Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Jakiś czas temu śnił mi się sen, który bardzo mnie zaintrygował. Byłam w jakimś ciemnym pokoju, ściany miał wyłożone ciemnobrązowym drewnem. Niedaleko zasłoniętego ciemnymi, aksamitnymi zasłonami okna stało biurko, też ciemne i dodatkowo ciężkie i rzeźbione. Wyglądało na zabytkowe. Mimo wszystko to pomieszczenie było bezpieczne i ciepłe, czułam się w nim bardzo dobrze. Nagle zobaczyłam, że na biurku leży ułożony w kupkę tarot. Zaczęłam go oglądać. Była to talia z kotami w średniowiecznych strojach, taka sama, jaką widziałam w rzeczywistości w internecie. Gdy ją obejrzałam, przetasowałam ją i wyciągnęłam trzy karty- był to głupiec, cesarzowa i giermek mieczy, w takiej kolejności, Stałam i chwilę przypatrywałam się tym kartom, gdy nagle otworzyły się drzwi i wbiegł przez nie jakiś stary człowiek. Miał potargane siwe włosy, twarz wykrzywioną wściekłością i szaleństwo w oczach. Patrzył się na mnie z wyraźnym gniewem i niechęcią. Zaczął krzyczeć, żebym stąd poszła i zostawiła te karty. Nazwał mnie też przeklętą i wiedźmą i kazał mi wyjść z pokoju. Zdenerwowałam się na niego, ponieważ czułam, że tak naprawdę nie ma wobec mnie dobrych zamiarów. Odpowiedziałam mu, że nie ma prawa ingerować w moje życie i żeby zostawił mnie w spokoju i że to, co będę robić, to tylko i wyłącznie moja decyzja. Mężczyzna wściekł się jeszcze bardziej, podszedł do biurka i chwycił karty, chcąc je zniszczyć. Ale nagle krzyknął i wypuścił je z ręki, bo zaczęły go przeraźliwie parzyć. Jego dłonie były czerwone i pokryte bąblami. Spojrzał się jeszcze raz na mnie ze złością i stwierdził, że to moja wina, po czym wyszedł z pokoju.

Dodam, że nigdy nie zajmowałam się tarotem, ale ostatnio zaczęłam nieco się nim interesować. Z góry dziękuję za pomoc w interpretacji.

Napisano

Witam!

Zanim ci cokolwiek napiszę muszę zadać parę pytań:

- czy jesteś w związku

- czy masz dzieci

- czy o dzieci sie starasz?

Napisano

Nie, nie jestem w związku, nie mam dzieci i w najbliższej przyszłości zdecydowanie nie planuję.

Napisano

Moje pytania były spowodowane zbieżnością kilku symboli ale glównie cesarzowej i głupaca - matka i cos nowego i mody mężczyzna - giermek to tylko ciąża ale to juz nie ważne.

Będzie banalnie ale...........

Myślałaś o tarocie ogladałąś karty i oto sen a w nim najważniejszy wredny staruch który cię wygania a karty parzą go w dłonie. Czyli karty nie są dla niego ale również nie dla ciebie on jest za stary a ty moze za młoda (to juz ja sam dopowiedziałem bo przeważnie jest to symbol przeciwstawny).

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

To by nawet pasowało. Możliwe, że ten sen był stąd, że znajoma namawiała mnie do nauczenia się tarota, ale ja nie byłam do tego specjalnie przekonana.

Dziękuję i pozdrawiam