome. Sam oceń, sam podejmij decyzje, sam spróbuj. Nie koniecznie Ci się uda.

Edytowane przez Queen
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Ja właśnie wypróbowałam autohipnozy Kominka.. i szczerze powiedziawszy jestem w ciężkim szoku... dopiero co do siebie doszłam..

po pierwsze niesamowite wrazenie gdy nasze ciało unosi się i jest tak jekkie jakbyśmy opuścili ciało..

to może opowiem co widziałam:

gdy znalazłam się już w podświadomości w poprzednim wcieleniu byłam 7-8 letnim chłopcem..nie miałam butów tylko brudne stopy, obdarte ubranie i bylam w jakimś mieście starodawne kamienice, kobiety w czepkach takich śmiesznych i sukniach.. określiłam ten czas na 1628r.. cały czas gdy o tym mówiłam słyszałam jakby swój głos w oddali ale głos hipnotyzera wyraznie.. ciała jakbym w ogole nie czuła.. miałam świadomość co się dzieje ale pozwoliłam sobie na to doświadczenie i starałam się go nie bać.. (choć przed miałam pietra) wracając do tematu..

później głos kazał mi się przenieść na kres tego też poprzedniego wcielnia.. zobaczyłam jak siedzę jako staruszek z siwą brodą i laską w ciemnej izbie przy małej lampce.. głos z nagrania zapytał jak przeżyłam to życie a ja na to :

- byłem samotny ale szcześliwy i cieszę się jak przeżyłem to życie.. i w tym momencie popłyneły mi łzy i poczułam bardzo duże wzruszenie..

no i pozniej już przechodziliśmy z powrotem do mojego ciała..

później jeszcze przez chwile płakałam byłam wzruszona...

powiem szczerze że polecam jedyne co mi sie nie podobało to to że to nagranie jest tak krótkie a chciałam jeszcze pochodzić po tamtym świecie a tu już głos mnie sprowadzał z powrotem większą cześć całego seansu zajmowała sama relaksacja.. a cyły trwa zaledwie 25 minut..

jeśli chce się wejść w stan tej autohipnozy to na pewno trzeba sobie na to pozwolić skupić się na tym co mówi głos..i postarać się nie bać i zrelaksować się..

Napisano

A gdzie szukać takich Mp3? ja Chętnie też spróbuję :)

Jak do tej pory Mam za sobą ćwiczenia z relaksacją :)

• 4 miesiące temu...
Napisano

Ja ze swojej strony polecam zaczac od prostych CD do relaksu. "Alfa..." Michala Pierzynskiego to najlepsza plytka jaka mialem w reku. Calosc trwa chyba 45 minut i po takim seansie czujesz sie jak po dlugim snie. Tego typu nagrania ucza wchodzenia w trans co bedzie procentowac pozniej przy wszelkiego rodzaju autohipnozie.

Pozdr,

Marek

• 3 miesiące temu...
Napisano (edytowane)

No mogę wejść w stan autohipnozy ale co dalej ? Na polskim internecie jest napisane jak w to wejść ja już to umiem.Co dalej?

Co mogę takiego w tej autohipnozie dla siebie zrobić ?

Edytowane przez Guest
Napisano

A z czego korzystasz i jak to wszystko przebiega? Sama korzystam z autohipnozy - i bardzo mi pomaga...

Napisano
No mogę wejść w stan autohipnozy ale co dalej ? Na polskim internecie jest napisane jak w to wejść ja już to umiem.Co dalej?

Co mogę takiego w tej autohipnozie dla siebie zrobić ?

Wszystko :-)

Skoro czytałeś jak nauczyć się autohipnozy to zapewne też doczytałeś co za tym idzie jak również o zagrożeniach wynikających z błędnych celów i błędnych afirmacji

Napisano

befadko ,najlepiej zakupić sobię płytę kompaktową lub kasetę ,na której lektor- doświadczony psychoterapeuta,wprowadza i wyprowadza bezpiecznie słuchacza ze stanu hipnozy ,bowiem samemu może nam się osiągnąć stan głębokiej hipnozy ,lecz może nas pochłonąć fascynujący świat podświadomości i głębszych warstw psychiki ,a szybki skok w nieświadome stany umysłu bez przygotowania grozi schizofrenią,bowiem wszystkie te wyobrażenia wypływają nagle na powierzchnię świadomości i zalewają świat umysłowy ,co w konsekwencji grozi tym że nie potrafimy odróżnić prawdy od fikcji .

Napisano

Pit źle zrozumiałeś mój post :-) czasem chyba zbyt dużych skrótów myślowych używam

Ja przeszłam warsztaty z autohipnozy pod okiem jednych z najlepszych fachowców w tej dziedzinie :-)

Mam własne nagrania które dostałam dodatkowo do słuchania

Post napisałam do założyciela tematu aby poszukał głębiej

Bałabym się zagłębiać w siebie bez wsparcia mojego hipnoterapeuty ,bo treści afirmacji i myśli w autohipnozie zapadają w podświadomość

Napisano

befadko wiem, sory to miało być do użytkownika światło :)

Napisano
... szybki skok w nieświadome stany umysłu bez przygotowania grozi schizofrenią...

Schizofrenia z autohipnozy??? Myslalem, ze ten mit prysl juz 20 lat temu...

Napisano
Schizofrenia z autohipnozy??? Myslalem, ze ten mit prysl juz 20 lat temu...

Ha ha! :spoko:

• 6 miesięcy temu...
Napisano

by zmienic swoje zycie /siebie by zaczac zyc pelnia zycia i wyzbyc sie tEGO wszystkiego co nam przeszkadza w byciu szczesliwym

Napisano

Wiesz, co... Sama sięgnęłam po to jak po eksperyment. I często przysypiałam - a raczej wybudzały mnie słowa "za chwilę policzę do trzech i otworzysz oczy...". Próbowałam wszystkiego - bogactwa, pewności siebie, zdrowia. Zmiany były niesamowite... Mnóstwo niesamowitych rzeczy zaczęło się dziać. Zrób eksperyment - przed snem warto właćzyć - ja często "zasypiałam. Nagrania brałam ze świetnego bloga Hipnoza

Najlepiej sam się przekonaj. Najbardziej obiektywnie da się poczuć zmianę pieniężną :D

Napisano

to tak jakby twoja podswiadomosc byla twardym dyskiem a swiadomoc pulpitem . zmieniajac cos na pulpicie nie daje zmian na dysku .

Napisano

Zaintrygowaliście mnie, poczytam sobie na ten temat i spróbuję doświadczyć autohipnozy. Potem podzielę się spostrzeżeniami :)